- 4 Mayıs 2011
- 24.320
- 45.720
- 798
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Gece yemezsem catlarım benGel tabi. Hoş geldin
Sağlığın için bir şeyi değiştirerek başlayabilirsin; mesela bugün kahvaltıda maydanoz yedim. :)
Kova
Ye makarnanı da ama gece 12 de yeme ve o intensi de bırak litfen.
Merhabalar konu baya güzel ben de katılacağım şu andan itibaren
Aklımdayken size yazayım; bakın kararlı olunca nasıl oluyor diye;
Hamilelikte sigarayı da bırakmamla birlikte deli gibi yemeye başladım; ideal kilom boyuma/rahatlık hissime göre 62-64 civarıdır; 65 kilo ile hamile kaldım. Doğumdan belki 2-3 hafta önce ise tartıda 97 kiloyu gördüm. :)
Doğurdum; 3.800 gr civarı idi oğlum; ilk emzirme doğum sonrası derken 86 kiloya indim. Sonra emzirmede kilo vermem gerekirken üzerine iki kilo aldım 88 oldum. Ve "Bu ben değilim" deyip inada bindirdim.
Paketli gıdaların hiçbirini yemedim,
Gece yemelerini bıraktım,
Çikolata-tatlı krizleri bir süre sonra kendiliğinden kesildi,
Fitness yaptım,
Önce 74 kiloya kadar indim bi çakılı kaldım orada.
Birkaç ay sonra yavaş yavaş inmeye devam etti.
Bi de 68 kiloda çakılı kaldım, belki 5-6 ay bu kilonun altına düşemedim.
Umursamayı bıraktım ve fakat hareketli hayata devam ettim.
Şu an 65 kiloyum. :)
Kaç kilo vermişim:
97 - 65 = 32
Arada alınan - verilen iki kiloyu da ekleyince = 34 kilo.
Yarım kadarını verdim :)))
Ama kilodan daha önemlisi, sağlıklı kalmak cidden; mesela cildim daha iyi olmalı, bacaklarımda bu selülitler olmamalı; çabucak yorulup oturmaya çalışmamalıyım. Ne zaman ki "Zayıfladım yeaa" dedim paketli gıdalara döndüm, ne zaman ki "Emzirdim bitti öf yeter" dedim sporu bırakıp sigaraya geri başladım; vücudum sinyalleri çekti. İdeal kilomuzda sağlıkla olabilmek en önemlisi.Şimdi ciğerlerim tam kapasite değil mesela; sigarasız haldeki 80 kilom ile sigaralı 65 kilomun ciğer-yorulma farkı yok.
Paketli gıda yemiyorkenki 80 kilomdan, 65 kilo halimle daha yorgun uyanıyorum.
Eh, yine bi zamanı geri alma vakti geldi. :))
Şimdi bu kilodaki halimi sağlıklandırmam lazım.
Siz de bir an evvel o tatlı krizlerinden çıkın, duvar tırmalasanız da yemeyin, 3 hafta maks., o aranmalar bitecek. Özgürleşeceğiz.
Ay Yok Artık.
bende 78 gördüm hamileliklerde diye karalar bağlıyorum :)
Ben senin kadar dirayetli değilim ama. Değil 30 küsür kilo 10 kiloyu zor veriyorum...
63 le hamile kaldım, 78 le Doğuma girdim,
40 ım çıktığında 68 dim.
Çakılı kaldım. Oğlan 1 yaşına geldiğinde sıkı diyet 2 ay,
63 oldum yine. Derken 2. Ye hamile kaldım 6 ay sonra.
Yine 78 le Doğum, 40 ım çıktığında bu sefer 70.
66 ya düştüm zamanla, 2 çocuk peşinde.
Küçük 10 aylıkken bu seferki şokla hamile olduğumu öğrendim :)
67 yim şimdi. 16 hafta bitti.
İkisi de 4 kilo doğdu. Bu sefer ki kız, biraz daha narin olur diye düşünüyorum :)
Bu sefer 75 i geçmeden tamamlarsam iyi olacak.
Aslında 8-10 kilo fazla fazla yetiyor bebek sağlığı için. Gerisi kendi pisboğazlığımız...
Bir de hani kolay kilo verebilen biri olsam yine neyse. 2 ay sıkı diyet+spor yapmama rağmen 5 kilo çok zor verdim.
Vermektense almamak daha kolay olmalı bana :)
Aklımdayken size yazayım; bakın kararlı olunca nasıl oluyor diye;
Hamilelikte sigarayı da bırakmamla birlikte deli gibi yemeye başladım; ideal kilom boyuma/rahatlık hissime göre 62-64 civarıdır; 65 kilo ile hamile kaldım. Doğumdan belki 2-3 hafta önce ise tartıda 97 kiloyu gördüm. :)
Doğurdum; 3.800 gr civarı idi oğlum; ilk emzirme doğum sonrası derken 86 kiloya indim. Sonra emzirmede kilo vermem gerekirken üzerine iki kilo aldım 88 oldum. Ve "Bu ben değilim" deyip inada bindirdim.
Paketli gıdaların hiçbirini yemedim,
Gece yemelerini bıraktım,
Çikolata-tatlı krizleri bir süre sonra kendiliğinden kesildi,
Fitness yaptım,
Önce 74 kiloya kadar indim bi çakılı kaldım orada.
Birkaç ay sonra yavaş yavaş inmeye devam etti.
Bi de 68 kiloda çakılı kaldım, belki 5-6 ay bu kilonun altına düşemedim.
Umursamayı bıraktım ve fakat hareketli hayata devam ettim.
Şu an 65 kiloyum. :)
Kaç kilo vermişim:
97 - 65 = 32
Arada alınan - verilen iki kiloyu da ekleyince = 34 kilo.
Yarım kadarını verdim :)))
Ama kilodan daha önemlisi, sağlıklı kalmak cidden; mesela cildim daha iyi olmalı, bacaklarımda bu selülitler olmamalı; çabucak yorulup oturmaya çalışmamalıyım. Ne zaman ki "Zayıfladım yeaa" dedim paketli gıdalara döndüm, ne zaman ki "Emzirdim bitti öf yeter" dedim sporu bırakıp sigaraya geri başladım; vücudum sinyalleri çekti. İdeal kilomuzda sağlıkla olabilmek en önemlisi.Şimdi ciğerlerim tam kapasite değil mesela; sigarasız haldeki 80 kilom ile sigaralı 65 kilomun ciğer-yorulma farkı yok.
Paketli gıda yemiyorkenki 80 kilomdan, 65 kilo halimle daha yorgun uyanıyorum.
Eh, yine bi zamanı geri alma vakti geldi. :))
Şimdi bu kilodaki halimi sağlıklandırmam lazım.
Siz de bir an evvel o tatlı krizlerinden çıkın, duvar tırmalasanız da yemeyin, 3 hafta maks., o aranmalar bitecek. Özgürleşeceğiz.
Ben, sadist koçunuz Gangsta!
Ya bana katılın, ya da şimdi şu an göz yaşları içinde topiği terk edin!
Çünkü zorlanacaksınız!
Psikolojik olarak örselenecek, baskılara uğracayaksınız!
Elinize aldığınız her yeni abur cubur paketi için azarlanacaksınız!
Aaa kek mi ?
beni de motive ettiniz. en büyük zaafım kahve ve birkaç haftadır içine süt de eklemeye başlamıştım, ee tabi yanında da tatlı bişeyler
artık çok çok istersem sadece türk kahvesi içmeye karar verdim sanırım diğer kahvelere göre daha masum. ve daha radikal bir karar olarak da artık dondurma yemeyeceğim hatta bugün ikame edebilecek bir tatlı yaptım gayet başarılı oldu.
su bobrek hastaligi yuzunden her gun 1 bardak gilaburu, gun asiri kizilcik serbeti.
aksamlari isirgan otu suyu enginar suyu karisimi iciyorumfare yutmak gibi bir his
ama cildim cok puruzsuzlesti.
oneririm .
Aaa kek mi ?
O da ne
Aaa kek mi ?
O da ne
Tövbeliyik
Unsuz, şekersiz kek tariflerine baktım.
Bir sürü cazip tarif var sağlıklı :) biraz badem unu vs girince işin içine evde Yok malzemesi ama olsun. Karar verirsem yaparım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?