Oh afiyet olsun resmen benim karnım doydu icim ısındı :) 4 kaşık yemekten sonra 1 tabak zeytinyağlı görmek beni mutlu etti afiyet olsun şifa olsunçarşamba menü
kahvaltı..........1 kk peynir,domates,3 zeytin,1 tbe
ara..................1 mandalina
.......................1 sade kahve
öğle...............yarım adana dürüm(ekmek baya küçüktü ama 2 dilim ederdi),10 yaprak marul
ara..................1 sade kahve
akşam............1 tabak zeytinyağlı fasulye,2 bardak ayran,3 kırmızı biber,1 tbe
ara.................20 tane kadar fıstık,yarım muz
Canım şöyle tarifler var: Bundan bir çok versiyon üretebilirsin:
Geri sayım başladııı. Gelsin çörekler, börekler, uzun uzuuun sohbetler
Sabahlicaz valla uyumak yok kahve stokladim geçen gün expresso Sicilya kahvesi menengic türk kahvesiGeri sayım başladııı. Gelsin çörekler, börekler, uzun uzuuun sohbetler
akşam diyete uymadım sana uydumOh afiyet olsun resmen benim karnım doydu icim ısındı :) 4 kaşık yemekten sonra 1 tabak zeytinyağlı görmek beni mutlu etti afiyet olsun şifa olsun
favori mesaja aldım hemen.hafta sonu yapmayı düşünüyorum.Canım şöyle tarifler var: Bundan bir çok versiyon üretebilirsin:
Malzeme Listesi
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı organik yoğurt
5 yemek kaşığı tatlı lor
10-15 adet ayıklanmış siyah zeytin
5 adet kırık ceviz
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
(ayla demir)
- Yumurta, yoğurt ve lor peynirini derin bir karıştırma kabı içerisinde karıştırın.
- Yumurtalı karışıma yulaf ezmesi, siyah zeytin ve kırık ceviz ilave edin tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- En son isteğiniz miktarda maydanoz, pul biber, karabiber ve tuz ilave edin. Elinizle rahatça şekillendirebildiğiniz bir karışım elde edin.
- Ardından karışımdan parçalar koparıp hafifçe sıkarak şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Fırını önceden 180 derece ısıtın ve kurabiyeleri yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Ben bazen sadece peynir eziyorum, içine biraz su katıyorum, sonra aldığı kadar yulaf ezmesi katıp, kurabiye şekli veriyorum. Bunun içine ek olarak ne istersen kat, zeytin, biber. baharat vs. Firında kızarana kadar pişiriyorsun
Kaşar türü peyniri rendeleyip, yumurta ile çırpıp yulaf katınca da yine farklı oluyor. Domates, nane..ek olarak ne istersen yine.
Tatlı olan içinde, elma rendeliyorum, bol tarçın katıyorum. 1-2 kaşık süt, tereyağı ya da hindistan cevizi yağı ve yulaf. Tadı elmalı kurabiye ile aynı oluyor.
1 tanesi kaç kaloridir acaba.kaçtane yiyebiliyoruz acaba ara öğün içinCanım şöyle tarifler var: Bundan bir çok versiyon üretebilirsin:
Malzeme Listesi
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı organik yoğurt
5 yemek kaşığı tatlı lor
10-15 adet ayıklanmış siyah zeytin
5 adet kırık ceviz
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
(ayla demir)
- Yumurta, yoğurt ve lor peynirini derin bir karıştırma kabı içerisinde karıştırın.
- Yumurtalı karışıma yulaf ezmesi, siyah zeytin ve kırık ceviz ilave edin tüm malzemeyi iyice karıştırın.
- En son isteğiniz miktarda maydanoz, pul biber, karabiber ve tuz ilave edin. Elinizle rahatça şekillendirebildiğiniz bir karışım elde edin.
- Ardından karışımdan parçalar koparıp hafifçe sıkarak şekillendirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Fırını önceden 180 derece ısıtın ve kurabiyeleri yaklaşık 20 dakika kızarana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğumaya bırakın.
Ben bazen sadece peynir eziyorum, içine biraz su katıyorum, sonra aldığı kadar yulaf ezmesi katıp, kurabiye şekli veriyorum. Bunun içine ek olarak ne istersen kat, zeytin, biber. baharat vs. Firında kızarana kadar pişiriyorsun
Kaşar türü peyniri rendeleyip, yumurta ile çırpıp yulaf katınca da yine farklı oluyor. Domates, nane..ek olarak ne istersen yine.
Tatlı olan içinde, elma rendeliyorum, bol tarçın katıyorum. 1-2 kaşık süt, tereyağı ya da hindistan cevizi yağı ve yulaf. Tadı elmalı kurabiye ile aynı oluyor.
Sabahlicaz valla uyumak yok kahve stokladim geçen gün expresso Sicilya kahvesi menengic türk kahvesiantebe özgü kuruyemişler falan
Altı üstü 1 gece kalacak hiç susmadan konuşmayı düşünüyorum anca yetişir
Karadeniz'den özel Hemşin çayı getirttimkendisi için
Belki buradaki çay ağır gelir diye
5-6 tane yesen acayip tok tutuyor. İstediğin kadar ye bence, ama muhtemelen 6'dan fazla yiyemezsin. Yulaf bana kilo olarak asla dönmüyor. Bir dönem her kahvaltıda ekmek olarak tüketmiştim, yine de iyi kilo verdim.1 tanesi kaç kaloridir acaba.kaçtane yiyebiliyoruz acaba ara öğün için
anladım iyi bari5-6 tane yesen acayip tok tutuyor. İstediğin kadar ye bence, ama muhtemelen 6'dan fazla yiyemezsin. Yulaf bana kilo olarak asla dönmüyor. Bir dönem her kahvaltıda ekmek olarak tüketmiştim, yine de iyi kilo verdim.
Bu listenin bir kaçı bende var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?