sakın alma dediğiniz neler var?

Ya arkadaslar konuyla pek alakası yok ama
Hep.....com olan siteden philipsin elektrikli süpürgesini alıcam
Aklıma garanti işi takıldı
Nasıl oluyo acaba bilen varmı
Fatura garanti belgesi yerine mi gecşyo acaba
Ben ordan aldım garantisi de oluyor ancak süpürge geldi ki hep çizik. Hatta saçlar falan var ağız kısmında. Geri gönderdik hemen . Bir daha öyle bir şey almam mesela o siteden.

Storlari nasil yikiyorsunuz

Üç sene boyunca hiç yıkamadım. Hiç kir göstermiyordu garip bir şekilde . Üstelik de açık renk olduğu halde.

Sonra çıkarıp balkonda fırça ve su ile yıkadık. İnanmayacaksınız ama su bembeyazdı, garip bir şekilde gene hiç kir çıkmadı.

Ben yıkadıktan sonra öğrendim bizim yaptığımıza da gerek yokmuş; yengem sökmüş tepesinden makineye atmış; sonra da geri geçirmiş. Çok kolay yıkamjş yani kendininkileri hiç de bir şey olmamış.

Ama dediğim gibi üç yıl yıkamasan da sorun olmuyor:)))

Ben çok seviyom stor perde

Tefal fritöz(1 Karşık yağla kullanılan modeli)
Arzum blender seti . Şu kırmızı renkte yeni modeli. Kıracam yakında durr.
Koyu renk mobilya
Vitrin ( neden aldıysam)
Katı meyve sıkacağı
Şimdiki aklım olsa almazdım bunları

Ya arkadaslar konuyla pek alakası yok ama
Hep.....com olan siteden philipsin elektrikli süpürgesini alıcam
Aklıma garanti işi takıldı
Nasıl oluyo acaba bilen varmı
Fatura garanti belgesi yerine mi gecşyo acaba
Ben 10 yıl önce Phillips süpürgemi bu siteden aldım. Garantide de sıkıntı olmadı. Zaten garantilik bir sıkıntı çıkmadı. Piyasadan daha ucuza aldım. Süpürgeden de çok ama çok memnunum. Hâlâ kullanıyorum. Bu arada 4 yıl önce de aynı siteden Phillips buhar kazanlı ütü aldım. Öyle memnunum ki. O site de gayet iyi bence. Öyle çok şey aldım ki oradan...

Kenarı oyalı süslü püslü havlular yatak örtüleri süslü taşlı perdeler her yerlere halılar tuvalet kapağı için kılıflar VS bence gereksiz kullanissiz şeyler

Metal gri ocak alma mutlaka ciziliyor veya paslaniyor. Ay marka vermek yasakmi bilmiyorum ama tv ni ......l alma :)

Cattle ve caycini renkli alacaksan o renkler dökülebiliyormus kuzenim soylemisti onunki suan cöpte..

Davlumbazi metal alma.. simdiki aklim olsa beyaz alirdim firin ocak davlumbazi... siyah cam ocak cok toz tutuyormus kuzenim 7/24 elinde bez geziyormus :)

Internetten ucuz diye mobilya getirtme hepsi adi cikiyor bikac istisna haric.. Temizlige ve titizlige cok cok duskun degilsen beyaz koltuk takimi alma.. simdilik aklima gelenler bunlar.

Ben bu konuda şanslıydım sanırım...
İlk evliliğim kısa sürede bitmişti ama ne lazım olur ne gereksiz hepsini tecrübe ile belirlemiştim.

Bence gereksiz olanlar:
- ipli doğrama ürünleri, tupper aldım kırıldı, saydığım paraya yanarım hala...
- orta sehpa
-gümüşlük
-tefal actifry, bunun yerine Migros’ta satılan siyah Tel tarzı bir şey var, bir kaşık yağla patatesli yağlayıp fırın telinin üzerine koyuyorsun bunun içinde, tam kızartma tadında patates yiyorsun çok daha kısa sürede... saatlerce bekleme derdi yok...
-mikrodalga fırın... bu bir yerden hediye gelmişti, epey kullandım ama sonra bozuldu, tamiri de olmuyor bunların yenisini alsam mı diye düşünürken almadım ve üzerinden 6 ay geçti çok mutluyum almadığım için, hem sağlıksız hem de tezgahta gereksiz yer işgali...
-tencere takımı... çok büyük olanlar 2kişi için kullanılmıyor, sonrasında gidip tek tek ufaklarını aldım yine masraf... en başında kendi ihtiyacın olan boylarını almak çok daha mantıklı...
-borcum...buna hem ihtiyaç olup alınacağa hem alınmayacağa yazabilirim sanırım... çünkü hediye gelenler senin kullanacağın tarzda olmayabiliyor... ben gelenler gittikten sonra, kullanmayacaklarımı anneme verdim, ihtiyacım olanları da gidip aldım...
- kahve takımı... buna da yorumum borcam gibi... bekle gelsin, beğenmediklerini dağıtır sonrasında ihtiyacın olanları alırsın...
- o beyaz halı koltuk hatasına ben de düştüm... mutfak için bile...
Koltuklarla sorunum yok, beyaz sabunla silince kar gibi oluyor ama halılar zor iş... bazen yıkamada bile çıkmıyor bazı lekeler... bebek olunca ne yapacağız fikrim yok...
- salona süs eşyası almayın... bekleyin bir önce ev tam yerleşsin düzeniniz otursun, sonra bakın ne istiyorsunuz salonunuza ne yakışır... sonrasında gönlünüzce alın...
- suya çeken elektrikli süpürge... bunu sanırım hem tavsiye ederim hem de tavsiye etmem... sizin durumunuza bağlı aslında... bi kere mükemmel temizliyor... arnica... o kadar memnunum ki temizliğinden, anneme de aldım aynısından... ama o suyu sürekli dökemem her süpürmeden sonra diyorsanız aman almayın... ya da bunu alırken bir de günlük sökülebilen şeyleri süpürmesi için ufak bi şarjlı süpürge alın benim gibi... tek sorun sürekli su temizleme olayı... sanırım bunu yine alırmışım ama ....
-döküm tencere... hatta takımı... aman almayın... ben aldım ve öyle ağırlar ki her zaman kullanılmıyor... temizliği zor, yemek pişirirken erkenden altını kapatmak lazım eğer tencere yemeğiyse çnkü o kadar uzun süre sıcak kalıyor ki hala pişirmeye devam ediyor...
-koca çeyiz setleri... çok gereksiz kullanılmıyor o masa örtüleri bile... namaz için annemin yaptırdığı baş örtülerine bile kıyamadım, kendim yazma aldım günlük kullanmaya.... gereksiz yer kaplıyor evde hepsi... ihtiyacın olanı belirleyip almak en mantıklısı...
-şifonyer.,, çok gereksiz... kullanışlı bir komidin almak çok daha mantıklı....
- elde yıkanması gereken süslü yemek takımı... misafir yemek takımım böyle maalesef... çoğunlukla kalabalık değilsek günlükleri kullanıyorum...

Bence gerekli olanlar:
- tefal mastercrop doğrayıcı, bu sürekli kullandığım ürün. Kocaman setini almıştım masterblend olanı ama kocaman olanı kullanmak zor, bu miniğe aşığım....
- Paşabahçe ömür boyu garanti kapaklı hani yeşil olan saklama kapları, elim ayağım... artan yemeklerden kahvaltılıklara kadar hepsini ona koyuyorum.
- günlük yemek takımım Paşabahçe, kırıldı mı çatladı mı elimden mi kaydı, hiiiiiiçççç sorun değil, gidip bir tane daha alıyorum o parçadan... önce 4 tane almıştım sonra 6 ya tamamladım ürünü, hem şık hem kullanışlı dizaynı...aynı şey çatal bıçak için de geçerli
- tefal in 3 katlı tavaları titanyum expertise sanırım... gerçekten ömürlük gibi... çok memnunum...
-vakumlu poşet...çok fazla yatağım yorganım yok ama vakumlayıp bazanın altına atmak süper oluyor...
- yerden yüksek baza kesinlikle tavsiyedir, hem yer kaplamıyor yorgan yastık, hem de altına süpürge ve vileda giriyor....
- cam kayar kapılı gardrop... eşimde alırken tereddüt etti ama kalitelisini aldık... ful cam ama bana hiç sıkıntı çıkarmadı, eşya alacaklara her şeyi lazzoniden alın diye tavsiye ederİm, 1,5 senedir kullanıyoruz çok memnunuz... salonum gri kapıçino-siyah dedikleri renk yatak odam latte dedikleri krem.... dolabımın kapağı bronz ayna... epey şık ...
- kesinlikle stor perde.... tabi ki evin konumu, komşuların yakınlığı da burada önemli ama temizlik olarak da şıklık olarak da stor perde şahane... yanlara 2 tane fonla çok şık duruyor... sadece yatak odası ve salona koydurttum bunu... yatak odanızın storunu ama güneş geçirmeyen stor alın özel bi aldı vardı hatırlamıyorum, ne güneşi ne sokak Işık’larını görmüyorsunuz kaliteli uyku sağlıyor...
-çıkarılan tablalı tost makinesi... çıkarılması çok önemli süper oluyor o tablaları yıkamak... benimki arzum, mutluyum ondan normalde hiç arzum eşyam yok bi tek bu ve çok memnunum...
- düdüklü... olmazsa olmazım mutfakta... elim ayağım... 2 boy almak mantıklı, 4-6 litre ideal bunun içinde....
- kesinlikle beyaz ankastre, temizliyorsun ışıl ışıl... ama inoxlu yerleri biraz zor oluyor... onun da çaresini cifleyip poşetle ovalamakta buldum....
-Philips ütü... tek geçerim...

Umarım birilerine faydası olur yazdıklarımın, sevgiyle kalın, aklıma geldikçe yazarım yine...

Son düzenleme:
Anneni dinlemedin di mi,kesin söylemiştir:)

Aman şu hiç bir misafirin oturmadığı misafir odasini yapma yeter atsan atilmaz Satsan satılmaz dur bakalım bir gün başına bir iş getiricemde ne zaman

Cikarip makineye atsam geri takamam gibi geliyor birde normal perde gibi yumusak degil kati ya bisye olabilir

Cikarip makineye atsam geri takamam gibi geliyor birde normal perde gibi yumusak degil kati ya bisye olabilir
Onlar çok kolay temizleniyor,balkona ser,duş lifleri var ya,adını unuttum,büzgülüKöpürt durula,arkasını da aynen yıka,rulo yap kenara yasla,suyu süzülünce tak yerinde kurusun açık şekilde,bittii

@Sepesese merhaba sorunuza cevap vermek istiyorum.

Hepsiburada dan kesinlikle ama kesinlikle büyük alisverisler yapmamanizi öneririm.eğer illa yapacaksaniz satıcısının hepsiburada olmasına dikkat edin.

Ben oradan elektrikli süpürge ve sac kurutma makinesi aldim.ocakta almistim.gelen süpürge toz icindeydi berbatti simsiyah lekeler.süpürgeye dokununca ellerim simsiyah oluyordu.keza sac kurutma makinesi de o derece özensiz yirtik pirtik bir kutuda.iki farkli saticidan almistim ikisini de.

Ürünleri daha kutusundan bile çıkarıp denemeden iade etmek istedim.tozdan cikarilacak gibi değildi zaten.iademi hemen ertesi günü yapmama ragmen satıcılar keyfi olarak benim iademi kabul etmediler.geri döndü.musteri temsilcileriyle görüştüğümde yapabilecekleri birsey olmadigini,saticinin iade almadigini soylemislerdi.yani muhattabimiz hepsiburada degilmis.saticinin kendisiymis.

Tuketici haken heyeti mahkemesine basvurdum kazandim,yinede iade alinmadi.icraya verdim yine alinmadi.meğer adres kayitlari bile sahte.

Velhasil aldığıniz cogu ürün elinizde patliyor.ben tuketici hakem heyetine gittigimde en cok bu siteden ve gittigidiyor sitesinden sikayet alındığını soylemislerdi.yığınla dosyalar.bu tür büyük teknoloji aletlerinizi daha guvenli sitelerden veya bayilerden tedarik etmenizi oneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…