Çayçı,kettle,fritöz,kızartma makinesi,katı meyve sıkacağı,bunlarıda alma derim evet pratik gibi gelebilir ama elektriği çok yükseltiyor,bir tanıdığımın a dan z ye herşeyi elektrikli yumurta haşlama makinesi bile aldı faturası hep yüksek geliyor sonrada neden böyle diyor herşeyde elektrik kullanıyorsun abla dedim :)
Kızartmayı yapacaksam tavada yapıyorum tavada az yağda yapılıyor sonuçta çok kalabalık değilim,çay için çaydanlık daha kullanışlı oluyor,Eski usul havan kullanıyorum eğer birşey ezmem gerekecekse,yinede eskiden kullanılan limon sıkacağı kullanıyorum elde daha pratik oluyor yıkamasıda basit,sarımsağı ezeceksem küçük bir aleti var elimle çevirdiğim onu kullanıyorum bu bahsettiğim abla hergün yemek yaparken soğan,sarımsak vs için bile rondo çalıştırır.
Eğer benim gibi çok sıcak şehirde yaşıyorsan sebil tavsiye ederim,45-50 derece sıcaklıkta kurtarıcı oluyor çok fazlada yakmıyor dolaptan içsek suyu günlük dolabı aç kapa dolap birçok kez açılıp kapanıyor o zaman oda dolabın soğutmamasına neden oluyor.