- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
-
- Konu Sahibi philosophy
- #2.661
papatyacım çok güzel bi karar vermişsiniz en kötü yaza kadar nakit olayına adapte olursunuz@heyecandorukta aramıza hoş geldin. şimdiden allah kavuştursun diyeyim.
ne kadar güzel şeyler yazmışsın. keşke ben de evliliğimin ilk yıllarında bilinçli olsaymışım. ama şimdi bakıyorum da o zamanlar resmen çocukmuşum.
philosophy hayırlı olsun yeni okulun.
Saye- karta karşı savaş açtık ailecek artık. bu ay ki kart borcumuz 4600 tl. gerçi bu ay özel bir aydı. fazladan harcama yaptık. ama bundan sonra arabaların mazotları ve toplu market alışverişi dışında kart yok. netten alışverişl yaparsak da hemen vadesiz hesaptan ödeyeceğiz.
Bu ay hem kutlamalar hem de araba nedeniyle fazlaca ve fütursuzca harcadık. Ancak toparlanma Zaman'ı geldi artık.papatyacım çok güzel bi karar vermişsiniz en kötü yaza kadar nakit olayına adapte olursunuz
nakit harcayıp bi anda bi avuç parayı ödeyince insanın alışveriş yapma hevesini acayip kırıyo
Şampuan kullanmak yerine duş sonrası Gliserinli su kullansan sacın nemlenir yumusar. Ya da argan yagı gibi bir yağ.-ben sirkeyi çamaşırda artık baya baya kullanıyorum yumuşatıcı kullanmayınca sadece deterjan kokusu oluyo sirke hiçbi şekilde kokmuyo
-iç çamaşırlarını artık yıkamadan bi kocada ıslatıyorum üstüne sabun tozu ve sirke döküyorum 50 derecede 1 saat yıkıyorum ben temiz olduğuna inanıyorum....:) sabun tozununda ağır kimyasal içerdiğini düşünmüyorum
çünkü oğlum 6 aylık olana kadar kıyafetlerini sabun tozuyla yıkıyodum :)
havlular için sirke ve beyaz sabun çok iyi geliyo
bide eskiden kaynatırlardı çamaşırları acaba işe yarar mı hala bilmiyorum??? hani mikrobu falan kalmaz kaynatınca sağlıklıda bi yöntem bilemedim...
benim sorunum saçımın sertleşmesi diil sirke bunu tamamen hallediyo zaten saçımın ıslanınca sirke kokması mesela abdest alıyorum saçım ıslanıyo başlıyo sirke kokmaya argan yağı hiç kullanmadım kokusu nasıl keskin bi kokusu varsa aslında sirkeyi bastırabilirmi??Şampuan kullanmak yerine duş sonrası Gliserinli su kullansan sacın nemlenir yumusar. Ya da argan yagı gibi bir yağ.
Şampuandan vazgecmişken ekleme tekrar diye diyorum. Ben de denemiştim ama sıkıldım. Uygulaması bana kolay gelmıyor. Sirke kokusunu zaten saymıyorum bile.
aslında kuruyken hiçbi sorunda yok böyle doğal bebeksi bi kokusu var ama ıslanınca sanki saç o saç diilmiş gibi bi acayip oluyo sirke kokuyobenim sorunum saçımın sertleşmesi diil sirke bunu tamamen hallediyo zaten saçımın ıslanınca sirke kokması mesela abdest alıyorum saçım ıslanıyo başlıyo sirke kokmaya argan yağı hiç kullanmadım kokusu nasıl keskin bi kokusu varsa aslında sirkeyi bastırabilirmi??
gliserin saçımın o keskin kokusunu almaz ki...
halledersin papatyacım sen :) neler halletmedin:)Bu ay hem kutlamalar hem de araba nedeniyle fazlaca ve fütursuzca harcadık. Ancak toparlanma Zaman'ı geldi artık.
Tatil taksitleri bitince daha iyi olacak.
Sağol canım
Yok işte sirke yerine onları kullan. Sirkenin yumusatma görevini devrediyoruz burdabenim sorunum saçımın sertleşmesi diil sirke bunu tamamen hallediyo zaten saçımın ıslanınca sirke kokması mesela abdest alıyorum saçım ıslanıyo başlıyo sirke kokmaya argan yağı hiç kullanmadım kokusu nasıl keskin bi kokusu varsa aslında sirkeyi bastırabilirmi??
gliserin saçımın o keskin kokusunu almaz ki...
ay evet ya yazın hiç çekilmez doğru diyosun:)Yok işte sirke yerine onları kullan. Sirkenin yumusatma görevini devrediyoruz burda
Sirke olmuyo sacta.. hadi kısın ıslanmaktan korudun ama yazın sıcakladıkca buram buram gelecek yıne.
Sağol canım benimhalledersin papatyacım sen :) neler halletmedin:)
ben sacim icin hatayin defne sabununu kullaniyorum el yapimi icim rahat ama cok sert saclarim ne yapacagim bilmiyorum bu konudabende sadeleştiğimden beri dağınıklığı önleyemiyorum malesef ama toparlamam daha kısa zmanımı alıyo:)
burdan bi arkadaş çöp kutusunun yakınlarına giymediklerimi bırakıyorum demişti kimdi hatılayamadım
belediyeye verilemeyecek gibi olan kıyafetleri çamaşıt suyu lekesi olmuş , aşınmış vs.. vs.. olanları bi poşete koydum geri dönüşüm çöpünün üstüne koydum havanın yağışlı olmadıgı bi gün 3-4 saat sonra yoktu almışlar birine vermediğim kıyafetleri bile alan olmuş...:)
no poo uyguluyodum biliyosunuz bu konuda bi geri bildirim yapmak istiyorum
karbonat saçlarımın özellikle diplerine çok iyi geliyo ama sertleştiriyo
yumuşatmak için sirke lazım oda saç ıslanınca koku yapıyo çünkü iş yerinde evde yağmurda kalınca abdest alınca saç ıslanınca bildiğimiz sirke kokuyo
banyoda önce karbonatla sonra sirkeyle sonrada bir defa çok çok az şampuanla saçımı yıkıyorum şu an memenunum
önce madem şampuan kullanıyorum karbonatın ne gereği var diye düşündüm ama saç diplerime o kadar iyi geldiki vazgeçemedim...
bende aldım el yapımı sabun duş jeli yerine kullanıyorum:) saçıma denemedim...ben sacim icin hatayin defne sabununu kullaniyorum el yapimi icim rahat ama cok sert saclarim ne yapacagim bilmiyorum bu konuda
ben de dügün zamaninda yasadiklarimdan ötürü aynen senin gibi düsünüyorum. özellikle benim memlketimde olmamizdan ötürü rahatsizlardi ama alistilar artik bende fazla takilmiyorum...M maviduvar1 teşekkür ederim,inşallah hayırlı olur okulum,en önemlisi geri gelmekti çok şükür.
Saye- benimde bana yansıttıkları bir sorun yok ama ben sürekli kendi kendime sebep sonuç ilişkisi kuruyorum kafamda.sanki bana söylemiyorlar ama hafif imalarda bulunuyorlar gibi hissediyorum,bilmiyorum ama en zoru ruhen sadeleşmek.
sacina denemeni tavsiye ederim bu sirke olayi benim icin cok zahmetli yapamiyorum:) ama bi yildan fazladir sabun kullaniyorum memenunum, arada zeytinyagi kahve ve yogurtla bakim yapiyorum iyi geliyorbende aldım el yapımı sabun duş jeli yerine kullanıyorum:) saçıma denemedim...
Kaç yıllık evlisin? Bende takılmıyorum aslında ama beynimi işgal etmesinden hoşlanmıyorum. Sanki yapmam gereken ama yapmadığım birşeyler var,ama inanki başından beri bir ima sezmeseydim daha rahat ve samimi davranabilirdim belki,yada bu benim karakterim kimseye zararım yok sonuçta.ne biliyim birini merak edersen ararsın, o arasın diye beklemek, aradım açmadın demek çok saçma. Mesela kayınvalidem yanımda işte bilmem kim bayramda aramamış,başka biri telefonu açmamış gibi laflar ediyor,belki bana laf sokmak amaçlı değil ama sinir oluyorumben de dügün zamaninda yasadiklarimdan ötürü aynen senin gibi düsünüyorum. özellikle benim memlketimde olmamizdan ötürü rahatsizlardi ama alistilar artik bende fazla takilmiyorum...
yüzdeyüz yarar benim saç diplerimde böyle bir gün sonr kaşınmaya başlardı bide şimdi farkediyorum bunu hani elimize yağ dökülürde yada çok yağlı bi kremle kremlerizde havayla teması kesilir ya aynı öyleymiş su an nefes alıyo saç diplerim böyle naneli şeker yutaarsında nefesin açılır hissedersin aynı onun gibi bişey:)kalinkaselin karbonat saç diplerine nasıl bir etki yaptı? Benim saç diplerimde çok kepek var ve kaşınıyor, işe yarar mı acaba.