• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenme/yaşam güncesi

Benim tatil işi bozdu ya. Çok abartmıyorum ama sağlıklı da beslendiğim söylenemez. Başlamak için o gazı da bulamıyorum kendimde. Dişim apse yaptı nazlanıyorum galiba. Yakın zamanda yeniden sağlıklı beslenme umuduyla:D

selam herkese. saglıklı beslenmeye çalışıp, her seferinde bunu yıkan iradesiz biri olarak dün akşam bende bu şekilde beslenme kararı aldım. :) şu an kahvaltımı yaptım, gayet bol yeşilllikli proteinli bi kahvaltı oldu.
çağrı merkezinde çalışıyorum. bilmem, çalışan var mı ama varsa eğer beni anlar o can sıkıldıkça yeme ieteğini. çağrı bölümünde olsam neyse sürekli konusurumda yemem. ama degilim ve sivilce çıkmayan yüzüm sivilcelendi. kaç sene 47 kilodan yukarı çıkamayan ben, şu an 58 kiloyum. tehlike, geliyorum diyor resmen. lütfen bana da bir destek olun. yoksa ben aldıö başımı gidiyorum. :(

selam herkese. saglıklı beslenmeye çalışıp, her seferinde bunu yıkan iradesiz biri olarak dün akşam bende bu şekilde beslenme kararı aldım. :) şu an kahvaltımı yaptım, gayet bol yeşilllikli proteinli bi kahvaltı oldu.
çağrı merkezinde çalışıyorum. bilmem, çalışan var mı ama varsa eğer beni anlar o can sıkıldıkça yeme ieteğini. çağrı bölümünde olsam neyse sürekli konusurumda yemem. ama degilim ve sivilce çıkmayan yüzüm sivilcelendi. kaç sene 47 kilodan yukarı çıkamayan ben, şu an 58 kiloyum. tehlike, geliyorum diyor resmen. lütfen bana da bir destek olun. yoksa ben aldıö başımı gidiyorum. :KK43:
Selam goksx:halay:
Ben düzeni çok bozmamakla beraber, yine de bozup mutsuzluğa sürüklendiğim için bugün annem ve eşimle karar aldık. Günde 2 öğün, gluten ve şekerden uzak bi hayata başlıyoruz inşallah. Haşimato var bende. Gluten ve şeker ikisi de beni perişan ediyo. Farkettim ki her sabah aldığım tiroid ilacı semptomları geçirmiyo değerlerimi düzenlese de.
Karatay ablamızı dinliyorum ve başlıyorum. Hadi bismillah:halay:

Selam goksx:halay:
Ben düzeni çok bozmamakla beraber, yine de bozup mutsuzluğa sürüklendiğim için bugün annem ve eşimle karar aldık. Günde 2 öğün, gluten ve şekerden uzak bi hayata başlıyoruz inşallah. Haşimato var bende. Gluten ve şeker ikisi de beni perişan ediyo. Farkettim ki her sabah aldığım tiroid ilacı semptomları geçirmiyo değerlerimi düzenlese de.
Karatay ablamızı dinliyorum ve başlıyorum. Hadi bismillah:halay:
karatay diyeti en sağlıklısı gibi geliyor bana. :) inşallah başarırsınız. sağlıklı günleriniz olsun :)

Tünaydın hanımlaaar:)
Ben sabah karatay kahvaltısı yaptım. 1.5 haşlanmış yumurta, avuç içi kadar beyaz peynir, tere, nane, salatalık, ceviz ve çiğ fındık. Şekersiz çay 4 bardak falan içtim:KK70:
Ekmekle aşk yaşıyomuşum, kocamın üstüne kuma getirmişim ekmeği haberim yokmuş:KK70: derdim kilo vermek değil, hamilelikten önceki kilomdan 2 kilo fazlam var sorun etmiyorum ideal kilomun altında olduğum için ama ben baya bildiğiniz mutsuzum. Haşimato depresyonu kapıda. Bu nedenle gluten ve şekeri çıkarıyorum hayatımdan. İlk adımı attım diyelim:) bana şans dileyin.

Tünaydın hanımlaaar:)
Ben sabah karatay kahvaltısı yaptım. 1.5 haşlanmış yumurta, avuç içi kadar beyaz peynir, tere, nane, salatalık, ceviz ve çiğ fındık. Şekersiz çay 4 bardak falan içtim:KK70:
Ekmekle aşk yaşıyomuşum, kocamın üstüne kuma getirmişim ekmeği haberim yokmuş:KK70: derdim kilo vermek değil, hamilelikten önceki kilomdan 2 kilo fazlam var sorun etmiyorum ideal kilomun altında olduğum için ama ben baya bildiğiniz mutsuzum. Haşimato depresyonu kapıda. Bu nedenle gluten ve şekeri çıkarıyorum hayatımdan. İlk adımı attım diyelim:) bana şans dileyin.
Haşimato depresyon mu yapıyor ki? Bende de var aynı hastalık yıllardır. Benim de ekmekden çok sevdiğim bir yiyecek yok sanırım, ama ne kadar az yerseniz o kadar az aklınıza geliyor.

Haşimato depresyon mu yapıyor ki? Bende de var aynı hastalık yıllardır. Benim de ekmekden çok sevdiğim bir yiyecek yok sanırım, ama ne kadar az yerseniz o kadar az aklınıza geliyor.
Tiroid hastalıkları çok etken depresyonda maalesef. Paketli, şekerli gıdaları bıraktım gluteni minimuma indirdim hepsini birden bırakmak çok zor geldi:D

Tiroid hastalıkları çok etken depresyonda maalesef. Paketli, şekerli gıdaları bıraktım gluteni minimuma indirdim hepsini birden bırakmak çok zor geldi:KK70:
Hadi yaa. Neyse ben kendi dengesizliğime kılıf bulmayayım hemen. :D

Ekmekten vazgeçemiyorsanız siyez ekmeği tüketin, gluteni çok daha az, ama onu da az tüketin yine. İnşallah ben de paketli ve şekerli tüketmemeye niyetliyim yeniden. Gerçekten yaşam kaliteniz artıyor

Hadi yaa. Neyse ben kendi dengesizliğime kılıf bulmayayım hemen. :KK70:

Ekmekten vazgeçemiyorsanız siyez ekmeği tüketin, gluteni çok daha az, ama onu da az tüketin yine. İnşallah ben de paketli ve şekerli tüketmemeye niyetliyim yeniden. Gerçekten yaşam kaliteniz artıyor
Estağfurullah:D siyez ekmeğini deneyeyim teşeklürler öneri için:KK200:

Ben baya abur cubur bağımlısıymışım ya evde mutlaka olurdu ben de mutlaka yerdim. Şimdi yok yemiyorum gerçekten 1 günde bile farkediyo vücuda yaptığı ağırlık.
Kayınvalidem aradı gel sana pişi yapayım diye:D şimdi gel de bırak gluteni:D

Eveet, buralarda bir yerlerde bi sağlıklı yaşam şeysi olacaktı bi bakayım dedim :KK70:
İmam cemaat olayı yaşadık tabiysi, haklısınız ama herkes mi kaçmaya dünden razı olur arkadaşım; aramızda hiç mi iradesi kuvvetli bir insan yok imiş :KK70: :KK70: @Kova hatunu hep senden ötürü, bi geldin "Merkür amuda kalktı, sizin iş yaş" dedin biz bittik zaten. Allahın belası merkür hep ondan ötürü. Yoksa biz kararlıydık gaayet. Di mi kızlar? (Cevap yok, herkes kaçtı filan atdasghflk :KK70:)

Kendi adıma konuşayım, şu konudan sonra tamamen eski düzene girmedim ama kahvemi içtim yani yalan yok. Kahve sigara zaten beni mahvediyor. Şimdi yine azaltma peşindeyim; günlük bire düşürdüm; akşam yemesi peydah oldu, onu da 3 gündür filan bıraktım. Kilo sorunum yoktu, ama şimdi bi 4 kilo fazlam var (Biraz iştahım açılıverdi); yine veririz sorun yok.
Sizde durum nedir kızlar? Bir ara uğrarsanız buralara, yeniden başlayabiliriz. Öpüyorum hepinizi :*

Hellööö:D ben abur cubursuzluğa devam:KK75: hergün ingiliz karbonatlı su içiyorum tiroidime iyi geleceğini umarak. Midem epey rahat bu sebeplerden:KK9: ekmeği de minimum tüketmeye gayret ediyorum. Bende havadisler böyle Gangsta:KK200:

Hellööö:KK70: ben abur cubursuzluğa devam:KK75: hergün ingiliz karbonatlı su içiyorum tiroidime iyi geleceğini umarak. Midem epey rahat bu sebeplerden:KK9: ekmeği de minimum tüketmeye gayret ediyorum. Bende havadisler böyle Gangsta:KK200:

Oo şahane :KK15:
Ben düzenli beslenmeye başladım en azından artık öğün niyetine kahve içmiyor ya da cips yemiyorum diyeyim. Öyle bi gelişme oldu bende de. Suratımın sarımtrak rengi yine pembemsiye döndü şükür.

Paylaşım yapalım aklımıza geldikçe.
Bugün yoğurt yiyeceğim akşam yemeği yanında mesela. (Yoğurda takık oldum iyice :D)

Oo şahane :KK15:
Ben düzenli beslenmeye başladım en azından artık öğün niyetine kahve içmiyor ya da cips yemiyorum diyeyim. Öyle bi gelişme oldu bende de. Suratımın sarımtrak rengi yine pembemsiye döndü şükür.

Paylaşım yapalım aklımıza geldikçe.
Bugün yoğurt yiyeceğim akşam yemeği yanında mesela. (Yoğurda takık oldum iyice :KK70:)
Yoğurt dokunmasa keşke bana, ben de yesem bol bol:KK53: oğlum için probiyotik maya alıyoruz bizimkini de onunla mayalıyoruz. Tadı da kıvamı da şahane ama işte benim intoleransım var. Yiyin bacılar yiyin:D

Güzelimmm konuya ne olmuşşşş hele koşunda canlansın buralar sağlıklı yaşamamız lazım kilo sorun değil hastalıkları azaltmamız lazım önceden paket paket çikolata cipsler tüketirdim sürekli dışarıdan yerdim SONUÇ...

Gastrit
Haşimato
Demir Eksikliği

Hepsi de çok zorluyor akıllandım ama geç oldu sanki biraz hoş istese de yiyemiyorum midem izin vermiyor hemen rahatsız oluyorum soluğu acilde alıyoruz tabi valla gaviscon şurupla geziyorum..

Haşimato fena sıkıştırıyor çarpıntı ve depresyon...

Sanırım 2 aydır hiç dışarıda yemek yemedim

Ekmek yiyorum keşke bıraksam tatlımı kurabiye mi evde yapıyorum artık biraz daha içim rahat bu konuda..
Günlük yazalım tüm yediklerimizi

Güzelimmm konuya ne olmuşşşş hele koşunda canlansın buralar sağlıklı yaşamamız lazım kilo sorun değil hastalıkları azaltmamız lazım önceden paket paket çikolata cipsler tüketirdim sürekli dışarıdan yerdim SONUÇ...

Gastrit
Haşimato
Demir Eksikliği

Hepsi de çok zorluyor akıllandım ama geç oldu sanki biraz hoş istese de yiyemiyorum midem izin vermiyor hemen rahatsız oluyorum soluğu acilde alıyoruz tabi valla gaviscon şurupla geziyorum..

Haşimato fena sıkıştırıyor çarpıntı ve depresyon...

Sanırım 2 aydır hiç dışarıda yemek yemedim

Ekmek yiyorum keşke bıraksam tatlımı kurabiye mi evde yapıyorum artık biraz daha içim rahat bu konuda..
Günlük yazalım tüm yediklerimizi
bu ara iki seçenek arasında çok gidip geliyorum. sağlıklı temiz beslenmeye geçmek istiyorum ama aklıma çikolata dükkanlarındaki tatlılar geliyor :KK51::KK62: onlardan tamamen kopmak psikolojisi oluşuyor :sopa: sağlık çok önemli yaşama kalitesi için de önemli :işsiz:

Back