• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sakin kalamama/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben de eşime karşı pek dürtüselim. kendisi orman kaçkını gibi yaşadığı için evde, mesela kıyafetlerini oraya buraya atılmış gördüğümde artık nevrim dönüyor, ağzıma geleni sayıyorum. haklıyken haksız duruma düşüyoruz, napmak lazım bilmiyorumç öfke kontrolü terapisi vs lazım herhalde ama ben şahsen sorunun bende olmadığını düşündüğüm için pek bir aksiyon almadım. siz alabilirsiniz belki.
Bu tarz seylere hic sinirlenmem mesela .sanirim herkesin bir ince cizgisi var oraya basilinca gözü dönüyor,
Ben almak istiyorum cunku hic alakam olmayan insanlarla sacma dialog icerisine giriyorum bi gun bicagi takacaklar totoma

B Besili prenses sizinle aynı mizacta bı arkadaşım var inanın onunla herşey çok zor olabiliyor, konuşurken azarlarcasina uyarıyor sakın desekte fark etmiyor, örnek cafede oturduk acelemiz var birer gözleme alabilir miyiz dedik bekle bekle gelmedi ,çağırdı garsonu gözleme siparisimiz vardı Yemen'den mi geliyor dedi kızda ksr bakmayın yufka kalmamış arkadaş halledecek hmn hazır olur dedi bizimki bir bağırıyor biz size acelemiz var demedik mi işinizi hakkıyla yapamiyirsaniz yapmayın diye biz şok ben kıza sözlük bir durum yok siparişler iptal biz çıkalım dedik çıktık bir daha da oraya gitmedim, söyleme şekli bnce çok onmli o da ne yapım tutamiyorum diyor ama bn anlamiyorum
En azindan size bilgi verebilirlerdi biraz bekletecegiz diye, belki siparisinizi degistirirdiniz. Benim de cevremdekiler böyle düsünuyor veya dusunecekler, esim zaten seninle bir sey yapmak cok zor dedi, onun acisindan hic bakmamistim

Bunun gercekten burjuvalikla isci sinifiyla alakali oldugunu dusunmuyorum cunku kaldirima park eden jeeplere de sinirleniyorum, hatta onlara daha cok sinirleniyorum paran var da daha mi cok insansin diye soyleniyorum sonra sileceklerinj kaldiriyorum :)
Durtusellik mi kontrol manyakligi mi bu ikisinin arasinda kaldim
Sen emekli albay mısın silecek kaldırıyorsun :KK53: İnşallah benim gibi bir insana denk gelmezsiniz, sizin uslübunuzla yapmayacak adamın daha çok yapası gelir. Haklı olmanıza rağmen gıcık oldum:işsiz:

ben de sizin gibiyim , uzun yolculukta mesela şöför sigara içiyor benden başka uyaran yok , çevremde rahatsız olduğum her şeyi yerince ifade etmek isterim ve bunu yaptıklarında nasıl insanları düşünmeden rahatsız edecek cüretleri olabilliyor ona da sinirlerim :))) çok zor bi duygu o an söylemesem söyleyene kadar patlarım kendi içimde ,başkaları da gıkını çıkarmıyor benden başka dile getiren nasıl olamaz diye bi de ona sinirleniyorum ,tam bir ruh emici özellik :))

En azindan size bilgi verebilirlerdi biraz bekletecegiz diye, belki siparisinizi degistirirdiniz. Benim de cevremdekiler böyle düsünuyor veya dusunecekler, esim zaten seninle bir sey yapmak cok zor dedi, onun acisindan hic bakmamistim
Öylede ama üslup onmli garson kız mutfağı bilmiyor demekki eksikten haberi yok geldi sorduk gitti geri dönüp yufka eksikmiş hmn hallolur dedi, işinizi hakkıyla yapamiyorsaniz yapmayın falan bence hoş değil .ya birde ne bileyim bn boyle size hizmet eden sektörde çalışan insanlara karşı daha kibar olunması gerektiği kanaatindeyim

Sen emekli albay mısın silecek kaldırıyorsun :KK53: İnşallah benim gibi bir insana denk gelmezsiniz, sizin uslübunuzla yapmayacak adamın daha çok yapası gelir. Haklı olmanıza rağmen gıcık oldum:işsiz:
Esim de boyle diyor neyine guveniyosun 163 boyun var :), inanin bende bilmiyorum neyime guvendigimi sadece o an o haksizliga tepki vermezsem kendim olmamin hicbir anlami yokmus gibi hissediyorum, yipratici bir duygu, sokakta kavga gorsem ayirmaya calisiyorum

Esim de boyle diyor neyine guveniyosun 163 boyun var :), inanin bende bilmiyorum neyime guvendigimi sadece o an o haksizliga tepki vermezsem kendim olmamin hicbir anlami yokmus gibi hissediyorum, yipratici bir duygu, sokakta kavga gorsem ayirmaya calisiyorum
Bu hem sizin için hemde çevrenizdekiler için çok yorucu bn bu durumu şöyle gözlemliyorum sizler tüm alıcılarınız açık haksızlıklara tahammülsüz bir şekilde anlık ve ileriye dönük düşünceleri kilitleyerek tepki gösteriyorsunuz belki çok hassas olusunuzdandir bilemem ama yine de bn o arkadaşa bir yere gideceksek uyarı yapmadan duramiyorum lütfen arıza çıkarma diyorum ne kadar rahatsız edici demi

Öylede ama üslup onmli garson kız mutfağı bilmiyor demekki eksikten haberi yok geldi sorduk gitti geri dönüp yufka eksikmiş hmn hallolur dedi, işinizi hakkıyla yapamiyorsaniz yapmayın falan bence hoş değil .ya birde ne bileyim bn boyle size hizmet eden sektörde çalışan insanlara karşı daha kibar olunması gerektiği kanaatindeyim
Kesinlikle gunde kac saat calisan insana gercekten soylenmez bence de ama size soylese daha his olurdu, ben daha cok cöpünü çop kutusunun icine degil de onune atan plaja cocugunun kirli bezini birakan herkesi rahatsiz etmeye hakki oldugunu dusunen insanlara karsi sakin olamiyorum

Hanimlar merhaba beni gercekten zora sokan bir durumum var, bazi konularda cok hassasim mesela cekirdek yiyip yere atan birini gordugumde sokakta laf sokmadan duramiyorum, en fazla dayak yerim ne olacak diye dusunuyorum o an, toplu tasimada kulakliksiz bir sey dinleyen olunca zaten gözüm dönüyor, birisi yapması gerektigi isi tam yapmayinca gercekten cok sinirleniyorum.
En son yasadigim olay uzun yol otobusundeyiz sofor muzik acti( kamyoncu muzigi) ben de dogal olarak sinirlendim bilete 350 lira veriyorum adamin sanki yoldan geciyomus da bizi birakivermis gibi davranması sinirime dokundu,
acikcasi diğer yolcular bu duruma nasil tepki gostermez ben bunu anlamiyorum, kendimi sakinlestirmeye calisiyorum o an ama yapamiyorum, sonunu düsünmeyen kahraman benim.
esim mahcup oldu bi daha yan yana koltuk almayacagim diyor 🤔 onu da uzdugum icin su an kalbim aciyor, benim gibi olan var mi? Acaba dürtüsel miyim? Bebim gibi olanlar Kendinizi nasil sakinlestiriyorsunuz
Sakin kalamadıgım zamanlar direk ortamı değiştiriyorum .

Bu hem sizin için hemde çevrenizdekiler için çok yorucu bn bu durumu şöyle gözlemliyorum sizler tüm alıcılarınız açık haksızlıklara tahammülsüz bir şekilde anlık ve ileriye dönük düşünceleri kilitleyerek tepki gösteriyorsunuz belki çok hassas olusunuzdandir bilemem ama yine de bn o arkadaşa bir yere gideceksen uyarı yapmadan duramiyorum lütfen arıza çıkarma diyorum ne kadar rahatsız edici demi
Kesinlikle dogal olarak tedirgin oluyorsunuz, zaten kendimi dusundugum icin degil bi bebek arabali birisi gecebilir oradan ve adi ustunde yayalar icin yapilmis bir yol, halkin hakkini gaspetmisler gibi hissediyorum, bu konuda hassasim evet bende hangi duyguyu tetikledigini bulmaya calisiyorum aslinda

Haksızlığa tabiki tepki ver, ama bu şekilde değil

Kesinlikle gunde kac saat calisan insana gercekten soylenmez bence de ama size soylese daha his olurdu, ben daha cok cöpünü çop kutusunun icine degil de onune atan plaja cocugunun kirli bezini birakan herkesi rahatsiz etmeye hakki oldugunu dusunen insanlara karsi sakin olamiyorum
Koca bir okul grubunu azarlamisti:) böyle yazınca aklıma geldi müzik dinleyip halay çekiyordu gençler iki sohbet edelim açık havada dinlemeli diye geldik sizin gurultunuzu çekmek zorun da değil kimse müziği kesin yoksa şikayet ederim birde şu coplerinizi hemen toplayın gider ayak toplamiyorsunuz demişti:))

Kesinlikle dogal olarak tedirgin oluyorsunuz, zaten kendimi dusundugum icin degil bi bebek arabali birisi gecebilir oradan ve adi ustunde yayalar icin yapilmis bir yol, halkin hakkini gaspetmisler gibi hissediyorum, bu konuda hassasim evet bende hangi duyguyu tetikledigini bulmaya calisiyorum aslinda
Tmm tepki gösterin ama bir üslubu olsun yani daha sakin daha naif suçlayıcı değil daha çok yol gösterici bir dil olsun, arabadaki müzik için bende geçen uyardım kalktım gittim şoför kısmına pardon sanırım uyumamak için müzik tercih ediyorsunuz ama ses çok yüksek acaba bı yol bulunabilir mi dedim defalarca özür diledi şoför

ben de sizin gibiyim , uzun yolculukta mesela şöför sigara içiyor benden başka uyaran yok , çevremde rahatsız olduğum her şeyi yerince ifade etmek isterim ve bunu yaptıklarında nasıl insanları düşünmeden rahatsız edecek cüretleri olabilliyor ona da sinirlerim :))) çok zor bi duygu o an söylemesem söyleyene kadar patlarım kendi içimde ,başkaları da gıkını çıkarmıyor benden başka dile getiren nasıl olamaz diye bi de ona sinirleniyorum ,tam bir ruh emici özellik :))
Kendini sakince ifade edebilen insanlara gercekten hayranım, ben asla yapamıyorum bunu, bi de dusunup kendi kendini gaza getirme olayi var tabi.. bak kimse sesini cikarmiyor demek ki sinirlenecek bir sey degil diyorum sonra patlayis..
emeklilikte heidinin dedesinin hayatindan yasamayi istiyorum, sokaga mi tukuruyolar gece muzik mi aciyolar en azindan gözüm gormez rahat ederim 😌

Koca bir okul grubunu azarlamisti:) böyle yazınca aklıma geldi müzik dinleyip halay çekiyordu gençler iki sohbet edelim açık havada dinlemeli diye geldik sizin gurultunuzu çekmek zorun da değil kimse müziği kesin yoksa şikayet ederim birde şu coplerinizi hemen toplayın gider ayak toplamiyorsunuz demişti:))
Ben sadece kufurlu konusanlari uyariyorum ama cop konusuna ben de takigim malesef:(
Genclere zaten yazik kafeye gidip kahve mi icebiliyorlar toplumu rahatsiz etmeden eglensinler tabi 😌

Tmm tepki gösterin ama bir üslubu olsun yani daha sakin daha naif suçlayıcı değil daha çok yol gösterici bir dil olsun, arabadaki müzik için bende geçen uyardım kalktım gittim şoför kısmına pardon sanırım uyumamak için müzik tercih ediyorsunuz ama ses çok yüksek acaba bı yol bulunabilir mi dedim defalarca özür diledi şoför
Ne kadar guzel, zaten bir insana benim gibj yaklasinca cok buyuk olasilikla o da ters yaklasiyor, bende sizinki gibi sakin sakin soyleyebilsem hem daha ogretici olur, benim de kan beynime sicramaz, sadece o an sakin kalamiyorum. Sonra disil enerjimi nasil yukseltebilirimi ariyorum. kabadayi gibj herkesle kavga edersem disil enerji filan kalmaz tabi 🙄

Kuralcisiniz bence , ben de öyleyim. yetişkin insanlara market sırasında öne geçmemesi gerektiğini ben söylememeliyim.
Onlar akıl edebilmeli. Ya da çekirdek kabuklarını sahilde tükürükle etrafa saça saça gezmemeli. Çöp hakeza öyle. Toplum kurallarına uymayanlara karşı ben de öyleyim. Ama sakince hatırlatıyorum cirkeflesirse içimdeki kamyon şoförü çıkıyor ama 🤗

ben de eşime karşı pek dürtüselim. kendisi orman kaçkını gibi yaşadığı için evde, mesela kıyafetlerini oraya buraya atılmış gördüğümde artık nevrim dönüyor, ağzıma geleni sayıyorum. haklıyken haksız duruma düşüyoruz, napmak lazım bilmiyorumç öfke kontrolü terapisi vs lazım herhalde ama ben şahsen sorunun bende olmadığını düşündüğüm için pek bir aksiyon almadım. siz alabilirsiniz belki.

Aaa bu ben😁 bir kaç kıyafetini çöpe attım kapının önüne koydum gelmesine yakın. Bağırma çağırma bi müddet sonra etkisiz kalıyor. Müge anlı diyor ya arsız olmuşun sen diye, o hesap 😄
Aklini aldım şu ara kıyafetleri yerine koyuyor. En en tahammül edemediğim durum.

Şöyle ki bir yetişkine toplum icinde nasil davranması gerektigini soylerken evet sakin kalamiyorum. Bence benim bir yetiskine sıranın onune gecme dememem gerekir, gerekiyorsa da azarlanabilir diye dusunuyorum, aslinda bunlarin hepsi bi kac sn icinde oluyor, bi bakmisim susamamisim
Ben de çok sinirleniyorum sadece kendisi yaşıyormuş gibi davranan insanlara, sadece kendisinin acelesi varmış gibi davranan insanlara, başkasının hakkına giren insanlara.
Geçen işyerinde hepimizin yapması gereken bir iş oldu tüm gün sürdü. Üniversite okumuş insanlar güya ahlak öğreten insanlar nasıl olur sa sıranın arasına girerim diye hesap yapıyordu resmen giren de çok oldu araya. Şok olarak izledim.
Kural çok önemli dedim ya bir de haksızlık yapana herkesin yaptığının doğru olmadığını göstermesi. Ama öyle şeyler yok işte.

Ben de çok sinirleniyorum sadece kendisi yaşıyormuş gibi davranan insanlara, sadece kendisinin acelesi varmış gibi davranan insanlara, başkasının hakkına giren insanlara.
Geçen işyerinde hepimizin yapması gereken bir iş oldu tüm gün sürdü. Üniversite okumuş insanlar güya ahlak öğreten insanlar nasıl olur sa sıranın arasına girerim diye hesap yapıyordu resmen giren de çok oldu araya. Şok olarak izledim.
Kural çok önemli dedim ya bir de haksızlık yapana herkesin yaptığının doğru olmadığını göstermesi. Ama öyle şeyler yok işte.
Bu bencillik, bir toplumda yasiyorsak bu kadar bencilce dusunmememiz gerekir diye dusunuyorum, taa pandemiden once markette sira beklerken onumdekiyle aramda bosluk birakmistim dallamanin teki girdi araya, ben orada yokmusum gibj, bir akilli kendisiymis gibi, köylü kurnazliği gibi geliyor bana boyle seyler,
Sirada bekleyerek yapilan her iste kesin kavga etmisimdir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back