- 28 Nisan 2014
- 47.409
- 127.870
- 37
fit yemek mi diyorsun canım emrenin yönlendirdiği valla yaz bence kesinlikle daha kontrollü olmanı sağlıyor,besin değerlerini de görebiliyorsun ,değerleri görerek yazmak daha faydalı bencefit vs'li bi uygulama vardı ben de 2019 civarları yazıyordum tekrar mı başlasam? hatta bütçe yönetimi excelim vardı ona da başlayayım diyordum ikisini birden aradan çıkarayım. Yurtdışında yemekle ilgili şöyle bir problem var, istediğim gibi beslenemiyorum, türkiye'deki gibi yani. Kaldığım yerde yeterince tencere vs yok, bir de kendime ait ev gibi rahat edemiyorum ya hemen mutfakta hızlı hızlı işimi bitirip çıkayım kafasındaydım ama aştım onu, otur adam akıllı haftalık yemeğini hazırla mihail diye kafama vura vura yemek hazırlıyorum bir süredir. o zamana kadar arayı bol yeşillikle telafi ettim allahtan, türkiyedekinden çok daha fazla salata yiyorum (sebze yemeği pek yeme imkanım olmadığı için). okul da yoğun, bir süredir çalışmaya da başladım. hal böyle olunca elinde ne varsa onu yiyip geçiştiriyor insan, yine de dikkat ediyorum ama türkiye'deki gibi olmuyor. bir de burada her şey hazır, yüksek kalorili, şekerli falan (tatlı olmasa bile yemeğin içinde de şeker katkısı var). yine iyi kötü bir düzen oturttum ama daha iyi beslenmem lazım. Kan değerlerim eskisi gibi olmayabilir mesela, gerçi 6 ay önce iyidi baktırmıştım.
sen zaten hiçbir zaman cozutmadın hep kontrollüsün arada biraz salar geri hemen toparlarsın ipin ucunu hiç kaçırmıyorsun