sadece anneler baksın.İçimde hiç annelik duygusu yok

Psikolojik destek almalı mıyım?

• Ankete Katılan
    184

soncicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2010
413
152
98
Diğer
Konumu düzenleyerek Çok sorulan soruları en alt paragrafta cevaplamak istiyorum.

merhaba herkese.arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim.eşime ilk görüşte aşık oldum ,aşkım o gündür bugündür de artarak devam ediyor.yani aşkımı çokk seviyorum.çok mutlu bir evliliğimiz var.buraya kadar her şey yolunda.

Ama evlendiğim günden beri korunuyorum,kesinlikle anne olmak istemiyorum.eşim artık üzüntüsünden ağlıyor,her gördüğü bebeğe öpücükler atıp onları sevmeye çalışıyor.bebek bezi reklamlarında bile gözleri doluyor,bizim de bebeğimiz olsun diye bana sarılıyor.inanın bana abartısız her gün bana bebek istediğini,baba olmak istediğini,cocukları çok sevdiğini söylüyor.lütfen sen de anne olmak iste diye beni ikna etmeye calısıyor.ben de üstüme geliyorsun diye kaçıyorum.bazen yemeden içmeden kesiliyorum.benim içimde de çocuklara karşı sevgi var ama sadece uzaktan seviyorum.yani ,öyle sanıyorum ki ömrüm boyunca çocuğum olmasa asla aramam gibime geliyor çünkü hamile kalcam diye aklım çıkıyor.ya hamileysem diye düşündüğümde nefesim kesilecek gibi oluyor.
Hayattaki en büyük korkum anne olmak.çocuğum olmasın diye dualar bile ettiğim oluyor.daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum.kısaca bu şekilde özetledim.

Eşim de artık acaba bende psikolojik bazı sorunlar mı var diye düşünmeye başladı.açıkcası eleştiriye çok açık bir insanımdır.olabilir mi acaba diye anne adaylarına ve annelere bunu sormak istedim.belki aramıZda psikolog da vardır bana yol gösterir.
Benim bu durumum normal mi,anormal mi acaba?

Buradan alacağım tepkilere göre uzman psikolog veya psikiyatrdan yardım almayı planlıyorum.

Anne olmayı istememek kötü bir şey mi arkadaşlar? Bu arada yaşım 27

En Çok sorulan sorulara cevabım,
***eşimle cocuk konusunu evlenmeden önce konusmadık.onun bukadar cocuk isteyebileceği ve benİm bukadar istemeyecegimi tahmin etmiyordum.evlendikten sonra cocuklardan tamamen soğudum.okadar istemiyorum ki,biri bana anne olamayacaksın dese dünyaları bana vercek gibime geliyor.

* **eşinden boşan diyenlere de artık cevap vermiyorum.

Ayrıca hepinize yürekten teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anne olmak istememen senin seçimin, kimse seni bunun için suçlayamaz, sorunlu da diyemez bu kararın yüZünden.
Burda tek bir nokta önemli eşinle evlenmeden önce bu konuyu konuşmuş muydun? Çocuk düşünmediğini bilerek mi evlendi yoksa bilmeden mi. Çünkü senin çocuk istememek ne kadar hakkınsa eşinin de çocuk istemesi Hakkı.

Not: Ben de anne değilim kedim vardı o bile beni terketti bir balık bir de eşim yaşayıp gidiyoruz, çocuğum olmasını ve aramıza katılmasını da çok uzun süredir istiyorum ama henüz olmadı

Hayır almamalısın çok normal birşey herkes anne olmak zorunda değil buna bende dahil ve olmayı düşünmüyorum yaşımda 35 istemiyoruz biz Allahtan
Değil mi.ben de öyle düşünüyorum.etrafımda sokaklarda başıboş bırakılmış cocuklar,ağızlarında küfürlerle dolasan minicik bedenler görünce bile iyiki çocugum yok diyorum.ama patili çok çocuğum var o ayrı tabi :) bir de köpek kızım var (annemde kalıyor )

Bence almalısınız.

Ama sebebi istememeniz değil bu konuda çok fazla tepkiye sahip olmanız. Şahsen ben de evliliğimin ilk yıllarında istemiyorum. Ama çocuğum asla olmasın diye dua etmiyorum mesela.. Sizde korkudan ziyade biraz fobi gibi olmuş bu durum.. Bence birine danışın, normal dese bile en azından içiniz rahatlar ben anormal düşünmüyormuşum dersiniz :)

Söylemeden geçmeyeyim olurda doğurursam ben kendimden emin değilim bakamam diyorsan hiç düşünme dahi derim.Şeytanın avukatlığını yapayım hadi bebek istediğim halde eşim istemese kafam karişırdı yani bilmem anlatabildim mi.

Son düzenleme:
Kendini uzme ben 24 yasindayim ve yakinda 2 yasina girecek dunyalar tatlisi kizim var 2 yillikken hamile kaldim ilk 1 yil istemedim esimde saygi duydu bekledi anne olmaktan cok korktum yapamam diye hic istemedim 1 senenin sonunda yapmaya karar verdim korunmayi biraktik her ay olacagim diye beklerken hamile kalamiyordum uzulup aglamaya basladim keske en basindan beri isteseydim neden bekledim ki dedim her gun uzuldum 1 senenin sonunda hamile kaldim bu bana ders oldu simdi cok mutluyum ve keske evlendigimden beri hic korunmasaydim diyorum. Genc anne olmak gibii var mi?? Kesinlikle yok.. Cok guzel bi duygu ve benim esim bu kadar istese o ilk 1 yili beklemezdim bile hayat geciyor gunler bitiyor ve yaslaniyoruz bence calimalara basla bakamam korkusu mi yasiyosunuz?

Psikolojik destek almak seni bir anda anaç biri yapmayacak sonuçta altında yatan sebebi de bulabilirsin. Yani destek alabilirsin bence.

Eşin evlenmeden önce biliyor muydu böyle düşündüğünü? Sen böyle anlatınca üzüldüm valla adama.

Evlenmeden önce hiç konuşmadık.çocuk istemediğimi bilmiyordu.aslında ben bile bukadar cocuk istemeceğimi tahmin etmiyordum.1 sene sonra falan isterim diye düşünüyordum ama olmadı o his.böyle böyle 3 sene geçti

Hayır bilmiyordu.hiç konuşmadık.ben de bukadar olduğumu bilmiyordum.evlendikten sonra hepten arttı .eşime ben de üzülüyorum ama ,bilemiyorum...

Bu konuyu evlenmeden önce konuşmanız gerekirdi Bu birrrr
Eşiniz çok istiyormuş ve siz bile isteye onu üzmeye devam edeceksiniz bu ikiiii
Psikolojik destek almalısınız neden çocuk istemediğinize dair konular yüz üstüne çıkar bu da üçççç
Allah Hakkı'nızda hayırlısını nasip etsin :)

O zaman durum zor... Bilemedim ki hatır gönül için çocuk yapılmaz.. Ama hatır gönül için babalık duygusundan vazgeçmesi de istenmez eşinizden..
Ortak nokta Nasıl bulunur bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…