sade yaşam

Merhabalar arkadaşlar.

Bir kaç gündür canım hiçbirşey yapmak istemiyor. Hava karanlık, yağmurlu... İçim daralıyor resmen...

Geçen gün salonumdan fazla süs eşyalarından bazılarını kaldırdım. Toz almak daha kolay oldu. Yatak odamda makyaj masamın üstünde de birşey yok. Dışarıda hiçbir ürün bırakmamaya özen gösteriyorum. Herşey çekmecelerde. Çekmecelere sığmayanlar banyo dolabının rafında. Temizlik daha kolay oluyor.

Kıyafet dolabını düzenlerken, bir iki gömlek, kırılmış askılıkları attım. Düğmelerini alırım diye tutuyordum aman alıp nereye dikicem uğraştığıma değmez dedim attım çöpe. Psikolojik olarak rahatlattı :)

Düzenlenmesi gereken bazı çekmeceler var ama o kadar üşeniyorum ki :KK43: Çorap çekmecem, ilaç çekmecem, hatıra anı biriktiriğim çekmece...

Merhabalar arkadaşlar.

Bir kaç gündür canım hiçbirşey yapmak istemiyor. Hava karanlık, yağmurlu... İçim daralıyor resmen...

Geçen gün salonumdan fazla süs eşyalarından bazılarını kaldırdım. Toz almak daha kolay oldu. Yatak odamda makyaj masamın üstünde de birşey yok. Dışarıda hiçbir ürün bırakmamaya özen gösteriyorum. Herşey çekmecelerde. Çekmecelere sığmayanlar banyo dolabının rafında. Temizlik daha kolay oluyor.

Kıyafet dolabını düzenlerken, bir iki gömlek, kırılmış askılıkları attım. Düğmelerini alırım diye tutuyordum aman alıp nereye dikicem uğraştığıma değmez dedim attım çöpe. Psikolojik olarak rahatlattı :)

Düzenlenmesi gereken bazı çekmeceler var ama o kadar üşeniyorum ki :KK43: Çorap çekmecem, ilaç çekmecem, hatıra anı biriktiriğim çekmece...
Bende sürekli birşeyler çıkarıyorum evden ama hala bitmedi.

Ben de birşeyler yapmak istiyorum ama üşeniyorum.
Mutfak dolaplarının içini temizleyip çatlamış kırılmış tabakları atacağım. Yenilerini almam gerek.
Annem yemek takımını günlük kullan diyor. Beklemesin dolabın içinde diyor. Yılda 2 kere ya çıkıyor ya çıkmıyor yerinden.
Hafta sonu perdeleri de yıkamak istiyorum. Evdeki herşeyi atasım geliyor.

Mutfak dolaplarının içini temizleyip çatlamış kırılmış tabakları atacağım. Yenilerini almam gerek.
Annem yemek takımını günlük kullan diyor. Beklemesin dolabın içinde diyor. Yılda 2 kere ya çıkıyor ya çıkmıyor yerinden.
Papatya benimde bu aralar evdeki her şeyi atasım var.

günaydın sadeler......mutlu sabahlar....312 deyim...geriden...

taie gitmekten bahsedilmiş geçmiş sayfalarda...oh ben de ne çok isterim şöyle çantayı kapıp gitmek...gittiğim yerde peynir ekmek bulayım yeter...az acı da sivri biber...domatesi söylemiyorum....
bir arkadaş yazmış...hatırlamıyorum şu an ismini...tam benim olmak istediğm ben....tatil bana görmediğim sokak,mahalle ya da daha önce tatmadığım yeni bir tat...baharat,yemek ,tatlı ne olursa...yeni bir yenilik...

hayat....olduğunca...

papatya.....takkulağına kulaklık...ister dinle ister dinleme...ilgilenilmediğini anlayan.ya da yok sayılan peşini bırakır gibi geliyor bana....

ssdelşk olarak...denizin küçülenlerini çıkarıyorum elden....az daha bekliyorum..her mevsim geçişi kıyafetlerde yaprak dökümü....
çok sevgiler....

not:sadeler benimde derdim var bu ara okulla öğretmenle....kendi yazımdan kopyalasam ayıp olur mu:oops:

1. selam anneler...selam çocuklarla ilgili olanlar....

fikrinizi almak istediğim konu şu:

kızım ana sınıfına gitmekte...bu yaşın akadar elimden geldiğince doğal beslemeye çalıştım...şekerden tuzdan olabildiğince minimum almasına gayret ettim...öy le ki ender zamanlarda içtiği çaya bile çay kaşığının ucuyla atar şekerini...hedefi annesinin sonunda başardığı 0 şeker....
    ilk kez bu sene bir iki kez cips tattık onunla.....ona aldığım cipsleri de farklıydı...(ondan gizlice yediklerim oldu bu bir itiraf)
    çikolata da daha çok bittere yönelttim....fındıklı antep fıstıklı...
    hazır kutu meyve suyu al iç kızım demedim...tatmıştır...ancak elzem..
    sütü de mahalle sütçümüzden alır yoğurdunu manada sütü ile inek sütünü karıştırır öyle mayalarım...
    ne ise.....bu saatte uzaaar gideer..
    velhasılı sadete geçeyim..

ana sınıfında listemiz var...kahvaltı listemiz...ne kadar sağlıklı olduğu tartışılır ancak...sadece hamur işinden ziyade meyvamız da kuruyemişimiz de var listede...velilerin çoğu uymuyor...sebepleri onalara kalmış...
    beni enterese eden konu;
    kara alınmış mış.....veli çoğunluğu ile haftada bir gün çocuk gevreği kahvaltılık gevreği günü yapılacakmış....ben çocuğuma şimdiye kadar vermedim hiç...alışmasını da istemedim...iştahı yerinde her şeyi yiyen sağlıklı bir çocuk....öğretmene söyledim...ben kahvaltı getireceğimi söyledim....canı çekerseymiş..çok canı çekerse bir arkadaşı verir tadar dedim...öyle olmazmış ya hep ya hiç miş!

yalnız bir defaya mahsus olsa onun için deneyim olabilir dedim ama sürekli...hafta da bir gün...yemesini istemediğim bir şeye neden alışsın ki bu saatten sonra....
    bu konuyu evde düşüneceğimi söyledim...biraz cızırtılı ayrıldık yanından....tavsiyelerinşze ihtiyacım var...yanımda olur musunuz?şimdilik niyetim kahvaltısını götürmek o günlerde...müdürle de koşacağım bu konuyu..ya hep ya hiç!!
    böyle şey olur mu...neden beslenme düzenini değiştireyim çocuğumun...haziranı iki hafta sayarsak 14 haftada bir kez onaylamadığım bir yiyeceği yemesi.....
    şimdiden teşekkür...

2. DenizGeldi, Bugün 05:20 Düzenle K.İ.B. Favorilere Ekle
  3. #1 + Çoklu Alıntı Cevapla

Günaydın kızlar
DenizGeldi DenizGeldi ben de bayılırım tatilde kafama göre gezmeye. Hiç sevmiyorum otel tatillerini. kalinkaselin kalinkaselin cız bız tatil diyordu buna.
Okulla ilgili haklı olduğunu düşünüyorum. Bir kaç kere istediğim tarz kahvaltısını götür duruma göre yeniden değerlendirirsin
Bu hafta hep bahane uydurdum. Ama anlamıyor. Aslında anlıyor. Anladığı için de daha sıkı yapışıyor bana. Ben kaçıyorum o kovalıyor. Bakalım sonu ne olacak.

Ama günlük kullanınca da çok çabuk yıpranıyor. 2 yemek takımım var benim. Günlükleri biz kullanıyoruz. Çaya, pastaya, oturmaya, yemeğe kim gelirse de diğer takımı kullanıyorum. (günlük takımların özellikle fincanlarında çatlamalar oldu, ya da elimden düşürüp kırdıklarım vs vs...)

mutfak dolabi isine bende girisecegim en kisa zamanda gözüme batanlar var... esim yakinda beni de atarsin alistin atmaya diyor(kendisi sürekli biriktirme taraftari olunca):KK70:
DenizGeldi DenizGeldi bence okul konusunda haklisin cocugum yok lakin olsaydi bende senin gibi düsünürdüm kendimiz icin bile buna dikkat ederken kücüück cocugun beslenmesi neden degissin ki

DenizGeldi DenizGeldi Okuldaki yemek sorununda sen haklısın.Diyorum ki diğer Veli'lerle konuşsan.Bence senin dışında da böyle düşünen Veli'ler vardır.Belki senin gibi dile getirmiyorlardır.

DenizGeldi DenizGeldi Okuldaki yemek sorununda sen haklısın.Diyorum ki diğer Veli'lerle konuşsan.Bence senin dışında da böyle düşünen Veli'ler vardır.Belki senin gibi dile getirmiyorlardır.

desteklere teşekkür....
sanırım haklı olmak pek bişey ifade etmiyor çoğu zamna...hayatın hemen her konusunda...diğe r velilerle konuşmak..........yeni yıla girerken eğlence konusunda fikrimi söyledim...malum.yerli malı haftasını geçmiştik...başka okullarda kutlanmış bizde adı bile geçmemişti...biraz baş olan bir veliye söyledim...karıştırmayın ortalığı,öğretmen istemiyor oldu...aynen :KK57:oldum...fikrinizi söyleyince mikser oluyorsunuz...

heh...toplantı olmuş...karar verilmiş....öğretmenimizin bir çok konuda la kayıt olduğunu düşünüyorum.

sadelikten de bir kaç şey yazayım konu dışı olmasın....kızkardeşim,annem cam eşya konusunda yeni bir şey gördüler mi hoşlarına gitti mi kendilerine alacakları zaman bana da alacaklarını söylüyorlar istemiyorum alma diyorum..var.yirmi küsür yıllık evliyim.daha çeyizden kırılmayan şeylerim var.bitsin...ihtiyaç olsun öyle alayım diyorum...o zaman ben alayım...
ya da kızıma ananesi şunu gördüm alıyiiım bunu gördüm vs vs vs ....fazlalıkların hepsi dolap bekçisi..eskiler derlermiş ya çocuğun yediği helal giydiği haram diye...
hem çok fazla eşya ve oyuncağın çocuğu doyumsuz yapacağına inanıyorum..gözlemlerim böyle...

Merhaba sadeler :)

Güzel bir haftasonu geçirmenizi temenni ederim.

Merak ettiğim bir konu var. Makyaj malzemeleri. Fondoten, pudra, kalem rimel tamam, birer tane vardır ama ya allıklar, farlar, renkli göz kalemleri? Günlük hayatta, rimel göz kalemi ruj ve allık kullanırım. Daha özendiğim zamanlar azıcık fondoten ve pudra da eklerim. Ya da kalem yerine eyeliner çekerim. Palet palet allığım farım yok elbette, 4 tane var ve kıyafete göre rujuma göre sürüyorum. Ama farları, binde bir kullanıyorum. Elden çıkarsam kullanacağım zaman gidip far almak gereksiz masraf bana göre, sonuçta evde var neden atayım ki? Siz bu konuyu nasıl hallediyorsunuz?

X x_girl_y0 ben de öyle çok far paleti var ki. Hatta bazıları 15 yıllık falan. Sabah makyaj yaparken bunları atayım diyorum sonra kalıyor. Bi sürü siyah göz kalemi var. Almışım da almışım.
En kısa zamanda el atacağım makyaj çantama.

Az sonra mutfak dolaplarıma el atacağım. Hepsini yapamam bugün. Üsttekileri ancak.
Çeyizden kalan yaklaşık 5 yıl önce kaldırdığım yemek tabaklarını, cam tepsileri, kenarı kırılmış tabakları ayıracağım.
Geçenlerde aklıma geldi. Papatya takımları vardı eskiden. Onlardan var bende. Onları günlüğe çevireceğim. Yenisini almayacağım.

Bugün yatak odasının, mutfağın ve oğlumun odasının perdesini yıkadım astım.
Mutfak dolaplarının içini temizleşdm.
Varlığını Bile unuttuğum
Bi takım fincan
2 adet cam tepsi ( eskiden çok moda idi)
5-6 tane yemek tabağı
Bi kase
Bir sürü kavanozu bi kuyuya doldurup çöpün yanında koydum.
Hafifledim sanki biraz.

Hangi uygulamalar var
Ben erken rezervaayon da yaptırsam hep oahalıya kalıyorum :110:
canım tamamen kısmet işi cep telefonlarına indirilen uygulamalar var ama ucuza kalmak pahalıya kalmak diye birşey sadece türkiyede var diyebilirim sana bir çok yer kendi kampanyasını yapar, hınca hınç dolu olan mevsimler haricinde hemen her yerde optimum birşeyler ayarlaman mümkün. Elbetteki 10000 tl lik tatili 1000 tl ye ayarlaman pek fazla söz konusu olmuyor. ben işim gereği falan çok gezimiyorum ama ailemin yarısı başka yerlerde yaşıyor dolayısıyla ister istemez sirekli bir bavul taşıma halindeyim diyebilirim o arada bakıyorum. pegasus, booking ve trip advisor ı çok kullnıyorum kendi adıma. Ayrıca, ben de gezi ve yemek sitelerinde ve bir kaç blogda yorumlar yazıyorum ve takipçilerimin önerilierini çok değerlendiriyoum. yani şurayı gördünüz mü burayı deneyin tarzı denen yerlere gidip karıştırınca çok fazla butik fırsat buluyorum... Yani işin içinde olman fırsat bulmanla çok ilintili, yanlız sana tek diyeceğim hatun başına ben kilimimi sudan çıakrtırım diye gezmelere kalkardsan arada bir yukarıdaki ne başına canııımmm??? diye yokluyor seni aman haaa. Sapık dolu

Son düzenleme:
X