- 16 Ağustos 2015
- 7.394
- 14.696
- 30
Domatesli denemedik hiç biz ya yeşil biber ya da kapya biberden yapıyoruz. Bol sarımsaklı maydanozlu mis gibi oluyor tadı bende yememek için zor tutuyorum kendimi yapınca
dondurulmuş falanda bulamıyorsun vişneyiBenim buzluklar Turkiye'den getirdigim peynirlerle falan dolu.
Canim burda zaten mevsim diye bir sey yok. Tropical iklimi olan bir yer, her zaman yaz mevsimindeyiz. Yilin 12 ayi ayni mevsimi yasiyoruz. Kapya biber her zaman var. Tadi Turkiye'deki gibi degil tabi ama idare eder. Zaten hic birseyin tadi ordaki gibi degil.
Burda olmayanlar zaten neredeyse (ozel marketler haric) hic olmuyor. Mesela ayva, visne, kestane falan. Visne hic bir yerde gormedim. ( En sevdigim meyvelerden ve her seyini severim) Kestane falan arada geliyor cok kotu genelde. Ayva Sili den yilda bir geliyor berbat kese kagidi gibi. O yuzden gunluk yapsam ayni olur mu diye sordum. Bazi seylerin konservesi (bence) daha lezzetli oluyor.
Ben ne utu yaparim ne kisa hazirlik
Isten geldigimden beri kosturuyorum..
Aksam yemegi kabak uzerine kiyma ve yogurt olacakti.
Esim bosver geldiginden beri oturmadin diyince kiyma kavurdum tek
Cocuklar disarida zaten. Olduklari yerde yemek yiyecekler.
Boyle olunca spor a hic dermanim kalmiyor
Biberleri zeytinyağında sarımsak ve sirkeyle pişiriyorlar göçmenler yapıyor genelde trakyada hemen hemen her evde bulunur. Babamda göçmen olduğundan pek sever. Kahvaltılık güzel gidiyor.
Buzluga bende bir şey atmadım bu sene. Domates soslarım ve barbunya var sadece. Sözde bezelye atmıştım ama kışa kalmadan tükettik
ütü deme boyum kadar oldular
hiç yapasımda yok
geçen yine tembelliğimden kendimce bir çözüm üretip azalttım biraz
yine boyum kadar olan ütüyü sıcakta yapmayı gözüm almadı
gömlek harici pantolon, elbise ve tişörtleri toplayıp attım tekrardan makinenin durulama programına
tam sıktırmadan 400 derecede çıkarıp elbise askısıyla çamaşırlığa astım
akşama kadar kurudular
gayetde ütülü gibi olmuşlardı
Spor yok maalesef dizim sorunlu hala. Gecmezse cumartesine randevu alacagim. Sen nasilsin?Günaydın çiçeklerim nasılsınız?
@Dahlia_ nasılsın?
@Lady Tenar artık etketleşemiyoruz nasılsın aşkitoperipellam
Lori sen yine çılgınsındır kesin ve iyisindir diyorum
LadyMiami nasıl oldunuz?
tavsannesi nasılsınnn? Çocuklar nasıl?
A Arrietty_ kaptanımmm nasılsın benim aşkım mira kuzusu nasıl?
BLU3 aşkitoperipellam sen yine spordasındır kesin
H3RA_ diyete dönüş nasıl gidiyor nasılsın?
@deanvillage nasılsınn bugünlük planların neler
Lusi nerelerdesşn çok az geliyorsun Topiğe özleniyorsun
sedulu spor kadın nasılsın bebiş nasıl
Ss aldim tesekkurlerBLU3 arkadas gibi yapiyorum sut eksik sadece.
500 gr un, 1 paket kuru maya, kahverengi seker, tuz, 2 yk zeytinyagi elimle mix yapiyorum.
Sonra suyunu ekleyip 7 8 dakika yoguruyorum, 200-220ml su.
Bu hamuru 4 e kesiyorum : 1 buyuk esime, 1 kucuk bana, 1 orta buyuk sipaya, 1 orta kucuk sipaya
45-60 dakika firinda beklet.
Sonra herkesin hamurunu aciyorum, 2 serli pisiriyorum. Benim firin büyük ama sığıyor o sebeple.
Tek tek de pisirebilirsin, veya acmadan firin tepsisine elinle actirabilirsin.
Benimki lahmacun gibi oluyor. Diğerlerininki daha cok pizzavaribazen hepsi bitiyor, bazen kaliyor, buzluğa gidiyor herkesin kendi istikakini sonra yeniden kendisine veriyorum
Len bu ne entellSiz meyvelerin cekirdeklerini cope mi atiyorsunuzbiz kavonaza koyup fruit infused water yapiyoz
Eki Görüntüle 2916340
Intermittent fasting - aralikli aclik desek daha uygun olur. Oruc farkli biliyorsun. Senin dedigin gibi 2 ogun beslenmek saglikli. Mesajim “birkac gun yesil cay ve sutle beslendigim gunler” kisminaydi. Sadece su icilen aclik donemleri icin de keza.aç kalmak demeyelimde aralıklı oruç diyelim
diyetisyenimde bana iki öğün ve ifle beslenme tarzına uygun bir program yazmıştı
if yapmanın hücre yenilenmesinde de etki ettiğini söyler uzmanlar
hatta hücre yenilenmesi için su oruçları yapanlar var
Allah kabul etsinValla beni acıktırmadı hatta oyaladı canım bişey istemedi. Falım sakız çiğnedim ben
Böyle entel oruçlardan anlamıyorum, ben direk sahurlu iftarlı Allah rızası için oruç tutcam inşallah Perşembe günü. Hatta şöyle hurmalı zeytinli iftar tabağı bile yapmayı planlıyorum, İftar Yemeklerimde sağlıklı ama tam bir ziyafet şeklinde olacak tıpkı Ramazan’da ki gibi, bayağı kafamda tasarladım, çok heyecanlı
Ben bu kadar az yesem kesin açlıktan bayılırım.
Bence bu hatunlar seninle yarışıyor.
Masallah@_Vera_ ben de katılabilir miyimm??☺
Yaşım : 27
Boyum : 170
Başlama tarihi 2 ağustos
Başlangıç kilo. 73.8
Güncel kilo: 70
Hedef kilo: 62
Kiz sen zaten bizdensin@_Vera_ ben de katılabilir miyimm??☺
Yaşım : 27
Boyum : 170
Başlama tarihi 2 ağustos
Başlangıç kilo. 73.8
Güncel kilo: 70
Hedef kilo: 62
Günlükte yapabilirsin. Kavanoza koyup bir iki içinde tuketebilirsin.Bunlar günlük yapılmıyor mu? Kapya biber alıp yapsam çok sağlıklı bir tarif
Hah aynen mis gibi oluyor öyle işte. Yap kız çok güzel olurbu tarifi kırmızı biberle yapmıştım
ocaktan almadan maydonoz ekleyip sıkıca kavanozlamıştım
ev ahalisi bayılmıştı
sen yazınca hatırladım
kendimde güç bulursam yaparım bu senede
Tam üşengeç işi onlar ama harika sonuç veriyorSu camasirlari askiya asip elde buhar makinesi gibi bir şeyle utuluyorlar ya, ondan edinirsem ütüye geri donebilirim, yoksa yapcak bişi yok, utusuz giyiyoruz
İş hayatında olmuyor be kuzum, yoksa en nefret ettiğim iştir. Gerçi hiç bir ev işini severek yapmıyorumSu camasirlari askiya asip elde buhar makinesi gibi bir şeyle utuluyorlar ya, ondan edinirsem ütüye geri donebilirim, yoksa yapcak bişi yok, utusuz giyiyoruz
O yeşilçay+süt de ünlü bir diyetisyenin tarifiydi. Arada bir tam gün yumurta tüketiyorsun. 2 gün yeşilçay+süt. Yada tam tersi yapıyorsun. Sağlıksız olsa önermezdi diye düşümüyorum, bilemedim.Intermittent fasting - aralikli aclik desek daha uygun olur. Oruc farkli biliyorsun. Senin dedigin gibi 2 ogun beslenmek saglikli. Mesajim “birkac gun yesil cay ve sutle beslendigim gunler” kisminaydi. Sadece su icilen aclik donemleri icin de keza.
Saglikli menulerle istedigin forma gireceginden suphem yok. Ekstrem uygulamalara ihtiyacin yok
ya kullanıyormusun sedumTam üşengeç işi onlar ama harika sonuç veriyor