Sağlıklı ve Fit Bir Beden İçin Spor (Leslie ve açık havada yürüyüş)

Merhaba arkadaslar. Sizlere daha önce de esimin profesyonel anlamda spor yaptigini ve hala amatör olarak devam ettigini anlatmistim. Buna ragmen genelde pek sporla ilgili konusmam onunla cünkü zamanimiz zaten cok kisitli sira gelmiyor bu konuya. Ama dün dedim ki bana biraz zaman ayir kafama takilan bi seyler var.
1. Bir süredir bu protein takviyelerini arastiriyodum alsam mi diye. Sen zaten her gün yumurtani baligini, kuruyemisini, baklagilini yiyosun yeter senin yaptigin spora dedi. Fazlasi karacigerimi bozarmis.
2. Kardio olayini sordum, internette bana daha az yap kas kaybi olur dediler deyince önce epeyce bir güldü. Bir kere sen yag yakmaya ugrasan birisin kardiosuz nasil olacak dedi. En iyi yag ykimi yürüyüs, aerobik, hiit kardio gibi sporla olur. Aerobik zaten vücuda kaslara oksijen girisini kolaylastirip yag yakmamizi saglayan bir olay. Ister yarim saat yap, ister 3 saat farketmez dedi. Yalniz benim son zamanlarda hatali yaptigim bir konu nabiz isine dikkat etmemem. Her insanin belli bir yag yakma nabiz araligi varmis. Yani ister 1000 kalori harcayalim yanlis nabiz araliginda yapiyorsak yag filan yakamazmisiz. Vücut ben kitliktayim, bir saldiri var deyip yag depolari yerine seker depolarina saldirirmis. Bu yüzden asiri yorgun düstügümüz, nabzimizin deli gibi yükseldigi calismalarda yag filan degil seker depolarini yakiyoruz. Benim polar saatimde en yüksek nabiz sinirim 150 bundan hesaplaniyor, otomatik hesaplama sayfalari var benim yag yakma nabiz araligim 105-125 arasi cikti. Bunun üzerine cikincs yag yakmiyorum artik enerjimi bosa tüketip kalbimi zorluyorum. Saatsiz o aralikta kalmak zor tabii spor yaparken, artik ezbere asiri nefessiz kalmamaya, konusabilir halde olmaya dikkat edeceksiniz. Oksijen vücuda rahat girmeli. Leslie hiit videolarina baktik tamam cok güzel calismalar ama sen kendi temponu bulacaksin leslie zaten tecrübeli illa ona ayak uydurman gerekmiyor hep kendi nabzini kontrol altinda tut yaparken dedi.
3. Kas calismasi ile de ilgili bir gün kardionu yap, bir gün kas calismalarini arada dinlen kaslarini dinlendir dedi ki bunu artik hepimiz biliyoruz.
Özetle bu bilgiler kizlar, belki icinde sizin de isinize yarar seyker vardir diye paylastim.

harika bir bilgi oldu teşekkür ederim size. ..

Gunaydin kizlar birkac ayda bir adet olunca ilk gun biraz carpti, dun spor yapamadim. Hala cok yorgunum ama yavas leslielerden yapmaya calisacagim.

çok değerli bir bilgi, teşekkürler.

Bir de sunu eklemeyi unutmusum dün, seker deposundan harcanan kalori ilekilo verilmez mi? Kilo veririz ancak baska bir ise halimiz kalmaz ve vücutta yag fazlasi aynen durur. Yani ben de dahil bazi kisilerin ben zayifim, kilomu verdim ama suramda buramda yag kaldi, iste karnimda yag kaldi demesinin nedeni bu. Biz hayatimizi sürdürmemize yarayacak kaynaklardan harcayip veriyoruz o kilolari. Yani yag yakmayi illa kilo vermekle bagdastirmayin. Yag yakarak kilo da verirsiniz ancak illa vermeniz gerkeir diye bir sey yok vücutta kilo fazlasi varsa o gider.

Simdiii oh 2 mil yaptim kendime geldim. Dogru nabiz araliginda kalarak yapmaya calistim. Yani oldukca hizli tempoda nerdeyse kosar adim yaptim. Sadece hoplama ziplamalarda nabzim sinirin üstüne cikiyor orda tempoyu artik düsürmem gerekecek. Cok sevdim ben bu isi.

günaydın hanımlar
dün akşam slim in 6 keep up yaptım. bu akşam spor yapar mıyım bilmiyorum. bakalım artık...

uzun zamandır düzenli spor yapmadığım için galiba Leslie yaptıktan sonra çok yoruluyorum. ..
uzun zamandır bu topigi takip ediyorum. ..
Başlangıç aşamasında hangi programı tavsiye edersiniz...
nereden baslamaliyim. ..
66 kiloyum boy 1.65 ve şeker ilacı kullandığım için kilo vermem gerekiyor...55 olmak istiyorum. ..
kardiyo kilo verene kadar diye düşündüm ama sarkma olurmu diye korkuyorum yani bölgesel de çalışmak istiyorum ama uygun olmadığı ni soyluyorlar. ..

Sarkma olmaz canim. Hangi videolari yapiyorsun bilmiyorum ama temposu yavas olanlardan rahatlikla yapabilirsin. Nabiz kontrolu ile ilgili ekledigim yaziyi oku lutfen. Kilo vermek icin glikoz depolarindan da harcamak gerekli deniyor ama enerjimizi tuketiyorsa yanlis bir nokta var demektir. Seker hastaligi icin yuruyus en faydali sporlardan biri diye biliyorum.
Video olarak exercise tv deki 2_3 miller, nutrisystem ve eski videolari var dusuk tempolu olan. Gorsel baslikta bulabilirsin.

Bolgesel calismaya biraz kilo verdikten sonra son bes kg filan kala baslarsin.

çok teşekkür ederim...
ne zaman danissam yardimci oluyorsunuz. .
iyiki bu topigi gormusum ve sizi tanıdım. ..
hep takipcinizim ve inş fit olucaz hep birlikte. ..
sevgiler...

Instagramda guzel iki cumle okudum sizlerle paylasmak istedim. Basarili olmak icin varacaginiz son istasyonu belirlemeyin. Seyahatin tadini cikarin...

çooook teşekkürler kafamdaki sorunun cevaplarını buldum kas çalışırken mesala protein alımı çok önemli diyorlar demekki almasakta olurmuş çünkü ben hergün yumurta yiyorum çok seviyorum sebzeli omlet yapıyorum genelde şuanda bildiğin gibi kalça ve bacak ağırlıklı çalışıyorum ve kas oranının yoğun olduğu bölgeler çok sağol öpüyorum şu nabız olayına biraz bakayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…