- 14 Şubat 2011
- 1.983
- 1.553
- 133
- Konu Sahibi philosophy
-
Maşallah siz gayet sadelestirmissiniz hayatınızı.darısı başımıza...İyi akşamlar herkese.Konunun bdv ki kısmının tamamını okudum.Ben yeni evliyken çoookk çoook yoğun bir kadındım.Öyleki herkesin herşeyine koşmaktan eşime halim kalmazdı.Ev hanımıyım ama zaman yretmiyordu dinlenemiyodum bile.Sonra yıllar sonra kafama dank etti bazı seyler.Etrafımda aman kırılır diye tuttuğum mutsuz olup sıkılmama rağmen görüştüğüm insanları eledim birer birer.Bir baktım kitap okumaya zamanım kalıyor bu çok hoşuma gitti.Sonra çeyizleri eledim bir bir.Kocaman sandıktan geriye küçük bir hurç kaldı.Öyle hafifledimki anlatamam.Hiçbirseyi çöpe atmadım.Kermeslere evlenecek kızlara bir kısmınıda köylere gönderdim .Koskoca yemek odası takımının vitrinini verdim gitti.İçinde bardak çardak kristal süs eşyası ne varsa dağıttım.Annem çok kırıldı önce.Sonra ona dedim ki annecim sana ahirette sevap lazım değilmi?Sen hem bana çeyiz yapma sevabı aldın aynı çeyiz başkalarının da işine yaradı birde öyle sevap aldın Allah hayrını kabul etsin dedim.Gönlünü aldım.Evimde kullanmadığım belki birgün lazım olur diye beklettiğim bir iğnem bile yok şu anda.Harcama konusuna gelince.Kozmetik harcamam sıfır.3 ayda bir aldığım el kremi ve deodorantı saymazsak.Önceden iki parça şeklinde kombin yaparken (etek _bluz) şimdi elbise alıyorum o da düğünde bayramda .Onun dışında giysi almıyorum.Evde giymek için özel bişey almam.Dışarı giysilerim biraž eskiyince evde giymelik ayırırım.Dolabımda giymediğim bişeyi tutmam.Bizim marketimiz bim.Yaklaşık 4 yıldır bim takılıyoruz çok da memnunum.Gayet uygun fiyatları.Yemek israfına da dikkat ederim.Bekleyen pilavı çorbaya artan menemeni börek içine dönüştürür tüketirim.Yazın mutlaka kış hazırlığı yaparım.Eksiklerimide k.v tamamlar sağolsun.Kışın pazar çok pahalı olduğu haftalar imdada yetişiyor bunlar.Bir siyah bir kahverengi botum aynı şekilde bir siyah bir kahverengi ayakkabım var.Yırtılana kadar yenisini alamam.Topuklu bir siyah bir krem ayakkabım var düğünden düğüne giyiyorum.poğça börek yapıp buzluğa koyuyorum oğlumun çantasına koyuyorum .hem sağlıklı hem ekonomik.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.yine yazarım.
Canım merhabaPapatyacım iyi akşamlar canım
Bende sade yaşamı tercih edenlerdenim.
Sadece para olarak değil , ruh ,zaman,gereksiz herseyden arınmak
Maddi anlamda; isim çok stresli olduğundan dolayı, kıymet bilirim parami kiyafete yatırmam. Yemek yemeyi çok severim. Ona para ayiririm... Çünkü yarın birgün isten olur ki cikarilirsam hayatıma devam edebilmek için kenarda param olmalı. .
Şükür etmek.. olana da olmayana da..
Hiçbir zaman hırsa sahip olmadım bedenimi ,ruhumu yoracak kadar..
Nasıl olsa 3 günlük değil mi dünya ?
Çok para kazanmak gbi bir derdim olmadı asla..
Huzurlu olmak onceligimdi.
Mesela indirim var diye illa o mağazadan birsey almam..
Herşeye sahip olmak gbi bir anlayışım yoktur..
Başımı sokacak bir evim , huzurum, inancim ve sevdiğim olsun.. borcum olmadan hayatımı devam ettireym. .
Daha ne isterimki Allah'tan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?