Hey gidi eski ramazanlar.
Balkonda iftar topunun atışın heyecanla bekleyen 3 çocuk (sanki oruç tutarmışçasına), son dakikaya kadar sofrayla mutfak arasında mekik dokuyan bir melek anne, ve elinde mis gibi buram buram kokan pidelerle köşeden beliren bir beyaz atlı prens(babam)
Sofrada kikirdemekten yemek dahi yiyemeyen, her daim ağzı kulaklarında bir kız çocuğu. Daha ilkokul bebesi. Sahurda annesi kaldırmadı diye trip yapan, bazen gürültüye uyanan o sahur heyecanını yaşayan bir kız çocuğu.
Çocukluğuma selam olsun.
herkese hayırlı ramazanlar, Allah hepimizin oruçlarını kabul etsin..güzel bir sayfa olmuş, bizede faydalı, çalıştığım için fazla yemek çeşidi bilmiyorum, sürekli aynı yemekleri yapmayalım iftardayerimseniben
bizde sahurda eşimle akşamdan yaptığım peynirli börek ile kahvaltılıkları götürdük, iftarada eşim çankırılı olduğu için her akşam fix çorba tarhana çorbası, z.yağlı taze fasulye, pilav, salata, bide pratik tatlı bulun bana yavvvv....
ay ne güzel bir topic olmuş bu. ben malesef ramazana oruçla başlayamadım bu yıl1hafta sonra başlıcam ben artık ama kociş oruçlu ona en sevdiği yemekleri yapıcam inş.
benim menüm:
çorba(henüz karar veremedim)
islim kebabı
pirinç pilavı
cacık
mayonezli arpa şehriye salatası(değişebilir)
şerbetli tatlı(kociş bayılır)
sahurda melemen yaptım çay kahvaltılık vardı.
bu gece börek yapıcam
Soğuk ayran çorbasını bizdede çok yapılır,ben pek sevmem ama,yapılışını söyleyeyim..
Döğmeyi bir güzel haşlayıp sulandırılmış yoğurtla karıştırıyoruz..
Üzerine arzuya göre taze nane ve pul biber dökülür..
yağsız, tam diyet yiyeceği ..:))
:çok üzgünüm:Mnyk sın Oglum sen
Git işine be deli
Çok duygulandım ya
kırkyıl düşünsem senin söyliceğin iki kelime
beni bu hale getireceği aklıma dahi gelmezdi
getmafoldumben
Niye lan, ben insan değilmiyim:smiley-cool:
Arada hatırlatıyon işte conem:lepi:
ne etcen akşama bakıyım az akıl ver.
Bende bugün iftara yayla çorbası (bebelerim çok seviyor),
patates köfte (pratik napiyim)
erişte pilavı,
börek
tatlı olarakda puding düşünüyorum.
ne menü amasengözlerimebaksanab
Bizde bu çorbanın içerisine salatalıkta doğrarlar, deneyin derim, güzel bir tat oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?