sade yaşam

3 3gunlukdunya ben erken rezervasyon yaptırmıyorum pek.
Bazı oteller yaz döneminde 3-5 günlük de olsa indirime Giriyor. Özellikle etsturun sayfa tatil fırsatları şeklinde oluyor. 400 TL lik otelde 150 TL ye konakladığımı bilirim ben.

BAHAR TEMİZLİĞİ
Kulpu kırık fincanları,
‘Zayıflayınca giyerim’ kotunu,
Son 5 aydır giymediğiniz kıyafetleri,
Arka balkona tıkıştırdığınız, bir gün yüzünü yenilerim pırıl pırıl olur dediğiniz o
sandalyeyi,
Dibi kararmış tencereyi,
Taşındığınız hangi evden kaldığı, hangi kapıyı açtığı artık meçhul olan o anahtarları,
Sırf genç ve güzel çıkmışsınız diye yanınızda o hiç sevmediğiniz tiple poz verdiğiniz
fotoğrafı,
Çekmecenin dibindeki müzik kasetlerini (kaset mi kaldı allah aşkına)
ATIN
Ohh bir ferahlayın bakalım. Tamam mı?
Şimdi ihtimalleri atın.
‘Olacaktı, son anda olmadı’ları atın, olmamış işte.
Takılıp kaldığınız o günü,
Düşünüp durduğunuz o lafı.
ATIN
Küstüğünüz için uzun zamandır görmediklerinizin aklınızda kalan son görüntüsünü,
Alındıklarınızın, gücendiklerinizin hiç umurunda olmayan o ‘olayı’
ATIN
O hiç beceremediğiniz yemeğin tarifini,
Kestiğiniz eski gazete küpürünü,
İçinizi kemiren o ukteyi
ATIN.
Zamanı gelince yiyeceğiniz soğuk intikam yemeğini de dökün.
Soğuk yemeğin hiç tadı olmaz.
Cevabı olmayan soruları
Kaçırdığınız fırsatları
Atıldığınız işleri
Beceremediğiniz ilişkileri
Kişisel gelişim kitaplarını
ATIN
Arkanızdan konuşanları,
Önünüzü kapayanları,
Alamadığınız terfiyi,
Oturamadığınız evi,
‘Şimdiki aklım olsa’ları
Aldığınız en kötü karneyi,
Hatta en iyi karneyi,
Çalışmayan saatleri,
İşe yaramayan fikirleri,
Kaçan trenleri,
Zamansız yaşlandıran dertleri,
‘O gün’ olanları,
Halının altına süpürdüklerinizi,
Dolabın dibine iteklediklerinizi
ATIN
Bakın, ne güzel güneş çıktı.

günaydın kızlar, an itibariyle evimi böcekler basmış durumda keşke bir ev bulsam da gönlüme göre çıksam offf banyoda da su akıyor biryerlerden Allah başka dert vermesin... bilemedim yani... ev bakacağım ve bir kaç işimi halledeeceğim bir de sevgili müşterimin bana proje geri dönüşü yapmasını bekleyeceğim

M maviduvar1 Ne güzel bir tanesini kullan bitir, sonra diğerini kullan göz kalemlerinin. Ben bitene kadar kullanıyorum, minicik kalınca çantama koyuyorum makyaj çantamda değerlendiriyorum.

Bu arada ellerine sağlık, haftasonu baya bir şey ayıklamışsın. İnsan fazlalıklardan kurtulunca rahatlıyor.

Malum sosyal medya hesaplarında bazı sayfalar var (sosyal medya çok kullanmıyorum, sadece bir iki akrabamın ve bir iki arkadaşın ekli olduğu bir hesabım var) O sayfalarda, yeni evlenmiş kızlar ya da çeyiz hazırlığında olan kızlar paylaşımlar yapıyor. Aman Allahım! ıvırlar zıvırlar, bardak süsleri, zilyon tane şey. Nasıl başa çıkıyorlar nasıl temizlik yapıyorlar hayret ediyorum. Herkesin kendi tercihi elbette ancak o fotoğrafları görünce, kendimi sadeliğe bir adım daha yaklaştırıyorum :) Bunu da paylaşmak istedim...

Bugün yırtılan bir ayakkabımı atacağım. Eskilerden hep giyerim diye tuttuğum ancak giymediğim converselerimi vereceğim. Elime geçerse fazlalıklar onlardan da kurtulacağım :)

Hepimize hayırlı haftalar olsun!

günaydın kızlar
yeni bi haftaya başladık. sabah sporumu yaptım. duşumu aldım.
işe geldim ama bugün tembellik yapasım var.
X x_girl_y0 evet atınca sanki hafifliyorum.

o dediğin evleri ben de görüyorum. allahım diyorum bunlar nedir böyle. ıvır zıvır. her yerde bir şey.

annemin mahallede çok dar gelirli var demiştim iş arkadaşa...konuşma arasında.
bana poşetler dolusu kıyafet getirmiş.
üşenmedim başka iş ark ile baktık hepsine.
markaları ya twist ya yargıcı ya İpekyol.
etiketi bile duruyor.
üzüldüm onun adına.
bunlar niye böyle dedim ya ne bileyim 36 beden diye aldım eve geldim bol oldu kaldı öyle zaten indirimden aldım demez mi.
çok kızdım. ben yeni yeni sadeleşiyorum daha çok sey var dedi.
ondan öncede 3 çöp posetı yine kıyafet meyve sıkacağı, ceyızı herseyı...pufffff

gerçekten değişikmiş.
ben o mağazaların kapısından içeri girmedim daha.
hem çok pahalı hem de bana soğuk geliyor nedense.
gerçi benim de zamanında etiketini çıkarmadan verdiğim kıyafetler oldu ama böyle marka falan değildi.

İlgili bir anneye benziyorsunuz
Okul araştırılen bunlara dikkat etmediniz mi yoksa okullar pek açıklamıyor mu, sonradan mı ortaya çıkıyor
Benim de bu yıl vermem gerekecek de ben de böyle bir okulda olsun istemem
Bu arada hangi şehir kazara oraya vermeyeyim

Merhaba sade bayanlar.forumu uzun süredir takip ediyorum.artık bende aranıza katıldım.2.5 senedir evliyim.sadelik adına yaptığım şeylere gelirsek.bütün çeyizlerimi fazlalıklarını anneme geri yolladım.fazla yorgan battaniye nevresim...çetik havlu lif vss....bunlar bile rahatlatmaya yetti.evimde bulunan süs eşyası biblo kaldırdım.yatakodamdaki komidinin üstündeki lambaderleri bile yok ettim :)temizlik çok kolay oluyor böylece.aynamın önü zaten bomboş.herşeyin bi kutusu var çok rahatlattı beni.yumuşatıcı ve parlatıcı kullanmıyorum.sirke kullanıyorum.yerlerede aynı.oda kokularımdan vazgeçemiyorum şimdilik.genelde hep düzenliyimdir.çalışan bir bayanım.temizliğimi cuma akşamı yaparım.evim 105 m2 2.5 saate temizliğim bitiyor.böylece haftasonum bana kalıyor.yemeklerimi 2 günlük şeklinde yapıyorum.kıyafet konusunda kendimi eğitemedim.aslında hep akıllı alışveriş yapıyorum sezon sonu takip ediyorum.kaliteli ürünleri yarı yarıya alıyorum ama bazen abartıyorum.bu ay itibari ile kartlarımı sıfırladım.girmeyide hiç dşünmüyorum.çok huzurluyum şimdilik :)sosyal hesaplarım var fakat aktif kullanmıyorum...şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

Sadeler bende evden koltuk altında bekleyen koltuk yastıklarını,kol çantası,makyaj çantası,kol saati ve yolluk çıkardım.Oh yaşasın sade yaşam.

Gunaydın

Ev nasıl hafiflediyse artik atacak bisiler cıkmıyo

Fis,fatura attim

Ayakkabi kutulari attim

eski bir cantam vardi takmadigim o elden cikardim

Esime tras.mak. almistim kullanamadi yani svmedi öyle duruyodu kutusunda
Cok sevdigim bir abim ailecek gorustugumuz ona verdim

Oglumun ufalanlardan ayiriyorum yine 4-5 parca bisi var suan onlarida bir arkadasima veriyorum ogluna giydiriyo.

Kullanmadigim el kremlerim vardi onlari anneme ve arkadasima verdim

Kendi giysilerimden ayircaklarim var birazda onlardan ayircam

benimde 2 kutu verilecek eşyam var.
bu hafta hurç alıcam bazı eşyalarımı koyucam ortalıktan kalksın.
kitaplık alıcam annemdeki kitaplarımı getiricem.
depolama alanım az çare bulmaya çalışıyorum

kıyafetleri nereye verebilirim tanıdığımız felan yok vericek bir yer bilen var mı istanbulda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…