Merhaba sade hanımlar
Cuma günü keşfettim bu topigimizin ve o günden şu ana kadar fırsat buldukça okudum şu an tüm sayfalar okunmuş bol bol ekran fotosu alınmış şekilde :) o kadar çok yazmak istediğim şey var ki çok uzun olacak ama hem ben unuttukca okuyayım hem de fikirlerimiz çoğalsin diye yazmak istiyorum :) Simdiden çok uzun olacağı için vaktini caldiklarimdan Özür diliyorum :)
İki yıl önce Ünv bitti ve aile Şirketimizde calismaya başladım. Eğitim hayatım boyunca dershaneye gitmediğim Ünv de birincilikle bitirdiğim halde "patron kızı" muamelesi gördüm. Başka bir şirkete gitse idim eminim daha çok maaş ve daha çok özgür olacağıma. Şirkette bir kız ile ayni Odadaydik ama kız bana resmen mobbing uyguluyordu. Bende aman patron kızı demesinler diye inanılmaz mutevaziydim. Zaman geçti 5-6 ay kız benim bu halimi kullanıp resmen is yapmamaya başladı bende is veremediğim şirketten en son ben çıkar sabah ilk ben girerdim is yetişsin diye. Sonra onu çıkarmaya karar verdim ama inanılmaz vicdan azabı yaşıyorum 3 hafta uyuyamadim diyebilirim kendisini uyarmaya başlamıştım ama değişmedi. Sonra bir gün açıkladım sen bilirsin ben is bulurum dedi (X hanim gibi bir hitap yok zaten hic ben o şekilde hitap etmeme rağmen) en son tazminatını kıdemini arti yarı kıdem elden vererek çıkardım. Ama beyin olarak tamamen rahatladım ve yerine birini almadan işler daha çabuk bitiyor. Ve is yerine "patronun kizi" olarak değil başarım ile geldiğimi ben de diğer çalışanlar da artık öğrenmiş bulunuyor o anlamda şirkette arkadaşım yok olmasını da istemiyorum böylelikle is yapabiliyorum ve yaptirabiliyorum.
....
Şu an 1 yıllık evliyim. KV KP ile çok şükür hiç sorun yaşamadım sadece KP çok yapmacık geliyor hitap hep "yavrum kuzum" ilkten çok hoşuma giderdi ama zamanla anladım ki yapmacık o yüzden artık çok aramiyorum ama asla kötü de değilim. Ama kV çok dobradir çok da severim.
......
İnsanların hayatıma müdahele etmesinden nefret ederim. Salı günü eşim askere gidiyor. Annemle çok yakınız tutturdu bizde kalacaksın diye. Yalnız kalmaya hayatımı düzene sokmaya ihtiyacım var diyorum anlamıyor. En son çok sinirlendim bir hafta konuşmadık sonra aradı tamam istediğini Yap ama arada gel diye dedik sen ısrar etme ben zatenngelirim ama emri vaki en nefret ettiğim şey. Hayatıma annem dahi olsa karıştırmam.
.....
Bu topigi okumaya başlayınca
M
maviduvar1
nin namaz spor rutini çok hoşuma gitti dün bir koşu bandı aldım netten inşallah sporu düzenli hale getirmek istiyorum bakalım :)
Ucuz ve yer kaplamayan bir koşu bandı aldım çünkü ben 3 kere yıllık ödeme yapıp spor salonuna 4. Kez gitmeyen bir tipim
en azından sporu bırakırsam bile üzülmem verdiğim paraya diyorum ama inşallah yaparım tabii :)
......
En nefret ettiğim huyum (3 gündür nefret ediyorum bu bana hiç sorun gibi gelmemisti) mesela boyama kitapları çıktı ya yetişkinler için aldım. Ve boyalar için tam 350 tl ödedim farklı boyalar olsun diye bir sayfa boyadım sadece 1 yıl olacak alalı belki de. Mesela kanavice hoşuma gitti bir dönem en iyi markanın tüm ip numaralarını aldım bitmiş bir masa örtüsü gibi bir şey var başka hiç bir şey yok hepsi duruyor. Bi ara dikiş dikmeye öğreneceğim dedim gitti en pahalı makineler den aldım bir sürü ip kumaş sadece nisanimda dağıtmak için lavanta kesesi diktim. Bu yıl örgüye merak saldim tam 400 küsür liralık yün aldım (şu ana kadar 7 çocuk mutlu ettim çok şükür ama evde 170 çocukluk yün var.. ) Ayrıca kitap okumak ve almak en büyük tutkum sayısını bilmiyorum kitaplarımin günde 100 sayfadan az okumamaya çalışırım ama kitaplarımin yarısı belki de okunmamış. 2016 için en net kuralım kitaplarım bitmeden yeni kitap almamak ve bir aydır almıyorum çok mutluyum.
........
Tabak çanak ikram konusuna gelince. Ben tabak canagi gerçekten çok seviyorum. Çeyizimi alırken tek tabağa 30 tl vererek oluşturdugum 12 li bir takım tek fincana 25 tl vererek oluşturdugum yine 12 kişilik bir takımım var. Onlar dışında 2 tane kahvaltı takımı 2 tane yemek takımı 2 tane çatal kaşık takımı var hepsi 12 kişilik. Ama hiç biri misafirlik değil. Esim hayatımdaki en özel insan ve onunla sık takımlar da sağlıklı yemekler yemeği, malzemeleri amaçları dışında kullanmayı çok seviyorum ( fincanı salata kaseti gibi geniş olanları vs.) Misafirim ikimizde çalıştığımız için çok gelmez gelenler de sevmediğim kimse olmaz. Ben onlara çeşit çeşit yiyecek hazırlamayı çok seviyorum. Ve arkadaşlarım giderken birer tabakta eşlerine götürmeleri için veriyorum ısrar olmuyor.
......
Eşim askere gideceği için zaten düzen oturtmak istiyordum çünkü aksamlari eve gelince hep birlikte oturmak istediğimiz için hep bir düzensizlik hakimdi şimdi bu ayrılık sürecini kendimi pratiklestiemk ve bir düzen oturtmak icin verimli kullanmak istiyorum. Bu ayrılığa Hayır olarak bakmaya başladım :)
.....
Cuma gününden itibaren de bu topik sayesinde küçük bir not defterini çantama aldım ve o andaki nakit banka tutarlarıni ve kredi kartı borcumu yazdım aksamlari da ne için ne harcadığımı yazdım bu alışkanlık haline gelirse bu konu da düzene girmiş olacak. bir de Akşam anneme uğradım giderken evimde o an etrafa baktığımda fazlalık gördüklerimi poşeti koydum ihtiyaç sahiplerine versin diye.
......
Son olarak ben de çok şükür sirkeyi hayatıma kattım. Her alanda kullanıyorum. Biri yazmıştı kim hatırlamıyorum ama "parlatici gözüne koymayın deler" diye bana aksine servis elemanları parlatici gözüne sirke koyun, buz dolabıni da karbonatla temizleyin dediler koku olmamasi için hangisi doğru ki acaba? Bir de çamaşır makinesinde yumuşatıcı yerine çoğunuz sirke kullanıyorsunuz. Ben yumuşatıcı kokusuna bayılıyorum. Yumuşatıcı olmadan nasıl kokuyor ? Ben şampuani da kokusu yüzünden bırakamam sanırım
.....
3 gündür durmadan okuduğum için çok şey yazdım gerçekten hakkınızı helal edin.
Şimdiden hayırlı sabahlar hepimize :) bugün ise gitmek zorundayım ve eşimle askerlik öncesi son günümüz...