-
- Konu Sahibi philosophy
- #2.581
Benim için çok önemli bi karardı aslında bu kararı vereli üç yıl oluyor kapanicam dedim ama zamanı ni bilmiyodum
Oturdum düşündüm asla vazgecemiyceklerim
-oje
-dipleynier
-tatillerde denize girmek
*Üç yıl önce ojeyle başladım yaklaşık 100 kadar önem vardı hepsini arkadaşlarımın ergen kızlarına da gittim ve üç yıldır sadece iki kere oje sürdüm düğünde
*dipleynier im bittiğinde almadım şu an kullanmıyorum sadece rimel kullaniyorum kapanırsam şeffaf rimel kullanırım yada hiç kullanmayabilirim
*ve deniz bunu da hasemayla asabilecegini dusunuyorum
Sanırım iki ay içinde kapanmış ol cam hayırlısıyla.... Dolabimi temizlemek için de bahanem oldu :)
Ho la laaa.. ben de geldim. Gecmisi okumadan biri hayrina ozet gecer mi arkadaşlar...
Ho la laaa.. ben de geldim. Gecmisi okumadan biri hayrina ozet gecer mi arkadaşlar...
cok tesekkurler davetin icin. Biraz kendimden bahsedeyim. 5 yıl once aldigim ve elimi bile surmedi ğim esyalardan tut, kullandigim kullanmadigim sevdigim sevmedigim saglam yada kirik dokuk hic fark etmez hic bir seyi kiyip da atamiyorumBence okumalısın baya faydalı bilgiler var canım
cok tesekkurler davetin icin. Biraz kendimden bahsedeyim. 5 yıl once aldigim ve elimi bile surmedi ğim esyalardan tut, kullandigim kullanmadigim sevdigim sevmedigim saglam yada kirik dokuk hic fark etmez hic bir seyi kiyip da atamiyorum
Ayakkabı benimde hassas noktam 100 çift olsa gözüm doyarmi bilmiyorum:)Ayakkabılığım kırıldı önümüzdeki ay ucuz bir ayakkabılık almayı düşünüyorum kiradayım sonuçta kendi evime saklama alanları olan birşey yaptırırım.
birde birçok ayakkabımdan kurtuldum babet sevmiyorum artık spor ayakkabım 2 adet 1 adet topuklu ve kışlık botumu ayırıp kalanı vericem.kış bitiminde botlarımıda vericem hiç memnun değilim ayaklarım buz önümüzdeki yıl kaliteli birşey alıp 3-5 yıl giymeyi düşünüyorum. malesef eşim kıyamıyor eşyasına onunkileride kutuya koyup kaldırıcam .
Depolama sorunu yasamiyomusun??cok tesekkurler davetin icin. Biraz kendimden bahsedeyim. 5 yıl once aldigim ve elimi bile surmedi ğim esyalardan tut, kullandigim kullanmadigim sevdigim sevmedigim saglam yada kirik dokuk hic fark etmez hic bir seyi kiyip da atamiyorum
Usttler altlar yanlar canim.. evim de kucucuk. Her sey ustuste inan. Ama artik kurtulmak istiyorum. Sadece nasilini bilmiyorum. Duygusal bag olusmus resmen.D
Depolama sorunu yasamiyomusun??
canim benim esimde senin gibi herseyi saklamak ister sundan bi sey yaparim bu lazim olur falan diye ne bulursa biriktirmek ister. Düsün dondurma kabini bile. Ama ben asla sevmem biriktirmeyi ve atarim hele ki plastikse hic durdurmam. esimin kiyafetleri vardi bazanin altinda duruyor bi yildir topladim verdim ihtiyac sahiplerine. sonra dedimki ona su su kiyafetlerini hatirliyor musun aaa evet dedi bi yildir bazanin altinda ve sen hic sormadin demekki olmasa da oluyormus simdi hepsi ihtiyac sahiplerine gitti dedim. kendisi de anladi artik asla bu konuda israrci degil ve bana karismaz. sana tavsiyem gözünü karart ve ihtiyacin olmayan ne varsa ver kurtul. bi defa yaparsan zaten bu sadeligin rahatligina alisirsin ve bi daha da asla biriktirmek istemezsin...Usttler altlar yanlar canim.. evim de kucucuk. Her sey ustuste inan. Ama artik kurtulmak istiyorum. Sadece nasilini bilmiyorum. Duygusal bag olusmus resmen.
Bu arada kac sene oldu avatarini degistireli bilmiyorum ama kirmizi ispanyol kiza cok alismistim ben :)
bende martta kartimin son taksidini ödeyecegim ve sözümde durabilirsem bidaha asla büyük meblalar harcamayacagim karttan...Bu arada sadelesmede en büyük adımımı kredi kartı taksitlerimi sadelstirip bitirerek yaptım oh be diyorum mart ayı son taksitim var sonra tertemiz bi kredi kartı:)
Bu arada oğlum için her ay bir gram altın almaya karar verdim:) önümüzdeki ay basliycam
cok tesekkurler davetin icin. Biraz kendimden bahsedeyim. 5 yıl once aldigim ve elimi bile surmedi ğim esyalardan tut, kullandigim kullanmadigim sevdigim sevmedigim saglam yada kirik dokuk hic fark etmez hic bir seyi kiyip da atamiyorum
Usttler altlar yanlar canim.. evim de kucucuk. Her sey ustuste inan. Ama artik kurtulmak istiyorum. Sadece nasilini bilmiyorum. Duygusal bag olusmus resmen.
Bu arada kac sene oldu avatarini degistireli bilmiyorum ama kirmizi ispanyol kiza cok alismistim ben :)
canim benim esimde senin gibi herseyi saklamak ister sundan bi sey yaparim bu lazim olur falan diye ne bulursa biriktirmek ister. Düsün dondurma kabini bile. Ama ben asla sevmem biriktirmeyi ve atarim hele ki plastikse hic durdurmam. esimin kiyafetleri vardi bazanin altinda duruyor bi yildir topladim verdim ihtiyac sahiplerine. sonra dedimki ona su su kiyafetlerini hatirliyor musun aaa evet dedi bi yildir bazanin altinda ve sen hic sormadin demekki olmasa da oluyormus simdi hepsi ihtiyac sahiplerine gitti dedim. kendisi de anladi artik asla bu konuda israrci degil ve bana karismaz. sana tavsiyem gözünü karart ve ihtiyacin olmayan ne varsa ver kurtul. bi defa yaparsan zaten bu sadeligin rahatligina alisirsin ve bi daha da asla biriktirmek istemezsin...
Aynisi bnm de annemde var190 m2den 230 m2 eve gectik bn rahatlariz sandim ama yine ayni sıkısıkligi yasadik. Bazen cildirma noktasina geliyorum tum dolaplari acip balkondan asagi bosaltasim geliyor. Plastik cikolata peynir yogurt kaplari bez parcalari pipetler tek tek kalmis tabaklar promosyon bardaklar.
Kullandigimiz tek 1tv ve duvara sabit bir tv unitemiz disinda bjr kac tv ve tv masasinida hala evde sakliyoruz. Deterjanlar sampuanlar sabunlar temizlik urunleri abartmiyorum buyuk boylar bile herbirinden4-5 adet.
Aradigim hicbirseyi bulamiyorum folaplardan 1sey almak icin 5-6 parca tere indirip alip tekrar yerlestirmk durumjndayiz.
heryerde poset torbalari ici poset dolu..
kiyafetede ayni urunun 5-6rengjni slma olayi vardi ve banada gectiini universitexe farkettim ve kenfkmi disiplinize edip biraktim sonra o da nasil olduysa birakti. Ama hala ihyiyacsiz giyjm slisveridjne hepkmiz devsm ediuoruz. Ama aynidjndan cok alma olayini biraktk cok sukur.
Ve kardesimde de ayni sorun var. Ortaokula gidiyor ve hala bebeklikten kalma oyuncaklarini veremiyor sakiz kutularjni bile biriktirmek istiyor atinca kiziyor.
Gelir duzeyimiz orta hani yarin acikta kalma kaygisiyla fln biriktirmek de degil..
evimizdeki temizlik urunuyle 4ev bi kac ay idare edebilir.. ve yokluk icjnde bu kadar insan varken bitiktirmek agir geliyor utandiriyor beni. Kimse dolaplarimizi gormesin istiyorum. Buzdolabida ayni yogunlukta 2buzdolabi oldugh halde..
Borcam saklama kabi ve milyon cesit bardak hediyelik goturulmek uzerd stoklanmis..
Mobilya esya gida temizlk oyuncaj yanj her turlu sey biriktiriliyorve ne zaman konusjnu acsam kirilip aliniyor bagirip cagirip kirmaya cslisiyor o da. Bnm evim benm kazancim sen evin olunca yapmazsin diyor. Ama bn onuda hafifletmek istoyorum ne buyuk yuk anlatamiyorum ve bu bulasan bi takinti yani zamn zaman farkettigimde napiyorum bn diyorum ilerde bnde mi boyle olacagkm endisesi yasiyorum. Hani alinmis biriktirilmis saklanmis atmak gozune geliyor ise yarayinca belki verir diyorjm bak surda bi multeci aile var tabak canagin faxlasini onlara verelim bizde artik yrnilerimizi kullanalim , kovalari plastik kaplari barinaklara verelim , oyuncaklari koy okullarina ihtiyaci olanlara dagitalim diyorum ama olmuyor yardim etmezligjnden degil para verelim ihtiyaclarjnj kendileri alsjn yardim etmek istiyorsan diyor.
Ve kullanmadigimiz 2 kapali alanvar( oda icindeki banyo giyinme odasi fln gibi bolumleri kullanmadigimjz esyalarla kapattk.
Gereken esyayi gerektigi zmn bulamadihjmizdan varligjni unuttugumuzdan ihtjyac duyunc tekrar aldigimiz oluyor..
Vd durjmhn vahimligini kabul ettiremiyorum
Yapilabilecek birsey varmi sizce ?
benimde annemin örgü ip kumaş vs. biriktirme hastalığı vardı ne zaman düzenleyelim desem olmaz diyordu.
yapılacak birşey yok malesef sonuçta onun eşyası ben evlenince kendi evimi düzenledim. evimde sadece 1 tane canlı çiçek var ama annem evi botanik bahçesine çevirdi.
boş odası hep yorgan ıvır zıvır dolu ben ferah ferah oturuyorum.
Yani daha evlenme gibi bi durumum da yok.. ne kadar daha dayanabilirim bilmiyorum.
cunku hayati cok zorlastiriyor. Temizlik duzen cok zor oluyor itip cekmekten toplamaktan yoruluyoruz temizlikten degil.esyayi azaltmazsan birdaha is yapmicam dedim baska yardim eden de yok. Tek basina yapip soyleniyor bi yardim eden yok butun yuk bende diye.. kiyamiyorum da ama resmen eziyet ediyoruz kendimize.
Ceyiz gibi begendigim seylerden bazen alirken bile cok cok almak istiyor izin vermeyince ona bile kiziyor ama kesinlikle almiyorum . Bnm evimde fazla esya olmayacak bosa alma diyorum
canim benim esimde senin gibi herseyi saklamak ister sundan bi sey yaparim bu lazim olur falan diye ne bulursa biriktirmek ister. Düsün dondurma kabini bile. Ama ben asla sevmem biriktirmeyi ve atarim hele ki plastikse hic durdurmam. esimin kiyafetleri vardi bazanin altinda duruyor bi yildir topladim verdim ihtiyac sahiplerine. sonra dedimki ona su su kiyafetlerini hatirliyor musun aaa evet dedi bi yildir bazanin altinda ve sen hic sormadin demekki olmasa da oluyormus simdi hepsi ihtiyac sahiplerine gitti dedim. kendisi de anladi artik asla bu konuda israrci degil ve bana karismaz. sana tavsiyem gözünü karart ve ihtiyacin olmayan ne varsa ver kurtul. bi defa yaparsan zaten bu sadeligin rahatligina alisirsin ve bi daha da asla biriktirmek istemezsin...
Aynisi bnm de annemde var190 m2den 230 m2 eve gectik bn rahatlariz sandim ama yine ayni sıkısıkligi yasadik. Bazen cildirma noktasina geliyorum tum dolaplari acip balkondan asagi bosaltasim geliyor. Plastik cikolata peynir yogurt kaplari bez parcalari pipetler tek tek kalmis tabaklar promosyon bardaklar.
Kullandigimiz tek 1tv ve duvara sabit bir tv unitemiz disinda bir kac tv ve tv masasinida hala evde sakliyoruz. Deterjanlar sampuanlar sabunlar temizlik urunleri abartmiyorum buyuk boylar bile herbirinden 4-5 adet.
Aradigim hicbirseyi bulamiyorum dolaplardan 1sey almak icin 5-6 parca yere indirip alip tekrar yerlestirmk durumundayiz.
heryerde posetler birikiyor..
kiyafette de ayni urunun 5-6rengini alma olayi vardi ve banada gectigini universitede farkettim. Arkadaslarkm ayni seyden niye boyle aldinki diye gulmuslerdi. ve kendimi disiplinize edip biraktim sonra o da nasil olduysa birakti. Ama hala ihtiyacsiz giyim alisverisine hepimiz devam ediyoruz. Ama aynisindan cok alma olayini biraktk cok sukur.
Ve kardesimde de ayni sorun var. Ortaokula gidiyor ve hala bebeklikten kalma oyuncaklarini veremiyor.
Gelir duzeyimiz orta hani yarin acikta kalma kaygisiyla fln biriktirmek de degil..
evimizdeki temizlik urunuyle 4ev bi kac ay idare edebilir.. ve yokluk icinde bu kadar insan varken bitiktirmek agir geliyor utandiriyor beni. Kimse dolaplarimizi gormesin istiyorum. Buzdolabida ayni yogunlukta 2buzdolabi oldugu halde..
Borcam saklama kabi ve milyon cesit bardak stoklanmis durumda.
Mobilya esya gida temizlk oyuncak yani her turlu sey biriktiriliyorve ne zaman konuyu acsam kirilip aliniyor bagirip cagirip kirmaya cslisiyor o da beni. Bnm evim benm kazancim sen evin olunca yapmazsin diyor. Ama bn onuda hafifletmek istoyorum ne buyuk yuk anlatamiyorum ve bu bulasan bi takinti yani zamn zaman farkettigimde napiyorum bn diyorum ilerde bnde mi boyle olacagim endisesi yasiyorum.
Hani alinmis biriktirilmis saklanmis atmak gozune geliyor ise yarayinca belki verir diyorum bak surda bi multeci aile var tabak canagin fazlasini onlara verelim bizde artik yenilerimizi kullanalim , kovalari plastik kaplari barinaklara verelim , oyuncaklari koy okullarina ihtiyaci olanlara dagitalim diyorum ama olmuyor yardim etmezliginden degil.merhametlidir. para verelim ihtiyaclarini kendileri alsin yardim etmek istiyorsan diyor.
Ve kullanmadigimiz 2 kapali alanvar( oda icindeki banyo giyinme odasi fln gibi bolumleri kullanmadigimiz esyalarla kapattk.
Gereken esyayi gerektigi zmn bulamadigimizdan varligini unuttugumuzdan ihtiyac duyunca tekrar aldigimiz oluyor..
Ve durumun vahimligini kabul ettiremiyorum
Yapilabilecek bir sey varmi sizce ?