Evlilikte maddi denge

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onlar olaya farkli bakiyorlar sizin arabaniz var kizinda olsun tarzinda.size ev alirsalar omada alacaklar.vaziyet bu.o kafelerdeyse siz tatilde.vs vs.sartlarinizi esit olarak degerlendiriyorlar herkes kendince rahat yasiyor yani sizde o da.bu tarz insanlar var mesela siz evlenirken gorumcenizede bilezik alinmasi gbi gbi.karakteri bu.ailede ses etmez sorun cikmasin diye.sorunlu tip olabilir.ama siralama olarak hicbir zaman hayal ettiginiz gibi olmayacak malesef abim erkek ev alinsin once vs vs.ona aldiniz bana da diyecek hayat boyu.arsiz olan veya sorun cikaranin isi her zaman gorulur.malesef varligin derdi baska yoklugun baska.esinizin bunu istemesi gerek net bir sekilde.yoksa kotu olan siz olursunuz.
.
Bu yorum muhteşem kesinlikle böyle

Ha gayret hanımlar biraz daha zorlarsanız konu sahibinin kocasına kalifiyeli eleman muamelesi çekeceksiniz 😄
Bazen bu platform cidden absürdleşiyor. 😄
Aynen çoğu saçma yorumlar sanırım buradakiler gelini kıskanan görümcelerden oluluyor ajajja :)))))

Sadece öğretmen maaşıyla 2 çocuk yapıp akıllı yatırımlarınızla yardımcı tutabiliyor ve kendinize araba alabiliyor olmanız bana inandırıcı gelmedi ben matematik öğretmeniyim öyle bir matematik yok yani. Size aileden bir para mı geldi ? Ya da altınlarınızı falan da verdiniz arabanız için. Kendi birikimleriniz deyince sadece maaş anlıyoruz çünkü. Kusura bakmayın ama senede 2 yurt dışı 1 yurt içi tatil yapabilen evin masrafına asla dokundurmayan bir mühendis var mı varsa yazsın arkadaşlarımız buraya. Eşiniz 7 gün çalışıyor ses etmiyorsunuz çünkü para daha tatlı geliyor. Eşinize de zamanında araba almışlar o zamanın koşullarına göre öyle olmuş şimdi kız kardeşine almışlar insanlar düşünüyor demek ki evlatlarını. Yapmayın böyle eşinizi kışkırtmayın eğer beğenmiyorsanız eşiniz ayrılsın ordan mühendis olarak çalışsın.
altınları da verdim alırken onu da görümceme veririler diye korktum çünkü hahahahah :)))

ya neden anlamak istemiyorsunuz anlamıyorum bahsettiğim kişi problemli düğün günü benden önce benim makyajcıma ilk kendi yaptırdı zart diye önüme geçip gelinliğim ücretinde kendine kıyafet diktirdi vs vs

ya neden anlamak istemiyorsunuz anlamıyorum bahsettiğim kişi problemli düğün günü benden önce benim makyajcıma ilk kendi yaptırdı zart diye önüme geçip gelinliğim ücretinde kendine kıyafet diktirdi vs vs
Görümceniz problemli diyelim tamam.
Sizin eşinizin izin kullanmadan gece yarılarına kadar çalışması, doğum zamanı doğru düzgün yanınızda olamaması bunların sorumlusu da mı görümce? Kocaman adam benim bir ailem var, çocuğum oldu diye fikrini söyleyip uygulayamıyor mu?
Ama pardon Sizin asıl derdiniz bunlar değil görümceye alınan araba.

Son düzenleme:
Görümceniz problemli diyelim tamam.
Sizin eşinizin izin kullanmadan gecr yarılarına kadar çalışması, doğum zamanı doğru düzgün yanınızda olamama bunların sorumlusu da mı görümce? Kocaman adam benim bir ailem var, çocuğum oldu diye fikrini söyleyip uygulayamıyor mu?
Ama pardon Sizin asıl derdiniz bunlar değil görümceye alınan araba.
Bunların sorumlusu tamsmen görümce demiyorum bunların sorumlusu kayınpeder ve kayınvalide diyorum zaten esas sorun onlar denge kurmaya izin verilmemesi, çalışmak zorunda bir evin bir oğlu mantığı . Erkek çalışır kafası ama iş mal almaya gelince bu kafadan çıkılması sinir olduğum görümceme kuruluyorum ama en çok onu bu hale getirmesine sebep olanlara da sinir oluyorum ok yaydan çıkmış artık kendileri de bir şey yapamıyorlar bağırıyor annesine babasına da hepsi yerlere bakıyor utancından benim yanlarımda . Kayınpederim bana kendi de söyledi baş edemiyoruz gibi ben ne kadar zor çalışıyorum o uzak arkadaşlarına bile çeyrek götürüyor gibi . Anlamak istemiyorsunuz ama ortada problematik biri var neyse zorlamıcam yazarak olmuyor demek ki çevremdeki herkes bana hak veriyor onların akrabaları bile bayramda ona laf sokuyor. Malesef ortada kıskançlık yok hemcinsim sonuçta ortada bir güzellik olsa ben de desteklerim . asalaklık ve bunun desteklenmesi bence herkese zarar ama ne diyim buradaki herkesin etrafına gelsin madem çok normal karşılanıyor ama ben bir şekilde düzenimi kurdum çok şükür hayallerim hedeflerim var.

Son düzenleme:
Bunların sorumlusu görümce demiyorum bunların sorumlusu kayınpeder ve kayınvalide diyorum zaten esas sorun onlar denge kurmaya izin verilmemesi
Bunların sorumlusu kocanız. Burayı atlıyorsunuz. Kendi çekirdek ailesini, çocuklarını, onlarla geçiremediği zamanları düşünmesi gereken kişi kocanız. Varsa maddi bir haksızlık yine en azından çocukları üzerinden buna ses çıkarması gereken de kocanız.
İş yeri için çok önemli olduğunu düşünüyorsunuz ama kendisinin hiçbir şeye sesi çıkamıyor. Ya sizin sandığınız gibi değil maddi meseleler ya da kendini savunmayı beceremeyen biriyle evlisiniz. Burayı atlayıp sinirinizi daha çok görümceden çıkarmaya çalışıyorsunuz ama hiçbir yere götürmeyecek bu sizi.

asalaklık ve bunun desteklenmesi bence herkese zarar
İyi de bu asalaklığı 7 gün çalışarak kocanız da destekliyor. O neden kullandırıyor kendisini? Koca adam, akli melekeleri yerinde değil mi? Hadi herkes çok kötü görümce kv kp hepsi haksız, kocanız neden müsade ediyor diyoruz ona laf yok. Siz buraya görümceyi çekiştirmeye gelmişsiniz. İşinize gelmeyen yorumlara saçma sapan diyorsunuz. 😅

altınları da verdim alırken onu da görümceme veririler diye korktum çünkü hahahahah :)))
Sizden alınıp görümcenize ne verildi bugüne kadar? Burda bizi ti ye alıp hahaha diye gülüyorsunuz ama gerçek hayatınıza kayınpedere kayınvalidede bunları söylediniz mi kızınız asalak bizim ev paramızı yiyor dediniz mi?

Sizden alınıp görümcenize ne verildi bugüne kadar? Burda bizi ti ye alıp hahaha diye gülüyorsunuz ama gerçek hayatınıza kayınpedere kayınvalidede bunları söylediniz mi kızınız asalak bizim ev paramızı yiyor dediniz mi?
Ana babasina kiziniz asalak dese kp muhtemelen iş benim para benim kiz benim, beğenmiyorsaniz kapi orada der.

Adamin kendi kizi, istedigi parayi yedirir yani.

Sonucta kocasi da hayrina is yapmiyor. Normal sirkette duz muhendis maasiyla ev kirasi, butun faturalar, ev masraflari, senede iki yurtdisi bir yurtici tatili karsilayamaz. Aylik hesaba vurunca gorumce bu kadar para almiyordur babasindan.

Ana babasina kiziniz asalak dese kp muhtemelen iş benim para benim kiz benim, beğenmiyorsaniz kapi orada der.

Sonucta kocasi da hayrina is yapmiyor. Normal sirkette duz muhendis maasiyla ev kirasi, butun faturalar, ev masraflari, senede iki yurtdisi bir yurtici tatili karsilayamaz. Aylik hesaba vurunca gorumce bu kadar para almiyordur babasindan.
Büyük ihtimalle hayatındaki insanlar da gaza getiriyor kızım hakkını yiyorlar size ev almadan görümceye neler alındı falan diyorlar. Bence kayınpeder hesabını iyi yapıyor ve ikisine de eşit veriyor. Sadece 7 gün çalıştırmaları biraz garip geldi bana.

Bunların sorumlusu tamsmen görümce demiyorum bunların sorumlusu kayınpeder ve kayınvalide diyorum zaten esas sorun onlar denge kurmaya izin verilmemesi, çalışmak zorunda bir evin bir oğlu mantığı . Erkek çalışır kafası ama iş mal almaya gelince bu kafadan çıkılması sinir olduğum görümceme kuruluyorum ama en çok onu bu hale getirmesine sebep olanlara da sinir oluyorum ok yaydan çıkmış artık kendileri de bir şey yapamıyorlar bağırıyor annesine babasına da hepsi yerlere bakıyor utancından benim yanlarımda . Kayınpederim bana kendi de söyledi baş edemiyoruz gibi ben ne kadar zor çalışıyorum o uzak arkadaşlarına bile çeyrek götürüyor gibi . Anlamak istemiyorsunuz ama ortada problematik biri var neyse zorlamıcam yazarak olmuyor demek ki çevremdeki herkes bana hak veriyor onların akrabaları bile bayramda ona laf sokuyor. Malesef ortada kıskançlık yok hemcinsim sonuçta ortada bir güzellik olsa ben de desteklerim . asalaklık ve bunun desteklenmesi bence herkese zarar ama ne diyim buradaki herkesin etrafına gelsin madem çok normal karşılanıyor ama ben bir şekilde düzenimi kurdum çok şükür hayallerim hedeflerim var.

Kızın onlara bağırıp çağırması onlarla ilişkisinin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Zaten kızlarına hemen araba almalarıda ilişkilerinin hiçte sizin anlattığınız gibi kötü olmadığınız gösteriyor. Sadece nazını çekiyorlar buda onları ilgilendiriyor.

Ayrıca bu ülkede kız çocuğuna pahalı bir şey alındığında yada miras bırakıldığında sanki erkek çocuğunun hakkına girilmiş gibi sizin gibilerin zoruna gidiyor. Sanki kız çocuğu boş yatırım her şey erkek çocuğunun hakkıymış gibi bakılıyor.
Kısaca eşiniz babasının yanında çalışsada her şeyiniz ayrı ve farklı bir ailesiniz artık. İster araba alır işter başka bir şey alır bu artık sizi ilgilendirmiyor. İşinize gelmiyorsa eşiniz oradan ayrılabilir.

Ortadaki yanlışlardan bahsettim kıza iyilik yapılmadığını da söyledim. Herkesin yanında söyledim hemde . İnsan sadece söylediklerinden değil sustuklarından da sorumludur. Ben üzerime düşeni yaptım he değişen bir şey olmadı o ayrı ama zaman içinde göreceğim . Ben mental olarak kafamı ayırdım , kendi yapabileceklerime odaklandım, küs de değilim görüşürüm de ama benim doğrum bu , bunu da bilmeleri gerekiyor kabul etmemeleri onları bağlar.

Arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorsunuz dışarda mühendis arkadaşınız filan da mı yok ? Tasarruf edilip çok da güzel para kenara konulabilir tabi ki aileler destek olursa her şey çok çok daha güzel olur ama iki kişi de biraz çalışıp belki ek işler de kovalayarak gayet güzel paralar elde edebilir.

Çok şükür o kadar güzel bir ailem var ki her bakımdan eğitim maddi vs vs . kendileri benim gibi birini buldukları için aylarca nazar değer diye dualar ettiler kayınvalidem güller dökerek aldı beni , hala da değerimi biliyorum çok değerli biriyim çok şükür belki her bakımdan fazlayım ama işte eşimi seviyorum ahlakını merhametini yoksa koşulları kabul edecek biri değilim 7/24 çalışma temposu vs vs. Benim de abim ve erkek kardeşim var babam bana haksızlık yapsa ilk ben kabul etmeyecek kadar karakterliyim çok şükür. Değil anneme babama ses yükseltmek gelinimizin yaşı büyük de olsa küçük de olsa saygı nedir bilirim.

Arkadaşlar neyin kafasını yaşıyorsunuz dışarda mühendis arkadaşınız filan da mı yok ? Tasarruf edilip çok da güzel para kenara konulabilir tabi ki aileler destek olursa her şey çok çok daha güzel olur ama iki kişi de biraz çalışıp belki ek işler de kovalayarak gayet güzel paralar elde edebilir.
Tasarruf etmekten, ek işten, iki kisi calismaktan bahsetmiyoruz.

Evi esiniz döndürüyor yazdiginiza gore. Su anki aylik harcamasini disarida calisarak kazanabilir mi, sizi ayni kosullarda yasatabilir mi? Ortak kasadan ne kadar aliyor mesela esiniz?

Ulke ekonomisi hepimizin malumu merak etmeyin. Gayet de anliyoruz esinizin bahsettiğiniz sartlari saglamak icin yaklasik ne kadar aldigini.

Çok şükür o kadar güzel bir ailem var ki her bakımdan eğitim maddi vs vs . kendileri benim gibi birini buldukları için aylarca nazar değer diye dualar ettiler kayınvalidem güller dökerek aldı beni , hala da değerimi biliyorum çok değerli biriyim çok şükür belki her bakımdan fazlayım ama işte eşimi seviyorum ahlakını merhametini yoksa koşulları kabul edecek biri değilim 7/24 çalışma temposu vs vs. Benim de abim ve erkek kardeşim var babam bana haksızlık yapsa ilk ben kabul etmeyecek kadar karakterliyim çok şükür. Değil anneme babama ses yükseltmek gelinimizin yaşı büyük de olsa küçük de olsa saygı nedir bilirim.

Sizin ailenizin durumu çok daha iyiymiş, öyle yazmıştınız. Onlar ne aldılar size?
Onlar errrrkek evlatlarına yağdırıp size bir şey yapmadıkları için mi "eerkek evladının evi yokken" gibi cümleler kuruyorsunuz?
İstediğiniz araç için eşiniz o kadar veremem demiş. Kendi ailenizden isteseydiniz.

Sizin anlamadığınız nokta şu, görümceniz abisinin parasını yemiyor, babasının parasını yiyor.
Babası da siz oğluyla evlenince sizi evlat edinmedi. Onun kızı hala görümceniz.
Kendi ailenizden isteyemediklerinizi elalemin babasından beklemeyin.
Ne münasebet ya, babam kız kardeşime para verirken kocamın minnoş duygularını mı düşünecek? Sizin beklentiniz bu ve aşırı saçma.

Siz 2 yurt dışı tatili yaparken "sadece geziyor, fotoğraf paylaşıyor, asalağın teki" şeklinde aşağılayarak bahsettiğiniz görümceniz 3 yurt dışı tatili yapıyor olsaydı onu da anlatırdınız eminim. Belli ki böyle bir durum yok.
Eşinize araba almadılar da işe otobüsle mi gidiyor?
Şu durumda ne adaletsizliği?

Haklı olduğunuz tek nokta eşinizin 7 gün çalışmayı kabul etmesi. O da ezikliğinden midir, evden kaçmak istemesinden midir siz bilirsiniz artık onu ama çözmeniz gereken tek mesele bu.

Sizin ailenizin durumu çok daha iyiymiş, öyle yazmıştınız. Onlar ne aldılar size?
Onlar errrrkek evlatlarına yağdırıp size bir şey yapmadıkları için mi "eerkek evladının evi yokken" gibi cümleler kuruyorsunuz?
İstediğiniz araç için eşiniz o kadar veremem demiş. Kendi ailenizden isteseydiniz.

Sizin anlamadığınız nokta şu, görümceniz abisinin parasını yemiyor, babasının parasını yiyor.
Babası da siz oğluyla evlenince sizi evlat edinmedi. Onun kızı hala görümceniz.
Kendi ailenizden isteyemediklerinizi elalemin babasından beklemeyin.
Ne münasebet ya, babam kız kardeşime para verirken kocamın minnoş duygularını mı düşünecek? Sizin beklentiniz bu ve aşırı saçma.

Siz 2 yurt dışı tatili yaparken "sadece geziyor, fotoğraf paylaşıyor, asalağın teki" şeklinde aşağılayarak bahsettiğiniz görümceniz 3 yurt dışı tatili yapıyor olsaydı onu da anlatırdınız eminim. Belli ki böyle bir durum yok.
Eşinize araba almadılar da işe otobüsle mi gidiyor?
Şu durumda ne adaletsizliği?

Haklı olduğunuz tek nokta eşinizin 7 gün çalışmayı kabul etmesi. O da ezikliğinden midir, evden kaçmak istemesinden midir siz bilirsiniz artık onu ama çözmeniz gereken tek mesele bu.
Anladığım tek şey burdaki herkesin çok fakir olduğu :))))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X