Sakin kalamama/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle hepinize cok tesekkur ederim her birinizin dusuncesi benim icin cok kiymetliydi,
Durtusel miyim kontrol manyagi miyim diye dusunurken sizin sorulariniz ve size verdigim cevaplar duygumu daha iyi anlamami sagladı,
Ben hep hakkini arayabilen biri olmusumdur sanirim bu yuku cok ustume almisim, toplumda herkesin rahatsiz olabilecegi, ve birinin rahatsiz olmasi cok dogal olan seylere asiri reaksiyon gosterdigimi farkettim, ozellikle yanimda birisi varken sanirim biraz da koruma icgudusuyle.. sanirim baskalarinin hakkini aramayi kendi kendime gorev edinmişim,
Bunu da annemin cok sessiz ve hep susan bir kadin olmasina bagliyorum, onun hakkini savunmayla veya ben buyuyunce boyle olmayacagim dusuncesiyle bir mahmut abiye donüsmusum bundan sonra herkes kendi hakki arasin ben sadece kendim icin konusurum.
Çok tesekkurler

Bu sorun bendede var tutamıyorum hiç çenemi zaten ayda bir dışarı çıkıyorum avm de adamın biri köşede sıkıştırdı beni geçecek okadar az yer bıraktı ki tövbe tövbe diye söylendim ne oluyoooooğ bağyaan diye bağırmaz mı yanında Eşide var yürüdüğünüz yere dikkat edin duvardan geçemiyorum ben dedim eşi adamı toplayıp götürdü

Yola çocukları falan dağılmış beni gördüğü halde istifini bozmadı resmen duvarı yapıştım onlara yol vermek için ve bunun farkında çok rahattı toplumda nasıl yürüyüp oturacağını konulacağını bilmeyen insanlarla doldu eskiden böyle değil di bence biz buna alışamıyoruz

erkeklerin her seyi kendine hak görmesi peki.. o erkek oldugu icin sizin parcalariniza ayrilip ona yol vermenizi beklemis.. gercekten bu insanlarla baska turlu basa cikamayacagiz sanirim

Evet gercekten bu insani iki insan buyuttu, bir suru ogretmenin elinden gecti benim bununla karsilasmamam gerekiyor diye dusunuyorum, benden sonra kimseye aynisini yapmasin diye de cirkinlesiyorum sanirim, bir soz vardi tasa takilip dusmenin sebebi senden once o yolda yuruyenlerin o tasi kaldirmamasi gibi bir seydi
Bu guduyle yapiyorum sanirim

Bir de hep disariyi dusunerek buyutulmenin de etkisi var, biz aksamlari terlik giymezdik, ben agir parfum sikamazdim baskalari rahatsiz olur diye, eve yemek bile soyleyemezdik acikan gidip alacakti, baskalari tasiyor diye damacana bile soyleyemedik 5ltlik sularimizi kendimiz tasidik,
Bu yuzden birinin bir baskasini rahatsiz edebilmeyi curet edebilmesine sinirleniyormuşum

Benim de en katlanamadığım şey bebek arabasıyla asansör beklerken gelir gelmez önümden direkt asansöre binen embesiller. Bir gün "ben burada 10 dkdır bekliyorum, bu ne saygısızlık ya" dedim, herif "kibirli kibirli söylemesene" diye böğürdü. Küfür etmediğime dua edeceğine.. Allah'ın belaları
Mümkün mertebe kimseyle muhattap olmamaya çalışıyorum, millet psikopat olmuş. Gerçekten artık insanlarla göz teması bile kurmak istemiyorum. Toplu taşıma kullanmak asla istemiyorum.
Bir gün çok fena toslarsınız. Özellikle eşinizin yanında yapmayın bunu. Biri ters bir şey söyler saçma sapan bir durum içerisinde bulursunuz kendinizi. İlla söyleyecekseniz daha güzel bir şekilde söyleyin.

Bebek araban güzel mi Merve

Bence böyle durumlarda üslup çok önemli.
Bir de herkese herşeye karşı karışmak çok manalı değil.
Yere göz göre göre çöp atan birine yetişip "peçetenizi düşürmüşsünüz" derim mesela. Çekirdek çitleyenin eline poşet verebilirim. Atıyorum otobüste adam müzik açtıysa(ki o da uzun yol yapıyor bir şekilde o da ihtiyaçlarını gidermeli) sesini biraz kıssanız olur mu gibi şeyler söylenebilir.
Ama bazen olmuyor herşeye kavgacı bir üslupla müdahale etmeye gerek yok.
Bu duyarsız olduğumuz anlamına gelmiyor. Atıyorum tatildeyim işte papağan var, deve var. "Hayvansever" etiketini benimsediği için bunların üstünden para kazanıyorsunuz diye bir arkadaşım Düden'de kavga çıkarmıştı. Mesela o kadar güzel gezdik ettik o kavga olmasa çok tatlı idi. ne gerek var orada ona müdahale etmeye. Biz hayvan sevmiyor muyuz :)
Etiket diyorum, çünkü kendisi o etiketi benimseyip evine aldığı hayvanların sorumluluklarını diğer aile bireylerine yükleyip kendisi umursamaz.
Bir çok konuda kendi yapmadığı halde duyar kasanlar da olabiliyor.
Hoşuma gitmeyen şeyleri mesela bakanlıklara, cimere yazmayı tercih ediyorum.
Herşeye o kadar kavgacı müdahale etmek sağlıklı değil, törpülemek lazım.

Hahahahaha ay ben neden güldüm buna yani aslında azıcık üslübunuz sakin ve nazik olursa sıkıntı yok can çıkar huy çıkmaz siz de böyleymissiniz demek

Bu yorumunuz bile çok kaba geldi "herkes kendi hakkını arasın" siz bağırmayı hakaretli konuşmayı hak aramak zannediyorsunuz ama degil uslup çok önemli sizde bu yok.
Sokağa çöp atılmayacagını şu y.y. bilmeyen kalmadı kişi atıyorsa inanın kavga çıkarmak için atıyordur biri gelip uyarsın göstericem gününü diyenler var,toplu taşımada bacak bacak üstüne atıp üzerimde dolaşan ayağından rahatsız olduğum genci uyardım gözünü devirip aynı şeyi yapmaya devam etti ayakkabısı pantolonumun paçalarında yolculuk yaptık.
Ve son birşey kavgacı insanlar toplumda çok can sıkıcı huzurumuz kalmadı....

Ben de çok sinirlenirim düşüncesiz, nerede nasıl davranması gerektiğini bilmeyen insanlara. Mesela yolda yürürken bir anda biriyle karşılaşıp yol üstünde muhabbete dalan insanlar… Biraz kenara çekil de insanlar da geçsin değil mi ! Arabasını kaldırıma ya da yol üstüne park edenler… daha saysam sayfalar sürer ama ben sadece içimden söylenip geçiyorum. Hangi birini uyaralım ki. Hem böylece kendinizi de boş yere sinirlendirmiş olursunuz çünkü dışarıya adım atsanız mutlaka bir terslik bulursunuz. Kendinizi boşuna yormayın bence çünkü uyarsanız da değişen bir şey olmayacak siz de söylenip geçin, yoksa otobüs yolculuğunuzda olduğu gibi hem kendinizi hem de yakınlarınızı boş yere sıkmış olursunuz

Doğrucu olmak her zaman bizi haklı çıkarmıyor

Uslup uslup deniyor da bazen usluba sira gelmiyor. Dun bebek arabamla bir sokaga girdim. Karsidan gelis ters yon, arac girmesi yasak cunku yan taraf karakol. Ben sokaga girmisim zaten dar yol. Adam ters yonden ustume geliyor. Ben de soylendim tabi ki, el kol isaretiyle bekle geceyim diyorum hala ustume geliyor. Adama yol vermem imkansiz. Geri gitmem gerek oyle dar yol. Terbiyesiz camini acip bana bagiriyor ne soyleniyorsunuz diye. Soylenirim tabi dedim, hem ters yonden geliyorsun, hem bebekle ustume suruyorsun. Acelem var diyor bana, ya havle. Bi de utanmadan bak polis de ters parketmis diyor. O polis dedim, burasi karakol, sana yasak. Ben de zabitayim diyor. Simdi ben buna nasil bir uslupla soylenseydim acaba.

Ulkede egitim seviyesi yerlerde. Cogu insan en basit kurala bile uymaktan aciz. Kimse hakkina razi gelmiyor. Sigir adam 2 sn benim gecmeme izin verse, hakki olmayan yola girmeye calismasa hicbir sorun olmayacakti. Ama yok acelesi varmis, bebek arabasina izin veremez, dangoz. Ayh yine sinirlendim.

Az büyüsün durur inşallah. 4 le 6 ay arasında bile o kadar fark oldu ki.
Ay insallah bi kac sefer durdu da çoğunlukla kalkmaya calışyo. Hiç kucağımdan bırakamıyordum simdi 5 10 dk durabiliyo oyuncakla oynarken

sorun sende değil bence. sorum bizim gibi geri kalmış ülkelerde.
yani senin buraya verdiğin tüm örneklerde aslında olması gerekene uymayan insanları uyarma ihtiyacı duymana dair örnekler.
ama bizim ülkemizde görüyoruz ki ortada bir haksızlık varsa herkes sesini kesip oturmaya alışmış ve bu yüzden zaten koyun gibi yaşıyoruz.
ama herkes sizin gibi toplumda uyulması gereken kuralları bazı öküzlere hatırlatsa onlar da toplum kurallarına uymak zorunda kalacak.
ben de sizin gibi bu şekilde toplu taşımada bağıra bağıra konuşan birini duyduğumda dönüp arkama dağdan mı indin diyesim geliyor ancak tabiki demiyorum. ancak güzel bir dille dönüp arkamı lütfen biraz ses tonunuzu düşürürmüsünüz diyorum. ya da bazen ben de koyunluk yapıyorum. napıyım yani.
ama kesinlikle haklısınız. sadece o an sinirlendiğinizde ki sinirlenmeniz çok normal ortada uyulması gereken kurala uymayan insan var ve bu sizi rahatsız ediyor. o an uygun bir dille uyarabilirsin. yapabileceğin başka birşey yok.

yalnız bu herşeyi kontrol etmek olmuyor. 50 kişilik bir otobüste şoför eğer müziği açıyorsa bu zaten yasak olan birşeydir. kimisini başı ağrır kimisi açtığı müziği dinlemek istemez vs. ama en nihayetinde böyle birini uyarmak kontrolcülük değil hakkını aramaktır olsa olsa.
ayrıca neye kime göre doğru diye birşey yok. toplum kuralları diye bişey var. onun dışında davranan insanları uyarmak neden kontrolcülük olsun onu anlamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…