''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

tam da aradığım topik...
bende burdayım bundan sonra..
ben sahurda sahanda yumurta ve bolca hellim kızarttım..
uzun zamandır yumurta yemiyorduk özlemişiz..

iftarda kaynanam hazırlayacak..gidince hazır olur..saolsun..
menüde
mercimek çorbası
bamya
peynirli cevizli erişte
salata-hoşaf-yoğurt
yaprak sarma
bi de irmik helvası varmış..

herkese afiyetler olsun

güllaç tarifi isteyen arkadaşıma

CEVıZLı GÜLLAÇ (4 kişilik)

4 TANE GÜLLAÇ YAĞRAĞI

YARIM LıTRE SÜT

1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

YARIM ÇAY BARDAĞI GÜL SUYU

YARIM ÇAY BARDAĞI CEVıZ ıÇı

YAPILIŞI

Süt ve şeker geniş bir kaba konularak ocağa konur kaynama derecesine gelmeden ateşten alınır gül suyu eklenir .Güllaç yaprakları parçalanarak süte batırılır ve bir kase içine alınır (.1 güllaç yaprağı bir kişi içindir )ıçine ceviz konarak bohça şeklinde kapatılır kase ters çevrilerek servis tabağına alınır

ay ben de rüyamda hellim kızartması yiyordum -hiç yememiş olmama rağmen-
tost makinasında kızartsam olur mu salatanın üzerine? yada nasıl kızartıyorsunuz?
canım çok çekti.

Ulaaa, iftar menüm yattı bugünlük.

kendimi iftara davet ettirdim cebren ve hile ile, muhahaha:roflol:laelaelaelaelae

Arkadaşı aradım, napıyon ne ediyon falan feşmekan, üfff iftarada hiçbirşeyim yok, sen ne pişireceksin, baktım menü güzel, iyi akşama sizdeyiz:lepi:

Naadar yüzsüzüm yarebbim, nolcak benim bu halim:ecrin_bebek:

Amin :Saruboceq:
en önemlisi de bu sanırım...

Soğuk ayran aşı çorbası(inşallah yanlış yazmamışımdır) nasıl yapılıyor, biriniz sevabına anlatıversin pilis.

bence çok züper fikir muhahahahhaahah kaydirigubbakcemile5 aslında bende:kedi::jeyyar:

iftar için markete gitmem lazım kociş gelmeden gidip geleyim.sonra yavaş yavaş gireriz mutfağa. varsa eksiği olan alayım:)

kizlar hayirli ramazanlar....cok guzel olmus topik bazi tarifleri okuyabildim simdilik cok guzel ve pratiklerdi tsk ederim arkadaslar..bende hala bir menu yok corbayi mercimek yapacam ona karar verdim amaakaydirigubbakcemile3

bizde bir tek ben orucluyum
bu yil esim tutmicak
cünkü kamyon söförü ve sabah 4bucukdan yeri geliyo aksam 8e kadar calisiyo
bende düsünüyorum ilk iftarimi evimdemi yoksa annemlerdemi acsam diye menüdede daha bi karar veremedim cünkü

ben hamile olduğum için oruç tutamıyorum ama kocişim için iftar menüm
tarhana çorbası
karnıyarık
pirinç pilavı
cacık
salata
patlıcan salatası
hepsini yaptım kocişimi ve iftarı bekliyorum

gel incim bizde aç bekliyorum mujukaaaaaaaaaaa

insan tek başına iftar yapıncada birşey yapası gelmiyor yaaa kendi için:bbo:

masallah topigimiz bereketli hepimizden birer fikir ciksa her gün yasadik ya

Konuyu Toplam 26 Kullanıcı okuyor. (23 Kayıtlı kullanıcı ve 3 Misafir)
incitanemtuana*, *mavili*, ..ELCHIN..+, adaylaarda, adra, ARKADAŞŞŞ, aybuer, AYN, bozo85, dolunay.09, ebru1987, mors, neseli45, papatya16, papuli, pinarpin, prenscim, samyeli34, sessiz fırtına, snowflower, Sonbahar24, özi16, şekerkız candy

misafirlerimiz bile var fikir almaya gelmisler demekki

insan tek başına iftar yapıncada birşey yapası gelmiyor yaaa kendi için:bbo:

yok be tatlisim ben mutfakdan cok büyük bir keyif aliyorum
ama bu yil ilk defa böyle olucagi icin yani yalnizim sasirdsim birden
2005dede ben hamileydim esim tuttu ama yine büyük bi keyifle hazirladim bu yil affaladim nedense

Soğuk ayran aşı çorbası(inşallah yanlış yazmamışımdır) nasıl yapılıyor, biriniz sevabına anlatıversin pilis.
kuzucum asurelik buday haslıyoruz suda patlıcak buğday sonra ayranın biraz koyusundan yapıp içine istersen nohut taze nane koyup bugdayıda içine koyup afiyetle yiyebilirsiniz kuzucum istersen bize gel ben sana yaparım:CüvCüv:

ivit incim googleda ne aratsan kk çıkıyo insanın karşısına muhahahahahahaturkbayragi:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:

2005dede ben hamileydim esim tuttu ama yine büyük bi keyifle hazirladim bu yil affaladim nedense

gel inci tanem bizede gel beraber acalım iftarımızı opuyorumnanaktan

:çok üzgünüm::gitme::a015:senağlama

yaaa bende eşim için en sevdiklerini yapmaya çalışıyorum biraz sevap işleyim bari diyekaydirigubbakcemile3
malum ben geçen yılda tutamadım bu yılda tutamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…