- 29 Nisan 2015
- 26.566
- 91.299
-
- Konu Sahibi captain price
kaptan öğretmen evinden fiyat aldınız mı düğün için?
İşte ideali budurkendi yaptığımı yazayım.. önce nikah yaptık, herkes geldi.. daha sonra oradan çıkıp bir mekanda kutlama yaptık.. ama sadece benim arkadaşlarım, ailem, çok yakın akrabalar (hala, kuzen v.s.) geldi, karşı taraf da aynı şekilde.. harika nezih, kalabalık olmayan, eğlenceli bir kutlama yapıp dağıldık.. alınana zaten alınacak, kimseyi de mutlu edemezsin.. o paraya balayına gidersin yahu, 1 gece için değer mi?
yok hayır almadık. öyle bi yerde düğün yapıldığından bile habersizim. nerede öğretmen evi, hangisi?
sadece kınaya 10000 mi istiyorlar yemeksiz ankarada ??? benim düğünden sonra çok şeyler değişmiş. yerinizde olsam hamamönüne giderim kına konağı var oraya sorarım. olmazsa gidip bir konakla anlaşırım her türlü uyguna gelir. hem uygun hem otantik olurya annem meselesi o kadar uzun ki. evet kına yapmamak için onu ikna etmek benim karakterime ters ama bu kişi ile evlenmek istiyorum diye beni evlatlıktan reddeden, düğümü yapmamakla ve evime gelmemekle tehdit eden de kendisi. zar zor ikna ettim. ikna değil de rest bir nevi. isteme zamanı nişan zamanı her şeyde sıkıntı çıktı aramızda. artık sıkıntısız halletmek istiyorum. ,
yaşadığımız yer ankaranın ilçesi. memleketimiz değil ama yine de annem her şey burada olsun diyo. nişan ablamda olsun dedim evi büyük diye. farklı ilçede diye ona bile karşı çıktı. hamamönünde kına yapayım desem buna da karşı çıkacak. vedat daokay nikah salonuna bile çok uzak benim misafirlerim gelemez dedi. yani değişik bir kadın ve bıktırdı beni.
neyse öyle işte.
yanlış okumuşsunuz. düğün yemekli olmayacak. o fiyatlar kokteyl (kuru pasta, içecek) fiyatı. kına yemekli olacak. o da dediğiniz gibi kına mekanında tavuk pilav ya da pide ayran şeklinde. yemekli düğün değil yani.
valla ben batıkentte baktım. 9-10-11-12... bir tek yer 4.000 asrı saadet. pazar gündüz fiyatı bu.
aslında salonda hem kına hem düğün keşke düşünüp sorsaydım bi dün. bi denerim yine ama annem buna da olmaz diyebilir.
captain ya bu yemekli kına nasıl bir şey
yani ben sana direkt adres vererek sorayım
Annemler Ankara Çubuk'ta oturuyor
orada erkek tarafının kınası içkili ve yemekli olur ama erkeklere yemek de daha çok meze modunda
erkek tarafının kadınları da toplanıp kız tarafının evine/salona her nerede ise kınası oraya gider ama kadınlara yemek yok
ben Bursa'da oturuyorum burada da kınada cevizli lokum dağıtılır
içinde ceviz olan küçük mayalı ekmek bir de kuruyemiş
onlar poşete konup giderken misafirlere verilirmiş eskiden
şimdi biraz daha modern olanlar kına esnasında tabağa koyuyor
kokteyl yok demişsin de eğer yaz olacaksa araştır
adı düğün olan içkili bir etkinlikle evlendim
kır düğünü konseptinde esasen açık büfe ve içki şeklinde idi kişiler kendi taşıyacak vs
sonra mekanın bir farklı köşesinde masalara servisle yaptılar fena da olmadı
gelen aç kaldım diyemedi esasen yiyecek bir şey yoktu ama çerez patates havuç salatalık vs süslü püslü de olunca göz doldurdu
içki vardı sınırlı vs değildi ama zaten çok içilecek ortam değildi yine de içenler bir iki içti içki sınırlı değildi vs diye reklam yaptılar hatta zira bir çok düğünde daha gelin damat çıkmadan iki içki içilmiş olur millet boş boş oturur
pasta da dağıtıldı oldu bitti
oyun havası vs de çok yoktu
bu anlattığım yer restaurant ın bahçesi idi mesela
böyle yerlere de bir bak
yani ile de çalgılı çengili değil de bir tık yemeğe gittik biz modunda
bir de gece olması zorunlu değilse gündüz olsun daha hesaplı olur
bizimki akşamüstü kokteylli nikah modunda idi zira düğün olsa gece 12 de bitse şehirdışından gelen misafire yer bulmak gerekirdi
böyle olunca herkes geldiği yere döndü
bir de anneni kırma tamam da borç altına da girmeyin evliliğin ilk zamanlarında gerilmeyin
sadece kınaya 10000 mi istiyorlar yemeksiz ankarada ??? benim düğünden sonra çok şeyler değişmiş. yerinizde olsam hamamönüne giderim kına konağı var oraya sorarım. olmazsa gidip bir konakla anlaşırım her türlü uyguna gelir. hem uygun hem otantik olur
O zaman bence sen ucuz yollu bir düğün yap
kınayı da kurtar yemekli vs olmasın o
evde üç beş kişi olsun
insanları düğüne çağırdık dersin annene de
bir de özellikle yemekli düğün olunca kına ucuz diye eski komşular vs davet ediliyor düğüne çağırılmayanlar kınaya çağırılıyor bursada, genellikle çerez cips vs oldu bitti
ama bunu nasıl yapıyorlar onu bilemedim
yani kimse bana kınam var buyur gel demedi şimdiye kadar düğüne ve kınaya çağırıldım yani düğüne çağırılmadan kınaya nasıl çağırılır onu bilemedim
valla benim gönlümden geçen 3-5 kişi evde kına. çalgısız vs yani adı kına olsun diye. sonra 10 dk nikah. sonra kendi arkadaşlarımla kop kop. :)
zaten annem kına büyük olsun demesinin sebebi sadece nikah yapacak olmamız. salon tutarsam kınadan kaçarım diye düşünüyorum. ama işte o tip bi salonda da eğlenemem yine boşa para vermiş olacağım aslında.
davet olayı nasıl olacak bilmiyorum.