sade yaşam

selam canlar,bizm kart limitimiz 500.onu asinca para cekemiyoruz.Bu limitle en azindan diger ay kapatabilioyruz.B ara 1000 e cikarmistik,cok sukur gene 500 u asmadik ama cok huzursuzdum.Bin lira eksiye dusmek ve onu kapatmak zor bizim icin.sadece olur ya,bazen acil durumlar oluyor,olye anlarda kullanmak icin iyi oluyor.

Kart kullanımına karşı savaş açtık. Oğlumuzda durumu anlayabilecek yaşta.
Büyük market alışverişi ve arabaların mazotları dışında kart kullanmak yok diye anlaştık eşimle.
Netten alışveriş yaparsak da o parayı hemen vadesiz hesaptan karta aktaracağız.
Bu ay hem 4600 TL kart ödeyece ğimiz hem de nakite geçiş yapacağımız için zor olacak bizim için.

İyi akşamlar hanımlar. Şu an kardeşimde misafirlikteyim ve sade bir evin kıymetini daha iyi anlıyorum. Böyle heryer aksesuar ısır zıvır bir evde boğuluyorum ben resmen. Düşünün ki bir salonda iki takım koltuk ve ayrıca bir masa....her yer Çiçek heykel,mumlar.......nefes alamıyorum bennnn
yahu temizlik Nasıl yapıyorsun diyorum bu evde sen. Ama böyle seviyo...benim iki katı büyüklüğünde evim var yarısı kadar eşyam yok. Oda bana senin evinde yaşayamam ben diyo:)

Merhaba sade hanımlar :KK54:

Cuma günü keşfettim bu topigimizin ve o günden şu ana kadar fırsat buldukça okudum şu an tüm sayfalar okunmuş bol bol ekran fotosu alınmış şekilde :) o kadar çok yazmak istediğim şey var ki çok uzun olacak ama hem ben unuttukca okuyayım hem de fikirlerimiz çoğalsin diye yazmak istiyorum :) Simdiden çok uzun olacağı için vaktini caldiklarimdan Özür diliyorum :)

İki yıl önce Ünv bitti ve aile Şirketimizde calismaya başladım. Eğitim hayatım boyunca dershaneye gitmediğim Ünv de birincilikle bitirdiğim halde "patron kızı" muamelesi gördüm. Başka bir şirkete gitse idim eminim daha çok maaş ve daha çok özgür olacağıma. Şirkette bir kız ile ayni Odadaydik ama kız bana resmen mobbing uyguluyordu. Bende aman patron kızı demesinler diye inanılmaz mutevaziydim. Zaman geçti 5-6 ay kız benim bu halimi kullanıp resmen is yapmamaya başladı bende is veremediğim şirketten en son ben çıkar sabah ilk ben girerdim is yetişsin diye. Sonra onu çıkarmaya karar verdim ama inanılmaz vicdan azabı yaşıyorum 3 hafta uyuyamadim diyebilirim kendisini uyarmaya başlamıştım ama değişmedi. Sonra bir gün açıkladım sen bilirsin ben is bulurum dedi (X hanim gibi bir hitap yok zaten hic ben o şekilde hitap etmeme rağmen) en son tazminatını kıdemini arti yarı kıdem elden vererek çıkardım. Ama beyin olarak tamamen rahatladım ve yerine birini almadan işler daha çabuk bitiyor. Ve is yerine "patronun kizi" olarak değil başarım ile geldiğimi ben de diğer çalışanlar da artık öğrenmiş bulunuyor o anlamda şirkette arkadaşım yok olmasını da istemiyorum böylelikle is yapabiliyorum ve yaptirabiliyorum.
....
Şu an 1 yıllık evliyim. KV KP ile çok şükür hiç sorun yaşamadım sadece KP çok yapmacık geliyor hitap hep "yavrum kuzum" ilkten çok hoşuma giderdi ama zamanla anladım ki yapmacık o yüzden artık çok aramiyorum ama asla kötü de değilim. Ama kV çok dobradir çok da severim.
......
İnsanların hayatıma müdahele etmesinden nefret ederim. Salı günü eşim askere gidiyor. Annemle çok yakınız tutturdu bizde kalacaksın diye. Yalnız kalmaya hayatımı düzene sokmaya ihtiyacım var diyorum anlamıyor. En son çok sinirlendim bir hafta konuşmadık sonra aradı tamam istediğini Yap ama arada gel diye dedik sen ısrar etme ben zatenngelirim ama emri vaki en nefret ettiğim şey. Hayatıma annem dahi olsa karıştırmam.
.....
Bu topigi okumaya başlayınca M maviduvar1 nin namaz spor rutini çok hoşuma gitti dün bir koşu bandı aldım netten inşallah sporu düzenli hale getirmek istiyorum bakalım :)
Ucuz ve yer kaplamayan bir koşu bandı aldım çünkü ben 3 kere yıllık ödeme yapıp spor salonuna 4. Kez gitmeyen bir tipim :KK43: en azından sporu bırakırsam bile üzülmem verdiğim paraya diyorum ama inşallah yaparım tabii :)
......
En nefret ettiğim huyum (3 gündür nefret ediyorum bu bana hiç sorun gibi gelmemisti) mesela boyama kitapları çıktı ya yetişkinler için aldım. Ve boyalar için tam 350 tl ödedim farklı boyalar olsun diye bir sayfa boyadım sadece 1 yıl olacak alalı belki de. Mesela kanavice hoşuma gitti bir dönem en iyi markanın tüm ip numaralarını aldım bitmiş bir masa örtüsü gibi bir şey var başka hiç bir şey yok hepsi duruyor. Bi ara dikiş dikmeye öğreneceğim dedim gitti en pahalı makineler den aldım bir sürü ip kumaş sadece nisanimda dağıtmak için lavanta kesesi diktim. Bu yıl örgüye merak saldim tam 400 küsür liralık yün aldım (şu ana kadar 7 çocuk mutlu ettim çok şükür ama evde 170 çocukluk yün var.. ) Ayrıca kitap okumak ve almak en büyük tutkum sayısını bilmiyorum kitaplarımin günde 100 sayfadan az okumamaya çalışırım ama kitaplarımin yarısı belki de okunmamış. 2016 için en net kuralım kitaplarım bitmeden yeni kitap almamak ve bir aydır almıyorum çok mutluyum.
........
Tabak çanak ikram konusuna gelince. Ben tabak canagi gerçekten çok seviyorum. Çeyizimi alırken tek tabağa 30 tl vererek oluşturdugum 12 li bir takım tek fincana 25 tl vererek oluşturdugum yine 12 kişilik bir takımım var. Onlar dışında 2 tane kahvaltı takımı 2 tane yemek takımı 2 tane çatal kaşık takımı var hepsi 12 kişilik. Ama hiç biri misafirlik değil. Esim hayatımdaki en özel insan ve onunla sık takımlar da sağlıklı yemekler yemeği, malzemeleri amaçları dışında kullanmayı çok seviyorum ( fincanı salata kaseti gibi geniş olanları vs.) Misafirim ikimizde çalıştığımız için çok gelmez gelenler de sevmediğim kimse olmaz. Ben onlara çeşit çeşit yiyecek hazırlamayı çok seviyorum. Ve arkadaşlarım giderken birer tabakta eşlerine götürmeleri için veriyorum ısrar olmuyor.
......
Eşim askere gideceği için zaten düzen oturtmak istiyordum çünkü aksamlari eve gelince hep birlikte oturmak istediğimiz için hep bir düzensizlik hakimdi şimdi bu ayrılık sürecini kendimi pratiklestiemk ve bir düzen oturtmak icin verimli kullanmak istiyorum. Bu ayrılığa Hayır olarak bakmaya başladım :)
.....
Cuma gününden itibaren de bu topik sayesinde küçük bir not defterini çantama aldım ve o andaki nakit banka tutarlarıni ve kredi kartı borcumu yazdım aksamlari da ne için ne harcadığımı yazdım bu alışkanlık haline gelirse bu konu da düzene girmiş olacak. bir de Akşam anneme uğradım giderken evimde o an etrafa baktığımda fazlalık gördüklerimi poşeti koydum ihtiyaç sahiplerine versin diye.
......
Son olarak ben de çok şükür sirkeyi hayatıma kattım. Her alanda kullanıyorum. Biri yazmıştı kim hatırlamıyorum ama "parlatici gözüne koymayın deler" diye bana aksine servis elemanları parlatici gözüne sirke koyun, buz dolabıni da karbonatla temizleyin dediler koku olmamasi için hangisi doğru ki acaba? Bir de çamaşır makinesinde yumuşatıcı yerine çoğunuz sirke kullanıyorsunuz. Ben yumuşatıcı kokusuna bayılıyorum. Yumuşatıcı olmadan nasıl kokuyor ? Ben şampuani da kokusu yüzünden bırakamam sanırım :KK43:
.....
3 gündür durmadan okuduğum için çok şey yazdım gerçekten hakkınızı helal edin.
Şimdiden hayırlı sabahlar hepimize :) bugün ise gitmek zorundayım ve eşimle askerlik öncesi son günümüz...

Tam bitti dedim ama aklıma yeni bir şey daha geldi :)
İki tip insan tipi varmış. Biri bir kişiyle tanıştığında 10 dan 0 a , diğeri 0 dan 10 a not verirmis. Ben hayatım boyunca 0 dan 10 a not vermişim bu bilgiyi öğrenince farkettim. Bu şekilde yapınca insan hayal kırıklığına uğramıyor. İlkokuldan beri görüştüğüm artık kardeşim olan 3 kişi, liseden beri görüştüğüm 9 kişi ve Ünv den 5 kişi var ve inşallah bu dostluklar Baki kalacak... Sizde önce 0 vermeye çalışın ne olur sonradan üzülmemek adına.
....
Bir de dugunum olduğunda takı taktilar sonrasında da eve gelirken hepsi hediye getirdi hepsi birbirinden güzel ve sevdikelrimden ama koyacak yer yok ve kiyamadigim için şu an bekliyorlar. Ben bunu tecrübe ettiğim için benden sonra evlenen 3 arkadaşıma evine almak istediği bir şeyi sordum markasına modeline varana kadar ve düğün öncesi ev hediyemizi arkadaşlarımla birlikte almış olduk ne boş masraf ne de kenar da köşede bekleyecek. Siz de hediye anlamında böyle yapabilirsiniz :) Arkadaşlarım çok mutlu oldu ve düğün onu küçükte olsa bir masraftan kurtarmış olduk :)
....
Şimdi kaçıyorum inşallah kahvaltı hazırlayıp eşimi askerlik öncesi yuvamızda son kahvaltısı için uyandıracagim. .. :)

merhaba arkadaşlar...ne zamandır giremedim,çok şükür tayinim çıktı evime geldim.okulum güzel, evime yakın ama sanırım seneye norm fazlası olacağım,hayırlısı,nasip,kısmet..geldim ya çok şükür.
geldiğimden beri evi sadeleştirmekle uğraşıyorum ama daha çok işim var,konuyu açtığımda çılgın gibi alışveriş yapıyordum ama çok azalttım.özellikle aldığımda nereye koyacağım ve fazlalık hissi beni vazgeçiriyor,çünkü son bir yılda aldığım ve kullanmadığım birsürü şey verdim.kredi kartı artık kullanmıyorum nakit alışveriş yapıyorum.bu da çok etkili, mesela cüzdandaki para bitiyor harcayınca ve gerçekten gerekli mi düşüncesi oluşuyor.
telefonum bozulmuştu ve ben yaklaşık iki ay eski tip telefonla idare ettim bağımlılığım azalsın diye özellikle,başta zorlandım ama alıştım zamanla,gelince yeni aldım sanki daha kıymetli oldu.insan istediği herşeye hemen ulaşmamalı...
insan ilişkilerinden bahsedilmiş,ben zaten soğuk bir insanım çoğu zaman söyleyeceklerimden ne gerek var diye vazgeçerim.evlendiğimde biraz sorun oldu çünkü eşimin ailesi konuşmayı çok sever.hesap vermekten,insanların hayatıma müdahalesinden nefret ederim ama biraz aşırı bendeki törpülemeye ve daha ılımlı olmaya çalışıyorum.mesela bizde neden aramadın sormadın benle ilgilenmedin diye söylenen kişi eşimdir.yedi yıllık evliyiz artık ilgilenmesi mi kalmiş diyorum,kızıyorum... ama belkide haklı diyorum sonra kendime kızıyorum. değişmek uzun ve sancılı bir süreçmiş,yıllar önce düşündüklerim,istediklerim garip... sanırım birçoğumuz kendini gerçekleştirmenin peşindeyiz farkında olmadan,iç huzuru yakalama...bu yüzden dış dünyaya olan bağımlılığımızı azaltma peşindeyiz.
canim yeni okulun hayirli olsun hersey istedigin gibi olur insallah. bende az konustugum ve ilk tanistigim insanlara karsi mesafeli oldugum icin esimin ailesiyle ilk baslarda sorun yasadim senin gibi. ama daha sonra herkes birbirini anladi . esimin teyzeleri hakkini helal et hakkinda cok konustuk senin dedi bende helal olsun tanimiyorsunuz sonucta beni dedim gecistirdim. artik onlar beni zorlamiyorlar herkesle fazla icli disli olamam icin biliyorlarki mesafeli olmayi seviyorum . kredi kartini birakmak gibi bi basari göstermissin tebrik edeerim. bizim bes binliraya yakin borcu var iki üc ay icinde bitmeli diye plan yapiyoruz insalah basaririz

Merhaba kızlar
Bu hafta yardımcım gelmedi. Temizlik bana kaldı. Aslında çok da iyi oldu. 2 adet yapma Çiçek attım.
Salondaki orta sehbamın ve zigonlarımın değişmesi gerektiğini farkettim. Bardak izi olmuş hep.
Kart aldı başını gitti bu ay. Uzun zamandır alışveriş yapmıyorduk. Bu ay eşim de ben de resmen kıtlıktan çıkmış gibi harcadık.
Kart kullanmayı bırakan arkadaşlar yüklü miktardaki ödemeleri Nasıl yapıyorsunuz. Örneğin eşime takım aldık. 400 TL.
Bu ay karttan nakite dönebilmek için kenara para koymayalım diyoruz. Bakalım ne kadar başarabileceğiz. Karttaki taksitler de çok fazla.
kredi karti olayi bizimde cok büyük bi sorunumuz nasil olacak bilmiyorum

heyecandorukta heyecandorukta aramıza hoş geldin. şimdiden allah kavuştursun diyeyim.
ne kadar güzel şeyler yazmışsın. keşke ben de evliliğimin ilk yıllarında bilinçli olsaymışım. ama şimdi bakıyorum da o zamanlar resmen çocukmuşum.
philosophy philosophy hayırlı olsun yeni okulun.
Saye- Saye- karta karşı savaş açtık ailecek artık. bu ay ki kart borcumuz 4600 tl. gerçi bu ay özel bir aydı. fazladan harcama yaptık. ama bundan sonra arabaların mazotları ve toplu market alışverişi dışında kart yok. netten alışverişl yaparsak da hemen vadesiz hesaptan ödeyeceğiz.

Hoş buldum. Allah razı olsun teşekkür ederim :) Ben ailemde bazı yanlışları ne yazık ki çok küçükken gördüğüm için biraz erken büyümek durumunda kaldım sanırım... Ama zararın neresinden dönülse kâr ben sizden çok ilham alıyorum :KK200:

heyecandorukta heyecandorukta aramıza hoş geldin. şimdiden allah kavuştursun diyeyim.
ne kadar güzel şeyler yazmışsın. keşke ben de evliliğimin ilk yıllarında bilinçli olsaymışım. ama şimdi bakıyorum da o zamanlar resmen çocukmuşum.
philosophy philosophy hayırlı olsun yeni okulun.
Saye- Saye- karta karşı savaş açtık ailecek artık. bu ay ki kart borcumuz 4600 tl. gerçi bu ay özel bir aydı. fazladan harcama yaptık. ama bundan sonra arabaların mazotları ve toplu market alışverişi dışında kart yok. netten alışverişl yaparsak da hemen vadesiz hesaptan ödeyeceğiz.
M maviduvar1 bu konuda senin fikirlerini takipte olacagim biz market alisveriside cok nadir yapiyoruz karttan yalniz sürekli yola gidiyoruz ve bilet aliyoruz bide üstüne taksitler var insallah basarili oluruz

Günaydın kızlar bu topikten aldığım gazla evde temizliğe başladım.
Perşembe-cuma izinliydim. Perşembe kızım evdeydi bir şey yapamadım ama cuma mutfaktan başladım. Ne kadar gereksiz ufak tefek zamanı geçmiş vs paketleri elden geçirdim. Her şeyi düzenledim. Buzdolabım kaldı ama diğer tüm dolap içlerini ayıkladım temizledim... Tencerelerimi atmaya karar verdim daha kullanışlı bir takım edinmek istiyorum. Cumartesi günü tüm evdeki ufak tefek kağıtlar garanti süreleri dolan eşyaların garanti belgelerini vs attım. Kızımın dolabı ve şifonyerini ele aldım.. Tüm olmayan kıyafetlerini ayıkladım, büyük bir poşete katlayıp kullanmadığımız üst raflara koydum.. O kadar ferahladı ki istediğimi buluyorum ve giydiremediğim diğer eşyaları görüyorum çekmeceleri açınca.
Umarım bir gün kendi kıyafetlerime de yaparım bu temizliği. Ayrıca yatak odamda sürekli üzerine çıkan kıyafetleri attığımız küçük bir konsol vardı.. o konsolu boşalttım içinde gereksiz ıvır zıvırları attım.. eskimiş bir kaç çantayı diğer biriken tonlarca poşetle birlikte kapıcıya verdim onların poşet ihtiyacı oluyor köyden bir şeyler taşıdıkları için veee yatak odam o kadar ferahladı ki... Salonda ki büyük çiçeği o köşeye koymak istedim ama eşim çiçek olmaz zararlı dedi.. Orası şu an gözüme boş geliyor yapay bir çiçek mi alsam sadece yeşil dallı ağaç gibi olanlardan bilemedim. aa bir de cuma günü balkonu yıkadım ve saçma sapan biriken tüm şeyleri attım sadece küçük bir masa, süpürge ve hortum kaldı.
Sade yaşamak çok rahatlatıcı.. Bu çizgiyi devam ettirmek ve yaşamımızda uygulamak dileğiyle.

Hoş buldum. Allah razı olsun teşekkür ederim :) Ben ailemde bazı yanlışları ne yazık ki çok küçükken gördüğüm için biraz erken büyümek durumunda kaldım sanırım... Ama zararın neresinden dönülse kâr ben sizden çok ilham alıyorum :KK200:
merhaba hoş geldin sade yaşama...
neden sıkılalım istediğini yaz herkesin herkesten öğrenecek birşeyleri mutlaka vardır...
eşine şimdiden hayırlı teskereler diliyorum...

ben bugün gelen mailden ötürü kendimi trendyol da buldum saatlerce kaldım orda,hatta sepetimi doldurdum.
düşündüm kardeşimi arayayım oda istesin alayım diye.
baktım aldıklarım yazlık,aman yaza daha çok var hem hala kilo verebilirim kardeşimde şimdi al der bedeni olmaz dedim kendi kendime şak diye siteden çıktım buraya geldim.. mutlu hissediyor.:KK49:

merhaba hoş geldin sade yaşama...
neden sıkılalım istediğini yaz herkesin herkesten öğrenecek birşeyleri mutlaka vardır...
eşine şimdiden hayırlı teskereler diliyorum...

ben bugün gelen mailden ötürü kendimi trendyol da buldum saatlerce kaldım orda,hatta sepetimi doldurdum.
düşündüm kardeşimi arayayım oda istesin alayım diye.
baktım aldıklarım yazlık,aman yaza daha çok var hem hala kilo verebilirim kardeşimde şimdi al der bedeni olmaz dedim kendi kendime şak diye siteden çıktım buraya geldim.. mutlu hissediyor.:KK49:

Hoş buldum teşekkür ederim , Allah razı olsun :) Karşı koyabilme hisse nasıl bir başarma gururu veriyordur insana umarım bende öyle olabilirim bir gün ...

M maviduvar1 bu konuda senin fikirlerini takipte olacagim biz market alisveriside cok nadir yapiyoruz karttan yalniz sürekli yola gidiyoruz ve bilet aliyoruz bide üstüne taksitler var insallah basarili oluruz
bizimde çok taksidimiz var. buraya yazmamayım ne kadar olduğunu. sen anla işte.
haftaya pazar kesilecek kart. o zamana kadar harcama yapmaz isek bu ayı 4600 tl ile kapatmış olacağız.
ben her ay kart kesildikten sonra aylık toplu alışverişe çıkıyorum 300 tl civarında tutuyor. bunu karttan geçeceğiz.
mazotu kartla lacağız.
ben netten kitap alıyorum genelde. onu da alınca sanki nakit almışım gibi hemen hesaptan karta ödeyeceğim.
bu ay hem bu kadar yüklü kart ödeyeceğimiz için hem de nakite geçeceğimiz için birikime pek koyamayacağız. ama martta düzene oturacak diye umuyorum.

Ben sizleri okuyunca aslında hayatımın bana kalan kısmının zaten sade olduğunu keşfettim. 6 yıl öncesine kadar günde 5 kez misafir ağırladığımı biliyorum. Hep aynı insanlardı aslında,ama sürekli ve zamanlı zamansız. Çocuğum küçük,ne onunla ne eşimle ne evimle ilginecek zamanım kalmazdı. Anladım ki beni benden başka düşünecek,hayatımı düzene sokabilecek kimse yok benden başka. çok düşünceli insanlar bile yeri geldiğinde arsız,bencil olabiliyorlar. Düşünün ki temizliğe evime gelen kadın bile bana hizmet ettirebiliyo,evin hanımı gibi davranıyor. Anladım bunların sebebi benim yine...bu huyumu değiştim önce. İnsan ilişkilerimde yine sıcak,samimi ama mesafeli biriyim artık

Evime gelince,eşyalarımı komple değiştim(bu denk geldi tabi,sadeleşmek adına değil)bu kez az,öz eşyalar aldım. Yemek odası yerine yalnızca masa,oturma odamda iki tek,1 ikili koltuk aldım mesela,illa takım olsun diye uğraşmadım

Deterjan konusunda eskiden markette ne varsa,evimde vardı. Sırf bunlar için dolap bile yaptırmıştım. Şimdi beyaz ve sirke yetiyo tüm eve. çok nadir evde bulunanlardan kullanıyorum Onlarda iyice bitirince almam herhalde

Kıyafete eskiden beri düşkün değilim. Evden çıkarmadan yenisini almam. Tabak çanakta aman güzelmiş,değişikmiş...hiç işim olmaz

Esmalarada çok önem veririm. Salı hariç belli saatlerim vardır,o güne ait esma mı çekerim

Aslında son 5-6 yıldır gayet sadeleştirmişim hayatımı farketmeden. Yalnız sigara,kahve Onuda başarsam sporda başlarım herhalde.

Ben esya degistiriyorum bu bahaneyle baya bisiler attim yine

Biblolar, yapma cicekler, uzun ince bir gumuslugum vardi o da evden cikiyo
Odam baya bi sade olcak artik.
Tozu az, temizlemesi daha kolay
Atilcak bisiler bakiyorum bulamadim daha
(Baya arınmısım)
Artik evim beni hic yormuyo carcabuk toparlaniyo, eski daginikligi yok desem yeri

Ben esya degistiriyorum bu bahaneyle baya bisiler attim yine

Biblolar, yapma cicekler, uzun ince bir gumuslugum vardi o da evden cikiyo
Odam baya bi sade olcak artik.
Tozu az, temizlemesi daha kolay
Atilcak bisiler bakiyorum bulamadim daha
(Baya arınmısım)
Artik evim beni hic yormuyo carcabuk toparlaniyo, eski daginikligi yok desem yeri
bende sadeleştiğimden beri dağınıklığı önleyemiyorum malesef ama toparlamam daha kısa zmanımı alıyo:)

burdan bi arkadaş çöp kutusunun yakınlarına giymediklerimi bırakıyorum demişti kimdi hatılayamadım
belediyeye verilemeyecek gibi olan kıyafetleri çamaşıt suyu lekesi olmuş , aşınmış vs.. vs.. olanları bi poşete koydum geri dönüşüm çöpünün üstüne koydum havanın yağışlı olmadıgı bi gün 3-4 saat sonra yoktu almışlar birine vermediğim kıyafetleri bile alan olmuş...:)

no poo uyguluyodum biliyosunuz bu konuda bi geri bildirim yapmak istiyorum
karbonat saçlarımın özellikle diplerine çok iyi geliyo ama sertleştiriyo
yumuşatmak için sirke lazım oda saç ıslanınca koku yapıyo çünkü iş yerinde evde yağmurda kalınca abdest alınca saç ıslanınca bildiğimiz sirke kokuyo

banyoda önce karbonatla sonra sirkeyle sonrada bir defa çok çok az şampuanla saçımı yıkıyorum şu an memenunum
önce madem şampuan kullanıyorum karbonatın ne gereği var diye düşündüm ama saç diplerime o kadar iyi geldiki vazgeçemedim...

X