sade yaşam

slm sadeler bayadir yazamadim buraya ama takipteyim okuyorum sizleri. bende yavas yavas geliyorum arkanizdan :) kiyafet fazlaliklarini ver ver bitmiyo bahar temizliginde butun dolaplari elden gecircem ceyizden kalmalari da. gecen gun vestiyeri temizledim uc giyilmeyen ayakkabiyi verdim. eski ilaclari attim baya bi. oglumun kiyafetleri de duzenlenmeyi bekliyo su an kpssye calistigim icin ayrintili bir temizlik yapamiyorum malesef. bu arada hayatimda ck guzel gelismeler oluyo ailevi problemlerimizi atlattik. ihmal ettigim ilaclarimi da kullanmaya basladim cook iyi geldi gercekten. cok sukur kafam rahat olunca derslerime de yeterince calisabiliyorum hedefime adim adim yaklasmak beni inanilmaz derecede mutlu ediyo.Rabbim herkese mutlu saglikli gunler versin :21:

İlgili bir anneye benziyorsunuz
Okul araştırılen bunlara dikkat etmediniz mi yoksa okullar pek açıklamıyor mu, sonradan mı ortaya çıkıyor
Benim de bu yıl vermem gerekecek de ben de böyle bir okulda olsun istemem
Bu arada hangi şehir kazara oraya vermeyeyim

geç okuyup geç yazıyorum,özür....

okul araştırması yapmadım.çünkü ana sınıfına vermeyi istemiyordum.kendim yaklaşık bir yıl çocuk eğitimi konusunda(3-6yaş) bir kursa gitmiştim...çalışmayıp evde kızımla ilgilendim vaktimin çoğunda..

ha,okulda da açıklama hiç yapılmadı....her ne kadar istemesem de iki okullagörüşmem oldu...burada karar kıldık.

okul ilköğretim okulu olmadığı için 23 nisan etkinliği de yapılmayacakmış! öğretmen hanım! milli eğitimden davet gelirseymiş çocukları bir yerlere götürebilirlermiş! onlar da benim gibi haber bekliyorlarmış ! bilginize.....

sadelik adına....geçen hafta bir foruma gittim....aman Allahım nasıl bir insan kalabalığı...akın akın geliyorlar...bilmiyorum...bazen çok insan ,çok kalabalık bile insanı yorabiliyor...zarurii ihtiyaç dahilinde gitme sayımı azaltacağım...

Merhaba

Dün 2tane kavanoz attim

Az az kalan bakliyatlari ufak kavanozlara koydum posetlerini attim

Plastik deterjan ve su siselerini balkona koymustum onlari bahceye biraktim(plastik toplayan biri gelip aliyo)

Bitmis deodoratlar, ne idugu belirsiz yazilmis telf nolari,ise yaramayan kartvizitler,bozuk saat, kan testi raporlari(baya eski), kapattirdıgimiz tarihi dolmus kredikartlari(saklamisim), oglumum fotokopi cektirdigimiz isimize suan yaramayan ödev kagitlari, borcu bitmis senedinide aldigim taksit makbuzlari hepsini attim.
Ne cok birikmisler..

Telefon rehberinden bir kac isim sildim pek gereksizlerdi gec kalınmıs bir silinmislik oldu.

Galerimden resim ve video sildim kalabalik yapiyodu.

Bitmis 2dis macunu attim
Esimin dis fırcasini yeniledim.

Tarihi gecmis dolapda duran 1agri kesici krem attim.

Altlari erimis 2cift corap attim

Bozuk bir kulaklık attım.

Sacimi tutmayan esnemis 1avuc tel toka attimm

Oglumun yazmayan tukenmez kalemleri vardi onlari attim(yenilerini almam lazim renkli kullaniyo seviyo)

Oglumun okudugu 10tane falan hikaye kitabi ayirdim belediyenin kitap kumbarasina gidecek.

İcinde az az kalan bitki cayi kutularini attim yer kapliyolardi
Bitki caylarinida kucuk saklama kabina doldurdum cesit cesit bir kutuda oldular.

Portakal kabuklarini rendeleyip buzluga koydum(kek ve kurabiyelerimin vazgecilmezi)

Cikolata eritmistim firin posetinden kurabiye suslemek icin artti onuda öyle posetiyle buzluga koydum
Cikarir isitir 2defa daha kullanirim.

Biraz baza alti duzenlemem lazim ama bu aralar hic canım istemiyo ugrasmak hurclar var yikanip kurutulup öyle duzenlemek istiyorum

Hurcun olmadigi yerde elbise kılıflarina koyup duzenliyorum.
Yada fermuarlı yastık kılıflarina
2tane kullanmadigim tülüm var(yazlik alinca kullanirim diye sakliyorum) fermuarli yastik kilifina koydum öyle duruyo.

Merhabaaa,

Marie Kondo'nun Derle Topla Rahatla isimli kitabını okudum geçenlerde,

O günden beri evden eşya çıkar çıkar hala bitiremedim ama artık sanırım sona yaklaştım inşallah yani :)

Kıyafetlerimden bir sürü ayırdım bizim burada bir teyze ihtiyacı olanlar için küçük bir yer yaptı oraya getirilen her şeyi yıkıyor ütülüyor boyuyor vs. ihtiyacı olanlar gelip oradan alıyor. O yüzden içim çok rahat torbalar dolusu eşya götürdüm oraya.

Baza altı çeyizlerini hala tam bitirememiştim kalanların tamamını topladım doğru anneme istediğini yapsın :)

Hatıra vs diye sakladığım bir sürü saçma sapan şey vardı en 5 poşet çop çıkardım daha da çıkar gibi.

Ama sadeyim ve çooook mutluyum :)

Günaydın kizlar. Epeydir yazamadim. tr_lelli tr_lelli ne kadar cok seyler atmissin masallah. Darisi basima.

Ben de hsonu yapabildiklerimi yazayim.

Birikmis kartvizitleri attm

Esimin bunlar isine yarar mi diye getirdigi zerzavata yaramaz diyebilme basarisini gösterdim

Ayakkabilarimi elden cikardim 3 tane

Kablo cehenneminden eslesmeyen her turlu seyi attim

:KK33: :KK52:

Merhabaaa,

Marie Kondo'nun Derle Topla Rahatla isimli kitabını okudum geçenlerde,

O günden beri evden eşya çıkar çıkar hala bitiremedim ama artık sanırım sona yaklaştım inşallah yani :)

Kıyafetlerimden bir sürü ayırdım bizim burada bir teyze ihtiyacı olanlar için küçük bir yer yaptı oraya getirilen her şeyi yıkıyor ütülüyor boyuyor vs. ihtiyacı olanlar gelip oradan alıyor. O yüzden içim çok rahat torbalar dolusu eşya götürdüm oraya.

Baza altı çeyizlerini hala tam bitirememiştim kalanların tamamını topladım doğru anneme istediğini yapsın :)

Hatıra vs diye sakladığım bir sürü saçma sapan şey vardı en 5 poşet çop çıkardım daha da çıkar gibi.

Ama sadeyim ve çooook mutluyum :)
Aa gunaydin canim sende mi sadeciydin. :KK50:

Kiyafet katlamalarini konmari yapabiliyor musun ya.. benim sıkıntı. Dun utuleneneleri katlamak utuden fazla vaktimi aldi :KK51:

Aa gunaydin canim sende mi sadeciydin. :KK50:

Kiyafet katlamalarini konmari yapabiliyor musun ya.. benim sıkıntı. Dun utuleneneleri katlamak utuden fazla vaktimi aldi :KK51:

Evet ya bende buradayım daha çok okuyucu zaman zaman yazıcı :)

Ben o kadar sadeleştim kiii çekmecede katlanacak az şey kaldı hepsi askılarda. Çekmecedekiler de eşofman vs tarzı şeyler onları kitapta anlattığı gibi dikey duracak şekilde katladım inanılmaz yer tasarrufu sağladı. Çorap vs onları zaten hep gösterdiği şekilde yapardım sıkıntı olmadı o anlamda :)

Bu arada inanılmaz bir atış performansı göstermişsin tebrik ederim :)

Esim verilecekleri ayirdi. Saydim tam 32 parca.

6 si pantolon
2 si mont
Gerisi gömlek ve sweat tarzi

Ya cogu da sürekli giydigi yepyeni seyler. Gelince konusup bir kacindan vazgeciresim var. Nasil becerebildi kiymayi anlayamadim. Dolabinda bir kac parcasi kaldi. Sizlerde mi boylesiniz? Verilecekleri ayirqcagim deyince bu kadarini beklemiyordum

Günaydın kizlar. Epeydir yazamadim. tr_lelli tr_lelli ne kadar cok seyler atmissin masallah. Darisi basima.

Ben de hsonu yapabildiklerimi yazayim.

Birikmis kartvizitleri attm

Esimin bunlar isine yarar mi diye getirdigi zerzavata yaramaz diyebilme basarisini gösterdim

Ayakkabilarimi elden cikardim 3 tane

Kablo cehenneminden eslesmeyen her turlu seyi attim

:KK33: :KK52:
bir de ustteki mesajim cnntrm cnntrm

Vee 2. Etiket badimcim icin geliyoooorrr kubdef kubdef

Son düzenleme:
Esim verilecekleri ayirdi. Saydim tam 32 parca.

6 si pantolon
2 si mont
Gerisi gömlek ve sweat tarzi

Ya cogu da sürekli giydigi yepyeni seyler. Gelince konusup bir kacindan vazgeciresim var. Nasil becerebildi kiymayi anlayamadim. Dolabinda bir kac parcasi kaldi. Sizlerde mi boylesiniz? Verilecekleri ayirqcagim deyince bu kadarini beklemiyordum

Sürekli giydiği şeyleri vermesi iyi değil. Evde çeşit varsa durması taraftarıyım. Sadeleşmek adına bir kaç parça kalması daha masraflı. Eşimin yazlık çok az şeyi vardı. Mesela 2 3 pantolon, 3 4 gömlek bir kaç t-shirt. 1 kez giyince hepsi kirleniyor haliyle her hafta az çamaşırı makinede yıka, ütüle, üstüne yorgunluğu... Evet şimdi kıyafeti çok ama hepsi üstüne olan şeyler ve giydiği şeyler. Her pantolona 2 hafta da bir sıra geliyor ortalama. Haliyle 1 defa giyince hemen atmıyorum makineye (kirlenmemişse tabi), çamaşır az çıkıyor, ütü biriktirip ütülüyorum, bir defa almışsak uzun süre almıyorum. 2 gün sonra benzer şeyden alacaksa verme bence. Ama üstüne olmuyordur, artık giymekten sıkılmıştır, ihtiyacı olan birisinin işini görür :KK66:

Selamlar lohusalıktan sıkılınca başka işkerle meşgul olup kafa dağıtmak istedim bugün
Bebişi uyuttum, görümcem yanımda, o göz kulak oldu
Ben mutfak dolaplarımı düzenledim
Takımı bozulan tabak, fincan ve kapları ayıkladım, o kadar iyi geldi ki bana, deşarj oldum, hem de dolaplarım düzenli oldu, sevmediğim parçalardan kurtuldum, kimisi çeyize gelen hediyelerdendi, çok kaliteli değillerdi
Artık mutfağımda kullanmadığım birşey olmasın istedim, az ve öz
Ayırdıklarımı da görümcemle memlekete göndericem, kayınbabamın bağ evi var, orda değerlenmiş olur, bağda bahçede epey işe yarar, ohh rahatladım

geç okuyup geç yazıyorum,özür....

okul araştırması yapmadım.çünkü ana sınıfına vermeyi istemiyordum.kendim yaklaşık bir yıl çocuk eğitimi konusunda(3-6yaş) bir kursa gitmiştim...çalışmayıp evde kızımla ilgilendim vaktimin çoğunda..

ha,okulda da açıklama hiç yapılmadı....her ne kadar istemesem de iki okullagörüşmem oldu...burada karar kıldık.

okul ilköğretim okulu olmadığı için 23 nisan etkinliği de yapılmayacakmış! öğretmen hanım! milli eğitimden davet gelirseymiş çocukları bir yerlere götürebilirlermiş! onlar da benim gibi haber bekliyorlarmış ! bilginize.....
Esteğfirullah..
Ben de istanbuldayım
Hangi okul

X