bende oyle dusundum artık bır o tarafını pısırıyım bır bu tarafını
çok sagol
ne bu yaa herkeste yayla çorbası karnıyarık yapmış.)
Canım yayla çorbası yap istersen
zira benim canım çok çekiyor
yada bu erişteli ve kahverengi mercimek ile yapılan çorbadan püf
püfffff bu ne yaaa iyiki gündü oruçken görmedim ben bunuha bende çalışanlardanım..saolsun kaynana sabahtan beri 30 defa arayıp ne istiosunuz canınızın istediği bişi varmı die soruo..ben sdc işten dönerken tatlı alıcam...
tabiki ramazanın vazgeçilmezi ve bizde özellikle nedendir bilmiorum ama ilk gün yenen ekmek kadayıfı en kaymaklısından....
ahanda resminide koyam....
ugraştırı öyle yayağlı kağıt daha mantıklı çünkü tepsiden temizlemen zor olur sonrayerimseniben
karışık içli pideyi nasıl yaptım tarif verirmisin mümkünse bide resmini çeksennYemeklerim hazır dün kü mönüde biraz değişiklik yaptım..
Şehriyeli tavuk suyu çorbası
İslim kebabımsı köfte :))) (tam olarak islime benzemediler burada patlıcanlar küçücük çünkü)
Yaprak ve lahana sarması
Karışık içli pide (ben yaptım.. Şimdi fırından çıkardım)
Nohutlu etli pilav..
İftariyelikler - komposto -turşu v.b
Salata
Kemal Paşa tatlısı..
Sahurda;kahvaltılık + menemen ve kepekli tost vardı..(Meyve suyu ve çay ile)
herkese hayırlı iftarlar..
bu vişneli tarifi not aldım denicemBarzeycim,biz ona sakala çarpan deriz.Tarifi şöyle;
yeşil mercimeği ve suyu tencereye koyun.(Yarıyarıya etsuyu olursa çok daha güzel olur.)Kaynar kaynamaz erişteleri atın,tuzunu ayarlayın,haşlansın.Diğer tarafta yağda soğan pembeleştirip içine salça,minik doğranmış domates,nane,pulbiber ekleyip pişirin.Altını kapatınca maydonoz doğrayıp karıştırın ve o sırada pişmiş olan çorbaya ekleyin.Bir taşım kaynasın,sakala çarpan hazır...Nefiss..opuyorumnanaktan
Ben bugünkü mönümü yazmıştım.Vişneli tatlımın tarifini yazayım,değişik ve hafif..
Malzeme:
6 kaşık şeker,3 kaşık un,3 kaşık pirinç unu,1 litre süt (Bu muhallebisi için)
1 kutu vişne suyu,1 paket vanilyalı puding (Bu da vişneli katman için)
Kakaolu bisküvi (Bu da arasına koymak için)
Muhallebisini pişirin borcama dökün,üzerine bisküvileri dizin.Vişneli kat için vanilyalı pudingi vişneli suyla pişirin ,en üst kat olarak borcama dökün.Ilıyınca dolaba atın,soğusun.Hafif ekşi nefis bir lezzet..Mutlaka deneyin..opuyorumnanaktan
bugün iftar menümüz şöyleydi
sakala çarpan çorbası
ekşili bamya
kırmızı biber kavurması
patates kavurması
kozlenmiş patlıcan salatası
kese yoğurdu
karpuz
sahurda herballife içiyorum..
hindi etiyle düğün çorbası
pirinç pilavı
tepsi kebabı
hoşaf
hurma
ben yemeği kaçırmadım ve hiç uykum gelmedi(her iftardan sonra resmen ayakta uyurumda)
ama koçiş tıka basa yedi ve hala uyuyor...
söz verdim kendime bu ramazanda kilo almıycam,hatta verebilirsem ne mutlu bana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?