• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenme/yaşam güncesi

Şöyle söyleyeyim sen anla,
yedigim hiç bir şeyi çocuğuma yedirmiyorum.

O kadar sağlıksız :)
Dönem dönem yeter dediğim olmasa şimdiye 100 kiloydum.
66 kiloyum bende.
2 numara 1 yaşında, aslında dönem dönem 2 verip 2 alıyorum. Ama sağlıklı kilom 60. Zaten +6 ile hamileyim, 75 i geçmezsem Doğumla 7-8 kilo zaten hemen gidiyor.
Tek avantajım kilomdan az görünüyor olmak.
Onu da vakti zamanında düzenli spor yapıyor olmama, şimdi de deliler gibi çocukların peşinden koşmaya bağlıyorum.
Şimdi sadece evde pilates; o da omurgam için... yoksa yamuk yumuk bir şey oluyorum :)
Geç yemek yiyorum o da sıkıntı bende.
Evde bitki cayı Yok bile :)) hayır ayıp olmasın bir yeşil çay koy kenara. O da Yok.
Ilık su limon falan içeyim bugün. Yarın bakarım artık alternatif ne yaparım diye
Çukulatamı bıraktım.
Gece dolabı kilitlerseniz her şey yolunda olur :)))

Kırmızıladığım yer=Ben

Ve hatta anlattığın çoğu şey ben olmakla birlikte bir felaketim de sigara-kahvedir benim. Sende o yok mesela, iyi ki yok.
Ve salt bazı besinleri tükettikten sonra ağzımın tadı sigaraya uymuyor diye yemeyi kestiğim oluyor.
Hep beraber düzene girelim inşallah; kilo, belki en son konuşulacak şey; sağlıklı olmak-sağlıkta kalmak-dinçleşmek-gençleşmek, bunu yapalım birlikte.

Benim de duruşum bozuk, öğrencilik ve çalışma hayatım boyunca sandalyede/koltukta yanlış oturuşla bunu perçinledim. Dik durmak için omuzlarımı geri attığımda sırt ağrım azıyor; ki bir süre korse de kullandım. Ama fitness yaptığım sürede fark ettim ki dik duruş için doğru ve düzenli spor şart, en etkili çözüm bu.

Küçük adımlarla başlayalım hele, olur olur, şeapma. Olmalı.

Ayy bu topic çok güzel.Ben de 2 haftadır falan sağlıklı yaşamaya çalışıyorum.Paketli ürünleri tamamen kesmesem de azalttım.Günde 2 lt limonlu su içiyorum 2 fincan yeşilçay.45 dakika tempolu yürüyorum falan.Devam ettiremem diye korkuyordum ama burda birbirimizi gazlarsak devam ettiririm gibi.Hem de paketli ürünlere komple elveda derim.
Yalnız ben akşamları ne yiyeceğimi bilmiyorum burdan fikir alışverişi yaparız ne güzel.

Estağfurullah demiyecem tabi :KK70:
Her ay düzenli baktırmak lazım
Sağlık ocağına gidip kan vereceksin
Mesela bu hafta içi gidip kan ver bakalım değerlerin ne durumda görelim :KK66:

Ben paket gıda tüketmiyorum bir de bunu da buraya nispet niyetine yazayım :KK70:

Yaz tabi, boşuna mı dedim "Bizi örsele" diye. :p
Yaz, sefan olsun, bize de bi ders olsun.

İlk fırsatta kaçıp durduğum tahlillerime gideyim, oğlanı da götürecektim zaten, kendimi de baktırtayım bi.

Ayy bu topic çok güzel.Ben de 2 haftadır falan sağlıklı yaşamaya çalışıyorum.Paketli ürünleri tamamen kesmesem de azalttım.Günde 2 lt limonlu su içiyorum 2 fincan yeşilçay.45 dakika tempolu yürüyorum falan.Devam ettiremem diye korkuyordum ama burda birbirimizi gazlarsak devam ettiririm gibi.Hem de paketli ürünlere komple elveda derim.
Yalnız ben akşamları ne yiyeceğimi bilmiyorum burdan fikir alışverişi yaparız ne güzel.

Hadi inşallah; komple kurtulalım paketlerden.

Akşam için sebze yemeği ya da fırında/buğulama balık-tavuk gibi şeyler tercih edebilirsin; bol yeşillikle ya da bi kase yoğurtla destekleyebilirsin.

Benim akşam menüm, zeytinyağlı börülce yemeği + ev yoğurdu.

Ben de zeytinyağlı fasulye+ az tahıllı ekmek
+limonlu soda yapayım madem/
Gece öğünü de bir Türk kahvesi ile biter gibi geliyor.

Benim menü köfte+yeşil salataya döndü anam sağolsun:) 8 aylık bebem var yemek falan yaptırmıyo bana anacım bizle kalıyo bana yardım için onlar yapıyo yemeği kocamla:D gelirken aradı köfte yapak mı diye oluuuur dedim. Yanına içecek istiyo musun dedi ayyssst derken yoo dedim aferin mi bana:D

Bugün yediklerimi düşününce acayip suçlu hissettim ya :(

Topigin hayırlı olsun.
Arada uğrarım da faydalanırım inşallah canım :)

Valla söz veremiyorum ben çok başarısızım bu konuda maalesef :(

Bugün yediklerimi düşününce acayip suçlu hissettim ya :KK43:

Topigin hayırlı olsun.
Arada uğrarım da faydalanırım inşallah canım :)

Valla söz veremiyorum ben çok başarısızım bu konuda maalesef :KK43:

Teşekkür ederim :*
Ben de öyleyim, bu yüzden topik açtım. Psikolojik baskı olsun, kendimi çiğnemem zorlaşsın diye.
Umarım bi imam-cemaat olayı yaşamayız diyeyim ben de :D :D
Ama bir tutam daha kararlı olmakta fayda var; yapamamaktan çekinsen de, dene.
Başarısız ola ola başarırız.

Hayırlı olsun kızlar
Ben de katılmaya çalışırım elimden geldiğince

Hadi bakalım, paketli gıda açacağında buralar gelsin aklına :)

Bu akşam çay demlemiyorum; çok pis kıvranacağım biliyorum ama çay içmeyeceğim. Çay içmeyeceğim ki sigara altı olarak ağzıma ittiklerim de olmayacak.

Ev yoğurdumu yedim bi kase; arkasına sigara yaktım içemedim yarım bastım, bu pisliği kendime yapmayı sevdim.
Böyle böyle sağlıklı yaşama alışacaksın kızıığm nağber. :KK53:

Birazdan yeşil elma - şeftali filan yiyeceğim. Çay-piskevit yok! :KK70:

Abur cubur canavarı beni anlatmışsın
Hatta yemeğe gerek yok abur cuburla yaşarım ben :)))
Gerçi hurma pekmezini suya karıştırıp iciyorum o baya bi azaltiyor browni intense isteğimi:KK45: gerci pekmez de seker ama napam :lülülü:
Doritos peynirliye chetossa hayır demem:KK53:

Ben tibet egzersizine basladim su an ama yarin programima yeni seyler de ekliyorum cunku minnak gobegimin sekli kaydı:olamaz:
Hayır zayıfım bide ya...gitmisler oraya toplanmışlar yok ettim ama deri gevsedi azcuk:KK48: sıkı değillll:mad:

Ohhh yarasıın :p

Bol su evet, bu önemli hemen aklıma gelmişken bir bardak daha su içeyim.
Tavuk-köfte filan güzel protein; limonata hazır pek tüketmemeye çalış; paketli şeyler olmasın; şekerden de kaçabilirsek yer yer çok da sorun olmaz. Fırın makarna, koca paket bir cipsten iyidir diyelim; git gide rayına oturacak; buraları ton balıklı salatalarla, yoğurtlu semizotlarıyla şenlenecek.

Gün içinde yazmaya çalışalım sevabıyla günahıyla, kendimizi de takip etmiş olalım, birbirimizle mukayese de edelim.

Dediğim gibi oldu. 2 top dondurma yedim. Ama az şekerliydi, bir de bademli ve fıstıklı yedim. Dr.Ayça Kaya dondurmaları bu şekilde kuruyemişli (cevizli vs) olanlardan seçin demişti bi ara. Hem de verdiğim paraya değsin diye düşündüm:KK70:

Bol su içtim. Yürüyüş de yapmış oldum. Çünkü yürüyerek gittik, sahilde de turladık. Tempolu olmasa da epey yürüdüm.

Bu akşam su harici birşey yiyip içmem artık. Bakalım yarın neler olacak:cool:

Abur cubur canavarı beni anlatmışsın
Hatta yemeğe gerek yok abur cuburla yaşarım ben :)))
Gerçi hurma pekmezini suya karıştırıp iciyorum o baya bi azaltiyor browni intense isteğimi:KK45: gerci pekmez de seker ama napam :lülülü:
Doritos peynirliye chetossa hayır demem:KK53:

Ben tibet egzersizine basladim su an ama yarin programima yeni seyler de ekliyorum cunku minnak gobegimin sekli kaydı:olamaz:
Hayır zayıfım bide ya...gitmisler oraya toplanmışlar yok ettim ama deri gevsedi azcuk:KK48: sıkı değillll:mad:

Gel kova katıl aramıza. Biz de cipsle piskevitlerle gofretlerle hayata tutunuyoruz. :D
Tutunuyor-duk daha doğrusu çünkü bu akşam hayatımıza yeni bir başlangıç yaptık.
Artık hepsine bir sensei edasıyla hayır diyebiliyorum; düşünce gücü bu dostum :D
JLXt.gif

Yokuspokus Yokuspokus ya ben seni yeriiiiim (daha başlamadım rejime, diyete, sağlıklı beslenmeye o yüzden serbest) :D

Eylül gibi beni de alın gariii, tutun kolumdan çekin alın beni.

Gel kova katıl aramıza. Biz de cipsle piskevitlerle gofretlerle hayata tutunuyoruz. :KK70:
Tutunuyor-duk daha doğrusu çünkü bu akşam hayatımıza yeni bir başlangıç yaptık.
Artık hepsine bir sensei edasıyla hayır diyebiliyorum; düşünce gücü bu dostum :KK70:
JLXt.gif
Vhalla ben de dahil spora diyete sağlikli yasama bugun karar veren o kadar kisi gordum ki bugun burda....hayir o kadar zamansiz ki retro var cok uzun surmez yani bu planlar :KK48: ama olsun
Neyse simdi moral bozmayak....yaramazlik yapmayacağım günlerde gelirim:KK45:

Yokuspokus Yokuspokus ya ben seni yeriiiiim (daha başlamadım rejime, diyete, sağlıklı beslenmeye o yüzden serbest) :KK70:

Eylül gibi beni de alın gariii, tutun kolumdan çekin alın beni.

İnşallah Eylülde gelince hala burada kararlılıkla devam ediyor oluruz ahdasdh :D
Hepimiz birimizi, birimiz hepimizi yakaladığımız yerden çekip sağlıklı beslendirecek, bir şekilde yapacağız bunu.
Kafandaki tarihe gelip "Şimdi" dediğin an seni de aramızda görmeyi isteriz. :rapci:

İnşallah Eylülde gelince hala burada kararlılıkla devam ediyor oluruz ahdasdh :KK70:
Hepimiz birimizi, birimiz hepimizi yakaladığımız yerden çekip sağlıklı beslendirecek, bir şekilde yapacağız bunu.
Kafandaki tarihe gelip "Şimdi" dediğin an seni de aramızda görmeyi isteriz. :rapci:
Kafamdaki tarih tatilde rahat rahat istediğim kadar abur cubur, pattis, bira göbüşü falan filan inter milan için :KK53: Olsun, çok kilosu olanlar daha çabuk veriyor diyollaaaa :dondurma:

Vhalla ben de dahil spora diyete sağlikli yasama bugun karar veren o kadar kisi gordum ki bugun burda....hayir o kadar zamansiz ki retro var cok uzun surmez yani bu planlar :KK48: ama olsun
Neyse simdi moral bozmayak....yaramazlik yapmayacağım günlerde gelirim:KK45:

O ne gız, burç mu? :D
Bir gün bile hiç'ten iyidir. :KK19:
Biz başlayalım da, gerisini bir şekilde getiririz.

Back