Sağlıklı beslenirken;

aynen öyle oluyor çok doğru... 1 sene hiç yemeyip gastronomi festivaline katılmıştım her sene antepde olur ya... orada 1-2 şeyden birer ısırık aldım 1 börek 1 içli köfte falan 1 baklava gidi

sivilcelendim başıma ağrı girdi uyku bastırdı üstüme ağırlık çöktü resmen omuzumdan aşağı biri bastırıyor gibi gözlerimde ağırlaştı berbat bir his içimin zehirlenmesini hissettim resmen ah damarlarım ah hücrelerim dedim ondan sonra daha da yemedim

tek öğün mü yapıyorsun nisa.
sabah öğlen akşam yiyor musun.
baya çok miktar olarak . ama boş gida gibi de olabilir . salata . ve sebzenin kalorisi yok pek ya. tavuk hariç. kuruyemiş hariç.
asıl yediklerin ise sağlıklı olsun ama kilo yapmasın türünden değil mi. bir de mideyi doldursun.
bir dönem ben de öyle yapıyordum . hala daha yiyorum bol sebze . salata. domates vs
bugün benim yemeğim .
öğlen için
biber domates kavurması
yoğurt
1 büyük pembe domates . içine 6-7 zeytin. yarım bağ roka doğradım . salata yaptım.
1 dilim ekmek .
umarım doyarım.
hee bir kase de dut
eşim getirmiş dün akşam. onları da yerim ara ara . öğün arası.

2 öğün yiyorum

sabah 2 veya 3 haşlanmış organik gezen tavuk yumurtası
1 çay bardağına yakın zeytin
1 avuç karışık çiğ kuruyemiş
1 tabak salata
1 kase yoğurt
1 kase lor peyniri yiyorum

her sene kan tahlili yaptırırım değerlerim için en son doktor hayalimizdeki kan değerleri demişti evdeki herkesin kan değeri tam olması gerektiği gibi yani beslenmem yeterli geliyor...

çok güzel canım.
benim de tahlillerim iyi ama demir biraz düşüktü geçen sene en son tahlilde
et . yemediğim gibi baklagiili de tüketmedim demek .
et yiyemiyorum. köfte vs . içim almıyor.
ne tavsiye edersin .
netten araştırdım ne yemeli vs diye . çıkan liste hep aynı. baklagıl. et . mercimek vs .
başka bir tavsiyen olur mu acaba nisa cım .

her yediğimi diyetkoliğe de yazıyorum bu arada almam gereken protein vs takibi ve ortalama kaç kalori yediğimi görüyorum
genelde günlük 2 bin kalori alıyorum ben

her yediğimi diyetkoliğe de yazıyorum bu arada almam gereken protein vs takibi ve ortalama kaç kalori yediğimi görüyorum
bi ara ben de indirmiştim diyetkolik . günlük yazıyordum .
ama şu ara hiç vaktim yok. şu sınavı atlatırsam olabilir sanırım.
sınavdan sonra direkt tatile gidiyoruz Allah nasip ederse . 1 ay inşallah.

senin kuru meyve
baklagilin her çeşidi mercimekle nohut çok tüketirim ben en yüksek onlarda var
kuruyemiş çiğ ve taze olanından
yumurta yemen gerek

takviye alsana demir için ? 1 kg ıspanak yesen ancak karşılar yemekle hepsini karşılayamazsın zaten

senin kuru meyve
baklagilin her çeşidi mercimekle nohut çok tüketirim ben en yüksek onlarda var
kuruyemiş çiğ ve taze olanından
yumurta yemen gerek
bunları yiyorum . baklagile ağırlık vermem lazım benim de.
yumurtaya bayılırım bak . onu severim yerim.
tamam canım . biraz daha ağırlık vereyim bunlara.

takviye alsana demir için ? 1 kg ıspanak yesen ancak karşılar yemekle hepsini karşılayamazsın zaten
o zaman doktor yazmıştı. içmiştim aslında. sonra tahlil yaptırmadım bir daha.
ıspanağı da çok severim bak. ama pişince içinde demir kalmıyor mu acaba.
sen takviye kullanıyor musun nisa
ne almalı

o zaman doktor yazmıştı. içmiştim aslında. sonra tahlil yaptırmadım bir daha.
ıspanağı da çok severim bak. ama pişince içinde demir kalmıyor mu acaba.
sen takviye kullanıyor musun nisa
ne almalı
tabii alıyorum hem iç hastalıkları doktorum hem kadın doğum doktorum kadınlar bifiil hep takviye almalı demişti solgarın multivitaminini alıyorum içinde herşey var o bitince biotin collagen alıyorum o bitince tekrar multivitamine dönüyorum

anladım canım.
kullandığım vitamin falan yok .
bir bakacağım artık.
solgar ın bir kaç takviyesini almıştım geçen yıllarda.
ama bitti. bunlardan 2 şer tane bitirmiştim.

Eklentiler

• 1655192778879.png
    161,8 KB · Görüntüleme: 68
  • 1655192837947.png
    703,9 KB · Görüntüleme: 73
Helal beeeeeeeee

Bende de baş ağrısı değil ama bi bayıklık bi yorgunluk geliyor çok tatlı yediğimde. ki normalde hevesimi almalık bir iki parça yerim ama stresli dönemlerimde (tez yazdığım şu anlar mesela) veya adet öncesi bazen ölçüyü kaçırdığım oluyor hiç iyi gelmiyor o yorgunluk insana.

Kötü yola düşmüşsün nisam

fit vs'li bi uygulama vardı ben de 2019 civarları yazıyordum tekrar mı başlasam? hatta bütçe yönetimi excelim vardı ona da başlayayım diyordum ikisini birden aradan çıkarayım. Yurtdışında yemekle ilgili şöyle bir problem var, istediğim gibi beslenemiyorum, türkiye'deki gibi yani. Kaldığım yerde yeterince tencere vs yok, bir de kendime ait ev gibi rahat edemiyorum ya hemen mutfakta hızlı hızlı işimi bitirip çıkayım kafasındaydım ama aştım onu, otur adam akıllı haftalık yemeğini hazırla mihail diye kafama vura vura yemek hazırlıyorum bir süredir. o zamana kadar arayı bol yeşillikle telafi ettim allahtan, türkiyedekinden çok daha fazla salata yiyorum (sebze yemeği pek yeme imkanım olmadığı için). okul da yoğun, bir süredir çalışmaya da başladım. hal böyle olunca elinde ne varsa onu yiyip geçiştiriyor insan, yine de dikkat ediyorum ama türkiye'deki gibi olmuyor. bir de burada her şey hazır, yüksek kalorili, şekerli falan (tatlı olmasa bile yemeğin içinde de şeker katkısı var). yine iyi kötü bir düzen oturttum ama daha iyi beslenmem lazım. Kan değerlerim eskisi gibi olmayabilir mesela, gerçi 6 ay önce iyidi baktırmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…