- 18 Şubat 2018
- 12.660
- En iyi cevaplar
- 2
- 57.431
- 598
- 44
- Konu Sahibi Besili prenses
-
Bu düşünce yapınız çok sağlıklı değil,ben bir anne olarak topluma iyi bir fert kazandırmaya çalışıyorum.Neden enayi olarak görülsün ki?Ben sadece doğru olanı ögretiyorum.Cocugunuza simdi ogrettiniz cok guzel benim de cocugum olsa bendr ogretirim,
Ama o cocuk buyuyunce yaa bu is boyle de oluyomus ben bu zamana kadar enayilik etmisim diye dusunmez mi? Veya atiyorum cok nazik ve kibar yetistirdiginiz cocugunuzbaskalari tarafindan hor kullanilmaz mi? Ben mesela bu yuzden cocuk yapmiyorum, benim yetistirdigim bicimde toplumda sinirleri saglam kalamaz diye
kimseye yere çöp atmamayı öğretmek gibi bir niyetim yok aksine hayvanlık yapmalarına izin vermeye niyetim yok. çünkü ancak hayvanlarda bilinç yoktur ve yaptıklarından sorumlu tutamayız onları.onca yil okula gitmis, toplum icinde yasamis adam yere cop atmamayi ogrenememis bir siz onunla kavga ettiniz diye ogrenecek oyle mi? nerenin utopyasi bu
o insanlar zaten yapmamalari gerektigini biliyorlar ama umursamiyorlar. sabaha kadar da kavga etseniz anlamayacaklar. sizin goreviniz de kimsenin kafasina vura vura bir seyler ogretmek degil. herkes “acaba bu beni ilgilendiriyor mu” dese hic sorun kalmayacak. hirsizlikla da yere cop atanin, otobuste muzik dinleyenin hic alakasi yok.
sizin uslubunuz da eleştirdiğiniz konu sahibinden hiç aşağı kalır tarafı yok. laf söylerken keşke bir düşünseniz de söyleseniz.ben size bir sey yazmadim ki. size olan yorumum ilk sayfadaydi. uslubunuzda sorun var demistim. pekistirmis olduk soyledigimi.
ben sokaga cop atmak veya otobuste muzik dinlemekle hirsizin karsilastirilmasini “sizin yuzunuzden tepemize ciktilar” denmesini elestirdim. uyarin insanlari, demistim iste “beyefendi copunuzu cop kutusuna atar misiniz” demekle “insan misin sen cop yere mi atilir hic mi gun gormedin” diye bagirmak ayni sey degil. ha bu arada evet otobuste dinlenen muzigin sizi veya herkesi ilgilendirdigini zannetmiyorum. cengaver olmaya gerek yok. rahatsiz oluyorsam uyaririm, olmuyorsam “birinin basi agriyabilir” diye tepki gostermem en basit soyleyisle gereksiz kahramanlik olur. birakin basi agriyan soylesin.
bu arada yurt disinda yasiyorum burada da yere cop atan insanlar var, ben genelde kendim cop atacagimda cop kutusunun etrafindaki ambalajlari vs de toplayip atiyorum. benim gibi insan da cok. her adim basi “bilincli vatandas” olarak kavga etmeyi dogru bulmuyorum. siz buluyorsunuz ki ediyorsunuz o yuzden diyecek bir seyim yok.
Cok iyisini yapiyorsunuz tabiki, sunu kastettim mesela siz siraya gitmeyi ogrettiniz dogrusu bu cunku, sonra buyudugunde siranin onemli olmadigini birinin pat diye onune gecebildigini gorecek, uzecek, yani benim hissettiklerimi hissedecek, bu yuzden fikrinizi almak istedimBu düşünce yapınız çok sağlıklı değil,ben bir anne olarak topluma iyi bir fert kazandırmaya çalışıyorum.Neden enayi olarak görülsün ki?Ben sadece doğru olanı ögretiyorum.
Inanin dayak yesem ailem gecmis olsuna bile gelmez hakettin derÖncelikle şunu söylemeyelim hiç kimsenin hiç kimseyi azarlamak gibi bir hakkı veya haddi yok. Düşüncelerinizi normal bir üslup ile ifade etmeyi bu yaşa kadar öğrenememiş olmanız sizi o eleştirdiğiniz insanlarla denk yapıyor. Düzgün konuşmakta bir görgü kuralı çünkü. Herkesin hakkının savunucusu olup sürekli birileriyle tartışmaya gerek yok bence. Bu tavrınıza devam ederseniz eşiniz yarın ayrı koltukta oturur sonraki gün ayrı otobüse biner sonra bakarsınız yan yana gelmek dahi istemez sizinle. Her gittiği yerde olay çıkartan bir insanla yaşamak zordur çünkü. Ülkede bin tane manyak var sürekli en fazla dayak yerim yazmışsınız ya çok basit bir olay gibi ama o dayağı Allah korusun bir gün gerçekten yerseniz o zaman bakalım eser kalacak mı bu cengaver halinizden
hanimefendi ben turkiyeye hic gelmiyor degilim. yilin 5 ayi turkiyede oluyorum asagi yukari. neden bahsettiginizi de biliyorum. sadece sizinle ayni dusunmuyorum, zorunda da degilim. o yuzden siz bana “sen bu konuda fikir belirtemezsin” dediginiz icin daha fazla uzatmak istemiyorum. kimlerin fikir belirtebilecegini konunuzun basina yazin, fikir belirtme dediniz susuyorum hala uzatiyorsunuz. nedir yani istediginiz kaos cikana kadar alintiya devam mi edeceksiniz?Gercekten cok sakinim, ben alisigim bu duruma hic merak etmeyin,
size soyle izah edeyim ben otobuslerin pisliginden bahsediyorum siz ben otobus kullanmiyorum araba kullaniyorum ama araba rahat otobuste sikinti olacagini dusunmuyorum diyorsunuz, benim yasadigimi yasamadiginiz icin zaten fikriniz onemli olmuyor, her gun benimle otobuse binmiyorsaniz kendi durumunuz hakkinda yorum yapmaliniz
Ben neden bir avrupa ulkesi gibi olamiyoruz diyorum, neden birbirimize saygi gostermiyoruz, neden birbirimizi sinirlarini ihlal ediyoruz,
Bundan bu kadar rahatsiz olmanizi hic anlamadim
konu kapatılsın yoksa ben dayanamayacağım.Inanin dayak yesem ailem gecmis olsuna bile gelmez hakettin dercok haklisiniz tabiki bu yuzden bunu asmak istedigim icin buraya yazdim, belli ki yanlis dusunuyorum veya yanlis hissediyorum, yanlis olani bulmak istedigim icin fikrinizi merak etmistim, her seye salcayim yani bi erkek kadina vuruyosa gidiyorum kadinin sanki destege ihtiyaci varmis gibi dusunuyorum, bar kavgasi bile ayirmaya calismisligim var erkek olsaydim gercekten bi kac kere karakolluk olmustum ama neden boyle davrandigimi cozumleme yaparak anladim Mune konuyu kapatmak icin boyle mi yapmak gerekiyordu
Ben de kurallara riayet ederek yaşayan bir insanım,bazen çok sinir bozucu olaylarla karsilasabiliyorum tabi ki ama öfke kontrolü denen şey tam da bu noktada devreye giriyor.Ben her zaman doğru olanı yaparım ama karşımdaki insan yapmıyorsa,onun görgüsü bu kadardır der geçerim.Kimseyle yüz göz olamam.Cok iyisini yapiyorsunuz tabiki, sunu kastettim mesela siz siraya gitmeyi ogrettiniz dogrusu bu cunku, sonra buyudugunde siranin onemli olmadigini birinin pat diye onune gecebildigini gorecek, uzecek, yani benim hissettiklerimi hissedecek, bu yuzden fikrinizi almak istedim
son cumleniz cok cirkin o yuzden sizinle iletisimi devam ettirmeyi kendime hakaret olarak goruyorum. lutfen benimle daha fazla muhatap olmayin. iyi forumlar.kimseye yere çöp atmamayı öğretmek gibi bir niyetim yok aksine hayvanlık yapmalarına izin vermeye niyetim yok. çünkü ancak hayvanlarda bilinç yoktur ve yaptıklarından sorumlu tutamayız onları.
tam tersine herkes toplum bilinciyle acaba bu beni ilgilendiriyor mu diye düşünce biraz da olsa gelişebiliriz.
ayrıca hırsızlık yapan da otobüste yüksek sesle müzik dinleyen de yasağı ihlal ediyordur ve gayet yapılan eylem aynı olmasa da sonuçta suç niteliği taşıyan eylemlerdir. hepsinin yaptırımı var.
ama yok biz mahalle yanarken bir tarafımızı taramayı adet haline getirmişiz bu toplumda malesef
muhatap olmazsanız bende sevinirim.son cumleniz cok cirkin o yuzden sizinle iletisimi devam ettirmeyi kendime hakaret olarak goruyorum. lutfen benimle daha fazla muhatap olmayin. iyi forumlar.
Söyle düsünerek kendimi rahatlatıyorum, bu zamana kadar hep birileri rahatsiz olur soyleyemez cekinir diye konusan ben olmustum simdi, korumaya calistiklarimin aslinda bunu hakettigini gordum,konu kapatılsın yoksa ben dayanamayacağım.
neden toplu ortamlara çıkınca sorun yaşadığımı bir kez daha iyi anladım
yere çöp atan adamı nasıl sert bir şekilde uyarırsın diye seni linç edecekler. kaldı ki kimse bağırarak uyarman doğru falan da demiyor ama yine de kimse çöp atılmasına kızmıyor onunla ilgilenen yok
ay gerçekten bilinçsiz insanlarla yaşamak çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?