• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlıklı beslenme/yaşam güncesi

Gördüğümüz gibi sağlıklı beslenmeyi hayatımızda alışkanlık haline getirmediğimizden kilo al-ver kendimize zararımız daha çok oluyor...
o yüzden kiloya takılmayın bu sefer bence. Tartıda değil, hayatımızda değişiklik hedefleyelim.
Paketli gıdalardan uzak durmak en önemlisi olsun.
Yapabilen her gün egzersize vakit ayırmaya baksın... bence 1 ay yapabilsek zaten 3-4 kilo kendiliğinden gidecektir. En azından geri dönüşü olmaz :)

bu saglikli yasama olayini ben cözdüm (sigara ve kahve haric ama bunlarida birakicam)
Yillardir paketli gida yemem, hazir yiyecek asla. sekeri en son 10 sene önce agzima koydum galiba. okadar anti oldumki meyve bile zarzor yiyorum.
beslenmem protein bazli. korbonhidrat cok az yiyorum- günde belki 50 gram. su, cay (Siyah cay icmiyorum) ve kahve icerim.

ben spor yaptigim icin mecbur böyle besleniyorum. aslinda gercekden cok kolay- sadece ilk 14 günü insani zorluyor. vucut sekerden arindikdan sonra insan agzina zaten alamiyor o gidalari. benim yasadigim ülkede sekerli gidalar asiri ucuz olmasina ragmen evinde bulunmaz- misafire bile kavrulmamis cerez cikartirim. evimde kek, pasta yoktur. beni bilen bilir ve beklemez zaten.
günlük standart menüm (Bu dönemde)
Kahvalti: Yok, az sütlü kahve
öglen: Ton balikli salata veya tavuklu salata
aksam: Sebze yemegi, yanina et, salata vs.
ara ögün yok.
spor yaptigim zamanlar sabahlari 5 yumurta ve öglenleri ayni sekilde 5 yumurta.

Beni de alınnnn:KK49:

Gel tabi. Hoş geldin :KK54:
Sağlığın için bir şeyi değiştirerek başlayabilirsin; mesela bugün kahvaltıda maydanoz yedim. :)

Tereyağlı salçalı makarna aburcuburdan sayılmaz dimi ? Gerci demin 1 tane intense gomdum :halay: neyse bu gece sayilmaz...:KK53:

Kova :olamaz:
Ye makarnanı da ama gece 12 de yeme ve o intensi de bırak litfen. :KK16:

Ben de o kadar sağlıksız besleniyorum ki çikolatalar cipsler meyve hiç ama hiç yemem evde hic yoktur su içmem nerde zararlı şey var onu tüketirim. Bende cumartesi karar aldım sağlıklı beslencem diye sonra dedim ki pazar serbest gün olsun daha başlamadan serbest günüm oldu yani :-)klasik pazartesi başlarım mantığı. Kendime de hiç güvenmiyorum umarım bu sefer olur :dua:

Olur olur, biz de "Yapamayız yav, başlar bırakırız" halindeyiz ama olacak; motton şu olsun "Birkaç günümü bile sağlıkla değiştirebilsem, hiç çabalamamaktan iyidir" tamam mı?
Ne kadar kendine baksan, gayret etsen kar.
Tamamen yasak olarak tekrar etme kendine; "İstediğimde yiyebilirim, ama daha güzel bir cilt için yememeyi tercih ediyorum" gibi telkin et.

kilo alanlarda bugün gibi oldu yahu.
hayır yazı atlataydık bari.

ben de ben de geliyom gangstacığım.

alalım hayatımızı geri valla ya, ne bu böyle.

bir de azıcık kilo alınca bende direk vücut temposu düşüyor, zaten gönülden tembelim, metabolizma yerlerde bir de hızlandırmak için kardiyo yapmazsam ölmeyecek kadar nabız atıyor işte.

Beslenme işimizi bi oturtalım adam akıllı, sporumuzu da yapalım bi güçlenelim.
Hoşgeldin bu arada :*

bu saglikli yasama olayini ben cözdüm (sigara ve kahve haric ama bunlarida birakicam)
Yillardir paketli gida yemem, hazir yiyecek asla. sekeri en son 10 sene önce agzima koydum galiba. okadar anti oldumki meyve bile zarzor yiyorum.
beslenmem protein bazli. korbonhidrat cok az yiyorum- günde belki 50 gram. su, cay (Siyah cay icmiyorum) ve kahve icerim.

ben spor yaptigim icin mecbur böyle besleniyorum. aslinda gercekden cok kolay- sadece ilk 14 günü insani zorluyor. vucut sekerden arindikdan sonra insan agzina zaten alamiyor o gidalari. benim yasadigim ülkede sekerli gidalar asiri ucuz olmasina ragmen evinde bulunmaz- misafire bile kavrulmamis cerez cikartirim. evimde kek, pasta yoktur. beni bilen bilir ve beklemez zaten.
günlük standart menüm (Bu dönemde)
Kahvalti: Yok, az sütlü kahve
öglen: Ton balikli salata veya tavuklu salata
aksam: Sebze yemegi, yanina et, salata vs.
ara ögün yok.
spor yaptigim zamanlar sabahlari 5 yumurta ve öglenleri ayni sekilde 5 yumurta.

:KK52:

Biraz zorlanacağız ama biz de bu eşikten atlayacağız umuyorum.
Yumurta tüketimi önemli, günde 3 yumurta verdim ben de kendime; leslie ve squat 'a da döneceğim (Şu ağır gribi atlatır atlatmaz) ... Konuyu açtığımdan beri kremalı kahve içmiyorum ve sabaha uyanışım fark etti desem?

Şu hasta, grip halimle bile fark etti.

Selamlar kızlar; bu sabah sağlıklı yaşam adına alıştığım şeyden neyi farklı yaptığımı söyleyeyim: Güne kremalı kahveler ile başlamadım.

Haşlanmış yumurtamı yedim, bol sütle yapılmış ince bir kreple.
Ve maydanoz yedim. Yarım demet maydanoz evet, C vitamini ile güne başlamak iyidir. :KK24:

Şimdi dün akşam-gece boyu kendime kota koyduğum çayımı içiyorum sigaramla.
Gece bu çayı içmiş olsaydım, yine o tanıdık baş ağrısı ile uyanacaktım. Bu sabah daha hafifim, erken yatmaya kendimi zorladım.

Bu akşam için de ılık süt planlıyorum yatmadan önce ;)

:KK52:

Biraz zorlanacağız ama biz de bu eşikten atlayacağız umuyorum.
Yumurta tüketimi önemli, günde 3 yumurta verdim ben de kendime; leslie ve squat 'a da döneceğim (Şu ağır gribi atlatır atlatmaz) ... Konuyu açtığımdan beri kremalı kahve içmiyorum ve sabaha uyanışım fark etti desem?

Şu hasta, grip halimle bile fark etti.

BRAVO!
Gercekdende fark ediyor- ilk enerji yükselmesi- sonra cöküs ve en sonunda isil isil duracell pili gibi bir insan cikiyor ortaya.
sakin yilmayin, saglikli yasama gecdikten sonra vucut ilk bir pisligi atiyor, yani sivilceler, deri yaglanmasi vs. bu asamada azimli kalip devam etmek gerek. en gec 8 hafta sonra vucut alisiyor.
aslinda yavas yavas aliskanliklari atmak daha kolay ama ben yapamadim. her halimle radikal bir insan oldugum icin bu beslenme olayindada ani bir U-Turn yapmisdim zamaninda.
spor en önemlisi bence- ama spor yapip yani sira paketli gida yemekde olmuyor. celulitler kaliyor malasef.

simdiden tebrik ediyorum sizi. eminimki basirili olursunuz- ve hazir olun bundan 8 hafta sonra enerjiniz sonsuz olucak

Ben de 400 ml ilk çay bardağımı sabah oğlumun çiçekleri eşliğinde denemiş oldum :))
F0AE9AA0-36EC-48A4-9893-F26D1960EC7D.jpeg

Ben de 400 ml ilk çay bardağımı sabah oğlumun çiçekleri eşliğinde denemiş oldum :))
Eki Görüntüle 2173856

İmrendim kız, güzel bardakmış (Maşallah diyeyim çaat diye gitmesin ortasından :p :D :nazar:)
Bak aklıma ne geldi; sağlıklı beslenme için hazırladığımız şeyleri çekip birbirimizle paylaşabiliriz. Şahsen bu beni daha çok gaza getirir, görsel olarak daha güzel etkilenebiliriz.

Denk getirirsek; içtiğimiz yeşil çayları-limonlu suları paylaşalım böyle; güzel olur.

bende bugun gilaburu suyu ictim.
bi bardakta kizilcik kaynattim onun suyunu...

kahvalti bol eksimen, yumurta, az peynir.

cay ve kahve agzima surdugum nadirdir zaten..

bende cikolata cips dondurm vb.. hayatimdan cikartarak basladim.

İmrendim kız, güzel bardakmış (Maşallah diyeyim çaat diye gitmesin ortasından :p :KK70: :nazar:)
Bak aklıma ne geldi; sağlıklı beslenme için hazırladığımız şeyleri çekip birbirimizle paylaşabiliriz. Şahsen bu beni daha çok gaza getirir, görsel olarak daha güzel etkilenebiliriz.

Denk getirirsek; içtiğimiz yeşil çayları-limonlu suları paylaşalım böyle; güzel olur.

Migros 2 tanesi 4 lira :)) yolun düşerse bakarsın.
Ben de şöyle afili bir kupa falan arıyordum ama zaten dayanmıyor, çocuğum olana kadar evde hiç bir şey kırılmamıştı. Şimdi her gün cam, porselen topluyorum :)

Ben pratik tariflere de açığım. Sadece içecekle sınırlı olmasın :)

Şöyle söyleyim hamileyken 18 kilo aldım, bebek 2.850 doğdu:KK70: daha da anlatmama gerek yok bence:KK70:

Hahaa :KK70: benim gibi 20 küsür aldım
Cocukcağız 2.850 doğdu

Aklımdayken size yazayım; bakın kararlı olunca nasıl oluyor diye;
Hamilelikte sigarayı da bırakmamla birlikte deli gibi yemeye başladım; ideal kilom boyuma/rahatlık hissime göre 62-64 civarıdır; 65 kilo ile hamile kaldım. Doğumdan belki 2-3 hafta önce ise tartıda 97 kiloyu gördüm. :)
Doğurdum; 3.800 gr civarı idi oğlum; ilk emzirme doğum sonrası derken 86 kiloya indim. Sonra emzirmede kilo vermem gerekirken üzerine iki kilo aldım 88 oldum. Ve "Bu ben değilim" deyip inada bindirdim.
Paketli gıdaların hiçbirini yemedim,
Gece yemelerini bıraktım,
Çikolata-tatlı krizleri bir süre sonra kendiliğinden kesildi,
Fitness yaptım,
Önce 74 kiloya kadar indim bi çakılı kaldım orada.
Birkaç ay sonra yavaş yavaş inmeye devam etti.
Bi de 68 kiloda çakılı kaldım, belki 5-6 ay bu kilonun altına düşemedim.
Umursamayı bıraktım ve fakat hareketli hayata devam ettim.
Şu an 65 kiloyum. :)

Kaç kilo vermişim:
97 - 65 = 32
Arada alınan - verilen iki kiloyu da ekleyince = 34 kilo.
Yarım kadarını verdim :)))

Ama kilodan daha önemlisi, sağlıklı kalmak cidden; mesela cildim daha iyi olmalı, bacaklarımda bu selülitler olmamalı; çabucak yorulup oturmaya çalışmamalıyım. Ne zaman ki "Zayıfladım yeaa" dedim paketli gıdalara döndüm, ne zaman ki "Emzirdim bitti öf yeter" dedim sporu bırakıp sigaraya geri başladım; vücudum sinyalleri çekti. İdeal kilomuzda sağlıkla olabilmek en önemlisi.Şimdi ciğerlerim tam kapasite değil mesela; sigarasız haldeki 80 kilom ile sigaralı 65 kilomun ciğer-yorulma farkı yok.
Paketli gıda yemiyorkenki 80 kilomdan, 65 kilo halimle daha yorgun uyanıyorum.

Eh, yine bi zamanı geri alma vakti geldi. :))
Şimdi bu kilodaki halimi sağlıklandırmam lazım.
Siz de bir an evvel o tatlı krizlerinden çıkın, duvar tırmalasanız da yemeyin, 3 hafta maks., o aranmalar bitecek. Özgürleşeceğiz.

Back