''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Sahurda menemen ve kahvaltılık olucak..
Domates ve biberi akşamdan pişirdim hazır olsun..:)
Sahurda yumurta kırdımmıydı tamamdır..
Çalışanlar için bu şekil kaplarda buzluğada konulabilir..
Ben öyle yapıyordum..:)

lahmacun hazırmı kendinmi yapıcaksın
ewde ben bi iki kere denedim ama hamur kısmı çok kuru oluyoo sen nasıl yapıyosun

Ben yaptığım şekli söyliyeyim..
yaş mayayla yoğuruyorum ve yumuşak bir hamur olmasına özen gösteriyorum..
Sert hamur olmaması lazım..

Birde fırının üst kısmnın ısısı daha fazla olsunki,harç kısmı daha çabuk pişsin..
Altı iyice kızarmadan fırından çıkarırsın.

Pişenleride üst üste koyarsın..Bukadar..:):)

Pınarcım o nasıl bir çorba ismi ilk defa duyuyorum..
hemen tarif lütfen..

Tamamdır;fotoğrafını çektim eklerim inşaAllah en uygun vakitte canım..

tarhana çorbası
patlıcan musakka
çoban salata
cacık ve kavundu ilk ramazan menümüz, güzel, hafif ve doyurucuydu Şeniz

sahurda da ben kendıme dün yapamadıgım kaşar kızartaması yaptım eşimede sucuklu tost yaptım maşallah sildi süpürdü mutfagı bende o kadar cok su iççmişim ki çatlayacagım şimdi yatıcam artık herkese yarın kolaylık versin allahın dualarınızı kabul etsın inşallah allahım.......

Ben sahur da agir olmamasi adina genelde kahvaltilik tercih ediyorum,
ilk iftar monusunde de turlu, pirinc pilavi, salata ve icecekler vardi,
iki kisi oldugumuz iicn fazlasina luzum gormedim :)))))))

yaa bende aynı şekilde çok su içtim çatlıcaamm...yatsam agzımdan cıkar soora bogulurum o derece yaniii :sinifsinif:

Yarin Akşam misafirlerim var
Ne ediyim düye geceden beri düşünüyorum ya
Çalışıyorum püfff

Tavuk haşlayıp,pane harcı ile kızartayım diyorum
Pilav düşündüm
Salata
çorba ne yapsam başka yemek ne etsem tatlı ne yapsam düşünüyorum bulamıyorum
Yemek Tariflerine bakınıyım ben biraz

http://www.kadinlarkulubu.com/tavuk-yemekleri/200407-tavuk-dolmasi-resimli.html
Tüm tavuk içinede bulgur pilavı koymuş arkadaşımız
Acaba bundanmı yapsam ama topma 5 kişi olucaz
2 tanemi yapsam

Sabahtan kalkıp bu topiğe girmeye başlıyorum tüm gün açlıktan ve ağzımın suları akaraktan geberiyorum cokacimcoook
Barzeycim o resmdeki şey çok iştah açıcı görünüyor ama bir okadarda zahmetli sanki. Ama yaparsan pilavda yanında zatii, yanına bir çorba birde zeytinyağlı yaparsın ,salata, tatlı derken işi götürürsün :teytey:

Bende bugün tavuk yapmayı düşünüyorum ama bundan daha zahmetsiz bir önerisi olan varmı ?? a.s a.s

Kıyamam ben sana kaydirigubbakcemile Sabır canım sabır az kaldı:))
Evet bende sonra vazgeçtim zaten pirinç pilavı yapıcam bide bulgur olmaz..
Ne çorbası hangi zeytinyağlı ona karra verwmiyorum tatlım.
Yyala çorbasına baktım
arkadaş yarım çay bardağı pirinç demiş ama
kaç kişilik onu yazmamış kimse(

Canım tavuğu fırına at,bezelye domates mantar patatesleride yanına küp küp doğra
kekikle tat ver güzel oluyorkaydirigubbakcemile5

barzey bir oneri google iftar menuleri yaz gorsellerde arat,
muntazam sofralar cikiyor, begendigini yaparsin
kolay gelsin yerimseniben

kızlar merhaba ben evliyim ayrıca çalışıyorumda ama bazen akaşam ne yapsam diye düşünüyorum bana yardımcı olurmusunuz?:Saruboceq:

benim dünkü menü tarhana çorba, z. fasulye, pilav ve salata idi, çorbayı bile zor içtik, eşim az bişey de pilav ile fasulye yedi, anlayacağınız yemekler arttı, gidince bi tek çorba yapıcam yine tarhana tabiki, fasulye ile pilav var, cacık yaparım, dün pudingi yapmadım, bugün yapıcam..zemuszemus
pazar günü tatilim, eşimde evde, arkadaşlarda, 5 kişi olcaz, akşamdan kuru fasulye ıslasam, yanına pilav, çorba, salata, bide chese kek yapayım diyorum, nasılım....
sahurda da hep hafif şeyler yiyoruz, dün kahvaltılıık ve çorba ile sahur yaptım..

kizlar yaptiginiz tadindan emin oldugunuz bir kofte tarifi verin bana,
derin dondurucu icin yapicam aksama da kizartirim belkimhihoyyyt

kızlar merhaba ben evliyim ayrıca çalışıyorumda ama bazen akaşam ne yapsam diye düşünüyorum bana yardımcı olurmusunuz?:Saruboceq:
canım buraya gel zaman zaman mutlaka bi fikir edinirsin, mesela kaçta gidiyosun eve, zaten iftarda öyle çok şey yenmiyoki,kafamçokkarıştı

canim ne tur tadlardan hoslaniyorsunuz,
ona gore yazalim,
mesela benim ilk etapta aklima gelenler;
mercimek corbasi, degisik olsun dersen terbiyeli misket corba,
turlu, bulgur pilavi yada pirinc pilavi,
isterseniz salata, insan fazla yiyemiyor zaten,
bakma bu kadar dokturdugumuze karnimiz ac ya :)))
ardindan tatli sutlu yapabilirsin ...

kizlar yaptiginiz tadindan emin oldugunuz bir kofte tarifi verin bana,
derin dondurucu icin yapicam aksama da kizartirim belkimhihoyyyt

canım yüzde yüz çok beğenilen bi köftedir ve ben bunu çok yapıp islim hasanpaşa izmir köfte ızgara köfte şekillerini verif buzluğa atarım herzaman elimin altında olur ben göz kararı yaparım ama sana ölçüyle tahmini söyliyeyim

1 kg kıyma
1 su bardağı ekmek içi ben robatta çekip dolaba atıyorum
2 büyük soğan rendesi
1 tatlı kaşığı tuz,karabiberikırmızı pul biber istersen kimyonda katabilirsin ben pek sevmem kimyonu katmamda
ve maydonoz
istersen yine sarımsak

hepsini iyice yoğurup muhakkak buzdolabında bikaç saat bekletirim sonra istediğin şekli verip doğru buzluğa bide kızartırken hiç yağ koymana gerek yok teflon tavaya diz ağzınıda kapat o kendi kendine sulanıp kendi yağıyla pişicektir aynı ızgara gibi umarım yardımcı olabilmişimdirkaydirigubbakcemile5

ayy canlarım benim ya ben eve 6:30da gidiyorum yemeğimide hep akşamdan yapardım yine ramazandada öyle yapıcam yani akşam mesela mercimek çorbası taze fasulye bide puding yaptım eve gidincede bulgur pilavı yapıcam aslında daha değişik yemekler istiyorum kızlar sizdenŞeniz

Bugünkü menümüzüde belirledik..:):)

Çorba olucak yine,henüz kara veremedim..Çok erken çünkü..

Kızım fırında beşamel soslu makarna istedi akşam için..

Başka birşey yapmayı düşünmüyorum,çünkü yalnızız,eşimde geç gelicek,iftarda olamıyacak..

Gündüz aç gözlülük yapıyrouz,herşey kalıyor..
Gerçi ben misafir olmadığı sürece çok çeşit yapmamaya çalışıyorum..

Herkese kolay gelsin..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…