Sadece bir tavsiye bir bakış açısı istiyorum..

şu dediklerinizle iyice üste çıkıp sömürmeye devam edecek çünkü adam zaten kadından habersiz onun adına kararlar alıyor ailesiyle ilgili konu sahibi hiç sınır koymamış tam bir manipülatif olan bu adamda kadını daha da çok kullanmış şu dediğiniz değer veren adamda işe yarar

yazım tarzından anladığım kadarıyla kendini ifade edebilen konuşmaktan anlayan birisine benziyorsun . klasik olarak boşa bu adamı demiycem. eşin ailesinin ağzına bakan ama senide seven birisi . Al karşına konuş seninle evliyim ama ailenin karısı gibiyim hiç bir düşünme özgürlüğüm bile yok ailenin şu şu yaptıklarından senin onların ağzına bakmandan benim fikrimi bile sormayışından çok yorumdum yıprandım ve kendimi artık eskisi gibi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum seni çok seviyorum ama oda bir yere kadar . ben biraz ailemin yanına gidip kafa dinlemek ve evliliğimizi gözden geçirmek düşünmek istiyorum de. bu böyle nereye kadar gidecek de. eşinin cevabına göre olayı devam ettir . seni sevdiği için uzaklaşmana izin vermeyecektir. kendisini ve ailesinin yaptıklarını sorgulayacak ve seni biraz rahat bırakıp üstünden baskıyı çekecektir. zaten senin de amacın aslında gitmek değil onun kendisini sorgulamasını sağlamak olmuş olacak. denedim tavsiye ederim.

Öyle yapınca ailesine olan aşkı daha da artıyor. Sürekli kendimizi onlara yaranmaya çalışırken buluyoruz. Şikayet etmiyorum zaten susuyorum tamam diyorum isteklerine o zaman tamam hersey yolunda ama sorun şu ki ben tükendim.sabrım tahammülüm kalmadı. Taktik yaoacak savaşacak gücü bulamiyorum kendimde

Evet,dediğiniz doğru.

Söyledikleriniz şuanda yapılacak en mantıklı ve en keskin olmayan yol aslında. Ani karar vermekten kaçırıyor insanı biraz kafa dinlemek. Böylesi bir uzaklaşma bana iyi gelecektir eminim.. sizde tahmin edersiniz ki böylesine ailesine TAPAN erkekler eşlerinin kısa süreli de olsa evden ayrılmasını ailesine karşı daha çok esiklik olarak görecektir ve tahminim bunu gururuna yediremicek,ama benden de vazgeçemicek müthiş sıkıntılı bi dönem geçirecektir. Arada kalmak,çaresizlik hepsini bi arada yaşayacgına eminim. Neyse bu onun problemi zaten bişekilde aşarsa bizi kazanır yok aşamazsa ailesiyle yaşar..zaten kızım ve ben.. biz hiçbi zaman onun ailesi olamadık..

Evi uzak bir yere taşıyın. Mümkünse ailesine mesafe koyun. Asıl eşinizin mesafe koyması gerekiyor gerçi
Eşim bunu yapmak yerine beni ve dünyalar güzeli kızını görmemeyi tercih eder.. çünkü aile öyle bi yetişmiş ki;annen baban hayatta oldugu sürece senin herşeyin biziz..biz öldükten sonra hayatını yaşayabiirsin..karında bize itaat etmek zorunda. Mantık bu

bu tarz bir konuşma yapıldığı zaman seni terk etmiyorum ama bu etmiycem anlamına gelmez mesajı veriyor. valla bir gün beni kv çileden çıkardı . eşime dedim seni seviyorum ama böyle devam etmez ben biraz ailemin yanına gidip kafa dinleyim bu şekilde evlilik olmaz elalem ne der bilmiyorum ( umursadığımdan değil o umursasın diye ) diyip kafasını bulandırdım . hop eşim olmaz öyle annemi görmek evine gitmek zorunda değilsin dedi şimdi canım istemezse gitmiyorum oda çağıralım gidelim demiyor kendi gidiyor miss . konuş yani hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin misali. senden ve evliliğimizden vaz geçmek istemiyorum ama ailenle de sıkı fıkı olmak istemiyorum de.

Çalışmayı istiyorum fakat ailem burda değil cocuga bakacak kimse yok. Kendimi dipsiz bir kuyuda üstelik elleri kolları bağlı gibi hssediyorum
Diyelim ki, maddi durumunuz oldukça kötü. Çevrenizden de maddi destek alamıyorsunuz ve çalışmanız gerek. O zaman ne yapıyor olurdunuz yani nasıl bir çözüm bulmaya çalışırdiniz.

İnanin çok üzüldüm sizin için o zaman net olun insan böyle stres stres sağlığından olur. Bu erkekleri anlamak çok zor evlenmişsin daha nedir bu anne baba aski

Diyelim ki, maddi durumunuz oldukça kötü. Çevrenizden de maddi destek alamıyorsunuz ve çalışmanız gerek. O zaman ne yapıyor olurdunuz yani nasıl bir çözüm bulmaya çalışırdiniz.

Sanırım orta halli bi kreşe çocugu verip çalışırdım. Şuandaki şartlarımı bi kenara bırakacak olursam böyle yapardım diye düşünüyorum

Boşanmak gibi büyük adımlar atmadan önce iş bulmak gibi daha küçük adımlarla ilerleyin. Sanırım 6 yılınız mutsuzluk döngüsü içinde geçmiş. Bu süreç kendinizi oldukça değersiz hissetmenize sebep olmuş. Bu durumdan kurtulmak icin adım atmak istiyorsunuz ama adım atacak gücü kendinizde bulamıyorsunuz yani cesaretiniz yok. Çünkü ciddi anlamda özgüven eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. Dediğim gibi küçük ama sağlam adımlarla ilerlemeniz gerek. Bunu yaparken önünüze engeller çıkabilir. Önemli olan o engelleri, sorunları en aza indirip firsata çevirmek olmalı. Sorunları hedefe dönüştürün.

Eh yani, tutamadım kendimi ama size rahat batmış resmen... böyle seven bir adam, üstelik varlıklı belli ki , çalışmayı zul görecek kadar iyi durumdasınız, sizden tek beklentisi ailesini pohpohlamanizsa onu da yapiverin yani...Valla ne yalan söyleyeyim benim böyle eşim olsa o kv yi hergün arar iyi ki dogurmussun diye teşekkür ederdim. Ha ben eş ailesine sokakta görsem selam vermek zorunda değilim, kv ölse bile haberim olmaz, senin dert dediğin şeyler bana katlanılmaz geliyor gerçekten ama ben de bunun karşılığında it gibi çalışıp çocuğumun ve evimin ekmeğini taştan çıkarmayı ve hickimseden destek beklemeden , nazlanma lüxum olmadan yaşamayı tercih ettim. Yani durumunuzda dertlenecek tek şey kendi tercihleriniz aslında. Bilmem anlatabildim mi?

ben o mantığa ne diyim nasıl geri bir zihniyet

Dediğinize aynen katılıyorum sonuna kadar.

H
Peki eşinin ailesiyle arası bozulursa , sizin için aile işinden ve aile evinden ayrılırsa üçünüz hayatınızı nasıl idame ettireceksiniz? Eşinizin aile işi dışında çalışıp bugün sahip olduğunuz standardı sağlayabilecek üst düzey bir kalifikasyonu var mı? Siz de çalismiyorsunuz... Eş ailesinden bağımsız bir aile olabilmek için tam olarak neye güveniyorsunuz? Biraz daha ayrıntı verir misiniz?

İkimizde üni mezunuyuz biyerlerden başlarız belki önemli olan mutlu olmak bu yola onun için çıkmadık mı hepimiz . Ailesiyle arası bozulursa maddiyattan cok eşimin yüzü asla gülmez ne bana ne kendine. Müthiş derece de tutkunlar

Eşinin yüzünü güldürecek olan sensin, belli ki sizi çok seviyor, önce biraz zorlanir elbette ama karı koca elele verdik, kıt kanaat da olsa çalışıp, kimseye muhtaç olmadan evladimizi yetiştiriyoruz diyebildigi an aile olduğunuzu anlar, sonra da kimseye ezdirmez kendini....ancak şunu da ekleyeyim ki öyle bir hayatta siz eşinizden daha mutsuz olabilirsiniz çünkü rahata çok alişmişsiniz. Şu anki derdiniz de zaten aile olmak filan değil elinizdeki konforu kaybetmeden daha da rahat edebileceğiniz bir ortam sağlamak sadece. Bu zamanda eş ailesi ekmeğimi versin, yediğim önümde yemedigim ardımda olsun ama benden beklentisi olmasın demek eşinize haksızlık herşeyden önce...

Son düzenleme:
Çok seviyordur yani umarım. Herşeye karşı durabilir ama ailesi çekip vursa kılını kıpırdatamaz.

Beklenti = karşıkıpı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…