Sanırım artık bir ailem yok

siz de sırf hizmet için dediğini bile bile kalıyorsunuz o zaman.

Çünkü ruh hastasıyım. Böyle düşünüp akabinde saçmalama o senin annen niye öyle düşünsün diyorum. Gollum gibi suya yansıyan sıfatımla içimdeki ses savaşıyor. Manyak oldum ailem yüzünden evet.

Okuduğunuzu çok yanlış anlamışsınız. Ben öyle davranmaları haklı demedim, bilakis haksızlar dedim
“Çocuklara gösterdikleri hassasiyet konusunda” haklılar dedim
Çocuklar yeni bir kayıp yaşamış, hiçbir şey olmamış gibi davranmak da vicdansızlık olur

idrak ufacık çocuklar bunu durduk yere söylemez.
sen evine döndüğünde çocukların yanında konuşulmuş bu üzgünüm.
seni değil çocuğunu istemiyorlar.
gitme artık.
Bence halalarını sevip, paylaşmak istemedikleri için öyle söylüyorlar.Komşunun çocuğu elimizde büyümüştü.Yeğenlerim gelince öyle kıskanırdı ki maskara:))
Halbuki aynı ilgiye devam ederdik ama hep onlar gitsin isterdi

Allah rahmet eylesin. Sizede sabır dilerim. Üzülmeyin bizde ölüm olmadığı halde babam için oğlunun çocukları daha kıymetliydi. Soyadını taşıyorlar diye heralde. Benim ki de elin çocuğuydu.
Bayram da oğluma harçlık vereceği zaman diğerlerinden saklı verirdi. Bir kere kucağına alıp sevmedi. Mantık nedir? Nasıl işler ? Kız evladı gelinlikle çıkar.Kefenle döner mantığı. Bu hissettikleriniz hiç geçmeyecek emin olun. Siz evlat rolü yapacaksınız ama o bunu anlamayacak. Ama ilerleyen zamanlar da başları sıkıcınca aranan ilk siz olacaksınız. Siz evlatlık vazifenizi yapın önce evladınız gelsin. Gerekirse kardeşine söyleyin hafta sonları çocukları size getirsin. Kafa rahat sen rahat.

Cok haklısınız eğer alınganlık yapmıyor olduğu gibi anlatıyorsanız sızın çocuğunuza günah ona bunu yapmayın çocuk tam karakteri oturacak yaslarda değersizlik hissiyle büyüyecek sık gorusmeyın madem çocuğunuz cok hareketli onlar da yorulmasın acılarına yeni hayatlarına odaklansınlar alişsınlar niye gelmiyorsun dediklerinde çocuk durmuyor sizide yoruyoruz diyin belki anlarlar dıger olaya gelince babanızı yeni tanımıyorsunuzdur kafanıza takmayın onu da öyle kabul edin bazı anne babalar öyle oluyor maalesef

nolur kendini kotu hissetme... Senin ustune duseni yapmama gibi bir durumun yok. Herkes elinden geleni yapabilir. Cocugun da sana Allah'in bir emaneti, tabi ki oncelikli olacak, olmali. Konu komsuya cocuk emanet edilecek bir zamanda yasamiyoruz ki, kime guveneceksin...

anlatmak istedigim şeyi cok guzel ifade etmissin. Bu da azimsanacak bir problem degil ki. Artik abisi kendini biraz toparlayinca bu konuda en azindan onunla konusulmali diye dusunuyorum...

Kaybınıza üzüldüm,hiç kolay değildir eminim,sonuçta minicik çocuklar bırakmış arkasında ama bu size yapılanları haklı çıkarmıyor ki.
Sizin çocuğunuzda minicik,empati kurup,anlayış gösterebilecek durumda değil,o da kötü etkileniyordur bu durumdan.
Yerinizde olsam kalmazdım 5 gün orada,sabah gider akşam dönerdim illaki gideceksem. Hem size hem evladınıza eziyet yani,ne gerek var

Ailenizde belki siz kalmayınca oturup düşünürler ne oldu diye.

Bir dahaki gidişinde eşini ve çocuğu götürme. Mutlaka soracaklardır "çok hareketliymiş ya rahatsızlık veriyor size o yüzden getirmedim. Çocuğumu çok dışlıyorsunuz yazık o da benim evladım kıyamıyorum sonuçta" de..

Bir süre gitmeyin özlesinler, gidincede uzun kalmayın , oğlunuza yapılan tavır tabiki hoş değil ama hareketli çocuk kafa kaldırmıyor yaşlılarda, çocuğunuzla kibarca konuşun, büyüklerden biri terslediğinde aslında bu tutumun yanlış olduğunu ama kendinide doğru ifade edemeyen büyükleri hoş görmek gerektiğini anlatın, hem onlarda azıcık işitir ders çıkarır hemde çocuktur demeyelim herşeyi anlıyorlar , en azından dışlanmış hissetmesin çocuk

oncelikle basınız sagolsun. yigenleriniz adina üzüldüm.. Sanslari bundan sonra güzel gitsin insallah. Ben ailenizle aranızda zaten problemler var gibi dusundum. mesafeli davranın derim.

Başınız sağolsun çok üzüldüm. Boş verin haklisiniz ailenizin davranışları konusunda.sizde daha az gidip az kalıp dönün zamanla onlarda alışıp normale dönerler. Kendinizi yıpratmayın. Benim annemde kardeşimin kızını büyüttüğü icin ayrı tutardı bahsederken bile bizimki yemiyor.bizimki yapmıyor.anne dedim benimki kimin oluyor oda kızının bu da kızının evladi.bir süre anlamadı ama fark etti.hersey normal.siz sevginizi ilginizi yeterince verin başkalarının sevgisine pek ihtiyacı yok çocuğunuzun. Özel olmazsa yengeniz hastamiydi .

Boşver Allah sizi kimseye muhtaç etmesin en kısa sürede arabanızı alın keyfinize bakın

Haklısın canım hem de sonuna kadar. Başta ailene de hak verdim acıdan nasıl davranmak gerektiğini bilemiyorlar ve sağlıklı düşünemiyorlar ama geçer zamanla diye düşündüm. Ta ki sona gelene kadar. Ev halkında bi algı bozukluğu var ve nedeni baban. Ne demek sen evlendin diye elalem mi oldun yabancı mı oldun. Zaten mesafe çokmuş ulaşım da zormuş acıları yatışana kadar ve bu duruma alışana kadar az git telefonla yetin

Yengenizin anne ve babası torunlarına bakmak istedi mi genelde kayıp yaşayan taraf evladının evladiyla teselli bulmak ister. Kv kp devamlı mı bakıyor merak ettim. Başınız sağolsun. Eğer bu durumdan önce boyle değillerse geçicidir. Yok hep böyleydi diyorsanız bu saatten sonra biraz zor değişir gibi geliyor bana

Basınız sağolsun
Hislerinize gördüğünüz muameleye çok üzüldüm kimsenin kimseye tahammülü kalmamış halbuki ortada böylesine bir acı kayıp varken yaşayanların değeri daha da bilinmeli diye düşünüyorum evladınız için gereken hassasiyeti ötelemeyin annenizden isteyipte göremediğiniz yaklaşımı evladınızdan mahrum etmeyin ...

Sonuna kadar haklısın ama ailenle konuşmaman üzerinde hayat boyu çok daha büyük bir yük ve burukluk bırakacak. Biraz mesefe koy, sık gitme. Ailenden beklentini ne kadar az tutarsan o kadar az üzülürsün, içlerindeki sevgi ya da sevgisizliği değiştiremeyeceğine göre kabullenmek en doğrusu. Anne babası olarak sevginiz yeter oğlunuza, kimsenin sevgisini beklemeyin. Daha özgüvenli yetişir. Bu arada başınız sağolsun Allah sabır versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…