- 11 Temmuz 2012
- 1.234
- 1.361
-
- Konu Sahibi philosophy
- #2.601
ra_punzel annen de obsesif olabilir. takıntı hastalığı. bu kadarı da gerçekten fazla. bence psikoloğa görünmeli. sonuçta onun elinde olan bir durum değil bu. bir iki seasn ile eminim farkedecektir bazı şeyleri.
aynı durum belki bir tık azı benim annemde de var. ama o bana göstermeden atın diyor. biz atıyoruz kardeşimle.
Benimde universitede ve meslek doneminde edindigim cok savurgan arkadaslar vardi onlarin bisilerden vazgecerken hic umursamadigini gordukce daha kolay vazgecmeye basladim. Onu farkettim kardesiniz fln atabiliyorsa bi temizlik ayiklama gunu ona eslik edin vallahi iyi geliyor cat cat atiyo elalem djye gaza gelip bnxe yapiyorumGunaydin kizlar.
Anneleriniz ayni ben. Ama ben yapmak isteyip yapamiyorum.
Ornegin bugunu anlatayim size. Her gun ufak da olsa bir seyleri cikarmaya calisiyorum.
Bugun kullandigim duduklunun kucuk bir kapagini buldum. Epeydir kullanmamistim düşüyor du. Sonra tamir etmeye kalkistim icine yagcoz doktum. Sonra hay ben napiyorum ya bunca ay onu kullanmadan duduklu pisirmisse gene takmam dedim cope atiyordum. Sonra aman bu celik diye gene baska posete attim. Guya eskiciye vericem.
Sonra bir de eski kahvaltilik takimimin tabani vardi.. tepsi gibi dusunun. Takim kirilinca onu saklamisim. Annem de (galiba ondan aldim bu huyu ve ustune ekledim) onu kaplamisti rahle yaparsin diye. Ama o kadar itici ki hic kullanmadim. Simdi tam atacakken yeni aldigim astar ve boya vardi tekzenden. Onunla boyar kullanirim bir guzrl diye gene atamadimoy oyy
canim bence anneni destek almasi konusunda ikna edebilirsin cünkü kendi basina yenmesi mumkun degil gibi gözüküyor bunuAynisi bnm de annemde var190 m2den 230 m2 eve gectik bn rahatlariz sandim ama yine ayni sıkısıkligi yasadik. Bazen cildirma noktasina geliyorum tum dolaplari acip balkondan asagi bosaltasim geliyor. Plastik cikolata peynir yogurt kaplari bez parcalari pipetler tek tek kalmis tabaklar promosyon bardaklar.
Kullandigimiz tek 1tv ve duvara sabit bir tv unitemiz disinda bir kac tv ve tv masasinida hala evde sakliyoruz. Deterjanlar sampuanlar sabunlar temizlik urunleri abartmiyorum buyuk boylar bile herbirinden 4-5 adet.
Aradigim hicbirseyi bulamiyorum dolaplardan 1sey almak icin 5-6 parca yere indirip alip tekrar yerlestirmk durumundayiz.
heryerde posetler birikiyor..
kiyafette de ayni urunun 5-6rengini alma olayi vardi ve banada gectigini universitede farkettim. Arkadaslarkm ayni seyden niye boyle aldinki diye gulmuslerdi. ve kendimi disiplinize edip biraktim sonra o da nasil olduysa birakti. Ama hala ihtiyacsiz giyim alisverisine hepimiz devam ediyoruz. Ama aynisindan cok alma olayini biraktk cok sukur.
Ve kardesimde de ayni sorun var. Ortaokula gidiyor ve hala bebeklikten kalma oyuncaklarini veremiyor.
Gelir duzeyimiz orta hani yarin acikta kalma kaygisiyla fln biriktirmek de degil..
evimizdeki temizlik urunuyle 4ev bi kac ay idare edebilir.. ve yokluk icinde bu kadar insan varken bitiktirmek agir geliyor utandiriyor beni. Kimse dolaplarimizi gormesin istiyorum. Buzdolabida ayni yogunlukta 2buzdolabi oldugu halde..
Borcam saklama kabi ve milyon cesit bardak stoklanmis durumda.
Mobilya esya gida temizlk oyuncak yani her turlu sey biriktiriliyorve ne zaman konuyu acsam kirilip aliniyor bagirip cagirip kirmaya cslisiyor o da beni. Bnm evim benm kazancim sen evin olunca yapmazsin diyor. Ama bn onuda hafifletmek istoyorum ne buyuk yuk anlatamiyorum ve bu bulasan bi takinti yani zamn zaman farkettigimde napiyorum bn diyorum ilerde bnde mi boyle olacagim endisesi yasiyorum.
Hani alinmis biriktirilmis saklanmis atmak gozune geliyor ise yarayinca belki verir diyorum bak surda bi multeci aile var tabak canagin fazlasini onlara verelim bizde artik yenilerimizi kullanalim , kovalari plastik kaplari barinaklara verelim , oyuncaklari koy okullarina ihtiyaci olanlara dagitalim diyorum ama olmuyor yardim etmezliginden degil.merhametlidir. para verelim ihtiyaclarini kendileri alsin yardim etmek istiyorsan diyor.
Ve kullanmadigimiz 2 kapali alanvar( oda icindeki banyo giyinme odasi fln gibi bolumleri kullanmadigimiz esyalarla kapattk.
Gereken esyayi gerektigi zmn bulamadigimizdan varligini unuttugumuzdan ihtiyac duyunca tekrar aldigimiz oluyor..
Ve durumun vahimligini kabul ettiremiyorum
Yapilabilecek bir sey varmi sizce ?
canim bence anneni destek almasi konusunda ikna edebilirsin cünkü kendi basina yenmesi mumkun degil gibi gözüküyor bunu
Yeni değiştirdim :) değişiklik yapim didim:)Usttler altlar yanlar canim.. evim de kucucuk. Her sey ustuste inan. Ama artik kurtulmak istiyorum. Sadece nasilini bilmiyorum. Duygusal bag olusmus resmen.
Bu arada kac sene oldu avatarini degistireli bilmiyorum ama kirmizi ispanyol kiza cok alismistim ben :)
Plastik peynir kutusu yada ne bileyim yogurt kovasiyla nasil bir duygusal bog kurulur ki cok iticilerYeni değiştirdim :) değişiklik yapim didim:)
Canım bu atamamanın asıl sebebini bulmak lazım o esyayla duygusal bağı kesince kendiliğinden gidicektir eminim
Tabiki cope atilmasina bende karsiyimda mesela barinaklarda hayvanlara su yemek kabi olarak kullaniliyor o kovalar ysni degerleniyo birileri yararlaniyor oglr vazgecdbilir .. yada bi makina alicaksa eskisini atmayi vermeyi kabul ederek alsa birikmeyecek iste..Aslında atmaya kiyilmiyo ya esas is almamakda
Nefse hakim olup gereksiz yada alimde dursun mantigiyla haraket etmemekde olay
Yani bir cesit olsun az olsun aynisindan bi kac tane olmamali bence.
Ben önceden cok almadigima cok seviniyorum
İyiki almamisim.
Bu evden cikardiklarimi da annem almisti hep cifter cifter
Lazim olur lazim olur diye doldurmus ceyizime
Evden cikardigim o 6kaseyi 11senedir 1defa bile kullanmadim.
Eski model itici bisi.
Dolabin en dibinde dura dura sararmisti bile.
Lazim olur lazim olur diye saklamiyorum artik.
Bir de kendim almadigim icin benim zevkim olmadigindan evden cikarirken cok aklimda kalmiyo.
Belli markalardan alip etiketi koparmadan emin olana kadar bekleyin. sonra istemezseniz bi kenara atmak yerine geri göturup iade edip paranizi geri alin :)benim sorunum da bişeyi çok beğenip alıyorum bi kaç gün sonra pişman oluyorum, beğenmiyorum, bunu niye aldım ki çok zevksizim diyorum
atıyorum bi kenara böyle hiç giymediğim kıyafetler var
alırken çok hoşuma gidiyo fiyatı da uygunsa durduramıyorum kendimi
hemen karar verme.benim sorunum da bişeyi çok beğenip alıyorum bi kaç gün sonra pişman oluyorum, beğenmiyorum, bunu niye aldım ki çok zevksizim diyorum
atıyorum bi kenara böyle hiç giymediğim kıyafetler var
alırken çok hoşuma gidiyo fiyatı da uygunsa durduramıyorum kendimi
benimde yaziyi okuyunca kayinvalidem geldi gözümün önüneAynısı benim annemdede var
Alır kullanmaz , bide kendi evine diil ana emin evine depolar depoladigi odanın gözünü yazın çekip atarım size şok olursunuz:)
ayy kızlar benimde kv geldi aklıma siz yazınca...benimde yaziyi okuyunca kayinvalidem geldi gözümün önüneaynisi oda hicbir seyi atmaz esimede ondan bulasmis galiba Allah"tan uzagiz da cok SIK görmüyorum. ama oraya gidince de beni afakanlar basiyor resmen esime diyorum ki bi gittigim zaman su annenin evinin icini disina cikaracam ne varsa atacam diyorum.oda düser bayilir diyor
ayni canim bizimkide öyle evin her yeri tika basa dolu maalesef ben düsündükce daraliyorum onlar nasil yapiyorlar bilmemayy kızlar benimde kv geldi aklıma siz yazınca...
allahım heryer dolap ve sıkış tepiş dolu..
oğlu askerden geldi daha hazırlık sınıfı kıtabı duruyor...
Parfümümun bitmesini ilk kez bekliyorum bende alcam ama bitince hep bitmeden alırım hemdentek seferde 7-8 tane alırdım ama almıyorum almicam bitcek o parfümlerSade yaşam sade yaşam uygularken, farkettim ki bu ara alışveriş çok yapmışım
Çantada şık rugan severim, güzel çantalarım var, geçenlerde bir yerde güzel çantalar indirime girmişti. Ben bir tane alacaktım, eşim kanıma girdi 2 tane aldık. Birde temiz kullanırım, modası geçmeyecek şeyler 10 yıl hiç çanta almasam yeter de artar bile.
Birde ayakkabı. Yazlık babet, babetin hafif yükseği ihtiyacım vardı. Yine bir mağaza deposunu boşaltıyormuş, bir iki tane değil baya çok ayakkabı aldım ( 2 3 ayakkabı fiyatına sadece). (mesela bir tane siyah şık topuklu stiletto rugan aldım, abiye siyah ayakkabım çok rahatsızdı masraf olmasın diye baya idare ettim ama her düğün dönüşünde artık bu sefer çöpe atıcam diyordum)
Avon parfüm alıcaktım, hatta tam kredi kartı bilgilerimi giriyordum ki sonra vazgeçtim. Neyse bu ay limiti çok aştın dedim kendi kendime. Vazgeçtim.