Salon/kına, nikah sonrası eğlence... Kafam çok karışık!

İşte ideali budur

captain ya bu yemekli kına nasıl bir şey

yani ben sana direkt adres vererek sorayım

Annemler Ankara Çubuk'ta oturuyor

orada erkek tarafının kınası içkili ve yemekli olur ama erkeklere yemek de daha çok meze modunda

erkek tarafının kadınları da toplanıp kız tarafının evine/salona her nerede ise kınası oraya gider ama kadınlara yemek yok

ben Bursa'da oturuyorum burada da kınada cevizli lokum dağıtılır

içinde ceviz olan küçük mayalı ekmek bir de kuruyemiş

onlar poşete konup giderken misafirlere verilirmiş eskiden

şimdi biraz daha modern olanlar kına esnasında tabağa koyuyor

kokteyl yok demişsin de eğer yaz olacaksa araştır

adı düğün olan içkili bir etkinlikle evlendim

kır düğünü konseptinde esasen açık büfe ve içki şeklinde idi kişiler kendi taşıyacak vs

sonra mekanın bir farklı köşesinde masalara servisle yaptılar fena da olmadı

gelen aç kaldım diyemedi esasen yiyecek bir şey yoktu ama çerez patates havuç salatalık vs süslü püslü de olunca göz doldurdu

içki vardı sınırlı vs değildi ama zaten çok içilecek ortam değildi yine de içenler bir iki içti içki sınırlı değildi vs diye reklam yaptılar hatta zira bir çok düğünde daha gelin damat çıkmadan iki içki içilmiş olur millet boş boş oturur

pasta da dağıtıldı oldu bitti

oyun havası vs de çok yoktu

bu anlattığım yer restaurant ın bahçesi idi mesela

böyle yerlere de bir bak

yani ile de çalgılı çengili değil de bir tık yemeğe gittik biz modunda

bir de gece olması zorunlu değilse gündüz olsun daha hesaplı olur

bizimki akşamüstü kokteylli nikah modunda idi zira düğün olsa gece 12 de bitse şehirdışından gelen misafire yer bulmak gerekirdi

böyle olunca herkes geldiği yere döndü

bir de anneni kırma tamam da borç altına da girmeyin evliliğin ilk zamanlarında gerilmeyin

Kına yapmayacağım, çok gereksiz ve saçma bir merasim olduğunu düşünüyorum. Nikah olacak benim yaşadığım şehirde. Nişanlımın memleketinde de ufak, yemeksiz bir düğün. Allahtan ailelerden karışan eden yok öyle olmaz şöyle yapın diye. Aynı parayı verecekseniz düğün yapın madem.

Bi tanidik ta yapmisti izmirin en guzel otelleronden birinin roof katinda.Kiso basi 150 lira.herkes cebinden verdi.Altin parasi yetmiyor gibi bir de cift olarak 300 lira yemek..Sacmalik bence.
Biz dugun+kina seklinde yaptik.Gelinlikle ciktim.Sonra bir kaftan ve kina merasimiyle sonlandi.Acik havada oldu.Yer parasi verdik.Bunun icinde birkac ikram varmis.Biz de ilave ettik ikrama.Arkadaslarim masalari dolasip kina hediyeligini verdi.Ortalama 5000 -5500 e getirmistik ikisini bir arada.

yok hayır almadık. öyle bi yerde düğün yapıldığından bile habersizim. nerede öğretmen evi, hangisi?

valla bizim evin karşısındaki öğretmen evinde her gece bir düğün var.
sana en yakın olana bak.
küçük illerde bile öğretmenevlerinde düğün yapılıyor.
ankarada hayli hayli yapan öğretmen evi vardır.

Hesap ödetmek olmaz.
Madem eğlenmek te istiyorsunuz.kınanızı evde yapın kız kınası olsun.5-10 kişiyle.
Düğün içinde yemeksiz aperatif yiyeceklerin olduğu şık küçük bir mekan ayarlayın.150 kişilik falan nezih bir düğün olsun.
arkadaşlarınızla da eğlenmiş olursunuz hem de ailenizin istediği gibi olur.

Vay be, komşu gülten elti nurten bıdı bıdı edecek diye sokağa atılan paralara bak... İmkanı olan neyse ki aşırısı yine mantıklı değil, fakat zorlanacak insan neden bunu yapar daha doğrusu toplum baskısı sonucu buna mecbur bırakılır anlamak çok güç.

Oysaki o on bin tl ile birkaç ay sonrasına uygun uçak bileti alınır, puket yada filipinler gibi tatil cenneti yerlerde yada doğu avrupa ülkelerinde müthiş bir tatil yapılabilir.

Kına için site de filan oturuyorsanız,yani uygun bir kapalı alan varsa,para çıadan halledersin.Çerezine kolasına ıvır zıvır sadece onlara para harcarsın.Eğlence işi de bence o durum çok uygun değil.Misal gelicek çeyrek getircek.Bide üstüne karı koca eğlenceye gelicek.300 öyle ödeyecek.Bide altınla al sana 700 tl.Bu zamanda bütçeyi sarsar yani.

Nikah yapıp geçmeyecekseniz, yemeksiz dahi olsa 5binden aşağı yer bulunmaz. Fiyat beklentilere göre değişir.
Aileniz kına ya da düğünden vazgeçmeyecek gibi duruyor. Birçok organizasyonla uğraşmak yerine kına düğün karışık tek organizasyon yapmak en mantıklısı. Düğün sonrası eğlence işin içine girdiğinde bu defa yine kıyafet sorunu olacak, ailelerin hesabını ödemek olacak, insanlar gelip para vermek zorunda hissedecek kendini falan.. Çok yakın arkadaşlarınızla giderseniz o başka hatta onlar yapalım böyle birşey derse olur.
Ben kınayı ya da düğünümü sokakta yapmak istemem mesela. Ya da çok salaş eski bir yerde.. Beklentilere göre fiyat belirleyin kendinize.
Kişi sayısına bağlı olarak ya pasta kuruyemiş ile kalabalık bir düğün, ya da 150kişiyi geçmeyecek yemekli bir düğün en mantıklısı.

sadece kınaya 10000 mi istiyorlar yemeksiz ankarada ??? benim düğünden sonra çok şeyler değişmiş. yerinizde olsam hamamönüne giderim kına konağı var oraya sorarım. olmazsa gidip bir konakla anlaşırım her türlü uyguna gelir. hem uygun hem otantik olur

şimdi yemekli kına şöyle oluyor. alt ve orta gelir grubu insanlar diye tabi edersek genelde sokakta oluyor zaten genelde. ya pide+ayran ya da tabldot gibi pilav üstü et vs. bunlar dağıtılıyor bi köşede.

senin bahsettiğin şekiller benim akrabalarıma göre çok ters. hele ki alkol. zaten muhafazakar bi çevre. olmaz yani senin bahsettiğin gibi bişey. bi de dediğim gibi 4.000den ucuz mu olacak? hayır yine aynı paraya belki daha fazlasına gelir. yine bi yer kapatacaksın, yine ikram masrafın olacak vs vs. ben zaten bunlardan kaçıyorum. annemin halasının oğlunun geliline ikram yapmamak benim derdim ama işte bi yere kadar kaçabiliyorum. yemeksiz olsun diyorum ya da az kişi çağıralım diyorum. olmaz diyor bizimkiler.

aldığım fiyatlar da gündüz fiyatı bu arada. akşam fiyatları daha pahalı.

ay hayır ya kokteyl menü salonlara düğün için istenen fiyatlar onlar. yanlış okumuşsunuz.

O zaman bence sen ucuz yollu bir düğün yap

kınayı da kurtar yemekli vs olmasın o

evde üç beş kişi olsun

insanları düğüne çağırdık dersin annene de

bir de özellikle yemekli düğün olunca kına ucuz diye eski komşular vs davet ediliyor düğüne çağırılmayanlar kınaya çağırılıyor bursada, genellikle çerez cips vs oldu bitti

ama bunu nasıl yapıyorlar onu bilemedim

yani kimse bana kınam var buyur gel demedi şimdiye kadar düğüne ve kınaya çağırıldım yani düğüne çağırılmadan kınaya nasıl çağırılır onu bilemedim

valla benim gönlümden geçen 3-5 kişi evde kına. çalgısız vs yani adı kına olsun diye. sonra 10 dk nikah. sonra kendi arkadaşlarımla kop kop. :)

zaten annem kına büyük olsun demesinin sebebi sadece nikah yapacak olmamız. salon tutarsam kınadan kaçarım diye düşünüyorum. ama işte o tip bi salonda da eğlenemem yine boşa para vermiş olacağım aslında.

davet olayı nasıl olacak bilmiyorum.

Vayyy vayyyy bu fiyatlar ne böyle yahuuuu herşey uçmuş bizler neredeyse bedavaya yapmışız düğünü ki şimdiki aklım olsa yapmazdım daha evvelki gün bir kınaya katıldım bir boş dükkan da yaptılar kınayı herkes oynadı eğlendi ertesi gün de bir nikah herkes dağıldı yani ne gerek var hem elini cebine atmayacaksın hemde insanları sıkacaksın üzeceksin büyükler çok bencil yarın evlenirsin üç gün sonra istenmeyen damat olur sana baş tacı e hani nerde kaldı kızına çektirdiğin dersin bu defa da kırılırlar
En mantıklısı düğün kına bir yapmak gibi geldi bana da bir cafe olur dernek öğretmen evi olur kiralar ikisini bir çıkarırsın aradan bence yemek falan için kendiniz alsanız kuru pasta falan içecekle koysanız masaya yanına kuruyemiş falan nasıl olur

yap küçük bir düğün kimse eğlenmiyor zaten

adet yerini bulsun

eğer eşin ilçedeki düğünü kabul ederse oralar daha ucuz olur

kızılay ın vs salonları vardı benim gençliğimde hala var mı ilçenizin adı ile google a sor

Aynen bende Ankaralıyim ve orada tek nikah dediginiz gibi 2.evliliginimi yapıyor gibi düsunuluyor.kimin ne dedigide önemli degil ama aileler istedigi icin Ankarada dügun olmazsa olmaz gibi birseydir.Nikah sonrası eglenceye daha yeni bi yakınım 11.000 ödedi ve cok kalabalik degil sadece yakin çevreye.bu fiyata dügun yaparsıniz.kinayi kücuk tutup yakınlarla daha guzel eglenirsiniz hem orta fiyatlara dügun arastirin derim.dügunleri hic sevmem bende nikahla istemistim ama ankarayi bildigim icin size uyani bu olacak gibi.Ayrica eğlenceye gelenlere lütfen para ödetmeyin hic yapmayın o şekilde daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…