Hamile ve annelik hormonlari tavanda biri olarak anne olmak istemeyenlere inanamayanlari anlamiyorum. Bakin bu halimle diyorum ki olabilir, istemeyebilir. Yani nesine inanamiyorsunuz.
İşte bakamayıp sokağa atanların çocuk yapmama gibi bir seçenekten haberi bile yok bence, yoksa sağlık ocaklarında her türlü doğum kontrol yöntemi ücretsiz dağıtılıyor.Tabiki haklısın bu konuda yargılamamam lazımdı belki de ama Tutamıyorum kendimi bilmiyorum annelik hassasiyetindenmidir bilmiyorum Üremek için evlenmiyoruz demişsin ne olacak peki hayat bu dönguden ibaret bende haddinden cok çocuk yapıp bakmayıp sokağa atanlardan muzdaribim. Bakmayacaksan çocuk yapmiycak sin ama anneligin güzel bi duygu olduğunu defalarca söylerim ve tavsiye de ederim. Ve not: zorla çocuk yapmayın nolur. İsteyerek ve bilinçli bi şekilde çocuk yapın.
O "ben yandim sen de yan, ben mutsuzum sen de mutsuz ol" deme hirsi bence. Hayir, lafim cocuk sahibi olmaya degil kesinlikle. Cocuk sahibi olmak kendini yakmak, mutsuz olmak demiyorum yani. Lafim, insanin sahsi kararina bu derece gereksiz ve saygisizca tepki gosterenlere. Var bir dertleri belli. Kendi hayatinda mutlu olan insan, cocuklu veya cocuksuz, baskasina bu karari icin saydirma geregi duymaz ki.
Insallah hazir oldugunda versin allah bebegini :)hayır asla kürtaj olmam,değil can almak,rabbim bir karıncayı bile ezmeme müsade etmesin.
Çok teşekkür ederim iyi dileklerinize.bende de acaba bu duygu gelişir mi sizinki gibi? Anne olmayı ister miyim bir gün..bebeciğiniz sağlıkla sıhhatle dogsun büyüsün cokkk ama cok yakısıklı delikanlı olsun :) vatanına milletine annesine babasına hayırlı bir evlat olsun insallah
Eşim de bana birkaç kez bunu sordu,madem cocuk ıstemıyordun neden evlilik düşündün diye.ama ben cocuk istediğim için değil,eşimi çok sevdiğim ve onsuz yaşayamayacagım için evlendim.gelenek ve göreneklerimize göre birlikte yaşama durumu olmadığı için resmi olarak evlenmemiz gerekiyordu.Şimdi niye evlendin o zaman diyeceğim olmayacak .Allah vermez olmuyor amenna denir ama ne kadının ne erkeğin eşine bunu yapması bana vicdansızlik geliyor...
İnsanlar bilinçlendirilmeli diycem ama zor bence. Bugün gordum ve cok üzüldüm küçük çocuklar herkesten para dileniyor. O da bir çocuk bu onun seçimi değil kesinlikle Doğurmakla anne olunmuyor. Her zaman çocuğunun arkasında olmalı insan. Onun rezil duruma düşme mesi için elinden geleni yapmalı. Maddi manevi destek olmalı. Coçuklar dilendirilmemeli yaa bu nasıl önlenir ne yapılır bilmiyorum gerçekten. Evet hayat herşeye rağmen güzel Allah sanada hayırlı bi evlat nasip etsin.İşte bakamayıp sokağa atanların çocuk yapmama gibi bir seçenekten haberi bile yok bence, yoksa sağlık ocaklarında her türlü doğum kontrol yöntemi ücretsiz dağıtılıyor.
Anlamak mümkün değil onu..
Annelik eminim çok güzel bir duygudur, ama anne olmadan da hayat çok güzel demek istediğim bu
Amin inşallahİnsanlar bilinçlendirilmeli diycem ama zor bence. Bugün gordum ve cok üzüldüm küçük çocuklar herkesten para dileniyor. O da bir çocuk bu onun seçimi değil kesinlikle Doğurmakla anne olunmuyor. Her zaman çocuğunun arkasında olmalı insan. Onun rezil duruma düşme mesi için elinden geleni yapmalı. Maddi manevi destek olmalı. Coçuklar dilendirilmemeli yaa bu nasıl önlenir ne yapılır bilmiyorum gerçekten. Evet hayat herşeye rağmen güzel Allah sanada hayırlı bi evlat nasip etsin.
Kırılmam.aksine düşünüp bana birşeyler anlattıgınız ve ufkumu genişletmeme yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim.eşim benden boşanmak istese,sırf onsuz yaşayamam diye cocuk düşüncesine olumlu bakabılırım.sonucta sevdıgım adamdan olacak.ama zorla ve istemeden olacak.ama allahtan eşim şuanlık sadece baba psikolojik ve duygusal baskı yapmakla yetiniyor.boşanmak istemez,o da beni çok seviyor.ama olur da isterse ozaman allah yardımcım olsun.Bu sizin tercihiniz bilemem.Ama bişey söylemek istiyorum lütfen kırılıp kızmayın, ben eşinizin yerinde olsam sizden boşanırdım yalnız.Çünkü isteksizliğiniz sadece ay şimdi bakamamki gibi bişey değil.Ciddi bir fobi.Ve ben bu kadar isterken eşim bu kadar uzaksa konuya kesinlikle boşanırdım.Evlat sahibi olmanın tek yolu eştir çünkü.Oda bunu kabul etmiyorsa bir süre çabalar sonra bırakırdım.Çünkü bu durum eşinizede büyük haksızlık oluyor.Sizi kınamak doğru değil.Dediğim gibi bu tamamen sizin tercihiniz, ama bence sizinde evliliğiniz bu sebeple sonsuz olamaz gibi geliyor bana.Bence bir gün eşinizde size çocuk sahibi olmayı çok istediği için arkasını dönücektir.Ki normalide budur zaten.Çünkü bu bir sağlık problemi değil, bu bir tercih.
Kırılmam.aksine düşünüp bana birşeyler anlattıgınız ve ufkumu genişletmeme yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim.eşim benden boşanmak istese,sırf onsuz yaşayamam diye cocuk düşüncesine olumlu bakabılırım.sonucta sevdıgım adamdan olacak.ama zorla ve istemeden olacak.ama allahtan eşim şuanlık sadece baba psikolojik ve duygusal baskı yapmakla yetiniyor.boşanmak istemez,o da beni çok seviyor.ama olur da isterse ozaman allah yardımcım olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?