• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenme/yaşam güncesi

Aklımdayken size yazayım; bakın kararlı olunca nasıl oluyor diye;
Hamilelikte sigarayı da bırakmamla birlikte deli gibi yemeye başladım; ideal kilom boyuma/rahatlık hissime göre 62-64 civarıdır; 65 kilo ile hamile kaldım. Doğumdan belki 2-3 hafta önce ise tartıda 97 kiloyu gördüm. :)
Doğurdum; 3.800 gr civarı idi oğlum; ilk emzirme doğum sonrası derken 86 kiloya indim. Sonra emzirmede kilo vermem gerekirken üzerine iki kilo aldım 88 oldum. Ve "Bu ben değilim" deyip inada bindirdim.
Paketli gıdaların hiçbirini yemedim,
Gece yemelerini bıraktım,
Çikolata-tatlı krizleri bir süre sonra kendiliğinden kesildi,
Fitness yaptım,
Önce 74 kiloya kadar indim bi çakılı kaldım orada.
Birkaç ay sonra yavaş yavaş inmeye devam etti.
Bi de 68 kiloda çakılı kaldım, belki 5-6 ay bu kilonun altına düşemedim.
Umursamayı bıraktım ve fakat hareketli hayata devam ettim.
Şu an 65 kiloyum. :)

Kaç kilo vermişim:
97 - 65 = 32
Arada alınan - verilen iki kiloyu da ekleyince = 34 kilo.
Yarım kadarını verdim :)))

Ama kilodan daha önemlisi, sağlıklı kalmak cidden; mesela cildim daha iyi olmalı, bacaklarımda bu selülitler olmamalı; çabucak yorulup oturmaya çalışmamalıyım. Ne zaman ki "Zayıfladım yeaa" dedim paketli gıdalara döndüm, ne zaman ki "Emzirdim bitti öf yeter" dedim sporu bırakıp sigaraya geri başladım; vücudum sinyalleri çekti. İdeal kilomuzda sağlıkla olabilmek en önemlisi.Şimdi ciğerlerim tam kapasite değil mesela; sigarasız haldeki 80 kilom ile sigaralı 65 kilomun ciğer-yorulma farkı yok.
Paketli gıda yemiyorkenki 80 kilomdan, 65 kilo halimle daha yorgun uyanıyorum.

Eh, yine bi zamanı geri alma vakti geldi. :))
Şimdi bu kilodaki halimi sağlıklandırmam lazım.
Siz de bir an evvel o tatlı krizlerinden çıkın, duvar tırmalasanız da yemeyin, 3 hafta maks., o aranmalar bitecek. Özgürleşeceğiz.

Ay Yok Artık.
bende 78 gördüm hamileliklerde diye karalar bağlıyorum :)
Ben senin kadar dirayetli değilim ama. Değil 30 küsür kilo 10 kiloyu zor veriyorum...
63 le hamile kaldım, 78 le Doğuma girdim,
40 ım çıktığında 68 dim.
Çakılı kaldım. Oğlan 1 yaşına geldiğinde sıkı diyet 2 ay,
63 oldum yine. Derken 2. Ye hamile kaldım 6 ay sonra.
Yine 78 le Doğum, 40 ım çıktığında bu sefer 70.
66 ya düştüm zamanla, 2 çocuk peşinde.
Küçük 10 aylıkken bu seferki şokla hamile olduğumu öğrendim :)
67 yim şimdi. 16 hafta bitti.
İkisi de 4 kilo doğdu. Bu sefer ki kız, biraz daha narin olur diye düşünüyorum :)
Bu sefer 75 i geçmeden tamamlarsam iyi olacak.
Aslında 8-10 kilo fazla fazla yetiyor bebek sağlığı için. Gerisi kendi pisboğazlığımız...

Bir de hani kolay kilo verebilen biri olsam yine neyse. 2 ay sıkı diyet+spor yapmama rağmen 5 kilo çok zor verdim.
Vermektense almamak daha kolay olmalı bana :)

Ay Yok Artık.
bende 78 gördüm hamileliklerde diye karalar bağlıyorum :)
Ben senin kadar dirayetli değilim ama. Değil 30 küsür kilo 10 kiloyu zor veriyorum...
63 le hamile kaldım, 78 le Doğuma girdim,
40 ım çıktığında 68 dim.
Çakılı kaldım. Oğlan 1 yaşına geldiğinde sıkı diyet 2 ay,
63 oldum yine. Derken 2. Ye hamile kaldım 6 ay sonra.
Yine 78 le Doğum, 40 ım çıktığında bu sefer 70.
66 ya düştüm zamanla, 2 çocuk peşinde.
Küçük 10 aylıkken bu seferki şokla hamile olduğumu öğrendim :)
67 yim şimdi. 16 hafta bitti.
İkisi de 4 kilo doğdu. Bu sefer ki kız, biraz daha narin olur diye düşünüyorum :)
Bu sefer 75 i geçmeden tamamlarsam iyi olacak.
Aslında 8-10 kilo fazla fazla yetiyor bebek sağlığı için. Gerisi kendi pisboğazlığımız...

Bir de hani kolay kilo verebilen biri olsam yine neyse. 2 ay sıkı diyet+spor yapmama rağmen 5 kilo çok zor verdim.
Vermektense almamak daha kolay olmalı bana :)

Maşallah kız hamile misin şu an? Enee, ben doğurdun bitti sanırmışım. :))
Hadi sağlıkla, huzurla gelsin kızınız da yuvanıza. :nazar:

Benim doktor değişik bi doktordu Turuncu; şeker yüklemesi filan yaptırtmadı, "Aç karnına 2 bardak kola gibi niye içireyim hamile halinle sana o kadar şekeri, takipte kalırız bir şey olmaz; kolaya kaçmayalım, sen de tut ağzını" dedi, öyle bi doktordu.
Ben de hatta "Sigarayı bıraktım, stresle baş etme yöntemim yemek oldu, istediğim gibi yerim; sağlıkla doğsun da, sıkar veririm kiloyu, ne ki ya kilo? " tarzı konuşmuştum. Zaten kafama oturtmuştum, onun rahatlığı ile yedim.
Sen elbette dikkat et; dediğin gibi kilo almamak, kilo vermeye çalışmaktan daha kolay; doğru beslendiğin sürece de zaten vücudun sağlıktan-enerjiden düşmez. Bi de şöyle demişti doktor "Sen istersen aç bilaç bırak kendini, çocuk besinini senin vücudundan alır; bu vitaminleri bebeğin için değil, senin için yazıyorum, dişlerin eline dökülmesin diye." ... Sen yediklerinle yine kendi vücuduna yapacaksın bakımını biliyorsun, ondan faydasız şeyler yerine, güzel beslendiğin müddetçe kilo kısmını sayman gerekmiyor yani. :)

Kızlar selam, kahvaltı yaptım.

Peynir ekmek domates ve çay.

Sadece çay şekerli ekmek de beyazdı. Ama olsun şimdilik iyi sayılır

İçecek hazırladık oğlanla Karşılıklı içmeye :)) :eğlence:
2 Çengelköy salatalık,
4 kaşık yoğurt
Nane ve tuz
Az su
Vestel mix and go da bir bızzztt
BADDF711-1956-40A4-8710-068A5CD5A911.jpeg
Yanında zeytinyağlı fasulyeyi bitirdim 1 tabak, 1 dilim çavdar ekmeği ile.
Ama bu seferde fazla doydum sanırım :))

Öğle yemeği olarak tavuk haşladım, haşlama suyuna arpacık soğan, havuç, sarımsak, top karabiber attım.

Yanına makarnayı da şöyle yaptım:
_20180730_145638.JPG

Kaşarlı, bol yağlı yapmak yerine lor peynirli, maydanozlu, çörek otlu ve toz kırmızı biberli, çiğden biraz zeytin yağı ile. :)

Aklımdayken size yazayım; bakın kararlı olunca nasıl oluyor diye;
Hamilelikte sigarayı da bırakmamla birlikte deli gibi yemeye başladım; ideal kilom boyuma/rahatlık hissime göre 62-64 civarıdır; 65 kilo ile hamile kaldım. Doğumdan belki 2-3 hafta önce ise tartıda 97 kiloyu gördüm. :)
Doğurdum; 3.800 gr civarı idi oğlum; ilk emzirme doğum sonrası derken 86 kiloya indim. Sonra emzirmede kilo vermem gerekirken üzerine iki kilo aldım 88 oldum. Ve "Bu ben değilim" deyip inada bindirdim.
Paketli gıdaların hiçbirini yemedim,
Gece yemelerini bıraktım,
Çikolata-tatlı krizleri bir süre sonra kendiliğinden kesildi,
Fitness yaptım,
Önce 74 kiloya kadar indim bi çakılı kaldım orada.
Birkaç ay sonra yavaş yavaş inmeye devam etti.
Bi de 68 kiloda çakılı kaldım, belki 5-6 ay bu kilonun altına düşemedim.
Umursamayı bıraktım ve fakat hareketli hayata devam ettim.
Şu an 65 kiloyum. :)

Kaç kilo vermişim:
97 - 65 = 32
Arada alınan - verilen iki kiloyu da ekleyince = 34 kilo.
Yarım kadarını verdim :)))

Ama kilodan daha önemlisi, sağlıklı kalmak cidden; mesela cildim daha iyi olmalı, bacaklarımda bu selülitler olmamalı; çabucak yorulup oturmaya çalışmamalıyım. Ne zaman ki "Zayıfladım yeaa" dedim paketli gıdalara döndüm, ne zaman ki "Emzirdim bitti öf yeter" dedim sporu bırakıp sigaraya geri başladım; vücudum sinyalleri çekti. İdeal kilomuzda sağlıkla olabilmek en önemlisi.Şimdi ciğerlerim tam kapasite değil mesela; sigarasız haldeki 80 kilom ile sigaralı 65 kilomun ciğer-yorulma farkı yok.
Paketli gıda yemiyorkenki 80 kilomdan, 65 kilo halimle daha yorgun uyanıyorum.

Eh, yine bi zamanı geri alma vakti geldi. :))
Şimdi bu kilodaki halimi sağlıklandırmam lazım.
Siz de bir an evvel o tatlı krizlerinden çıkın, duvar tırmalasanız da yemeyin, 3 hafta maks., o aranmalar bitecek. Özgürleşeceğiz.

Valla bravo Gangsta:super: ben de üniversitedeyken ani bi kararla sigarayı bırakıp, spora başlayıp 11 kg vermiştim. Çok güzeldim yaa o zamanlar:KK9: şimdi de kilom iyi aslında 2-3 kilom kaldı hamilelikten ama jöle kıvamındayım işte. 58-59 gidip geliyorum ama görüntü:mad: neden? Çünkü çöp gibi beslenmekten:sinirli: neyseki dün itibariyle silkelenip kendimize geldik. Bebe dizimde uyuyo ben henüz öğle yemeği yiyemedim ama sanırım makarna yardırcam uyandığında çünkü çok acıktım:kk77:
Yapabiliriz ya.

Ben, sadist koçunuz Gangsta!
Ya bana katılın, ya da şimdi şu an göz yaşları içinde topiği terk edin!
Çünkü zorlanacaksınız!
Psikolojik olarak örselenecek, baskılara uğracayaksınız!
Elinize aldığınız her yeni abur cubur paketi için azarlanacaksınız!

beni de motive ettiniz. en büyük zaafım kahve ve birkaç haftadır içine süt de eklemeye başlamıştım, ee tabi yanında da tatlı bişeyler :kızgın:

artık çok çok istersem sadece türk kahvesi içmeye karar verdim sanırım diğer kahvelere göre daha masum. ve daha radikal bir karar olarak da artık dondurma yemeyeceğim hatta bugün ikame edebilecek bir tatlı yaptım gayet başarılı oldu.

su bobrek hastaligi yuzunden her gun 1 bardak gilaburu, gun asiri kizilcik serbeti.

aksamlari isirgan otu suyu enginar suyu karisimi iciyorum :( fare yutmak gibi bir his :D
ama cildim cok puruzsuzlesti.
oneririm .

beni de motive ettiniz. en büyük zaafım kahve ve birkaç haftadır içine süt de eklemeye başlamıştım, ee tabi yanında da tatlı bişeyler :kızgın:

artık çok çok istersem sadece türk kahvesi içmeye karar verdim sanırım diğer kahvelere göre daha masum. ve daha radikal bir karar olarak da artık dondurma yemeyeceğim hatta bugün ikame edebilecek bir tatlı yaptım gayet başarılı oldu.

Hadi bakalım devamını bekliyoruz.
Dondurma benim de belalımdı, hele frigolasız duramazdım ama duruyorum :)

Ve neskafe... Hayatıma musallat bir diğer şey. Konuyu açtığımdan bu yana hala içmedim kahve. Evet, kahve olarak Türk kahvesi vb tercih edebilirsin. Kremalı olanlarından gayet daha iyi ve faydalıdır.

su bobrek hastaligi yuzunden her gun 1 bardak gilaburu, gun asiri kizilcik serbeti.

aksamlari isirgan otu suyu enginar suyu karisimi iciyorum :KK43: fare yutmak gibi bir his :KK70:
ama cildim cok puruzsuzlesti.
oneririm .

Geçmiş olsun Denasım, daha iyisin umarım. Enginar vücudu tazeleyen, karaciğer-böbrek için en doğru sebze. Benim de karaciğer kaynaklı sorunlar çıkıyor arada, enginar hatırlatman süper oldu teşekkürler ederim :KK200:

Unsuz, şekersiz kek tariflerine baktım.
Bir sürü cazip tarif var sağlıklı :) biraz badem unu vs girince işin içine evde Yok malzemesi ama olsun. Karar verirsem yaparım :))

Evet bu şekilde tüketmek daha mantıklı. Tarifi de alırız senden, test eder onaylarsın :) Ben kek işlerinde tam bir beceriksizim. Fırınımı kek-poğaça konusunda hala çözemedim. :/

Gerçi annemlerdeyim ya şu an, eski fırını bu evde, belki onda deneyebilirim ben de. İyi pişiriyor bu fırın.

Back