- 20 Eylül 2015
- 94
- 90
- 88
- 33
- Konu Sahibi Besili prenses
-
erkeklerin her seyi kendine hak görmesi peki.. o erkek oldugu icin sizin parcalariniza ayrilip ona yol vermenizi beklemis.. gercekten bu insanlarla baska turlu basa cikamayacagiz sanirimBu sorun bendede var tutamıyorum hiç çenemi zaten ayda bir dışarı çıkıyorum avm de adamın biri köşede sıkıştırdı beni geçecek okadar az yer bıraktı ki tövbe tövbe diye söylendim ne oluyoooooğ bağyaan diye bağırmaz mı yanında Eşide var yürüdüğünüz yere dikkat edin duvardan geçemiyorum ben dedim eşi adamı toplayıp götürdü
Yola çocukları falan dağılmış beni gördüğü halde istifini bozmadı resmen duvarı yapıştım onlara yol vermek için ve bunun farkında çok rahattı toplumda nasıl yürüyüp oturacağını konulacağını bilmeyen insanlarla doldu eskiden böyle değil di bence biz buna alışamıyoruz
Evet alacagim sadece bu duygunun neden tetiklendigini anlamaya calisiyordum, yazilanlar cok faydali oldudestek almayi dusunmez misiniz? her yoruma “evet ben de farkindayim” diyorsunuz. o zaman burada yazilanlarin size bir faydasi yok cunku zaten farkindasiniz.
Evet gercekten bu insani iki insan buyuttu, bir suru ogretmenin elinden gecti benim bununla karsilasmamam gerekiyor diye dusunuyorum, benden sonra kimseye aynisini yapmasin diye de cirkinlesiyorum sanirim, bir soz vardi tasa takilip dusmenin sebebi senden once o yolda yuruyenlerin o tasi kaldirmamasi gibi bir seydiKuralcisiniz bence , ben de öyleyim. yetişkin insanlara market sırasında öne geçmemesi gerektiğini ben söylememeliyim.
Onlar akıl edebilmeli. Ya da çekirdek kabuklarını sahilde tükürükle etrafa saça saça gezmemeli. Çöp hakeza öyle. Toplum kurallarına uymayanlara karşı ben de öyleyim. Ama sakince hatırlatıyorum cirkeflesirse içimdeki kamyon şoförü çıkıyor ama
Bir de hep disariyi dusunerek buyutulmenin de etkisi var, biz aksamlari terlik giymezdik, ben agir parfum sikamazdim baskalari rahatsiz olur diye, eve yemek bile soyleyemezdik acikan gidip alacakti, baskalari tasiyor diye damacana bile soyleyemedik 5ltlik sularimizi kendimiz tasidik,Öncelikle hepinize cok tesekkur ederim her birinizin dusuncesi benim icin cok kiymetliydi,
Durtusel miyim kontrol manyagi miyim diye dusunurken sizin sorulariniz ve size verdigim cevaplar duygumu daha iyi anlamami sagladı,
Ben hep hakkini arayabilen biri olmusumdur sanirim bu yuku cok ustume almisim, toplumda herkesin rahatsiz olabilecegi, ve birinin rahatsiz olmasi cok dogal olan seylere asiri reaksiyon gosterdigimi farkettim, ozellikle yanimda birisi varken sanirim biraz da koruma icgudusuyle.. sanirim baskalarinin hakkini aramayi kendi kendime gorev edinmişim,
Bunu da annemin cok sessiz ve hep susan bir kadin olmasina bagliyorum, onun hakkini savunmayla veya ben buyuyunce boyle olmayacagim dusuncesiyle bir mahmut abiye donüsmusumbundan sonra herkes kendi hakki arasin ben sadece kendim icin konusurum.
Çok tesekkurler
Onlar değil de muhtemelen siz öğreneceksiniz insanlara ayaküstü ders veremeyeceğinizi.simdi yapmamasi gerektigini ogrenirse bi daha yapmaz diye dusunuyorum, yere cop atmamayi mesela
Tirbiyisizlir. Benim babam tırcı amcam kamyoncu babam tek başına komple burjuva sınıfını cebinden çıkarır.
Ha ama ben de biraz konu sahibi gibi dürtüselim. Özellikle kaldırımdaki rampalara parkedenlerle engelli yoluna çekilen motor sahipleriyle kavga ediyorum.
Geçen adam parketti tam rampadan inecem bebek arabasıyla yanımdan geçiyo. Ben de bak kızım ne sığır insanlar var buraya parketmişler diye söylene söylene geçtim.
Cokzel de kızım kurtlu durmuyoBebek araban güzel mi Merve
Bu yorumunuz bile çok kaba geldi "herkes kendi hakkını arasın" siz bağırmayı hakaretli konuşmayı hak aramak zannediyorsunuz ama degil uslup çok önemli sizde bu yok.Öncelikle hepinize cok tesekkur ederim her birinizin dusuncesi benim icin cok kiymetliydi,
Durtusel miyim kontrol manyagi miyim diye dusunurken sizin sorulariniz ve size verdigim cevaplar duygumu daha iyi anlamami sagladı,
Ben hep hakkini arayabilen biri olmusumdur sanirim bu yuku cok ustume almisim, toplumda herkesin rahatsiz olabilecegi, ve birinin rahatsiz olmasi cok dogal olan seylere asiri reaksiyon gosterdigimi farkettim, ozellikle yanimda birisi varken sanirim biraz da koruma icgudusuyle.. sanirim baskalarinin hakkini aramayi kendi kendime gorev edinmişim,
Bunu da annemin cok sessiz ve hep susan bir kadin olmasina bagliyorum, onun hakkini savunmayla veya ben buyuyunce boyle olmayacagim dusuncesiyle bir mahmut abiye donüsmusumbundan sonra herkes kendi hakki arasin ben sadece kendim icin konusurum.
Çok tesekkurler
Doğrucu olmak her zaman bizi haklı çıkarmıyorHanimlar merhaba beni gercekten zora sokan bir durumum var, bazi konularda cok hassasim mesela cekirdek yiyip yere atan birini gordugumde sokakta laf sokmadan duramiyorum, en fazla dayak yerim ne olacak diye dusunuyorum o an, toplu tasimada kulakliksiz bir sey dinleyen olunca zaten gözüm dönüyor, birisi yapması gerektigi isi tam yapmayinca gercekten cok sinirleniyorum.
En son yasadigim olay uzun yol otobusundeyiz sofor muzik acti( kamyoncu muzigi) ben de dogal olarak sinirlendim bilete 350 lira veriyorum adamin sanki yoldan geciyomus da bizi birakivermis gibi davranması sinirime dokundu,
acikcasi diğer yolcular bu duruma nasil tepki gostermez ben bunu anlamiyorum, kendimi sakinlestirmeye calisiyorum o an ama yapamiyorum, sonunu düsünmeyen kahraman benim.
esim mahcup oldu bi daha yan yana koltuk almayacagim diyoronu da uzdugum icin su an kalbim aciyor, benim gibi olan var mi? Acaba dürtüsel miyim? Bebim gibi olanlar Kendinizi nasil sakinlestiriyorsunuz
Cokzel de kızım kurtlu durmuyo
Ay insallah bi kac sefer durdu da çoğunlukla kalkmaya calışyo. Hiç kucağımdan bırakamıyordum simdi 5 10 dk durabiliyo oyuncakla oynarkenAz büyüsün durur inşallah. 4 le 6 ay arasında bile o kadar fark oldu ki.
sorun sende değil bence. sorum bizim gibi geri kalmış ülkelerde.Hanimlar merhaba beni gercekten zora sokan bir durumum var, bazi konularda cok hassasim mesela cekirdek yiyip yere atan birini gordugumde sokakta laf sokmadan duramiyorum, en fazla dayak yerim ne olacak diye dusunuyorum o an, toplu tasimada kulakliksiz bir sey dinleyen olunca zaten gözüm dönüyor, birisi yapması gerektigi isi tam yapmayinca gercekten cok sinirleniyorum.
En son yasadigim olay uzun yol otobusundeyiz sofor muzik acti( kamyoncu muzigi) ben de dogal olarak sinirlendim bilete 350 lira veriyorum adamin sanki yoldan geciyomus da bizi birakivermis gibi davranması sinirime dokundu,
acikcasi diğer yolcular bu duruma nasil tepki gostermez ben bunu anlamiyorum, kendimi sakinlestirmeye calisiyorum o an ama yapamiyorum, sonunu düsünmeyen kahraman benim.
esim mahcup oldu bi daha yan yana koltuk almayacagim diyoronu da uzdugum icin su an kalbim aciyor, benim gibi olan var mi? Acaba dürtüsel miyim? Bebim gibi olanlar Kendinizi nasil sakinlestiriyorsunuz
yalnız bu herşeyi kontrol etmek olmuyor. 50 kişilik bir otobüste şoför eğer müziği açıyorsa bu zaten yasak olan birşeydir. kimisini başı ağrır kimisi açtığı müziği dinlemek istemez vs. ama en nihayetinde böyle birini uyarmak kontrolcülük değil hakkını aramaktır olsa olsa.Her şeyi ve herkesi kontrol edemezsiniz. Bu tavrınız hem sizin için hem de çevrenizdeki insanlar için gerçekten çok yorucu bir durum... Doğrucu davut olmak kendince sana iyi gelse de, dünya da milyarlarca insan var hangi birine sana göre "doğru" olanı öğretebilirsin ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?