sade yaşam

ayy kızlar benimde kv geldi aklıma siz yazınca...
allahım heryer dolap ve sıkış tepiş dolu..
oğlu askerden geldi daha hazırlık sınıfı kıtabı duruyor...
Temizlik yaparken zor olmuyomu acaba
Benim bi arkadaşım var annesi ve babası katırcıoğlu karili kocali adam elektronik seyler,marangoz zimpirtilari, terziligi var kumaşlar iplikler belki lazım olur diye koridoru boydan dolap yaptırmışlar ve o kadar uzun koridorları varki full dolap tren gibi içini arkadaşım bi açtı kafayı yersiniz ne ararsanız ... Annesi elişi incik boncuk hastası sürekli örgü orer , örgü oyuncaklar el isleri yazma lar vs...

Salonlarında iki tane vitrin var o eskinin vitrinleri olur ya oymali kakmali iki tane bide içi tıklım tıklım oğullarının ilkokuldaki kalem trasina kadar duruyor çocuk şu an universite iki de çocuğun oyuncaklari kadının kendi ördüğü oyuncaklar

Ben bi kere oğlumla gittim arkadaşa çocuk napcani nereye elliceni şaşırdı koltukların üstünde danteller tv sehpasinin tüm gözleri koltukların yanına katlı uzun dar kitaplık gibi bisiler koymuşlar onların içi dolu
Mutfağı hiç anlatmim her yer o kadar dolu ki koridor tipi mutfakta geniş bi mutfakta yan yan yengeç gibi yuruyolar:)
Temizlik işine gelince kadının iki kızı var ikiside calisiyo kendi tüm gün kızlar işten sonra ikişer saat temizlik yapiyolar:)
Kızlara üniversiteye hazırlandıkları kullanılmış test kitaplarını bile attirmiyolar

okurken ben daraldim burada yaa ne yapiyor bu insanlar

Kizlar teyzem aklima geldi
O hic bisi atmaz esyalari bilmem kac senelik
Tek tabaklar, tek bardaklar bi catisi var yok yok teyzemde enistemde ayni
Herseyin en ucuzunu aliyolar
Evi 3+1 mesela
Salon takimi ben kendimi bildim bileli var

Oturma odasindaki 2kanepesi de oyle kirik falan acinca zor kapaniyo

Mutfaginda birinin evinden kalan (kiracisinin) konsol gibi bisi koymus
Kizlarinin odasindaki dolapda oyle biri vermis
Yatak odasi da ben kendimi bildim bileli var
Eski vitrinden var bufeli upuzun
Halilari ucuzundan naylon karisik supursen de supurulmemis gibi
Disarda yemek yemezler
Hazir bisi almazlar
Tatile gitmezler
En ucuzunu ararlar hep

İyimi kötümü ben anlamadım ama
Binasi + baska semtte 2dairesi gecen yilda aldigi bir yazligi var.

Yazligina gidicekmi merakla bekliyorum :)

Sanki teyzeniz sade yaşamdan ziyade , elinde olanla yaşamı tercih etmiş gibi görünüyor. Tatil, dışarıda yemek bunları bilemem ama yatak odası salon takımı falan eskiler daha sağlammış demek ki kullanıyor.

Onun evide baya tikisik ama
O bufe hincahinc dolu
Mutfak dolaplari keza oyle
Biri bisi atsa bana ver diyo ya catiya tikiyo ya evin bir kosesine.
Cati cokmezse iyi yani

O kötüymüş o zaman. Biri bişey atacağı zaman alıp biriktiriyorsa.
Mutfagindaki konsolu biri atiyomus almis
Kizinin odasindaki dolapda oyle
Hayir durumuda iyi bide mutfak daralmis icinide doldurmus kayik tabak versene diyo hangi kayik? Oluyosun
Bir suru tabak var tek kalanlar cizilenler
Oglunun bekar evi vardi okurken ordan firini atiyolarmis yani eskiymis onu da almis gelmis evinde firini var dursun lazim olur diyo onuda buz dolb. Uzerine koymus
Kulbu olmayan tencereler
Cizik tavalar falan her telden var.
Annesine cekmisler :)

Sürekli takip ediyorum burayı ancak sessiz takipciyim arada yazıyorum :).
Sade yasam benm hayat tarzim kesinlikle.
24 yaşıma bile girmedim daha. Yazın evlenmeyi düşünüyorum. İnanın kenarda nevresim, yatak ortusu vs. Dışında pek birsey yok..
Ne bileyim istersem alirdim bir kere evleniyoruz diyerek hicbirseyimi eksik etmezdim ama oldum olası nefret ederim gereksiz eşyalarda, ruhum daralır..
Sade nikah yapacağız, düğün dahi yapmayacağım. .
Nikaha yakın evi badana boya o sırada ev küçük olduğu için birkaç eşya (aklımda birkaç model var , suan için almıyorum ama gozlemlerim hangi model daha iyidir diye.) Alırım.
Bu süreçte , neler alabilecegimi planlıyorum.
FırsatıM oldukça kk da ceyiz bölümüne bakarım kim ne kullanmış hangi eşyadan memnun kalmış bunları okurum.
Hep derim, az eşya, bol kitap, bol zaman diye...
Facebook mobil uygulamamı sildim bile..
Arada instagrama bakarım sunum vs. Sayfalarına
Hepimize gün 24 saat ne kadar faydali kullanirsaniz o kadar iyi..
Bu arada çalışıyorum, Bankacıyim. .
Elimden geldiğince bakımlı olurum..
Az oz makyaj ürünleri kullanırım.
Alligim farim hersey bir tanedir.
Fazlasına gerek yok. Rimel sonuçta kuruyor 3 tane alman ne gerek var.
Benden bu kdar kızlar. ..
Hepinizi öpüyorum sıkı takipcisiyim

Yeminle böyle bir evde yaşamayı bırak misafirliğe bile gidemem ben başım ağrır migrenim azar.Allah akıl versin bu insanlara.Benimde böyle bir tanıdım var taşınırlken iki kamyon dolusu eşya çıktı evden .

bızdede ev tasınırken normal tarıfenın uzerınde fıyat cıkarmıslardı

merhaba arkadaşlar...ne zamandır giremedim,çok şükür tayinim çıktı evime geldim.okulum güzel, evime yakın ama sanırım seneye norm fazlası olacağım,hayırlısı,nasip,kısmet..geldim ya çok şükür.
geldiğimden beri evi sadeleştirmekle uğraşıyorum ama daha çok işim var,konuyu açtığımda çılgın gibi alışveriş yapıyordum ama çok azalttım.özellikle aldığımda nereye koyacağım ve fazlalık hissi beni vazgeçiriyor,çünkü son bir yılda aldığım ve kullanmadığım birsürü şey verdim.kredi kartı artık kullanmıyorum nakit alışveriş yapıyorum.bu da çok etkili, mesela cüzdandaki para bitiyor harcayınca ve gerçekten gerekli mi düşüncesi oluşuyor.
telefonum bozulmuştu ve ben yaklaşık iki ay eski tip telefonla idare ettim bağımlılığım azalsın diye özellikle,başta zorlandım ama alıştım zamanla,gelince yeni aldım sanki daha kıymetli oldu.insan istediği herşeye hemen ulaşmamalı...
insan ilişkilerinden bahsedilmiş,ben zaten soğuk bir insanım çoğu zaman söyleyeceklerimden ne gerek var diye vazgeçerim.evlendiğimde biraz sorun oldu çünkü eşimin ailesi konuşmayı çok sever.hesap vermekten,insanların hayatıma müdahalesinden nefret ederim ama biraz aşırı bendeki törpülemeye ve daha ılımlı olmaya çalışıyorum.mesela bizde neden aramadın sormadın benle ilgilenmedin diye söylenen kişi eşimdir.yedi yıllık evliyiz artık ilgilenmesi mi kalmiş diyorum,kızıyorum... ama belkide haklı diyorum sonra kendime kızıyorum. değişmek uzun ve sancılı bir süreçmiş,yıllar önce düşündüklerim,istediklerim garip... sanırım birçoğumuz kendini gerçekleştirmenin peşindeyiz farkında olmadan,iç huzuru yakalama...bu yüzden dış dünyaya olan bağımlılığımızı azaltma peşindeyiz.

Merhaba kızlar
Bu hafta yardımcım gelmedi. Temizlik bana kaldı. Aslında çok da iyi oldu. 2 adet yapma Çiçek attım.
Salondaki orta sehbamın ve zigonlarımın değişmesi gerektiğini farkettim. Bardak izi olmuş hep.
Kart aldı başını gitti bu ay. Uzun zamandır alışveriş yapmıyorduk. Bu ay eşim de ben de resmen kıtlıktan çıkmış gibi harcadık.
Kart kullanmayı bırakan arkadaşlar yüklü miktardaki ödemeleri Nasıl yapıyorsunuz. Örneğin eşime takım aldık. 400 TL.
Bu ay karttan nakite dönebilmek için kenara para koymayalım diyoruz. Bakalım ne kadar başarabileceğiz. Karttaki taksitler de çok fazla.

bız yüklü bişey alçaksak sadece onu alıyoruz artık benim limitim 500 tl diğerleri nakit...
onuda çok böldürmüyoruz mesela yazın derin donrucu almayı düşünüyorum max. 4 e böldürürüm gibi...

Bu ay fazla abarttık.
toplqm 500 liralık limit koyuyorsun değil mi
Buna taksitler dahil mi peki.

Bu ay fazla abarttık.
toplqm 500 liralık limit koyuyorsun değil mi
Buna taksitler dahil mi peki.
yok canım 500 tl üstü bişey alcaksam kredi kartını kullanıyorum ve en fazla 4 taksit yapıyorum
eri kalanları nakit alıyorum:)
yani aylık ödememizin 1000 tl olduğu zmanlarda oldu 1500 tl olduguda oldu taksit oranını çok uzatmadığım için...:)

mesela yazın odndurucu ve kurutma mak. almayı düşünüyorum kafamda ikisi için 4000 tl gibi bi rakam var 4 e böldürürüm diye düşünüyorum:) gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…