- 15 Haziran 2016
- 7.702
- 20.398
- 38
O zaman derdinizi doğru düzgün anlatsaydınızOzguvensiz ? Pardonda bu sonuca nerden vardiniz .Tabiiki kayinvalideme bilendim konu bu zaten .Konu çocuğumu ne yapacağım değilki?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O zaman derdinizi doğru düzgün anlatsaydınızOzguvensiz ? Pardonda bu sonuca nerden vardiniz .Tabiiki kayinvalideme bilendim konu bu zaten .Konu çocuğumu ne yapacağım değilki?
Aslında ne demek istediğim gayet açık. Kadın bakmak istemiyor zamanında çocuğa gereken şeyleri öğretmiş olsanız şimdi ortada kalmamış olurdunuz. Bende size anneniz dahi kimseye muhtaç olmadan yapabileceğiniz şeyleri yazdım çoğu arkadaşlar gibi. 11 yaşında çocuğum olduğu için neler yapabilir neler yapamaz az çok belli.Ozguvensiz ? Pardonda bu sonuca nerden vardiniz .Tabiiki kayinvalideme bilendim konu bu zaten .Konu çocuğumu ne yapacağım değilki?
Siz öfke görmemişsiniz bunu öfke zannediyorsunuz
Siz bence 1.sayfayı bir daha okuyun nerde çözüm aradığımı yazmışım bana da gösterin lutfenO zaman derdinizi doğru düzgün anlatsaydınız
11 yaşındaki çocuk kapıyı açıp içeri girip kapıyı kilitleyip dolaptan peynir ekmek alıp yiyemiyorsa onun annesiyle yüzyüze tanışmam gerekmiyor birşeyleri anlamak içinTanisiyormuyuz ?
Çocuğun aç kalacağını yazmadınızda kaynanayı nasıl afaroz ederim yazdınızda biz mi göremedikSiz bence 1.sayfayı bir daha okuyun nerde çözüm aradığımı yazmışım bana da gösterin lutfen
Benim cocugum cok eminim ki sizin kadar basarilidir gündelik hayatını sürdürme konusunda. Ama actigim konu cocugum değil bir yetişkinin verdiği sozun arkasında durmaması .Anladım çok mükemmel bir çocuğunuz var Allah bağışlasın ama benimki de kent çapında birşeyler yapiyorAslında ne demek istediğim gayet açık. Kadın bakmak istemiyor zamanında çocuğa gereken şeyleri öğretmiş olsanız şimdi ortada kalmamış olurdunuz. Bende size anneniz dahi kimseye muhtaç olmadan yapabileceğiniz şeyleri yazdım çoğu arkadaşlar gibi. 11 yaşında çocuğum olduğu için neler yapabilir neler yapamaz az çok belli.
Okudugunu anlamak cok onemli11 yaşındaki çocuk kapıyı açıp içeri girip kapıyı kilitleyip dolaptan peynir ekmek alıp yiyemiyorsa onun annesiyle yüzyüze tanışmam gerekmiyor birşeyleri anlamak için
Bu kadar terbiyesiz olabilmek de meziyettir bravoEvet biz buraya kayinvalideyi ovmeye degil gommeye geldik. Sizin sorununuz da koca kafanizin koca kicinizdan buyuk olmasi ama o koca kafanizla bu sayfaya kadar yazilanlari okumaya zahmet etmemeniz
Bu arada siz kimsiniz?Evet biz buraya kayinvalideyi ovmeye degil gommeye geldik. Sizin sorununuz da koca kafanizin koca kicinizdan buyuk olmasi ama o koca kafanizla bu sayfaya kadar yazilanlari okumaya zahmet etmemeniz
Hanımefendi çocuğunuz birşey yapamıyor değil siz fırsat vermiyorsunuz. Neyse ozaman gömün kaynanayı bozun sinirlerinizi.Benim cocugum cok eminim ki sizin kadar basarilidir gündelik hayatını sürdürme konusunda. Ama actigim konu cocugum değil bir yetişkinin verdiği sozun arkasında durmaması .Anladım çok mükemmel bir çocuğunuz var Allah bağışlasın ama benimki de kent çapında birşeyler yapiyor
Haklısınız..benim kızım da 12 yaşında,evde rahatça kalabiliyor,kimseye kapıyı açmıyor..sıkıntı orda değil zaten..ben 20’li yaşlarda gündüz vakti apartman girişinde daha önce hiç görmediğim biri tarafından tacize uğradım..şansım vardı,o an asansörden inen komşularımız sayesinde kurtuldum..20 sene geçti ben hala atlayamadım apartmsna girmeden hep arkama bakarım,asansöre tanımadığım kimseyle binmem..kızım 12 yaşında servise beraber iniyoruz,gelince de mutlaka ben ya da eşim evde kim varsa karşılıyorHerkes öneri sıralamış da kadının bir bildiği vardır neticede. Çocuk kaçırma vakalarını bilmem neleri duydukça paranoyaklaşmaya başladım iyice ben de. Kaldı ki aylar önce haber verilmiş, söz alınmış kadın kasten çocuğun alınacağı saate randevu almış. Yani tamam toruna bakmak zorunda değiller de o kadar da değil ya. Bireyselleşme diye diye bir şeylerin suyu çıktı iyice. O kadarını konu komşu da yapar yani. Babası izin alsın alabiliyorsa o karşılasın kv'ye minnet etmeyin bir daha, iyice mesafe koyun. Hoş kendi çocuğunu umursamamış kadın diyorsunuz torun mu sevecek zor iş.
Yahu fırsat vermedigimi nerden biliyorsunuz?Hanımefendi çocuğunuz birşey yapamıyor değil siz fırsat vermiyorsunuz. Neyse ozaman gömün kaynanayı bozun sinirlerinizi.
Cince yazmadigima beni ikna ettiginiz icin tesekkur ederimHaklısınız..benim kızım da 12 yaşında,evde rahatça kalabiliyor,kimseye kapıyı açmıyor..sıkıntı orda değil zaten..ben 20’li yaşlarda gündüz vakti apartman girişinde daha önce hiç görmediğim biri tarafından tacize uğradım..şansım vardı,o an asansörden inen komşularımız sayesinde kurtuldum..20 sene geçti ben hala atlayamadım apartmsna girmeden hep arkama bakarım,asansöre tanımadığım kimseyle binmem..kızım 12 yaşında servise beraber iniyoruz,gelince de mutlaka ben ya da eşim evde kim varsa karşılıyor
Sizi hakli buluyorum. Kendinizi üzmeyin. Babannesi de belki bilememistir düşünmemiştir deyin geçin takılmayın. Bakin ne guzel baba çözmüş olayı bir şekilde. Devir cok bozuldu. Güvenlik önemli 🖐Bu yaşlarda kiz yada erkek bir çocuğun kendini boyle art niyetli kişilerden koruyabilecegine gerçekten inaniyor musunuz ?Neden yemek konusu önüme gelip duruyor da esas sorun olan güvenli konusunda benim cocugum kendini korur diyemiyor hic kimse Hadi benim ki beceriksiz ac karnını doyuramaz diyelim bunu geçelim .Güvenlik konusunu nasıl garanti altına aliyorsuni
Okuldan aç geliyor,ocagı yakıp yemek ısıtamaz,ayrıca bulunduğumuz muhit çok güvenilir deği
Sizin yorumlarınızı üye olduğunuzdan beri takip ediyorum.valla çocuk gelişimciyim diyorsunuz ama psikoloji psikiyatri çocuk her konuda bilirkişisiniz maşallah.benim 4 5 yaşındaki çocuğuma bulaşık yıkatacak yer paspaslatacak toz aldıracak anaokulunu başlarına yıkarım.özbakım öğretilmeli dil öğretilmeli sosyallik öğretilmeli.temizlik elemanı ön yetiştirme okulu mu orası?Kayınvalideniz bilerek yapmış gibi gelmedi bana ya, o kadar haber vermenize rağmen böyle yapması hiç hoş değil ama son aradığınızda hala merak etme evdeyim falan diyormuş. Unutkanlık sorunları falan mı var acaba? Ayrıca çocuk gelişimciyim, herkes önermiş ancak çocukları aşırı korumacı yetiştirmenin zararlı olduğunu da bilmenizi isterim. Biz anaokulunda 4 5 yaşındaki çocuklara yemek yaptırıyoruz, bulaşıklarını da yıkıyorlar. Yine yerleri paspaslayıp oyuncakların tozunu alıyorlar. Dışarı için bir şey diyemem ancak ev ortamında kızınıza güvenebilirsiniz bence ve güvenmelisiniz. Ancak bilmediğimiz güvenlik sorunlarınız vardır belki( kızınız hasta vs, güvenilmez komşular…) o kadarını bilemiyorum.
Bir de babaanneyle başka bi açıdan konuşun isterseniz, aklı yerinde değil gibi bir nöroloğa vs görünmesi gerebilir
Valla yanlış anlamayın ama sizden başka herkes anladıO zaman derdinizi doğru düzgün anlatsaydınız
Yemek ısıtmasına gerek yok ısıtmadan sandiviç yesin ayrıca bakamadığınız çocukları yapmayın lütfen. Annenize de yazık. Doktor randevusu konusunda haksız evet ama tek günlük bari evde kalabilirdi. Artık 12 yaşında ki kızlar her şeyi yapabiliy
O zaman kendiniz bakın kime güvenip çocuk yaptınız? Bu kadar özgüvensiz çocuklar yetiştirince ilerde kendine güvensiz yetişkinler yetişiyor. İş hayatına atılınca hiç bir şey yapamıyorlarBu yaşlarda kiz yada erkek bir çocuğun kendini boyle art niyetli kişilerden koruyabilecegine gerçekten inaniyor musunuz ?Neden yemek konusu önüme gelip duruyor da esas sorun olan güvenli konusunda benim cocugum kendini korur diyemiyor hic kimse Hadi benim ki beceriksiz ac karnını doyuramaz diyelim bunu geçelim .Güvenlik konusunu nasıl garanti altına alıyorsunuz?
Sandviç tarifi almaktan bir hal oldum.Bu güvenlik konusuyla alakali çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Bu arada boş cocuk yetiştiren ama kendince mütevazı başarıları olan 26 yillik yakın dövüş teknikleri uzmaniyim ben.Bu konu için risk alanlarından uzak durması dışında kalıcı bir çözüm bulamadim