SANIRIM ONU ALDATTIM. LÜTFEN OKUYUP BİR FİKİR VERİN LÜTFENNN...!!!!

Eski konuyla birlikte bakarsan, baba endişesinde haklı; muhtemelen bu kızın hayatı borç kapamakla geçecek.
Kayınpeder kumarbaz, kumar borcu 1 milyon, erkek arkadaşına evin babalık görevi yüklenmiş.

1 milyon mu . Evlenince kızın altınlarını alavere dalavereyle alıp , üstüne her ay birkaç bin liralık harçlık alacaklar oğullarından bence.

İlişkim aynı böyleydi gelinliğime kadar onların takacağı takıya kadar kendim alıp düğün yaptım ev kurdum.

Benim babamın haberi yoktu annemin haberi vardı aynı tepkileri verdi. Nişandan sonra annem sustu kabullendi. Ama eşim başladı bu sefer. Beni hep ezdiler diye hayatı burnumdan getirdi, kan kusturdu 2 sene, çekmediğim eziyet kalmadı "senin ailen yüzünden şerefsiz gibi hissediyorum" diye diye mahvetti beni. Oysa seninki gibi ağzıma bakan, tatlı, cici, biricik, yumuşacık kalpli canım sevgilimdi bir zamanlar.

Senin başına gelir mi aynısı bilemem, ama benim başıma gelen bunlar oldu.

Belki bir fikir verir. Bu ihtimali de koy kenara.

Bana
Bana göre kendin karar vermelisin zorluklara katlanabileceğini düşünüyorsan devam et.Aidatma değil diretme olmuş o ailem deil sen eğlencensin ona göre düşün karar ver.

Aileler arasında ki fark aslında maddi değil,bakış açıkları farklı olan.Evet maddiyat olarakHerkesin durumu farklı olabilir ama bence parayı harcamak bile bir görgü bir kültür içeriyor.Bahsedilen ailenin geçmiş borçları ne sebebpten olmuş.Mesela sağ ola umursazcı sonunu düşünmeden borçlanıp yıllarca ailece oradan oraya savrulmuş bir ailede bu sadece maddiyat değil hayata bakış açısı.
Aranızdaki uçurumu oluşturan şey kültürel fark sanki daha çok.Ayrıca siz evlenince velev ki çocuk sizinle uyum sağlayıp kazanmak evini almak için uğraşacak ama ailesine istesede kör olamaz.Onlar ihityaç halindeyken bir yanı hep arada kalır.
Bazı aileler dünyaya getirdikleri çocuk için onun geleceğini kurmak için bir düzen oluşturyor.Ki bunun varlılkla alakası yok gücü her ne ise ona göre bu düzende yaşam kuruyor.
Bazı ailelerde dünyaya getirdiği çocuk büyüsünde çalışsın onların refahını sağlasın diye düşünüyor.
Elbetteki durum zor.Şimdi dönün arkanızı gidin demek ne mümkün ama ailenizin dediklerini gözardı etmeden karar verin.Ayrıca kendim ettim kendim çekerim diye birşey yok,Allah kimseye kötü gün yaşatmasın kendi tercihiniz bile olsa size kötü gün yaşatan bazı şeyler çekilmiyor...

Baban baştan sona kadar haklı, sen kendin ondan üstünmüş gibi davranmasan bile sevgiline evlenince senin herşeyin batacak her hareketini yanlış anlayıp “benden üstün görüyorsun kendini” diyecek bu gerçekten böyle biz buna aşağılık psikolojisi diyoruz evlenince fark edeceksin aileni dinle kendini düşün

Ben eşimle tanıdığımda, ben yeni uniye başlamıştım, oda bitirmiş staj görüyordu. Ama ikimiz de 15 yaşından sonra anne ve babamızdan hiç para almadan, okulun yanında çalışarak, bütün istediklerimizi kendimiz almış insandık. Benim birikmiş birkaç bin mark param vardı, eşimin 20000 Mark borcu vardı, üstü açık, spor arabası almış. 4 sene sonra evlendik ve herseyimizi kendimiz aldık. Ne annemlerden, nede kayinvalidem in tarafından Yardım aldık ve istemedikde. Benim anlamadığım, iki kişi karar veriyor evlenmeye ve niye bu anne baba mecbur kalıyor, olan borcu yapmaya? Benim kizim bundan 3 yıl önce evlendi, ben misafir gibi gittim, hiçbir şeyine ne karıştım ne de organize ettim. Düğüne 4 hafta kala, kızımla benim için elbise ve ayakkabı almaya gittik, onuda damadım ödedi. Vermiş kızıma kredi kartıni, ne alırsak onunla ödedik. Oğlumun da hemen hemen öyle oldu. Ben elbise beğendim, o bana sipariş etti, misafir gibi gittim, akşam 12 ye doğru ayrıldım eğlenceden.

Sadece basliga cevap verecegim. Cunku birsuru olay var konuda.

Basinizdan atmak icinde olsa numara filan verilmesine karsi olurdum. Karsi koymadiniz. Konusmamaniz gerekirdi..
Demekki pekde onemli degil iliskiniz

Babanı dinle canım sevgi evlenene kadar herşeyi hosgosteriyo ama evlenip aynı eve girince tamda babanın anlattığı gibi oluyo. Eşim kendi okudu atatndi dugunumuzu kendimiz yaptık tek kuruslari geçmedi 6 sene essek gibi borç ödedik tam borcumuz bitti dedik eşimin tepesine bindiler para da para diye verdi vereceği kadar baktık biz verdikçe güzel yiyolar bize bı güvence kalmiyo ne zaman veremem dedi düşman oldular bize en çok da bana şimdi her gördüğümüzde borçtan agliyolar ömür boyu bitmeyecek . Evlenince evlendim evim barkim ayrı olayı olmuyor.

1 milyon mu . Evlenince kızın altınlarını alavere dalavereyle alıp , üstüne her ay birkaç bin liralık harçlık alacaklar oğullarından bence.

Toplam 1 milyon, kumar, iş borçları, borç varken ödün vermeden harcamaya devam etme vs...
Teknenin kaç deliği olduğunu saymaya gerek yok gerçi, su alıyor işte sürekli tarife göre, aynı konu içinde daha ayrıntılı yazmış, yorum yorum.

Neyse artık kendisi gözlemleyip kararını verecek.
Konu sahibinin ailesinin genel tutumuna hak vermemekle birlikte, bu "Borç" kısmındaki endişelerine ve uyarılarına katılıyorum.

1 milyon mu ode ode bitmez

Artık düşünüp kendisi kararını verecek.

Anneni ve babanı dinle canım aile uygun görmüyorsa hep çıkıyor birşeyler.

Kv adayinla aranda birşey geçmiş şimdiden konuşmuyorsunuz evlenince ailesi kıymetli olur ezilen taraf sen olursun.

Yarısını okuyabildim ya aşırı uzun valla okadarina yorumum mantıklı düşünün birazda sadece kalbinizle evlilik yürümez olur

Çok samimi bir arkadaşım böyle bir evlilik yapmıştı . O mesafeli olunan aile evlenince burnunun dibindebiter.
Ben ikisi de olmasin diyorum :)
2. De de bizim oğlan normalde hayır der yalanı çok sık söylenir.

Keske bu iliskiyi bu kadar uzatmasaydiniz..
Bana kalirsa ayrilamiyorsaniz biraz cesaretinizi toplayip ciddi bir adim atilmaliydi.
Ama ailesi yillardir bilmesine ragmen kiyiya koseye para atayim bizde yardim edelim oglumuzun elinden tutalim dememis.
Aileler arasi inanilmaz fark var.
Ben olsam dusunmem ailemi dinlerim cunku onlar suan sizin goremediginizi goruyor.
Aa yok ben ayrilamam diyorsan da ciddi bir hamle yapin bakalim devami gelecek mi aileler bir gorussun neler olacak belki o zaman daha net goreceksiniz gercekleri.
Insallah hakkinizda hayirlisi olur ama bu kadar uzayipta olmadiysa bir nedeni olmali diye dusunun derim demek ki olmuyor.
Hakkinizda hayirlisi olsun ama umarim babanizi dinlersiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…