''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Benimde sürekli yaptığım şekil bu..ben kimyon muhakak koyarım arada azıcık yenibaharda eklerim..

kuzum dağıttın beni ya

evet ikraa bu köfteyi bende yaparım ama kimyon mutlaka koyarım lezzeti daha güzel oluyor

evet ikraa bu köfteyi bende yaparım ama kimyon mutlaka koyarım lezzeti daha güzel oluyor

Ben şimdilik sadece fırında tavuk yapmaya (Bir yemek sitesinde bulduğum tarifi uygulayacağım ) tatlı olarak da güllaç yapmaya karar verdim. Diğer şeyler için topiği takipdeyim :1ninca: :enbuyukkk:

kızlar merhaba ben evliyim ayrıca çalışıyorumda ama bazen akaşam ne yapsam diye düşünüyorum bana yardımcı olurmusunuz?:Saruboceq:

Menemen ve makarna yapabilirsin ttalıd apuding:)

kizlar yaptiginiz tadindan emin oldugunuz bir kofte tarifi verin bana,
derin dondurucu icin yapicam aksama da kizartirim belkimhihoyyyt

Canım ben her pazar köfte yapıp buzluğa atarım
hafta içide kızartırım yada fırına atarım.

Köfte ekmek kurusağan sarımsak kimyon karabiber bir adet yumurta tuz
karıştır bir adette patates rendele:))
süper oluyor

Kimyonsuz köfte olmaz zaten:)bendebayılırımvereliniortak

Siteyi dolaşırken bende sizin yazdıklarınıza bayıldım valla. Ama ben diyet yapınca bugün yapacaklarımı paylaşmak istedim:
dövme deriz biz bilirbisiniz bilmem ama, onu pişirip yoğurtla karıştırıyorum(yoğurdu ayran gibi yapıyorum koyu kıvamda) içine dövmeyi koyuyorum,üzerine biraz kuru nane diyet yemeği olarak
yeşil fasulye yağsız bir miktar kıyma koyacağım.
pudin yapacağım.
Hepinize hayırlı ramazanlar,herşey gönlünüzce olur inşallah
(Ben bu arada 90 kilo ve üzerindekiler birlikte zayıflıyor grubundan):teytey:

selam kizlar, aslinda bunlari okuyunca biraz stres yaptim ben tembelim diye ama , neyse, bulasacak sizden biseyler artikim.. ilk gun iftara kalkamadim zaten saati yanlis ayarlamisim :kedi: :kedi: :kedi: iftara su boregi ile manti yapmistim.. bugun sahurda ise peynir sundurmesi yaptim, yanindada kahvaltiliklar vardi.. sahurdan sonra uyuyamadim midemden cok rahatsiz oldum.. bana sahurda yenecek ama rahatsiz etmeyecek biseyler soyleyin .. bugun iftarada ne yapsam bilmiyorum, okumaya devam ediyorum onerilerinizi.. ellerinize saglik kizlar... a.s.

canım bende çalışıyorum aynı saate evdeyiz ama ben herşeyimin ön hazırlığını önceden yaparım domateslerimi doğrar biberlerimi doğrar saklama kaplarında bekletirim patatesimi doğrar suyun içinde bekletirim butun köfterimi önceden hazırlarım kıymayı kavurur dolapta bekletirim buzluğumda böreğimin kekim kurabiye hamurum muhakkak olur haşlanmış nohutum közlenmiş biberim patlıcanım kavurma etim muhakkak olur bide saç kavurma tavası aldım çokda ucuz bişey şiddetle tavsiye ederim çok güzel tavukdan etten saç kavurma yapıyorum hemde çok pratik hemde inanılmaz lezzetli yemekler çıkıyo aklıma gelenler bunlar üstelik bide benim 16 aylık bi kızım var ama hayatımın tamamen pratikleştirme üstüne kurdum kaydirigubbakcemile5

eveet geldik ikinci güne;
dün sahurda ezogelin çorba ve tatlı vardı.
iftara dünden pilavım var biraz da islim kebabım. tatlım da var. yanına ne yapsam??

ceylangözlüm;Benim uyguladığım şeyleri söyleyeyim istersen canım.
Gece mümkün olduğunca hamur işleri yememeye özen göster.
Bir su bardağı ayran,süt,domates,salatalık,maydanoz ve meyve tüketebilirsin.
Yada yağsız diyet ekmekle bir tost, 1 yumurta,çay deneyebilirsin.
Sahurda yemek yemeyi seviyor isen zeytinyağlı yemek ve yoğurt,kepekli ekmekle tüketebilirsin.
Gece ağır yenlen yemeklerden sonra insanın uykusuda kaçıyor.Yazık bünyeye de zarar veriyor.Şeniz

haklisin canim, zaten midemde yag ve seker orani yuksek, ondan kaynaklaniyo sorunlar.. onerilerin icin gercekten cok tesekkur ederim Şeniz hem kolay hemde doyurucu gorunuyor cokacimcoook yemeyi cok seviyorum aslinda ama, midem biraksa :umursamaz:

bende gece önce 1 kase çorba içiyorum sonra süt haşlanmış yumurta peynir zeytin domates salat ve bol bol su içiyorum bunlar beni tok tutuyor hafif oluyor

Hoyy yavrular teskur ederimopuyorumnanaktan

yalniz yaptim bile msjlar gecikince kalktim yaptim barzey dedgin gibi
1 tane yumurta kirdim, patates hic rendelemem ben
bidahasina denerim, ikraaa cim maydonoz koymadim, buzdolabildada bekletmedim
direkt yogurup sekil verdim dondurucuya attim donsun posetliycem,
baharat olarak kirmizi toz biber, cok az karabiber attim,
renk vermesi icin cok az salca, sarimsak, sogan ve tuz ekledim,
dediklerinizi kafama yazdim dikkat edicem yerimseniben
bu arada ben de pek kullanmam kimyonu denemek lazim :)))))

olsun canım ben eminim öylede güzel olmuştur ben çok köfte tarifi yaptım köfte harcıyla bile denedim ama en güzel sonucu bundan aldım herkes çok beğenir yumurta kırmıyorum çünkü soğanın suyu baya sulandırıyo köfteyi yinede sen bilirsin

güzel bir topic.eminim çok fadasını göreceğim.
sahurda genellikle kahvaltı türü yada akşamdan kalan yemekler yenir.
sütlaçın sahurda tok tuttuğnu söyleye bilirim..
afiyet olsun kolay gelsin kızlar.
:lepi:

ikra ben yumurtayi dagilmasin diye kiriliyo biliyodum oysaki sulandirmasi icinmis:))

kizlar keskek nasil yapilir iyi bilen var mi,
kac gundur aklimda tavuk aldim bugun kismet olursa yapicam
bir yazin :)))))))

benimde bugün ki iftar menüm yayla çorbam var dolma biber yapıcam patlıcan salatam var karpuz kavun cacık yaparım bide tatlı yapmıyorum meyve yiyoruz ramazanda çok nadir tatlı yapıcam kilo alıyoruz

bugün kayınvalideme davetliyiz iftarda :)))))))))
sahurdada kahvaltı yaparız artık 2 gündür yemek yiyoruz

herballife mı içiyosunsadece başka bişe yemiyomusun
peki nasıl geçti ilk günün

sadece herballife içiyorum sahurda.birde bitkisel lif ve vitamin mineral tableti alıyorum.geçen sene de bu şekilde tuttum orucumu bu sene de nasipse böyle yapmayı düşünüyorum..gayet rahat geçti sahurda yeterince su içebilirsen hiçbir sorun olmuyor.işte böyle cnm..opuyorumnanaktan[/QUOTE]
kilo veriyomusun peki ramazanda
sohurda genelde ben tost yerim
eşim akşamdan sevdigi yemek varsa onu
tonbalıgı olabilir
kahvaltılık yada
Tamamdır;fotoğrafını çektim eklerim inşaAllah en uygun vakitte canım..
oke saol cnm
yeşilmercimekle yapılıyo sanırım önceki sayfalarda vardı tarifi

genelde tavugu ben haşlar suyuna ve döşüne çorba yapar
gerisini az salça ile tereyagında kızartırım
ama misafire

tüm tavugu parçalara ayırırım
patates patlıcan biber sarımsak ( istege göre sogan)
tuz salça az zeytinyag harmanlar fırın tepsisine yayar pişiririm harika olur öncesine çorba
yanına plav salata
üstüne tatlıı
güzel misafir savar bu menü bence
kizlar yaptiginiz tadindan emin oldugunuz bir kofte tarifi verin bana,
derin dondurucu icin yapicam aksama da kizartirim belkimhihoyyyt
genelde ben
kıymayı yoyarım ( her şeyim göz kararısır)
braz ekmegi ıslatır suyunu sıkarım ( o zaman köfte mangalda bile pişse kuru olmuyo)
karabiber toz biber kimyon tuz azcık salca
sogan ve sarımsak
süper olur

yumurta yı bende dagılmasın diye kırarım ama ayrıca güzelde kızarır

peynir sündürmesi ne ki naısl bişey

kızz bn ne yersem yiyiym uykuma hiç bişey engel deyill
kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…