Sanırım artık bir ailem yok

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki benimde çocuğum aynı bu şekilde ve asla ev dışında uyumuyor.bende bu nedenle şuan eşim ve ailesi ile çok ciddi sorunlar yaşıyorum ve boşanma sürecindeyim.önce çocuğummm diyorum başka da birşey demiyorum.çocuğun durumu ve boşanma ne alaka derseniz elbette tek sebep bu değil tuz biber oldu.çünkü kasıtlı olarak götürmediğim ve çocuk sakladığım düşünülüyor işin ilginç kısmı da herşeyi bilen eşim onları destekliyor.ayrıca başınız sağolsun yeğenlerinize gerekli desteği verin ama çocuğunuzu ezdirmeden

Başınız sağolsun çok üzüldüm. Boş verin haklisiniz ailenizin davranışları konusunda.sizde daha az gidip az kalıp dönün zamanla onlarda alışıp normale dönerler. Kendinizi yıpratmayın. Benim annemde kardeşimin kızını büyüttüğü icin ayrı tutardı bahsederken bile bizimki yemiyor.bizimki yapmıyor.anne dedim benimki kimin oluyor oda kızının bu da kızının evladi.bir süre anlamadı ama fark etti.hersey normal.siz sevginizi ilginizi yeterince verin başkalarının sevgisine pek ihtiyacı yok çocuğunuzun. Özel olmazsa yengeniz hastamiydi .

Evet maalesef kanser hastasıydı. Bir yıl içinde vefat etti. Kanserin kötü bir türüydü. Benimle yaşıttı 31 yaşındaydı...

Kaybınıza üzüldüm,hiç kolay değildir eminim,sonuçta minicik çocuklar bırakmış arkasında ama bu size yapılanları haklı çıkarmıyor ki.
Sizin çocuğunuzda minicik,empati kurup,anlayış gösterebilecek durumda değil,o da kötü etkileniyordur bu durumdan.
Yerinizde olsam kalmazdım 5 gün orada,sabah gider akşam dönerdim illaki gideceksem. Hem size hem evladınıza eziyet yani,ne gerek var

Ailenizde belki siz kalmayınca oturup düşünürler ne oldu diye.

Birçok kişi aynı şeyi söylemiş. Kalamamam gerektiğini. Doğrusu da bu belki. Ama vicdan yapıyorum bu sefer de. Annemlere zaman ayırmıyorum diye. Neyse ki eylülde iş hayatına geri dönüyorum. Herkes için daha iyi olacak benim işe dönmem. En başta bana iyi gelecek.

Yengenizin anne ve babası torunlarına bakmak istedi mi genelde kayıp yaşayan taraf evladının evladiyla teselli bulmak ister. Kv kp devamlı mı bakıyor merak ettim. Başınız sağolsun. Eğer bu durumdan önce boyle değillerse geçicidir. Yok hep böyleydi diyorsanız bu saatten sonra biraz zor değişir gibi geliyor bana

Bu da ayrı bir mevzu. Yengemin ailesi ile benim ailem pek anlaşamaz. Bu hususta ailemin hakkını yiyemem. Gerçekten tuhaf bir aile. Yengemin hastalığı boyunca sanki biz kanser yapmışız gibi davrandılar. Cenazede olaya çıkardılar. Cenaze sonrasında başsağlığına gelenleri kovdular. Misafirlerimizin üzerine yürüdüler yemek yemeyin diye. Pek normal tipler değiller.. Elbette bakmak istediler çocuklara. Haftada birkaç gün gidiyor çocuklar oraya da. Lakin onlar için de zor bir süreç. Çocuklar onların yanında daha da sarsılıyor.

Acı kayıp söz konusu anlıyorum aileni de ama bunun yolu bir tarafı yaparken
diğerini yıkmak olmamalı..

Ben olsam şu durumda uzunca bir müddet gitmezdim.
Gitsem de çocuğumu, eşimi götürmez yatıya da kalmazdım..

Ben de öyle yapacağım nomu. Eylülde iş başı yapacağım inşallah sonrası zaten kolay. Sık sık gidemem istesem de.

Arkadaşlar son durumla ilgili toplu cevap vereyim herkese. Annem aradı bugün beni. Neden soğuk ve mesafeli olduğumu sordu. Ben de bir de soruyor musun anne dedim. Sonra patladım biraz. Ben artık susmaktan ve sizi idare etmekten yoruldum anne dedim. Söylediklerime bozuldu epey. Kapattık telefonu. Akşama doğru içine dert olmuş olacak ki bir daha aradı.

Haftasonu sana gelelim iftara madem sen gelmiyorsun dedi. Tabi ki buyurun gelin anne dedim. Yalnız pazar günü epey önceden planlanmış bir işim var cumartesi beklerim dedim. Normal şartlarda ben sınavım olsa ona gitmem sırf annemlere ayıp olmasın diye. İlk kez kendimi ve çekirdek ailemi düşünerek konuştum. O da şaşırdı zaten. Tamam cumartesi geliriz dedi. Telefonu kapatırken de "sen bizi sevmesen de ben seni çok seviyorum şımarık kızım benim" dedi. Güldüm geçtim. Şımarık yakıştırmasına layık olabilecek son kişi benim sanırım. Kimseye şımaramadım. Velhasılı bir aile olayı daha benim şımarıklık yaptığım fikri ile son buldu. Şu an annem vicdan azabı çekiyor. Zaten ben ondan ziyade babama kızmıştım. Annem de çoğu zaman bencildir ama oğlumu sever öper. Babam kadar değildir en azından. Allah'ım yine kendime "keşke üzmeseydim sussaydım" dedirtmeyi başardı annem.

basiniz sagolsun. malesef yetimin ya hakkini yiyoruz ya da asiri simartiyoruz. insallah bu simartmalara ragmen akilli basli cocuklar olurlar. sizi de anliyorum, ataerkil kodlari olan bir aile daha iste... bence kendinizi biraz cekin. tatillerde yegenlerinizi annemizle birlikte bir kac gun yatili alirsiniz, bir sekilde samimiyet devam eder. kuzenler, yani sizin cocugunuz ve yegenleriniz arasindaki iliskinin duzgun olabilmesi icin dedelerinden ayri gorusmeleri sart gibi duruyor.

Birçok kişi aynı şeyi söylemiş. Kalamamam gerektiğini. Doğrusu da bu belki. Ama vicdan yapıyorum bu sefer de. Annemlere zaman ayırmıyorum diye. Neyse ki eylülde iş hayatına geri dönüyorum. Herkes için daha iyi olacak benim işe dönmem. En başta bana iyi gelecek.
Yani anlıyorum kaybınız çok ağır,gitmezseniz sanki sırtınızı dönmüş gibi hissedeceksiniz ama sizin yavrunuz da minik. Oda inanın etkileniyordur bu durumdan,ayrıca sizde üzülüp yıpranıyorsunuz haliyle ister istemez buds yavrunuza yansıyacaktır,sizin önceliğiniz huzurlu ortamda yetiştirmek çocuğunuzu.
İnanın 5 gün çok uzun bir süre,tabiki gidin ama 5 gün kalmayın. Maksimum 1 gece kalın geçin evinize.
Aileniz dengeyi kurmak zorunda. Tamam tabiki diğer çocuklar sevilsin,mutlu olsunlar,gözlerinin içi gülsün sizde bunu istersiniz eminim ama sizin çocuğunuzu böyle horlamadan,azarlamadan,hırpalamadan da yapabilirler bunu. İnanın çocuklar bilmiyor bizim taşıdığımız bir çok kötü duyguyu. Biz müdahale etmesek onlar birbirlerini çok seven kardeşler olarak büyüyebilirler gayet

Ama kalkıpta ailenizin yaptığını yaparsak işte böyle böyle kıskançlık,nefret vb duygular gelişecektir kacınılmaz bu.

Okuduğunuzu çok yanlış anlamışsınız. Ben öyle davranmaları haklı demedim, bilakis haksızlar dedim
“Çocuklara gösterdikleri hassasiyet konusunda” haklılar dedim
Çocuklar yeni bir kayıp yaşamış, hiçbir şey olmamış gibi davranmak da vicdansızlık olur

Hicbirsey yokmus gbi tabi ki davranmamalri gerekir aman haaa diye ayirt da etmenin dogru oldugunu dusunmuyorum

Hassasiyetini anlıyorum,ama öyle bir durumda saçından tutup içeri sokmak(mecazi de olsa) ne demek oluyor o_O
O yaşlarda kızım var,sonsuz hoşgörülü bir anne de değilim,fakat herşeyi öyle kılı kırk yarmak zorunda oluyor ki insan,iki adım,beş adım sonrasını düşünüyorsun her vereceğin tepkinin,bunun ona ne hissettireceğini düşünüyorsun...Sabırlı olmak gerekiyor,herkes aynı olamaz,artı daha 12 yaşında,kendi çocuğun var mı bilmiyorum,12 yaş çokta büyük bir yaş değil.
En iyisini istiyorsun elbette onun için,biraz daha esnek olsan sanki,daha nelerle karşılaşıyor insan,anlattığın örnek ne ki...Öff deyip çıktığını diyorum tabii,diğerleri atm,geceleri dışarı da gezme,sorun elbette,sizin gibi ben de kabul edemem,çok zor işler bunlar...

Mecazi anlamda soyledigimi anladiginizi dusunuyorum yaninizdan kiziniz o sekilde kalkip gitse hic tepki vermez misiniz ? Belki de ben cok sertim bu saygi konusunda bilemedim of diyip cikmaya ses cikartmadiklari icin kiz rahatlikla geziyor sesini cikartan laf dinleten kisi cocuk roller tersine donmus durumda nkrmal gelemedi bana

Oğlumun henüz bir teşhisi yok ama yakın zamanda tekrar kontrole götüreceğim. İnanın beni o kadar yoruyor ki, bir de ailemin evinde çok daha fazla yıpranıyorum. Ama onlara sorsan ben bencilim. İlgilenmiyorum onlarla. Sık gitmiyorum kendimi ve oğlumu düşünüyorum vs. Asla kabul etmezler yaptıklarını. Ben yanlış düşünüyor olurum.
Boşuna hiçbirine laf anlatmaya çalışmayın babanız ve aileniz madem öyle düşünüyo öyle söylüyolar sizin gitmemenizide kabullenirler elbet koymaz onlara malumun ilanı gözüyle bakarlar... sizin önceliğiniz kendi aileniz tamam o da aileniz ama evinizin huzurunu bozan insan uzak durmalı bu öz anneniz bile olsa sonra çocuğunuz bu hırpalanmayla yanlış yetişirse sevgisiz hissedip hırçın bir bireye dönüşürse pişmanlık yaşrsınız...

O aile tipini biliyorum tam dediğin gibi kız el olur oğulları var
Benim tanıdığım biri oğlum evini sat parasını ver desin gözümü kırpmadan dediğini yaparım dedi, bende e teyze kızın dedim, e o artık el dedi, ya boşan8rsa ya eşinin başına birşey gelirse nereye gidecek dedim, o evden çıktı oğlan varken kız düşünülmez dedi

Ve bu ailelerden çevremde çok var ve kızları aynı senin gibi dertli bazısı dahada kırgın ve üzgün haklı olarak

Ne diyeceğimi bilmiyorum bu konuda sadece yalnız değilsin bunu belirtmek istedim
Konu galiba bikac gunluk kim bunu diyen buyuk kufurler ediyorum ben suanda ama yazmak yasak yazamadim el ne demek ya allah kahretsin insallah boyle anneyi babayi yaziklar olsun binlerce kez yaslandiklarinda da gelinleri ve ogullari bakar kendilerine arrik. Zaten Allah boylesini de tahminimce düşürür . Serefsizler

X