''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

bende sahur için sandöviç ekmeleriyle çeşitli içeriklerle sandöviç yapıcam ve kahvaltılıklar ayrıca bı arkadaşın vermiş oldugu kaşar tarifide süper onuda yapıcam kesin.:)):))))
iftarda ise eşimle baş başa geçiririm genelde ben ilk iftar soframızı yapacaklarım ise şimdiden hazır ......
önden kahvaltılık sıcak pide ve terayağı.....
çorba
kremalı vavuk ve patates fırında
garnitürlü pilav
salata
kazandibi tatlı
ve tabiikide bol bol suuuuuuuu:))))
allah hepimizin bu aylarda rızkımızı bereketimizi sevgimizi hoşgörümüzü arttırsın dualarımızı bu mübarek ayda kabul etsin inşallah allah nice ramazanlar göstersin......

bugun sahur icin krep yaptim yaninda kahvaltiliklarda olacak
Rabbim hepimizin ramazan ayini hayirli etsin ins ;iftar icinde de bir seyler yaparim artik ;mesela
corba ;salata ;guvecte etli mantar (patatesli);yaninda pilav
tatli olarakda sutlac olabilir

topik cok güzel olmus.tskler.barzey.sahura bende krep yapicam.yaninda da kahvaltilik birseyler.ne güzel buradan iftira ve sahura hazirlik icin fikir edinebilecegiz.

Bugün ramazanın ilk günü herkeze Allah kolaylık versin kızlar:
Ben gece menemen ve patates kızartması yaptım yanınada kahvaltılık hazırladım.. Ama gece üşenmeyim diye mirmirmirmir patatesleri akşamdan doğrayıp suya koyup dolaba kaldırdım ,aynı şekilde menemenin de domateslerini doğrayıp onu da dolaba koydum gece işim bayağı kolay oldu..
Akşama iftara ben etli nohut ile pilav düşünüyorum (bu arada nohut ve bulgur pilavı kan şekerini yavaş yükselttiği için daha uzun süre tok tutuyormuş )
Çorbaya karar veremedim bugün kızlar bir fikir verirsiniz mutlaka.Dün Ender Saraç tı galiba iftarı ballı limonlu su ile açın diyordu belki onuda uygularım. bilemiyorum.fisfisfis.

Canım yayla çorbası yap istersen
zira benim canım çok çekiyor
yada bu erişteli ve kahverengi mercimek ile yapılan çorbadan püf

ben yumurtalı patates salatası yapıyorum. ya da melemen. zaten kahvaltı tarzı biseyler yemek yetiyo. sonra da biraz mevye.

bende iftarda menude ne yaptık
gbilerden başlık açmak için aranıyodumkii buldumm

kızlarr sürekli takıldıgımız topiklerde link verelimki daha çok kişi duysun birbirimizdeb

fikir alalım demii

ay burası bana yaramadı,karnımı acıktırdı şimdi.napcam 8 e kadar :))

Çok güzel ve iyi olmuş..:) elinize sağlık..

Takipteyim..

Sahuru eşim klasik kahvaltı tercih ediyor..bende genelde akşam uyumadan önce yiyorum birşeyler..
Çünkü sahurda yediğim zaman,midemin rahatsızlığı ve yanması beni çok etkiliyor..

Ablaa, iftara beni de çağırsana, açık büfe gibi maşallah

Bende bugün iftara yayla çorbası (bebelerim çok seviyor),
patates köfte (pratik napiyim)
erişte pilavı,
börek
tatlı olarakda puding düşünüyorum.

ne menü amasengözlerimebaksanab

ben de düşüne düşüne iftar menüme soğuk ayran aşı çorbası,salata,etli nohut,pilav,komposto falan tatlı olarakta muzlu rulo pasta(oldukça hafif) nasıl ???

soguk ayran aşı çorbasını geçen bir yerde daha duymuştum
ama nerde hatırlayamadım tv demiydi bilmem

sanki annemde yapardı bize ufakken

nasıl yapıyosun tarif verirmisin

yemekler annemden tatlilar benden oyle anlastik bu sene :)
guzel hafif bi tatli yapmak istiyorum onerileriniz varsa acigim kizlar:)
ramazan en cok kendini iftar sofrasinda hissettiriyor valla :)

ben de esımle bana sahurda corba yapttım tok tutar dıye yanında kahvaltılıklarda vardı..

aksama da ..

corba şu geceden kalan :))
karnıyarık..
pilav
salata yada patlıcan kozlemesı..ama karnıyarık olucagı ıcın karar veremedım..
güllaç diye düşündüm

ama 2 kışilik güllaç nasıl olur kızlar bır yardım edın ..

bence patlıcan közlemesini bi kaç gün sonra yap
karnı yarık var ennihayetinde
güllaç konusuna gelince hiç yapmadım benn
tadınıda bilmem

Bende bugün iftara yayla çorbası (bebelerim çok seviyor),
patates köfte (pratik napiyim)
erişte pilavı,
börek
tatlı olarakda puding düşünüyorum.

ne menü amasengözlerimebaksanab

kaydirigubbakcemile5 aynen bende oğluşum seviyor diye yayla çorbasını yaptım şimdiden..
Erişte pilavı ne ki canım cahilliğimi bağışla ve nasıl yapiyonnn cokacimcoook

Tatlı olarak çay yanına yoğurtlu yumuşak kurabiye düşünüyorum onuda oğluşlarım yer soraaa opuyorumnanaktan

Bildiğin erişte varya onu pilav gibi pişiriyorum. Yani yağda kavuruyorum bir güzel hafif kızarıyor sonracığımada suyu bocaladınmı kısık ateşte misler gibi oluyor.cokacimcoook

sahurda babaannem ekmekleri yumurtayla kızartırdı fırında hem doyurucu oluyor hemde lezzetli
sıcak sıcak güzel oluyordu
annemde ekmeğin üzerine peynir domates maydonoz vb şeyler koyar fırınlardı o da sahur için çok lezzetli oluyor tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…