sadece anneler baksın.İçimde hiç annelik duygusu yok

Psikolojik destek almalı mıyım?

• Ankete Katılan
    184
Bebek istememek hakkınız,gayet normal hatta sonuçta ciddi bir sorumluluk ama eşinizin istiyor olmasıda gayet normal. Eşinizle evlenmeden önce yuvarlak cümleler kurmadan,net bir şekilde "ben çocuk istemiyorum kesinlikle"dediyseniz ve eşiniz tamam dediği halde ,şu an istiyorsa haklısınız ama bu konuyu geçiştirdiyseniz"şimdilik düşünmüyorum,ilerde bakarız"minvalinde konuştuysanız eşiniz istemekte haklı zira bu çok önemli bir karar ve üzgünüm tek kişilik bir karar değil. Böyle bir niyet varsa baştan paylaşılmalı,anne olmamak sizin tercihinizse,baba olmayı istemekte eşinizin en doğal hakki.

İstemeyebilirsiniz ama eşinizin de baba olmak hakkı bence evliliğiniz için eşiniz için psikologa görünmelisiniz bu yüzden

Sadece annelere sorarsan bunu %70 sorunlu çıkarsın tabiki. Bana gore tamamen normalsin. Ama esin de boyle dusunmeliydi. Cocuk isteyen bi adamla bir araya gelmissin ona haksizlik olmus bence. Evlenmeden önce dusunulmeliydi bu bana kalirsa.

Canim ben de aynen senin gibi hic istemiyordum ama hic. Benden anne olmaz yapamam diyordum ama hic planlamadgimiz bir sekilde kizima hamile oldugumu ogrendim ve hayatim degisti :) iyi ki olmus diyorum suan cok guzel bir duygu .

Burda gördüğüm yüzde 90 konuda hiçde güzelleşmiyor nedense ben anormal olduğumu düşünmüyoruz siz nasıl çocuk istiyorsanız bende istemiyorum bu kadar basit bir olay abartan sizsiniz
Hiç de güzelleşmiyor haklısın.Çocuğu varken niye dayak yer kadın? Ve çocuğu bahane edip boşanamaz?
O çocuk var diye niye gezmeye bile gidemez strese girer buraya konu açar?
Eşi neden kilo aldın diye beğenmez?Çocuk adamın da çocuğu.
Peki kadın neden çocuğun uykusunu vs bahane edip adama yanaşmaz?
Off topa tutulacaz yine.

İstemeyebilirsin bunu anlarım da evlenmeden bu konuları konuşmuyo musunuz onu anlamıyorum, adam çok istiyo sen de asla istemiyosan ayrılın bence, ben kendi adıma eşim asla çocuk istemiyorum dese ayrılırdım

Forumun yeni kavga konusu da bu gözümüz aydın, çalışan kadın çalışmayan kadının kavgasının.çok ekmeğini yedik yeni gözdemiz de bu, çocuk sevmiyorum diyen istemiyorum diyen...forumu ilgilendiren ya da psikolojik destek gerektiren birsey değil bu, ben de bamya sevmiyorum adla da yemeyi düşünmüyorum yapacak birsey var mı, eşinle konuş ille de isterim diyosa ayrılın, bu konunun orta yolu yok ki, misal eşim 2 sene düşünmeyelim demişti ben hemen istiyodum 1 senede anlaştık ama asla istemiyorum diyene ne denir

bence sen kesinlikle anormalsin allah sana doğurğanlığı nasip ettiyse sende vazigelerini yerine getir insan anne olunca kadınlığını sorumluluklarını anlıyo ve anne dünyada tadabileceğin enn güzel ilk şylerden ve eşine gelince iş artık sevmekten çıkıyo adam baba olmak istiyo ya sen nasıl bunu ondan mahrum edersinki ve bebek istememeni hala anlamış değilim vlilik iki kişilik değildir meyve muhakkak ister yoksa zaman ilerledikçe çatırdamaya başlayacaktır bence hamile kalmayı tekrar düşün ve bencil olma evlilik fedakarlık ister bi ömür çocuksuz geçmez bence psikoloğa danış

Uzman Psikologla görüşmeniz gerekiyor

İstemeyebilirsin bunu anlarım da evlenmeden bu konuları konuşmuyo musunuz onu anlamıyorum, adam çok istiyo sen de asla istemiyosan ayrılın bence, ben kendi adıma eşim asla çocuk istemiyorum dese ayrılırdım
sana kesinlikle katılıyorum eşimde çocuk istemiyorum dese kesinlikle ayrılırdım annelik sonuçta tabi allah razı olsun eşim her sene bi çocuk istiyoama şimdilik allah ömür versin bi kızım var allah sayılarını arttırsın

Töbe bismiLLahh dunya tersine donmuş.rabbim hayirLisiyLa versin esin seni cok seviyordur 3 5 sene daha sever sonra cocuk isdemediin icin isdeyen bironden cocuk yapar aLir geLir ewe gorursun o zaman isdememeyi.aLLah korusun yaa o nasi sozLer oyLe dua mi ediLir anneLik kadar quzeL kutsaL bi duygu dha yokk rabbim sanada verir de neden gec kaLmisim dersin insaLLah bu da benden sana bi dua oLsun.. sonumuz geLmiss

olmadığı için durumu kabullenmek bambaşka bir şey.ancak şöyle de bir durum var sen evlenmeden önce hiçbir suretle çocuk istemediğini eşine söyledin m?söylediysen ve eşin de bunu bilerek evlendiyse tamam ama söylemediysen bence eşine çok büyük haksızlık ediyosun. tabi ki insanlar karşısındaki insanı sevdiği için evlenir ancak bir de gerçek var ki evlenmenin bir amacı da çocuk sahibi olup neslin devamlılığını sağlamak değil midir.eminim eşin de bunu düşünmüştür.yine söylüyorum olmaması başka bir durum benim de 3 yıl kadar çocuğum olmadı bu Allah tan gelen bir şey.ancak sen bence bencillik ediyorsun.ve gerçekten yardıma ihtiyacın olabilir.bunları seni yargılamak veya canını sıkmak için söylemiyorum beni yanlış anlama sadece çocuk sahibi olmakla ilgili ciddi korkuların olduğunu hissettim ve ben inanıyorum ki yardım alırsan bu korkularını yenebilirsin.

Ne desem bilemedim .. Anne olduktan sonra kadinligimi daha bi hissettim... Annelik cok baska.. Hani hacca gidenlere dersin ya oralari anlat. Onlar da der ki orda olman lazim yasaman lazim anlatilmaz.. Anndlik de boyle bisey.. Evliligine renk grliyor. Hayatina renk geliyor. Aksam yorgun gelen esin yorgunlugu geciyor, tabi ki hayatindan feragat etmene d . Nedrn oluyor ilk zamanlar. Ama senin korkularini atman lazim. Korkularini atsan hamile kalsan katnimda o pat pat tekmeleri hisetsen dogdugu an birbirinizi ilk koklasaniz dunyan degisir. Ben dogim yapoinca aglayacagimi hic dusunmedim. Dogumda sohbet muhabbet ederek dogum yaptim. Agri sizi hic yoktu sonradan da olmadi sezeryan oldum. Bebegimi ilk gorur gormez aglamsya basladim. O an anlatilmaz ve kendime kizdim keske daha once olsaydi bebegim diye... Annelik tamamen bi tercih meselesi... Ama insallah sen de bu guzel duygulari yasarsin.

merhaba
ben almalısın dedım cunku...
herkes anne olmak zorunda degıl, omrun boyunca da korunabılırsın fakat
hamıle kalıcam dıye aklım cıkıyor, nefesım kesılıyor gıbı keskın cumlenız ,ifadelerınız var
bu panık atak oldugunuzu gosterır
hayatın dogal surecıdır dıyelım kı hamıle kaldınız bu dunyanın sonu degıldır
olakı hamıle kaldınız dıyelım sızı psıkolojık acıdan cıddı sorun beklıyor demektır bu konuda sakın olmalısınız
gebelık mevzusu tamamen sızı bılecegınız bır ıstır sızın vucudunuz sızın hakkınız fakat bunda esınızınde soz hakkı var bebek cıftlerı ılgılendırır :)
esınız bukadar uzuluyorsa keskın bı dılle hayır demek yerıne daha erken ılerde belkı dersenız hem o rahatlamıs olur hemde belkı ılerde fıkrınız degısebılır :)
ben 47 gunluk anneyım gogsum sevgıyle doldu ,esımle daha guzel olduk ve cok guzel bı duygu allah ısteyen herkese nasıp etsın

Eşinizle evlenmeden önce konusmalıydınız
ben 19 yasındayken tup bebek denemelerıne baslamıstım bu hıssın sonradan olusabılecegını dusunmuyorum , anaclık baska bısey

Bilinenin aksine annelik duygusu zaten dogumdan sonra olusan bir duygudur.

Sizin demek istediniz "cocuk sahibi olmayi istememek" bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…