Eşime haksızlık yaptıgımı ben de düşünüyorum.ona cok üzülüyorum.bukadar cok baba olmayı isterken,benim gibi biriyle karsılasması onun kaderi olmamalı diyorum.babalık hakkını elinden alıyorum,o duyguyu yasamasına ızın vermıyorum.her şeyin farkındayım.cok üzülüyorum bu duruma .eşim 3 yıldır beni,ben de 3 yıldır kendimi bekliyorum.videolar izleyip anneliği anlamaya calışıyorum.hatta duygulanıyorum cogu zaman(doğum ve bebek videoları),okadar zorluyorum ki kendimi içimdeki o cocuk korkusu gider mi ,anne olmak ıster mıyım dıye cok zorluyorum.kucagıma bebek alıyorum,ya inanın onlar bile ağlıyor hemenkucagımda.bir türlü olmuyor.annemın yanındayken allahım ınsallah hic cocugum olmaz dedim,beni psikologa goturmeye kalktı.sen böyle değildin ne oldu sana neyin var dıye hala üzülüyor.son zamanlarda bu tarz konular çok açılıyor
anne olma veya olmama isteğini tartışmayacağım, kişisel tercihtir saygı duyulması gerekir
ama sizin durumunuzda bir sorun var arkadaşlar da yazmış zaten, eşinize haksızlık oluyor gerçekten...
benim bir arkadaşım ikinci evliliğini yaptı, iki eşin de önceki evliliklerden birer çocuğu var. ve arkadaşım daha ikinci eşini tanımadan önce de ikinci bir çocuk isterdi her zaman. evlenmeden önce konuşmuşlar eşi de olumlu bakıyormuş fakat evlendikten sonra iş değişmiş şimdi ne zaman konu açılsa eşi, çocuk istemediğini söyleyip kestirip atıyormuş.
bu davranışı bana çok kırıcı ve acımasız gelmişti, çünkü çocuk sahibi olma/olmama isteği bir uzlaşı işidir.
ayrıca size naçizane tavsiyem, asla kendinizi zorlamayın.
belki eşinizi çok sevdiğiniz ve evliliğinizi bitirmek istemediğiniz için çocuk yapmaya karar verirsiniz ama bu sizi çok yıpratır.
etrafımda gözlemlediğim şey şu: eğer anne adayı beklenmedik bir zamanda hazır olmadan hamile kalınca hem hamileliği stres içinde geçiyor hem de doğduktan sonra bebeği ile bağ kuramıyor. tam böyle durumdaki bir arkadaşım, bebeğine 15 gün sonra alışabildiğini söylemişti. anneliğin zorluklarını göz önüne aldığımızda böyle bir yabancılık anne-çocuk ilişkisi için pek hayırlı olmuyor
sizin için en hayırlı çözüm yolunu diliyorum.
şu msjını gördükten sonra okumayı kestim.ne güzel evde hayvan besliyormuşsun,belki de bana içten kırıldın hayvan dediğim için çünkü onlar senin çocukların...hiç düşündünmü onları sen doğurmadın, gözlerini dişlerini senden ya da eşinden almadılar,karnında onların o minik tekmelerini hissetmedin,kendi sütünden onları beslemedin,sana hiçbir zaman unutamayacağın güzel sevgi sözcükleri söylemediler vs vs...Değil mi.ben de öyle düşünüyorum.etrafımda sokaklarda başıboş bırakılmış cocuklar,ağızlarında küfürlerle dolasan minicik bedenler görünce bile iyiki çocugum yok diyorum.ama patili çok çocuğum var o ayrı tabi :) bir de köpek kızım var (annemde kalıyor )
Eşime haksızlık yaptıgımı ben de düşünüyorum.ona cok üzülüyorum.bukadar cok baba olmayı isterken,benim gibi biriyle karsılasması onun kaderi olmamalı diyorum.babalık hakkını elinden alıyorum,o duyguyu yasamasına ızın vermıyorum.her şeyin farkındayım.cok üzülüyorum bu duruma .eşim 3 yıldır beni,ben de 3 yıldır kendimi bekliyorum.videolar izleyip anneliği anlamaya calışıyorum.hatta duygulanıyorum cogu zaman(doğum ve bebek videoları),okadar zorluyorum ki kendimi içimdeki o cocuk korkusu gider mi ,anne olmak ıster mıyım dıye cok zorluyorum.kucagıma bebek alıyorum,ya inanın onlar bile ağlıyor hemenkucagımda.bir türlü olmuyor.annemın yanındayken allahım ınsallah hic cocugum olmaz dedim,beni psikologa goturmeye kalktı.sen böyle değildin ne oldu sana neyin var dıye hala üzülüyor.
eşinizin duygusallığı da tartışılmış anlatmadan geçemeyeceğim.
benim eşim öyle çok duygusal romantik bir erkek değildir. hiç ağladığını görmedim mesela. duygularını dışa vurmaz ama gayet güzel hissettirir.
benim de bir kızım var ve babası ile birbirlerine çok düşkünler haliyle...
önemli bir husus; eşim baba sevgisinden mahrum büyümüş hatta her türlü şiddete de maruz kalmış.
eşim bazen kızımızı severken öyle bir yüz ifadesine bürünüyor ki her jesti, mimiği bar bar bağırıyor sevgisini :) hatta çok kanı kaynadığında alnında bir damar belirginleşiyor
bu anları yakaladığımda bazen gözlerim doluyor çünkü gerçekten sevdiğinizi insanı mutlu görmek mutlulukların en tatmin edeni...
belki biz kadınız, anaçız hormanlar, 9 ay karında taşımak vs vs. ama erkeklerin evlat sevgisi gerçekten bambaşka oluyor.
şu msjını gördükten sonra okumayı kestim.ne güzel evde hayvan besliyormuşsun,belki de bana içten kırıldın hayvan dediğim için çünkü onlar senin çocukların...hiç düşündünmü onları sen doğurmadın, gözlerini dişlerini senden ya da eşinden almadılar,karnında onların o minik tekmelerini hissetmedin,kendi sütünden onları beslemedin,sana hiçbir zaman unutamayacağın güzel sevgi sözcükleri söylemediler vs vs...
demem o ki o çocuklarım dediğin hayvanları bu kadar kabullenip sahiplenip seven biri mükemmel bir anne olur.hiç annelik duygusunun oluşmasını bekleme ya hiç oluşmazsa?ama emin ol ki o senden olan parçanı kucağına aldığın anda otomatik olarak annelik duygusuyla dolup taşacak yüreğin.eşine böyle haksızlık ediyorsun bence.
Hayır ,ondan ayrı yaşamaktansa eşim için anne olabilirim.ama sırf o istiyo diye böyle bi haksızlığı bebege ve kendime yapacak cesareti bulamıyorum kendimde.eşim de 3 yıldır bende annelik hissinin gelişmesini bekliyor.ben de onun üzüntüsünü gözyaşlarını artık görmezden gelemiyorum.o yuzden psikolojik sorunum mu var acaba dıye sızlere sormak ıstedım
Bebege bakamayacağımı ve alışamayacagımı düşünüyorum.erken oldugunu da düşünüyorum.iyi yetiştirememekten,çok yaramaz olmasından bıle korkuyorum.kız mı erkek mi olur diye dusunurken bıle tedirgin oluyorum.ikisinin de aynı ayrı sorumlulukları var gibime geliyor.Anne olursanız bebeğe bakamıcağınızı o sorumluluk duygusu size ağır gelebileceğini düşündüğünüz için mi bebek istemiyorsunuz çünkü ben bebeği doğurup kucağıma alana kadar ben bu doğunca napacam nsıl bakacam erkenmi oldu acaba diye çok düşündüm. Ama kucağıma alıp emzirmeye başlayınca heleki aradan 1 2 hafta geçince annelik duygusunun hayatta ki en güzel şey olduğunu hissediyorsunuz ve hemen ikinciyide yaptım hiç düşünmeden :)
eğer destek almanız gerektiğinizi düşünüyorsanız önce eşinizden başlayın bence
merhaba herkese.arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim.eşime ilk görüşte aşık oldum ,aşkım o gündür bugündür de artarak devam ediyor.yani aşkımı çokk seviyorum.çok mutlu bir evliliğimiz var.buraya kadar her şey yolunda.
Ama evlendiğim günden beri korunuyorum,kesinlikle anne olmak istemiyorum.eşim artık üzüntüsünden ağlıyor,her gördüğü bebeğe öpücükler atıp onları sevmeye çalışıyor.bebek bezi reklamlarında bile gözleri doluyor,bizim de bebeğimiz olsun diye bana sarılıyor.inanın bana abartısız her gün bana bebek istediğini,baba olmak istediğini,cocukları çok sevdiğini söylüyor.lütfen sen de anne olmak iste diye beni ikna etmeye calısıyor.ben de üstüme geliyorsun diye kaçıyorum.bazen yemeden içmeden kesiliyorum.benim içimde de çocuklara karşı sevgi var ama sadece uzaktan seviyorum.yani ,öyle sanıyorum ki ömrüm boyunca çocuğum olmasa asla aramam gibime geliyor çünkü hamile kalcam diye aklım çıkıyor.ya hamileysem diye düşündüğümde nefesim kesilecek gibi oluyor.
Hayattaki en büyük korkum anne olmak.çocuğum olmasın diye dualar bile ettiğim oluyor.daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum.kısaca bu şekilde özetledim.
Eşim de artık acaba bende psikolojik bazı sorunlar mı var diye düşünmeye başladı.açıkcası eleştiriye çok açık bir insanımdır.olabilir mi acaba diye anne adaylarına ve annelere bunu sormak istedim.belki aramıZda psikolog da vardır bana yol gösterir.
Benim bu durumum normal mi,anormal mi acaba?
Buradan alacağım tepkilere göre uzman psikolog veya psikiyatrdan yardım almayı planlıyorum.
Anne olmayı istememek kötü bir şey mi arkadaşlar? Bu arada yaşım 27
Evet psikolojik olarak üstüme geldikçe daha da sıkı ve ciddi korunma yontemleri arastırmaya baslıyorum.kendı halıme bıraktıgı da oluyor ama pek uzun surmuyor.daha vakıt var sizce de değil mi? Ben de öyle dusunuyorum .oyalıyorum yani aslında böyle diyerek.bazen bir konuda çok üstümüze gelinirse gerçekten ters tepiyor.
çok strese sokmuşsunuz kendinizi, 3 yıldır ders gibi çalışmışsınız resmen.
psikolog iyi bir çözüm olabilir ama tek başınıza değil, bence eşinizin de ihtiyacı var. bu kadar üstelemesi hiç normal değil. sizi daha da geriletiyor
belki akışına bıraksaydı şu an durumunuz farklı olurdu.
endişelenmeyin daha önünüzde vakit var. bu işi uyum ve ortak paydayla çözmelisiniz. yoksa gerçekten arapsaçına dönecek
Allah yardımcınız olsun.
Hamile kaldıgımda bebeği kucagıma aldığımda olusur mu o duygu? Bunu nerden öğrenebilirim.yani gercekten var mı öyle bir şey .kucagıma aldığımda oluşur mu
Birkaç sorum olacak müsadenizle?
1-Çocukluğunuz nasıl geçti?
2-Anneniz ile ilişkiniz nasıldı?
3-Anne ile babanızın ilişkisi nasıldı?
bak canım içinde senin gibi merhamet duygusu olan her insanda bu duygu oluşur.o doğurdukları bebekleri çöpe atan öldürenlerde oluşmamasının nedeni bu...kaldıki ben en geç oluşma zamanını verdim sana.belki karnında hissettiğin ilk kıpırtılarında belki daha sonraki aylarında senin seslerine tepki verdiğinde...karnındayken onu okşamak, sevmek, onunla konuşmak, sabırsızlanmak off ne bileyim içim titredi resmen(11 ayın üstüne tekrar hamile kalasım geldiEvet hayvan denildiği zaman üzülüyorum.asıl hayvanlar geliyor gözümün önüne.patili dostlarımız hepimizin dostu,hepimizin arkadaşı ve hepimizin çocukları bence.sadece benim değil.allah'ın bizlere emanet ettiği sessiz kulları onlar ,öyle değil mi?
Hamile kaldıgımda bebeği kucagıma aldığımda olusur mu o duygu? Bunu nerden öğrenebilirim.yani gercekten var mı öyle bir şey .kucagıma aldığımda oluşur mu
Evet eşime haksızlık ediyorum...farkındayım cok..
Evli değilim anne de değilim.. Başkalarının çocuklarını sevmeyebilirsin ama kendi çocuğunu öyle bir seversin ki candan kandan olunca.Ne açıdan istemiyorsun mesela sorumluluk mu zor geliyor doğurmak mı zor geliyor?merhaba herkese.arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim.eşime ilk görüşte aşık oldum ,aşkım o gündür bugündür de artarak devam ediyor.yani aşkımı çokk seviyorum.çok mutlu bir evliliğimiz var.buraya kadar her şey yolunda.
Ama evlendiğim günden beri korunuyorum,kesinlikle anne olmak istemiyorum.eşim artık üzüntüsünden ağlıyor,her gördüğü bebeğe öpücükler atıp onları sevmeye çalışıyor.bebek bezi reklamlarında bile gözleri doluyor,bizim de bebeğimiz olsun diye bana sarılıyor.inanın bana abartısız her gün bana bebek istediğini,baba olmak istediğini,cocukları çok sevdiğini söylüyor.lütfen sen de anne olmak iste diye beni ikna etmeye calısıyor.ben de üstüme geliyorsun diye kaçıyorum.bazen yemeden içmeden kesiliyorum.benim içimde de çocuklara karşı sevgi var ama sadece uzaktan seviyorum.yani ,öyle sanıyorum ki ömrüm boyunca çocuğum olmasa asla aramam gibime geliyor çünkü hamile kalcam diye aklım çıkıyor.ya hamileysem diye düşündüğümde nefesim kesilecek gibi oluyor.
Hayattaki en büyük korkum anne olmak.çocuğum olmasın diye dualar bile ettiğim oluyor.daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum.kısaca bu şekilde özetledim.
Eşim de artık acaba bende psikolojik bazı sorunlar mı var diye düşünmeye başladı.açıkcası eleştiriye çok açık bir insanımdır.olabilir mi acaba diye anne adaylarına ve annelere bunu sormak istedim.belki aramıZda psikolog da vardır bana yol gösterir.
Benim bu durumum normal mi,anormal mi acaba?
Buradan alacağım tepkilere göre uzman psikolog veya psikiyatrdan yardım almayı planlıyorum.
Anne olmayı istememek kötü bir şey mi arkadaşlar? Bu arada yaşım 27
Evet psikolojik olarak üstüme geldikçe daha da sıkı ve ciddi korunma yontemleri arastırmaya baslıyorum.kendı halıme bıraktıgı da oluyor ama pek uzun surmuyor.daha vakıt var sizce de değil mi? Ben de öyle dusunuyorum .oyalıyorum yani aslında böyle diyerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?