- 18 Ağustos 2016
- 4.774
- 19.594
-
- Konu Sahibi captain price
Kınayı düğün salonunda hafta içi ve organizasyonla 2000e falan mal etmiştim 2015te.
Benim memnun kaldığım şirket baktım büyümüş yer falan ayarlıyor. İsmini vereyim mi?
Elmali babahceye baktinmi ? Oraninda fiyati uygun dir hatihatirliyorum batikente yakin ora ama nasil oluyor dugunu eglencesi bilmiyorum hatta bilen varsada aydinlatirsancok sevinirimya annem meselesi o kadar uzun ki. evet kına yapmamak için onu ikna etmek benim karakterime ters ama bu kişi ile evlenmek istiyorum diye beni evlatlıktan reddeden, düğümü yapmamakla ve evime gelmemekle tehdit eden de kendisi. zar zor ikna ettim. ikna değil de rest bir nevi. isteme zamanı nişan zamanı her şeyde sıkıntı çıktı aramızda. artık sıkıntısız halletmek istiyorum. ,
yaşadığımız yer ankaranın ilçesi. memleketimiz değil ama yine de annem her şey burada olsun diyo. nişan ablamda olsun dedim evi büyük diye. farklı ilçede diye ona bile karşı çıktı. hamamönünde kına yapayım desem buna da karşı çıkacak. vedat daokay nikah salonuna bile çok uzak benim misafirlerim gelemez dedi. yani değişik bir kadın ve bıktırdı beni.
neyse öyle işte.
yanlış okumuşsunuz. düğün yemekli olmayacak. o fiyatlar kokteyl (kuru pasta, içecek) fiyatı. kına yemekli olacak. o da dediğiniz gibi kına mekanında tavuk pilav ya da pide ayran şeklinde. yemekli düğün değil yani.
valla ben batıkentte baktım. 9-10-11-12... bir tek yer 4.000 asrı saadet. pazar gündüz fiyatı bu.
aslında salonda hem kına hem düğün keşke düşünüp sorsaydım bi dün. bi denerim yine ama annem buna da olmaz diyebilir.
tamam ama ben tamamen koptum kına düğün ne farkeder salon sahibi için. şimdi kokteyl menu düğün 10000 mi yani içkili mi? yani alkollu. nereden baktınız bu kadar pahalı olmamalı bence. 4 yılda ne kadar zamlanmış olabilir ki.şimdi yemekli kına şöyle oluyor. alt ve orta gelir grubu insanlar diye tabi edersek genelde sokakta oluyor zaten genelde. ya pide+ayran ya da tabldot gibi pilav üstü et vs. bunlar dağıtılıyor bi köşede.
senin bahsettiğin şekiller benim akrabalarıma göre çok ters. hele ki alkol. zaten muhafazakar bi çevre. olmaz yani senin bahsettiğin gibi bişey. bi de dediğim gibi 4.000den ucuz mu olacak? hayır yine aynı paraya belki daha fazlasına gelir. yine bi yer kapatacaksın, yine ikram masrafın olacak vs vs. ben zaten bunlardan kaçıyorum. annemin halasının oğlunun geliline ikram yapmamak benim derdim ama işte bi yere kadar kaçabiliyorum. yemeksiz olsun diyorum ya da az kişi çağıralım diyorum. olmaz diyor bizimkiler.
aldığım fiyatlar da gündüz fiyatı bu arada. akşam fiyatları daha pahalı.
ay hayır ya kokteyl menü salonlara düğün için istenen fiyatlar onlar. yanlış okumuşsunuz.
Valla captan senin sorunun annen yoksa gayet masrafsız evlenebilirsin ben hep derim annem babam diye bana zorluk çıkaranlara ayrıcalık göstermiyorum hiç göstermedim de ve gayet mutluyum burda bildiğimiz kadarıyla yazdıklarına şaşırıyoruzya annem meselesi o kadar uzun ki. evet kına yapmamak için onu ikna etmek benim karakterime ters ama bu kişi ile evlenmek istiyorum diye beni evlatlıktan reddeden, düğümü yapmamakla ve evime gelmemekle tehdit eden de kendisi. zar zor ikna ettim. ikna değil de rest bir nevi. isteme zamanı nişan zamanı her şeyde sıkıntı çıktı aramızda. artık sıkıntısız halletmek istiyorum. ,
yaşadığımız yer ankaranın ilçesi. memleketimiz değil ama yine de annem her şey burada olsun diyo. nişan ablamda olsun dedim evi büyük diye. farklı ilçede diye ona bile karşı çıktı. hamamönünde kına yapayım desem buna da karşı çıkacak. vedat daokay nikah salonuna bile çok uzak benim misafirlerim gelemez dedi. yani değişik bir kadın ve bıktırdı beni.
neyse öyle işte.
yanlış okumuşsunuz. düğün yemekli olmayacak. o fiyatlar kokteyl (kuru pasta, içecek) fiyatı. kına yemekli olacak. o da dediğiniz gibi kına mekanında tavuk pilav ya da pide ayran şeklinde. yemekli düğün değil yani.
valla ben batıkentte baktım. 9-10-11-12... bir tek yer 4.000 asrı saadet. pazar gündüz fiyatı bu.
aslında salonda hem kına hem düğün keşke düşünüp sorsaydım bi dün. bi denerim yine ama annem buna da olmaz diyebilir.
Yemekli düğün 25-30bin civarı. Aşırı pahalandı her şey. 4 yıl ne ki geçen yıla göre 2 katı her şey.tamam ama ben tamamen koptum kına düğün ne farkeder salon sahibi için. şimdi kokteyl menu düğün 10000 mi yani içkili mi? yani alkollu. nereden baktınız bu kadar pahalı olmamalı bence. 4 yılda ne kadar zamlanmış olabilir ki.
kokteyl deyince yanlış anlaşılıyor ama eskinin kuru pastalı ve meşrubatlı düğününün adı şimdi kokteyl olmuş. içkili filan değil. tatlı tuzlu tabağı, yerine göre cips ve mısır veren var, kuruyemiş var, sınırsız alkolsüz içecek. bunun adı kokteyl. kimisi herkese bir tabak veriyor kimisi serpme usulu. batıkent bu fiyatlar. 4 yıldaki bu artış ülkenin halini ortaya koyuyor zaten. 2014 ekimde dolar 2,30 civarıymış. şimdi 5,25tamam ama ben tamamen koptum kına düğün ne farkeder salon sahibi için. şimdi kokteyl menu düğün 10000 mi yani içkili mi? yani alkollu. nereden baktınız bu kadar pahalı olmamalı bence. 4 yılda ne kadar zamlanmış olabilir ki.
ya başkasına da yazdım. benim karakterime ters ama işte çok sıkıntı çektim ben. hala da çekiyorum. bana yakın annemi de memnun edecek bişey bulmaya çalışıyorum. aslında haketmiyor kimse buna belki annem de dahil ama kavga etmekten o kadar çok yoruldum ki. anlatacak çok şey var aslında da o başlı başına ayrı bi konu olur. kavga etmek istesem yine kavga ederim de artık canım istemiyor.Valla captan senin sorunun annen yoksa gayet masrafsız evlenebilirsin ben hep derim annem babam diye bana zorluk çıkaranlara ayrıcalık göstermiyorum hiç göstermedim de ve gayet mutluyum burda bildiğimiz kadarıyla yazdıklarına şaşırıyoruz
buradaki 10000 yemekli değil ama ben evlenirken kuzenim 30000 e yemekli yaptı. ben 3000 gibi bir şeye yemeksiz yaptım.Yemekli düğün 25-30bin civarı. Aşırı pahalandı her şey. 4 yıl ne ki geçen yıla göre 2 katı her şey.
doğrudur. ben 10000 e düğün yapmazdım. yazık kaç ay çalışıyor insanlar o paraları almak için. bence başka alternatifler bakın ben 16000 e tüm mobilya mı almıştım. şimdi düğüne istiyorlar.kokteyl deyince yanlış anlaşılıyor ama eskinin kuru pastalı ve meşrubatlı düğününün adı şimdi kokteyl olmuş. içkili filan değil. tatlı tuzlu tabağı, yerine göre cips ve mısır veren var, kuruyemiş var, sınırsız alkolsüz içecek. bunun adı kokteyl. kimisi herkese bir tabak veriyor kimisi serpme usulu. batıkent bu fiyatlar. 4 yıldaki bu artış ülkenin halini ortaya koyuyor zaten. 2014 ekimde dolar 2,30 civarıymış. şimdi 5,25
ya başkasına da yazdım. benim karakterime ters ama işte çok sıkıntı çektim ben. hala da çekiyorum. bana yakın annemi de memnun edecek bişey bulmaya çalışıyorum. aslında haketmiyor kimse buna belki annem de dahil ama kavga etmekten o kadar çok yoruldum ki. anlatacak çok şey var aslında da o başlı başına ayrı bi konu olur. kavga etmek istesem yine kavga ederim de artık canım istemiyor.
Nikâhımı normal kıydık...1. SALON VS. KINA
en başından beri salon istemiyoruz ikimiz de. yine de hafta sonu fikir olsun diye bakalım dedik. fiyatlar 9.000-12.000 arası - bu fiyatlar çok yüksek bizim için- sadece bir yer 4.000 TL ancak bunun da kalitesinden şüphemiz var. zaten malum süper kalite de olsa herkesi memnun etmek imkansız. ailelerden yardım yok, bizden çıkacak.
sadece nikah da malum 10 dk nikah, kapıda takı töreni şeklinde.
benim ailem sıkıntı biraz. düğün olmayacaksa kına büyük olsun dediler. yine de ellerini çok fazla ceplerine atmazlar, benden çıkacak. kuzenim eylülde sokakta kına yaptı, 5.000 tl harcamış. ben sokakta yapmam, kafe vs kapatırım. yemekli olacak mecbur. yine aşağı yukarı o fiyat tutacak sanırım. e bu durumda salon düğünü yapmayıp aynı paraya kına yapmak çok mantıksız geldi. küçük kına olsun, yengeler, kuzenler vs desem de annem kabul etmiyor, karı koca tüm sülale davetli olacak bizim taraftan. erkek tarafından çekirdek aile gelecek bu arada. sadece bizim sülale için büyük masrafa girmek saçma geliyor.
şimdi çok kararsız kaldım. 10.000 gibi rakamlar imkansız zaten. tutarsak 4.000 olan salonu tutarız. ama kına için de bi 4.000 harcamak istemiyorum ben.
nişanlımın da benim de düğün-kına vs. gibi heveslerimiz yok.
bu konuda fikir verebilir misiniz? nasıl yapmalı, siz nasıl yaptınız, güncel fiyatlar nedir? (kuzenim kına da çalgı işine 1.500 vermiş mesela.)
veya annemi nasıl ikna edebilirim minicik bir kına ve 10 dakikalık nikaha? tipik iç anadolu sülalesi olduğu için sadece nikahla evlenenler kaçarak evlenenler, evlenirken 3 aylık hamile olanlar ya da ikinci kez evlenenler gibi bir algı var malum ben ne kadar onaylamasam da. elalem ne der mantığı hüküm sürüyor evde.
2. NİKAH SONRASI EĞLENCE
sadece nikah olursa sonrasında arkadaşlarla bi eğlenceye gitsek dedik. nişanlımın iş yerinden arkadaşı yapmış mesela. yemek + sınırsız alkol 150 tl kişi başı, herkes kendi masrafını ödemiş. aslında fiyat uygun ama şimdi insanlar nikaha gelecek bi masraf, takı takacak bi masraf... üstüne de bunu ödetmek garip geldi.
biz ödeyelim desek bu sefer salon masrafına yakın hesap öderiz.
yani biri beni davet etse param varsa giderim, yoksa gitmem. ama nasıl karşılanır bilemedim. çevremde sorabileceğim kimse yok.
bunun usulü nedir?
örnekler uç değil. 5 yer gezdik, 5 yerin fiyatı da bu. ayrıca siz konuyu anlamamışsınız. kına için 3000 salona vereceğimi düğün için 4000 veririm, bu mantıklı değil mi diye soruyorum.hepcok uclarda ornek vermissiniz her seyin orta yollusu mumkun. kina icin dugun salonu tutun,3bin filan. icecek ve kurabiye dahil oluyor bu fiyata. istanbul fiyatlari bunlar. calgiya ne gerek var, mekanlarin kendi muzik listesi oluyor kina icin dolayisiyla ek olarak baska masrafiniz olmayacak. nikah sonrasi icin de gelen misafire para odetilmez bencce.
nazım hikmette bunun fiyatı 6000 tl. bistro masa ve bir saat. başka bi yere daha sorduk az önce 7500 diyor. yani salon tutmak bile daha mantıklı. fiyatlar çok acayip.Nikah salonlarında kokteyl veriyorlar bi alanda öyle birşey yapamazmısınız ?
hamam vs olmaz. kendi sülalemi biliyorum. zaten 12.000 vermiyorum kesinlikle, onlar seçenek dışı. sorduğum şey o değil.simdi kinayi bayanlarla hamamda bir organizasyon sirketiyle anlasip daha cuzi rakamlara yapiyorlar
bana kalsa bende dugun yapmazdim
nikah yapar 3 5 arkadas ve genc akrabalarimla istediistedigim yerde istedigim gibi eglenirdim millet halay cekip misket oynayacak diye 12.000 lira vermezdim acikcasi