Sağlıklı Yaşam Gurmeleri

CEDDE637-21B8-4A26-9E7A-8F98100045B5.jpeg

Sabah ki sandviçten sonra midem kazındı, bu saat itibariyle. Ofisin dolabına alıp atmışım bunlardan, bir tane içeyim dedim. İf bozuldu tabi ama daha kalorili bir şey yemekten yada akşam eve gidince gözüm dönüp fazla yemekten iyidir.
İçindekilere baktım şeker yok ama çok tatlı geldi bana, şekeri neredeyse hayatımdan çıkardım gibi bir şey. Çok tatlı hissi midemi kaldırıyor artık. Bir dahakine daha sebzelisini alırım.
Çalışanlara yada günü dışarıda geçenlere alternatif ve sağlıklı öğün olur diye atayım dedim.
Akşam alinazik işini eşime sattım, spora kaçarım o arada. Yemekten sonra dinlenirim, belki netflix den diziye bile başlayabilirim. ✌️
Sizler ne yaptınız hanımlar yazın bakalım akşamki plan projeyi.

Yeşil salatayı yağlı sevmiyorum ben. Bir de sirkenin yanına yakıştıramıyorum. Limonlu olduğunda fena olmuyor güzel oluyor bir de çoban salatası olursa daha da güzel oluyor ama yeşil salatayla sevmiyorum. Açıklama yeterlimi entelim tatlım 🥰

Oyy çok çok yoruldum geldim. Anneme turşu yapmaya gittim. Birlikte epey turşu yaptık. Sırada yağlı turşu yapmak var ama onu artık haftaya yaparız. Birazdan yemek hazırlığına girişirim. Bende gün öyle geçti kızlar sizler nasılsınız?

Yeşil salatayı yağlı sevmiyorum ben. Bir de sirkenin yanına yakıştıramıyorum. Limonlu olduğunda fena olmuyor güzel oluyor bir de çoban salatası olursa daha da güzel oluyor ama yeşil salatayla sevmiyorum. Açıklama yeterlimi entelim tatlım 🥰
Gerek yoktu aciklamaya bebemm🤣♥️

Oyy çok çok yoruldum geldim. Anneme turşu yapmaya gittim. Birlikte epey turşu yaptık. Sırada yağlı turşu yapmak var ama onu artık haftaya yaparız. Birazdan yemek hazırlığına girişirim. Bende gün öyle geçti kızlar sizler nasılsınız?
yağlı turşu nedir sedumm
bende yarın kışlık domates soslarını yapacağım
buzluğa hiç bir şey atmadım bu sene acayip tembelim
sadece kışlık sarımsak getirttim tereyağı, biber ve domates salçalarını yaptırdım
he birde kuru bamya aldım bir dolu
yaz sebzesi bulursam atarım belki buzluğa, pazara çıkmam lazım bir ara

yağlı turşu nedir sedumm
bende yarın kışlık domates soslarını yapacağım
buzluğa hiç bir şey atmadım bu sene acayip tembelim
sadece kışlık sarımsak getirttim tereyağı, biber ve domates salçalarını yaptırdım
he birde kuru bamya aldım bir dolu
yaz sebzesi bulursam atarım belki buzluğa, pazara çıkmam lazım bir ara
Biberleri zeytinyağında sarımsak ve sirkeyle pişiriyorlar göçmenler yapıyor genelde trakyada hemen hemen her evde bulunur. Babamda göçmen olduğundan pek sever. Kahvaltılık güzel gidiyor.
Buzluga bende bir şey atmadım bu sene. Domates soslarım ve barbunya var sadece. Sözde bezelye atmıştım ama kışa kalmadan tükettik 😀

Biberleri zeytinyağında sarımsak ve sirkeyle pişiriyorlar göçmenler yapıyor genelde trakyada hemen hemen her evde bulunur. Babamda göçmen olduğundan pek sever. Kahvaltılık güzel gidiyor.
Buzluga bende bir şey atmadım bu sene. Domates soslarım ve barbunya var sadece. Sözde bezelye atmıştım ama kışa kalmadan tükettik 😀

Bunu denemek icin bende yaptim birkac kavanoz domatesli gozumun onunden kaldiricam kisa kalmadan yiyesim geliyor hepsni 🙈🤭

Bunu denemek icin bende yaptim birkac kavanoz domatesli gozumun onunden kaldiricam kisa kalmadan yiyesim geliyor hepsni 🙈🤭
Domatesli denemedik hiç biz ya yeşil biber ya da kapya biberden yapıyoruz. Bol sarımsaklı maydanozlu mis gibi oluyor tadı bende yememek için zor tutuyorum kendimi yapınca 😀

bu tarifi kırmızı biberle yapmıştım
ocaktan almadan maydonoz ekleyip sıkıca kavanozlamıştım
ev ahalisi bayılmıştı
sen yazınca hatırladım
kendimde güç bulursam yaparım bu senede

Bunlar günlük yapılmıyor mu? Kapya biber alıp yapsam çok sağlıklı bir tarif🤓😉
kapya biberi belki her mevsim bulamayabilirsin
ama tembeller hemen çözüm üretirmiş ya😂
benimde şimdi aklıma yazarken geldi
kapya biberleri doğrayıp poşetle at buzluğa
canın bunu çekince çıkar yap 👍

Ben ne utu yaparim ne kisa hazirlik 😂

Isten geldigimden beri kosturuyorum..
Aksam yemegi kabak uzerine kiyma ve yogurt olacakti.
Esim bosver geldiginden beri oturmadin diyince kiyma kavurdum tek 😂
Cocuklar disarida zaten. Olduklari yerde yemek yiyecekler.

Boyle olunca spor a hic dermanim kalmiyor 🥲

Ben ne utu yaparim ne kisa hazirlik 😂

Isten geldigimden beri kosturuyorum..
Aksam yemegi kabak uzerine kiyma ve yogurt olacakti.
Esim bosver geldiginden beri oturmadin diyince kiyma kavurdum tek 😂
Cocuklar disarida zaten. Olduklari yerde yemek yiyecekler.

Boyle olunca spor a hic dermanim kalmiyor 🥲
ütü deme boyum kadar oldular
hiç yapasımda yok
geçen yine tembelliğimden kendimce bir çözüm üretip azalttım biraz😂
yine boyum kadar olan ütüyü sıcakta yapmayı gözüm almadı
gömlek harici pantolon, elbise ve tişörtleri toplayıp attım tekrardan makinenin durulama programına
tam sıktırmadan 400 derecede çıkarıp elbise askısıyla çamaşırlığa astım
akşama kadar kurudular
gayetde ütülü gibi olmuşlardı 😂

kapya biberi belki her mevsim bulamayabilirsin
ama tembeller hemen çözüm üretirmiş ya😂
benimde şimdi aklıma yazarken geldi
kapya biberleri doğrayıp poşetle at buzluğa
canın bunu çekince çıkar yap 👍
Benim buzluklar Turkiye'den getirdigim peynirlerle falan dolu.:rolleyes::rolleyes:
Canim burda zaten mevsim diye bir sey yok. Tropical iklimi olan bir yer, her zaman yaz mevsimindeyiz. Yilin 12 ayi ayni mevsimi yasiyoruz. Kapya biber her zaman var. Tadi Turkiye'deki gibi degil tabi ama idare eder. Zaten hic birseyin tadi ordaki gibi degil. :KK43:
Burda olmayanlar zaten neredeyse (ozel marketler haric) hic olmuyor. Mesela ayva, visne, kestane falan. Visne hic bir yerde gormedim. ( En sevdigim meyvelerden ve her seyini severim) Kestane falan arada geliyor cok kotu genelde. Ayva Sili den yilda bir geliyor berbat kese kagidi gibi. O yuzden gunluk yapsam ayni olur mu diye sordum. Bazi seylerin konservesi (bence) daha lezzetli oluyor.