''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Canım yayla çorbası yap istersen
zira benim canım çok çekiyor
yada bu erişteli ve kahverengi mercimek ile yapılan çorbadan püf

küçükken ben ona bacaklı çorba derdim öyle de kaldı
babaannem yada annem hala der bacaklı çorba pişirdim sen seversin diye kaydirigubbakcemile3

hehe bızde bacaklı corba drdık :)))

bı de ıkı kısılık gullac bayannlar nasıl olur..butun tarıfler 10 kısılık masallah..

ertesı gune kalınca da kotu oluyor gullac..

esımde cok sevıyormuş..sevinsin istıyorum
:kedi:

herkese hayırlı ramazanlar arkadaslar;topiği gördüm;gözüm gönlüm açıldı:))ne güzel menüler bunlar..Allah bereketini versin evlerimize..bizde eşimle birlikte annemdeyiz..iki kişi ne yenir ki iftar dedigin kalabalık olur:))annemle yaprak sarcaz az sonra;et sote yapıcak,pilav ve cacık düşündük.tatlı yapmayı hç düşünmedik ve dondurma yeriz yeter:)))

kızlar bizim menüde de ;
(geleneksel her yıl ramazanın ilk günü değişmeyen menü )sengözlerimebaksanab
domates çorbası,
tavuk dolması ve suyuna dövme pilavı birde taze fasulye
tatlı da revani annem müthiş yaparr hihoyyyt
herkese hayırlı ramazanlar

Hayatımda hiç güllaç yapmadım ama merak da ediyorum.Belki bu ramazan denerim. Canım onlar zaten yaprak yaprak satılıyor. kendinizin yiyeceği kadar bir kaba yaparsın bence ama tam tarifini bilmiyorum. bilen arkadaşlar paylaşırsa bende öğrenirim birde onun içine gül suyu konulmasa olmaz mı kine benneyaptımki

Süper bi topik olmuş burası özellikle biz çalışan bayanlar için değişik fikirler olur.Ben bu akşam iftar için hünkar beğendi,patates kızartması,pilav ve mercimek çorbası yapmayı planlıyorum..Eşimde saat başı arayıp canının istediği şeyleri sıralıyor bana ama hepsini yapamam malesef vakit yok.

Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar.. a.s.

Bizim menüde bugün;

Mercimek Çorbası

Köfte

Pilav

Salata

Yoğurt

Daha ne yapacağıma karar veremediğim sütlü bir tatlı var:)

kızlar karınyarıgım var dünden kalan yayla çorbası yapıyım yanına mantarlı tavuk sote pilav yapsam nasıl olur ayy ne cok kRIŞIK AMA PıLv=yayla çorbası karnı yarık =tavuk sote ne alaka ama dimi

kızlar karınyarıgım var dünden kalan yayla çorbası yapıyım yanına mantarlı tavuk sote pilav yapsam nasıl olur ayy ne cok karışık AMA pilav=yayla çorbası karnı yarık =tavuk sote ne alaka ama dimi

Hey gidi eski ramazanlar.

Balkonda iftar topunun atışın heyecanla bekleyen 3 çocuk (sanki oruç tutarmışçasına), son dakikaya kadar sofrayla mutfak arasında mekik dokuyan bir melek anne, ve elinde mis gibi buram buram kokan pidelerle köşeden beliren bir beyaz atlı prens(babam)

Sofrada kikirdemekten yemek dahi yiyemeyen, her daim ağzı kulaklarında bir kız çocuğu. Daha ilkokul bebesi. Sahurda annesi kaldırmadı diye trip yapan, bazen gürültüye uyanan o sahur heyecanını yaşayan bir kız çocuğu.

Çocukluğuma selam olsun.

:çok üzgünüm:Mnyk sın Oglum sen
Git işine be deli
Çok duygulandım ya
kırkyıl düşünsem senin söyliceğin iki kelime
beni bu hale getireceği aklıma dahi gelmezdi
getmafoldumben

Bende çocukluğumdaki ramazanların tadını hiç bulamıyorum.
Her ramazan içimi bir hüzün kaplıyor.
Nedense eski ramazanların tadı bir başkaydı daha özeldi.
Ramazan sofraları çok daha huzurlu daha keyifliydi.

Niyeki ay bacakla ne ilgisi var ogl.

bilmiyim ki öle kalmış işte :sm_confused: ama çok seferim valla malzemesi de bol bol olacak içinde mmmm cokacimcoook

neden yaptın ki bunu şimdi mafoldumben
babacığımı çok özledim mafoldumben mafoldumben
çocukluğumu da mafoldumben

bende düşünüyordum neyapsam dıye çorba olacakta ne yapsam bırde tavuk ve pilav olur yanına çacık tabıkıde bırde kemalpaşa tatlısı dıye düşünüyorum

kizlar ilk gun tatli ne yapcaksiniz??

bilmiyorum çünkü bu akşam anneme gidiyoruz iftara :lepi:
ne yemek yapıcam derdi de yok annem ne yaptıysa onu yiyices hihoyyyt
babacım görevde yurtdışında bayrama anca gelir annecimde tek başına iftar yapmasın diye bu sene iftarda annemleyiz eski bekar günlerim gibi :asigim:

herkese hayırlı ramazanlar, Allah hepimizin oruçlarını kabul etsin..güzel bir sayfa olmuş, bizede faydalı, çalıştığım için fazla yemek çeşidi bilmiyorum, sürekli aynı yemekleri yapmayalım iftardayerimseniben
bizde sahurda eşimle akşamdan yaptığım peynirli börek ile kahvaltılıkları götürdük, iftarada eşim çankırılı olduğu için her akşam fix çorba tarhana çorbası, z.yağlı taze fasulye, pilav, salata, bide pratik tatlı bulun bana yavvvv....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…