-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Başınız sağolsun çok üzüldüm. Boş verin haklisiniz ailenizin davranışları konusunda.sizde daha az gidip az kalıp dönün zamanla onlarda alışıp normale dönerler. Kendinizi yıpratmayın. Benim annemde kardeşimin kızını büyüttüğü icin ayrı tutardı bahsederken bile bizimki yemiyor.bizimki yapmıyor.anne dedim benimki kimin oluyor oda kızının bu da kızının evladi.bir süre anlamadı ama fark etti.hersey normal.siz sevginizi ilginizi yeterince verin başkalarının sevgisine pek ihtiyacı yok çocuğunuzun. Özel olmazsa yengeniz hastamiydi .
Kaybınıza üzüldüm,hiç kolay değildir eminim,sonuçta minicik çocuklar bırakmış arkasında ama bu size yapılanları haklı çıkarmıyor ki.
Sizin çocuğunuzda minicik,empati kurup,anlayış gösterebilecek durumda değil,o da kötü etkileniyordur bu durumdan.
Yerinizde olsam kalmazdım 5 gün orada,sabah gider akşam dönerdim illaki gideceksem. Hem size hem evladınıza eziyet yani,ne gerek var
Ailenizde belki siz kalmayınca oturup düşünürler ne oldu diye.
Yengenizin anne ve babası torunlarına bakmak istedi mi genelde kayıp yaşayan taraf evladının evladiyla teselli bulmak ister. Kv kp devamlı mı bakıyor merak ettim. Başınız sağolsun. Eğer bu durumdan önce boyle değillerse geçicidir. Yok hep böyleydi diyorsanız bu saatten sonra biraz zor değişir gibi geliyor bana
Acı kayıp söz konusu anlıyorum aileni de ama bunun yolu bir tarafı yaparken
diğerini yıkmak olmamalı..
Ben olsam şu durumda uzunca bir müddet gitmezdim.
Gitsem de çocuğumu, eşimi götürmez yatıya da kalmazdım..
Basiniiz sagolsun öncelikle Hep böylemiydiler , yoksa bu durumdan sonra mı bu hale geldiler
Bı müddet uzak durun onlar atlatacaklardir bu durumuBu kadar değillerdi. Yengemin kaybından sonra ben ve oğlum aile dışında kaldık. Olan bu aslında.
Mekanı cennet olsun çok çok üzüldümKanser. 1 yıl içinde tüm vucuduna yayıldı ve kaybettik maalesef...
Yani anlıyorum kaybınız çok ağır,gitmezseniz sanki sırtınızı dönmüş gibi hissedeceksiniz ama sizin yavrunuz da minik. Oda inanın etkileniyordur bu durumdan,ayrıca sizde üzülüp yıpranıyorsunuz haliyle ister istemez buds yavrunuza yansıyacaktır,sizin önceliğiniz huzurlu ortamda yetiştirmek çocuğunuzu.Birçok kişi aynı şeyi söylemiş. Kalamamam gerektiğini. Doğrusu da bu belki. Ama vicdan yapıyorum bu sefer de. Annemlere zaman ayırmıyorum diye. Neyse ki eylülde iş hayatına geri dönüyorum. Herkes için daha iyi olacak benim işe dönmem. En başta bana iyi gelecek.
Okuduğunuzu çok yanlış anlamışsınız. Ben öyle davranmaları haklı demedim, bilakis haksızlar dedim
“Çocuklara gösterdikleri hassasiyet konusunda” haklılar dedim
Çocuklar yeni bir kayıp yaşamış, hiçbir şey olmamış gibi davranmak da vicdansızlık olur
Hassasiyetini anlıyorum,ama öyle bir durumda saçından tutup içeri sokmak(mecazi de olsa) ne demek oluyor
O yaşlarda kızım var,sonsuz hoşgörülü bir anne de değilim,fakat herşeyi öyle kılı kırk yarmak zorunda oluyor ki insan,iki adım,beş adım sonrasını düşünüyorsun her vereceğin tepkinin,bunun ona ne hissettireceğini düşünüyorsun...Sabırlı olmak gerekiyor,herkes aynı olamaz,artı daha 12 yaşında,kendi çocuğun var mı bilmiyorum,12 yaş çokta büyük bir yaş değil.
En iyisini istiyorsun elbette onun için,biraz daha esnek olsan sanki,daha nelerle karşılaşıyor insan,anlattığın örnek ne ki...Öff deyip çıktığını diyorum tabii,diğerleri atm,geceleri dışarı da gezme,sorun elbette,sizin gibi ben de kabul edemem,çok zor işler bunlar...
Boşuna hiçbirine laf anlatmaya çalışmayın babanız ve aileniz madem öyle düşünüyo öyle söylüyolar sizin gitmemenizide kabullenirler elbet koymaz onlara malumun ilanı gözüyle bakarlar... sizin önceliğiniz kendi aileniz tamam o da aileniz ama evinizin huzurunu bozan insan uzak durmalı bu öz anneniz bile olsa sonra çocuğunuz bu hırpalanmayla yanlış yetişirse sevgisiz hissedip hırçın bir bireye dönüşürse pişmanlık yaşrsınız...Oğlumun henüz bir teşhisi yok ama yakın zamanda tekrar kontrole götüreceğim. İnanın beni o kadar yoruyor ki, bir de ailemin evinde çok daha fazla yıpranıyorum. Ama onlara sorsan ben bencilim. İlgilenmiyorum onlarla. Sık gitmiyorum kendimi ve oğlumu düşünüyorum vs. Asla kabul etmezler yaptıklarını. Ben yanlış düşünüyor olurum.
Konu galiba bikac gunluk kim bunu diyen buyuk kufurler ediyorum ben suanda ama yazmak yasak yazamadim el ne demek ya allah kahretsin insallah boyle anneyi babayi yaziklar olsun binlerce kez yaslandiklarinda da gelinleri ve ogullari bakar kendilerine arrik. Zaten Allah boylesini de tahminimce düşürür . SerefsizlerO aile tipini biliyorum tam dediğin gibi kız el olur oğulları var
Benim tanıdığım biri oğlum evini sat parasını ver desin gözümü kırpmadan dediğini yaparım dedi, bende e teyze kızın dedim, e o artık el dedi, ya boşan8rsa ya eşinin başına birşey gelirse nereye gidecek dedim, o evden çıktı oğlan varken kız düşünülmez dedi
Ve bu ailelerden çevremde çok var ve kızları aynı senin gibi dertli bazısı dahada kırgın ve üzgün haklı olarak
Ne diyeceğimi bilmiyorum bu konuda sadece yalnız değilsin bunu belirtmek istedim