• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sakin kalamama/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gercekten bence de azarlamamalıyım, kendimi tutamıyorum, sakince diyebilsem zaten sorun olarak bahsetmezdim, sadece sorun ne ile ilgili onu göremiyorum
sorun öfke kontrolün yok. sakince uyaramıyorsan maalesef ki sinirle birşey söylemen haklıyken seni haksız çıkarır.
bi de şu var. sen düzün bir dille uyarınca bir de toplum içinde olunca o ayılık yapan kişi inan hemen normal davranmaya başlıyor. çünkü tepki çekeceğini çok net biliyor. hem zaten ayılık yapıyorsa hem de üstüne düzgün bir dille uyarınca sana birşey diyemediği için her türlü insan gibi davranmaya başlıyor.

Üslüp çok önemli .
Haklı olabilirsiniz ama bu size karşınızdakini azarlama , bağırma hakkı vermez. Bir gün ruh hastası birine denk gelirsiniz , hoş olmayan şeyler yaşarsınız.
bi de bu var. çok güzel yazmışsın. cidden her türlü insan dolaşıyor etrafımızda.
niye bana bakıyorsun kavgasına daha yeni bıçaklama olayı yaşanmış bir ülkeyiz. her an herşey olabilir. bunu da es geçmemek lazım

Dünya barışını tek başına sağlayamazsınız🤣
o zaman herkes kafasına göre davransın. yani bu çok yanlış bir düşünce. bence herkes kendine düşeni yapmalı.
herkes sizin kafada olursa hırsızlar arsızlar tepemize çıkar ki. zaten şuan sizin gibi düşünenler yüzünden tepemizde yaşıyorlar.
tam tersine herkes kendine düşeni yapsa arsızlar kendini saklamak zorunda kalır. olay tam tersine dönüyor

Ay insallah bi kac sefer durdu da çoğunlukla kalkmaya calışyo. Hiç kucağımdan bırakamıyordum simdi 5 10 dk durabiliyo oyuncakla oynarken 🥲

Merak ediyor haliyle annesi dışarıyı :) dün bizim ki de babasına kollarını açmış al beni diyor parka bakacakmış :D
6 da sonra daha aydınlık gibi

Tahammül sınırıniz düşük sizin erkek versiyonunuzla evliyim pelerinsiz kahramanlar 🤣 tamam yaptığınız şey doğru olabilir ama sakın olmalisiniz hayat arkadaşınız olmak zor açıkçası 😅
çok şanslıymışsın :KK70:yıllardır bende arıyorum ama bulamıyorum

Uslup uslup deniyor da bazen usluba sira gelmiyor. Dun bebek arabamla bir sokaga girdim. Karsidan gelis ters yon, arac girmesi yasak cunku yan taraf karakol. Ben sokaga girmisim zaten dar yol. Adam ters yonden ustume geliyor. Ben de soylendim tabi ki, el kol isaretiyle bekle geceyim diyorum hala ustume geliyor. Adama yol vermem imkansiz. Geri gitmem gerek oyle dar yol. Terbiyesiz camini acip bana bagiriyor ne soyleniyorsunuz diye. Soylenirim tabi dedim, hem ters yonden geliyorsun, hem bebekle ustume suruyorsun. Acelem var diyor bana, ya havle. Bi de utanmadan bak polis de ters parketmis diyor. O polis dedim, burasi karakol, sana yasak. Ben de zabitayim diyor. Simdi ben buna nasil bir uslupla soylenseydim acaba.

Ulkede egitim seviyesi yerlerde. Cogu insan en basit kurala bile uymaktan aciz. Kimse hakkina razi gelmiyor. Sigir adam 2 sn benim gecmeme izin verse, hakki olmayan yola girmeye calismasa hicbir sorun olmayacakti. Ama yok acelesi varmis, bebek arabasina izin veremez, dangoz. Ayh yine sinirlendim. 😡

Böyle durumlar başka.
Kavga elbette edilecek yerler olur böyle durumlar gibi. Zabıta mısın adını ver der plakasını alır görevini kötüye kullanmaktan şikayet ederdim. Zabıtasın da o anda sivilsin. Ne münasebet.
Ama her yerde her olaya kavga çıkarıp duyar kasılması da rahatsız edici.

Yok gerçekten zor ya tamam trafikte insanlara akıl verelim yolda akıl verelim gerçekten yoruluyorum. Sürekli sinirlenen biri normalde evin içinde sakin bir insan eğitecekmiş insanları 🤣
ay ben gerçekten sinirli bile olsa böyle bir adam görünce bayılıyorum. yani evet siniri yönetme kısmında haklısınız sonuçta birlikte yaşam her zaman kolay olmayabilir.

ay ben gerçekten sinirli bile olsa böyle bir adam görünce bayılıyorum. yani evet siniri yönetme kısmında haklısınız sonuçta birlikte yaşam her zaman kolay olmayabilir.
Yani ben bayilmiyorum bu huyuna trafikte her öküzü eğitmeyiz mesela sakin sakin müzik dinlemek istiyorum ama yok neymiş başkalarının hayatlarına gasp etmeye kimsenin hakkı yokmuş . Bilmem ne . Biraz daha sakin bir şekilde olsa bende daha huzurlu araba kullanırım 😅

Hanimlar merhaba beni gercekten zora sokan bir durumum var, bazi konularda cok hassasim mesela cekirdek yiyip yere atan birini gordugumde sokakta laf sokmadan duramiyorum, en fazla dayak yerim ne olacak diye dusunuyorum o an, toplu tasimada kulakliksiz bir sey dinleyen olunca zaten gözüm dönüyor, birisi yapması gerektigi isi tam yapmayinca gercekten cok sinirleniyorum.
En son yasadigim olay uzun yol otobusundeyiz sofor muzik acti( kamyoncu muzigi) ben de dogal olarak sinirlendim bilete 350 lira veriyorum adamin sanki yoldan geciyomus da bizi birakivermis gibi davranması sinirime dokundu,
acikcasi diğer yolcular bu duruma nasil tepki gostermez ben bunu anlamiyorum, kendimi sakinlestirmeye calisiyorum o an ama yapamiyorum, sonunu düsünmeyen kahraman benim.
esim mahcup oldu bi daha yan yana koltuk almayacagim diyor 🤔 onu da uzdugum icin su an kalbim aciyor, benim gibi olan var mi? Acaba dürtüsel miyim? Bebim gibi olanlar Kendinizi nasil sakinlestiriyorsunuz
Bende öyleyim karşıyım herkesin keyfine göre davranmasına geçen gün taksiye bindim son ses müzik ses cikarmadim mesafe kısaydı bazen çok sinir oluyorum

o zaman herkes kafasına göre davransın. yani bu çok yanlış bir düşünce. bence herkes kendine düşeni yapmalı.
herkes sizin kafada olursa hırsızlar arsızlar tepemize çıkar ki. zaten şuan sizin gibi düşünenler yüzünden tepemizde yaşıyorlar.
tam tersine herkes kendine düşeni yapsa arsızlar kendini saklamak zorunda kalır. olay tam tersine dönüyor
Ben bir durumdan rahatsız olursam karşımdaki insana belirtirim bunu, düzgün bir insansa zaten dediğimi dikkate alır ama konu sahibi bildiğiniz agresif ve kontrolcü. Hırsızların, katillerin cezasını biz mi vermeliyiz yoksa hukuk mu?

onca yil okula gitmis, toplum icinde yasamis adam yere cop atmamayi ogrenememis bir siz onunla kavga ettiniz diye ogrenecek oyle mi? nerenin utopyasi bu 😂

o insanlar zaten yapmamalari gerektigini biliyorlar ama umursamiyorlar. sabaha kadar da kavga etseniz anlamayacaklar. sizin goreviniz de kimsenin kafasina vura vura bir seyler ogretmek degil. herkes “acaba bu beni ilgilendiriyor mu” dese hic sorun kalmayacak. hirsizlikla da yere cop atanin, otobuste muzik dinleyenin hic alakasi yok.

onca yil okula gitmis, toplum icinde yasamis adam yere cop atmamayi ogrenememis bir siz onunla kavga ettiniz diye ogrenecek oyle mi? nerenin utopyasi bu 😂

o insanlar zaten yapmamalari gerektigini biliyorlar ama umursamiyorlar. sabaha kadar da kavga etseniz anlamayacaklar. sizin goreviniz de kimsenin kafasina vura vura bir seyler ogretmek degil. herkes “acaba bu beni ilgilendiriyor mu” dese hic sorun kalmayacak. hirsizlikla da yere cop atanin, otobuste muzik dinleyenin hic alakasi yok.
Biraz da zaten kimse bir sey demez diye dusundukleri icin bunu yapmiyorlar mi? Bizim ses cikarmadigimiz konular yuzunden birileri ekstra yoruluyor, o cop atanin copunu birisi temizliyor sonucta,
Bizi ilgilendirmedigini düsunmuyorum acikcasi bu bir toplum problemidir biz kendi icimizde denetimi saglamazsak sokaga cop atmanin cezasi 10000 tl de olsa kimse bu kurala riayet etmez, herkes sizin gibi dusunmus aman bana ne bu adamdan demis adam da nasil olsa kimse bir sey demiyor diye bu davranisini pekistirmis, sonra bi de kendini hakli goruyor bunu yapmada, siz de adama sinirleneceginize bana bu konu seni ne ilgilendiriyor diyorsunuz, tecavuze de ugramadim ama o haberlere de tepki gosteriyorum mesela susmam mi gerekiyor sizce

O kadar var ki yere attiginiz copler kendi kendine yok olmuyor, sizin metrobuste dinlediginiz muzik yuzunden birinin basi agriyabilir? Kimseye kendi arabasinda yaptigi sey icin kizmiyoruz, toplumda boyle davranamaz diye kiziyoruz

sorun sende değil bence. sorum bizim gibi geri kalmış ülkelerde.
yani senin buraya verdiğin tüm örneklerde aslında olması gerekene uymayan insanları uyarma ihtiyacı duymana dair örnekler.
ama bizim ülkemizde görüyoruz ki ortada bir haksızlık varsa herkes sesini kesip oturmaya alışmış ve bu yüzden zaten koyun gibi yaşıyoruz.
ama herkes sizin gibi toplumda uyulması gereken kuralları bazı öküzlere hatırlatsa onlar da toplum kurallarına uymak zorunda kalacak.
ben de sizin gibi bu şekilde toplu taşımada bağıra bağıra konuşan birini duyduğumda dönüp arkama dağdan mı indin diyesim geliyor ancak tabiki demiyorum. ancak güzel bir dille dönüp arkamı lütfen biraz ses tonunuzu düşürürmüsünüz diyorum. ya da bazen ben de koyunluk yapıyorum. napıyım yani.
ama kesinlikle haklısınız. sadece o an sinirlendiğinizde ki sinirlenmeniz çok normal ortada uyulması gereken kurala uymayan insan var ve bu sizi rahatsız ediyor. o an uygun bir dille uyarabilirsin. yapabileceğin başka birşey yok.
Bu kadar temel toplum kurallarinin gercekten ogretilmesi gerek, yola tukurmemeliyiz, toplu tasimada yuksek sesle muzik dinlememeliyiz yaslilara yer vermeliyiz ama sira varsa herkes siraya girmeyi ogrenebilmeli,
Milli egitim bakani olsam okuma yazmadan once bunu ogretirdim

Biraz da zaten kimse bir sey demez diye dusundukleri icin bunu yapmiyorlar mi? Bizim ses cikarmadigimiz konular yuzunden birileri ekstra yoruluyor, o cop atanin copunu birisi temizliyor sonucta,
Bizi ilgilendirmedigini düsunmuyorum acikcasi bu bir toplum problemidir biz kendi icimizde denetimi saglamazsak sokaga cop atmanin cezasi 10000 tl de olsa kimse bu kurala riayet etmez, herkes sizin gibi dusunmus aman bana ne bu adamdan demis adam da nasil olsa kimse bir sey demiyor diye bu davranisini pekistirmis, sonra bi de kendini hakli goruyor bunu yapmada, siz de adama sinirleneceginize bana bu konu seni ne ilgilendiriyor diyorsunuz, tecavuze de ugramadim ama o haberlere de tepki gosteriyorum mesela susmam mi gerekiyor sizce

O kadar var ki yere attiginiz copler kendi kendine yok olmuyor, sizin metrobuste dinlediginiz muzik yuzunden birinin basi agriyabilir? Kimseye kendi arabasinda yaptigi sey icin kizmiyoruz, toplumda boyle davranamaz diye kiziyoruz
ben size bir sey yazmadim ki. size olan yorumum ilk sayfadaydi. uslubunuzda sorun var demistim. pekistirmis olduk soyledigimi.

ben sokaga cop atmak veya otobuste muzik dinlemekle hirsizin karsilastirilmasini “sizin yuzunuzden tepemize ciktilar” denmesini elestirdim. uyarin insanlari, demistim iste “beyefendi copunuzu cop kutusuna atar misiniz” demekle “insan misin sen cop yere mi atilir hic mi gun gormedin” diye bagirmak ayni sey degil. ha bu arada evet otobuste dinlenen muzigin sizi veya herkesi ilgilendirdigini zannetmiyorum. cengaver olmaya gerek yok. rahatsiz oluyorsam uyaririm, olmuyorsam “birinin basi agriyabilir” diye tepki gostermem en basit soyleyisle gereksiz kahramanlik olur. birakin basi agriyan soylesin.

bu arada yurt disinda yasiyorum burada da yere cop atan insanlar var, ben genelde kendim cop atacagimda cop kutusunun etrafindaki ambalajlari vs de toplayip atiyorum. benim gibi insan da cok. her adim basi “bilincli vatandas” olarak kavga etmeyi dogru bulmuyorum. siz buluyorsunuz ki ediyorsunuz o yuzden diyecek bir seyim yok.

Bu kadar temel toplum kurallarinin gercekten ogretilmesi gerek, yola tukurmemeliyiz, toplu tasimada yuksek sesle muzik dinlememeliyiz yaslilara yer vermeliyiz ama sira varsa herkes siraya girmeyi ogrenebilmeli,
Milli egitim bakani olsam okuma yazmadan once bunu ogretirdim
Bu bahsettiğiniz eğitim ve terbiye ailede verilir.Benim 9 yaşındaki oğlum,çöp kutusu bulana kadar çöpü elinde gezdiriyor ama okul etrafı çöpten ve pislikten geçilmiyor.Okulda da hayat bilgisi dersinde işleniyor bu konular ama ailede alınamayan eğitim sonradan olmuyor malesef.Ama siz yanlış ülkede yaşıyorsunuz.İsveç,Norveç gibi bir ülkede yaşamanız gerekiyor,hayalinizdeki yaşam standartlarına kavuşmak için.

Bu bahsettiğiniz eğitim ve terbiye ailede verilir.Benim 9 yaşındaki oğlum,çöp kutusu bulana kadar çöpü elinde gezdiriyor ama okul etrafı çöpten ve pislikten geçilmiyor.Okulda da hayat bilgisi dersinde işleniyor bu konular ama ailede alınamayan eğitim sonradan olmuyor malesef.Ama siz yanlış ülkede yaşıyorsunuz.İsveç,Norveç gibi bir ülkede yaşamanız gerekiyor,hayalinizdeki yaşam standartlarına kavuşmak için.
Cocugunuza simdi ogrettiniz cok guzel benim de cocugum olsa bendr ogretirim,
Ama o cocuk buyuyunce yaa bu is boyle de oluyomus ben bu zamana kadar enayilik etmisim diye dusunmez mi? Veya atiyorum cok nazik ve kibar yetistirdiginiz cocugunuzbaskalari tarafindan hor kullanilmaz mi? Ben mesela bu yuzden cocuk yapmiyorum, benim yetistirdigim bicimde toplumda sinirleri saglam kalamaz diye

ben size bir sey yazmadim ki. size olan yorumum ilk sayfadaydi. uslubunuzda sorun var demistim. pekistirmis olduk soyledigimi.

ben sokaga cop atmak veya otobuste muzik dinlemekle hirsizin karsilastirilmasini “sizin yuzunuzden tepemize ciktilar” denmesini elestirdim. uyarin insanlari, demistim iste “beyefendi copunuzu cop kutusuna atar misiniz” demekle “insan misin sen cop yere mi atilir hic mi gun gormedin” diye bagirmak ayni sey degil. ha bu arada evet otobuste dinlenen muzigin sizi veya herkesi ilgilendirdigini zannetmiyorum. cengaver olmaya gerek yok. rahatsiz oluyorsam uyaririm, olmuyorsam “birinin basi agriyabilir” diye tepki gostermem en basit soyleyisle gereksiz kahramanlik olur. birakin basi agriyan soylesin.

bu arada yurt disinda yasiyorum burada da yere cop atan insanlar var, ben genelde kendim cop atacagimda cop kutusunun etrafindaki ambalajlari vs de toplayip atiyorum. benim gibi insan da cok. her adim basi “bilincli vatandas” olarak kavga etmeyi dogru bulmuyorum. siz buluyorsunuz ki ediyorsunuz o yuzden diyecek bir seyim yok.
Ben zaten uslubumda sikinti oldugunu kendim soyledim siz bulmadiniz ki. Zaten sorun olarak bahsettigim buydu, yurt disindaki cop atan insan sayisiyla sizce turkiyedeki bir olabilir mi? Hic mi mesire yeri gormediniz? Burada sahile gitmediniz bebek bezi bile var kuma gomulmus
Ben boyle dusunuyorum onu kuma gomen biri bana bir sey der agzimin tadi bozulur diye dusunmedigi icin bunu yapabiliyor zaten, toplumsal denetimimiz olmadigi icin hangi ulkede yasiyorsunuz? Insanlarin bahcelerinin bakimini yapmasinin zorunlu oldugunu konusalim mesela? Sizin bahceniz beni ilgilendirmez sizin mantiginiza gore ama kural koymuslar herkes bahcesinin bakimini yapacak.
Turkiye de yasamiyorsaniz benim rahatsiz oldugum konuyu elestirme hakkiniz oldugunu dusunmuyorum cunku benim gordugumu siz gormuyorsunuz

Bir sokaga ciktigimda kac kere arabasindan yola cop atan goruyorum basta sakince uyarsam bile sondadan sinirlerim bozuluyor haliyle, siz tatillerinizde gelip anadolunun bir ilcesinde diyebilirsiniz beyfendi copunuzu cop kutusuna atar misiniz diye ne kadar sizi dinliyorlar gormus oluruz

Ben zaten uslubumda sikinti oldugunu kendim soyledim siz bulmadiniz ki. Zaten sorun olarak bahsettigim buydu, yurt disindaki cop atan insan sayisiyla sizce turkiyedeki bir olabilir mi? Hic mi mesire yeri gormediniz? Burada sahile gitmediniz bebek bezi bile var kuma gomulmus
Ben boyle dusunuyorum onu kuma gomen biri bana bir sey der agzimin tadi bozulur diye dusunmedigi icin bunu yapabiliyor zaten, toplumsal denetimimiz olmadigi icin hangi ulkede yasiyorsunuz? Insanlarin bahcelerinin bakimini yapmasinin zorunlu oldugunu konusalim mesela? Sizin bahceniz beni ilgilendirmez sizin mantiginiza gore ama kural koymuslar herkes bahcesinin bakimini yapacak.
Turkiye de yasamiyorsaniz benim rahatsiz oldugum konuyu elestirme hakkiniz oldugunu dusunmuyorum cunku benim gordugumu siz gormuyorsunuz
sakin olursaniz sevinirim. amaciniz iletisim veya fikir alisverisi degil belli ki. uzatmaya hic niyetim yok, ben sokakta gorup de hirsinizi almaya calistiginiz insanlardan degilim. size ve cevrenize kolayliklar dilerim.

sakin olursaniz sevinirim. amaciniz iletisim veya fikir alisverisi degil belli ki. uzatmaya hic niyetim yok, ben sokakta gorup de hirsinizi almaya calistiginiz insanlardan degilim. size ve cevrenize kolayliklar dilerim.
Gercekten cok sakinim, ben alisigim bu duruma hic merak etmeyin,
size soyle izah edeyim ben otobuslerin pisliginden bahsediyorum siz ben otobus kullanmiyorum araba kullaniyorum ama araba rahat otobuste sikinti olacagini dusunmuyorum diyorsunuz, benim yasadigimi yasamadiginiz icin zaten fikriniz onemli olmuyor, her gun benimle otobuse binmiyorsaniz kendi durumunuz hakkinda yorum yapmaliniz
Ben neden bir avrupa ulkesi gibi olamiyoruz diyorum, neden birbirimize saygi gostermiyoruz, neden birbirimizi sinirlarini ihlal ediyoruz,
Bundan bu kadar rahatsiz olmanizi hic anlamadim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back