sade yaşam

merhaba arkadaşlar..
eski arkadaşların çoğunu burada görmek ne güzel :)

Selin canım seni tebrik ve takdir ediyorum...tebrik, verdiğin karar için, takdirse süreç için... yaptığınız ne olursa olsun neyi niçin yaptığınızın farkında olarak yaparsanız ne iş ortamı ne arkadaş ortamı ne aile ortamı sizi yadırgayamaz aksine takdir eder,saygı duyar...farklı olup bunu kaliteye çevirip olumsuz örneklerden soyutlanırsınız.... boğaziçi üniversitesi yüksek lisanstan tutun da,iş hayatının baronlarının,masonlarının,islama en büyük düşman ve yabancı olanların toplumlarında da bulundum... belki ilk anda evet bi önyargı ama sonrasında hep saygı duydum örtümden dolayı...akıllı insanlar sizin kafanızın dışıyla değil içiyle uğraşır...dışıyla ilginenleri atın gitsin zaten...

ben de sade yaşam için önemli bir süreçten geçiyorum...yıllardır olan büyük ev hayalimi 3+1 evimi satıp dubleks ev alarak gerçekleştirdim çok şükür...ve bu değişimi yaşarken evde ne var ne yok hepsini verdim... her şeyi sadeleştirerek yeniledim...

ve kayınvalidelerden bahsedilmiş...ben buna da karşıyım yani evime istemem görüşmem vs..tamam belki benimkiler anlayışlı bir kötü davranış görmedim onlardan ama öyle bile olsa eşimin hatırından dolayı sayar elimden geldiğince de her konuda yardımcı olmaya çalışırım... ha diyeceksiniz ki demesi kolay...sadece demiyorum yaşıyorum da kayınvalidemler ne kaynımın ne de görümcemin evine gidebiliyorlar ama bana sık sık gelirler uzun süre kalırlar...
üç çocuk, yardımcı, biz, onlar ve gelen giden misafirler ev bayram yeri gibi her daim...
küçük bir de itiraf...sabahları bırakıp kaçıp işe gidip dinleniyorum... :)

Ayakkabılığım kırıldı önümüzdeki ay ucuz bir ayakkabılık almayı düşünüyorum kiradayım sonuçta kendi evime saklama alanları olan birşey yaptırırım.
birde birçok ayakkabımdan kurtuldum babet sevmiyorum artık spor ayakkabım 2 adet 1 adet topuklu ve kışlık botumu ayırıp kalanı vericem.kış bitiminde botlarımıda vericem hiç memnun değilim ayaklarım buz önümüzdeki yıl kaliteli birşey alıp 3-5 yıl giymeyi düşünüyorum. malesef eşim kıyamıyor eşyasına onunkileride kutuya koyup kaldırıcam .

Bence okumalısın baya faydalı bilgiler var canım
cok tesekkurler davetin icin. Biraz kendimden bahsedeyim. 5 yıl once aldigim ve elimi bile surmedi ğim esyalardan tut, kullandigim kullanmadigim sevdigim sevmedigim saglam yada kirik dokuk hic fark etmez hic bir seyi kiyip da atamiyorum

cok tesekkurler davetin icin. Biraz kendimden bahsedeyim. 5 yıl once aldigim ve elimi bile surmedi ğim esyalardan tut, kullandigim kullanmadigim sevdigim sevmedigim saglam yada kirik dokuk hic fark etmez hic bir seyi kiyip da atamiyorum

:) o zaman tarihi geçmiş kozmetik ürünlerden başla canım ben ilk öyle yaptım. sonra kullanmadığım eşyaları poşete koydum. 1-2 ay geçti poşete bile dokunmamışım sonra ihtiyacım gerçekten yokmuş dedim ve verdim. Neler verdiğimi bile unuttum düşün yani o kadar gereksiz şeylermiş. bu aralar ara verdim evi kurcalamaya.
mesela çantalarımdan vericem daha kış bitiminde 1-2 kazak gidecek.
misafir tabaklarmı bile günlük kullanıyorum kırılsında yeni model alayım diye sanırım 3-5 yıl mutfak eşyası almam sanırım çok fazla hersey var. bir odanı lüzumsuz eşyadan temizle ne kadar rahatladığını görüceksin sonra tasarruf yapıcaksın.
ben önceden çok kıyafet alırdım sonra onları koymak için sepetler kutular alırdım. saklama alanı oluşturmak zorundaydım sürekli kendime. şimdi sadeleştikce hem param cebimde kalıyor hemde zamanım bana kalıyor.

Ayakkabı benimde hassas noktam 100 çift olsa gözüm doyarmi bilmiyorum:)

D
Depolama sorunu yasamiyomusun??

D

Depolama sorunu yasamiyomusun??
Usttler altlar yanlar canim.. evim de kucucuk. Her sey ustuste inan. Ama artik kurtulmak istiyorum. Sadece nasilini bilmiyorum. Duygusal bag olusmus resmen.

Bu arada kac sene oldu avatarini degistireli bilmiyorum ama kirmizi ispanyol kiza cok alismistim ben :)

canim benim esimde senin gibi herseyi saklamak ister sundan bi sey yaparim bu lazim olur falan diye ne bulursa biriktirmek ister. Düsün dondurma kabini bile. Ama ben asla sevmem biriktirmeyi ve atarim hele ki plastikse hic durdurmam. esimin kiyafetleri vardi bazanin altinda duruyor bi yildir topladim verdim ihtiyac sahiplerine. sonra dedimki ona su su kiyafetlerini hatirliyor musun aaa evet dedi bi yildir bazanin altinda ve sen hic sormadin demekki olmasa da oluyormus simdi hepsi ihtiyac sahiplerine gitti dedim. kendisi de anladi artik asla bu konuda israrci degil ve bana karismaz. sana tavsiyem gözünü karart ve ihtiyacin olmayan ne varsa ver kurtul. bi defa yaparsan zaten bu sadeligin rahatligina alisirsin ve bi daha da asla biriktirmek istemezsin...

bende martta kartimin son taksidini ödeyecegim ve sözümde durabilirsem bidaha asla büyük meblalar harcamayacagim karttan...
gram altin konusunu bende düsünmekteyim bi kac aydir hala faaliyete gecemedim. oglun icin hayirli bi birikim olur insallah

kizlar bizim araba almak gibi bi planimiz var kiyida kösede birikimimiz yok. kredi cekmekte istemiyoruz. eminevime girip öyle almayi planliyoruz bu konuda fikri olan yada daha önce arastiran arkadaslardan önerilerini bekliyorum

Aynisi bnm de annemde var 190 m2den 230 m2 eve gectik bn rahatlariz sandim ama yine ayni sıkısıkligi yasadik. Bazen cildirma noktasina geliyorum tum dolaplari acip balkondan asagi bosaltasim geliyor. Plastik cikolata peynir yogurt kaplari bez parcalari pipetler tek tek kalmis tabaklar promosyon bardaklar.

Kullandigimiz tek 1tv ve duvara sabit bir tv unitemiz disinda bir kac tv ve tv masasinida hala evde sakliyoruz. Deterjanlar sampuanlar sabunlar temizlik urunleri abartmiyorum buyuk boylar bile herbirinden 4-5 adet.
Aradigim hicbirseyi bulamiyorum dolaplardan 1sey almak icin 5-6 parca yere indirip alip tekrar yerlestirmk durumundayiz.

heryerde posetler birikiyor..

kiyafette de ayni urunun 5-6rengini alma olayi vardi ve banada gectigini universitede farkettim. Arkadaslarkm ayni seyden niye boyle aldinki diye gulmuslerdi. ve kendimi disiplinize edip biraktim sonra o da nasil olduysa birakti. Ama hala ihtiyacsiz giyim alisverisine hepimiz devam ediyoruz. Ama aynisindan cok alma olayini biraktk cok sukur.

Ve kardesimde de ayni sorun var. Ortaokula gidiyor ve hala bebeklikten kalma oyuncaklarini veremiyor.

Gelir duzeyimiz orta hani yarin acikta kalma kaygisiyla fln biriktirmek de degil..

evimizdeki temizlik urunuyle 4ev bi kac ay idare edebilir.. ve yokluk icinde bu kadar insan varken bitiktirmek agir geliyor utandiriyor beni. Kimse dolaplarimizi gormesin istiyorum. Buzdolabida ayni yogunlukta 2buzdolabi oldugu halde..
Borcam saklama kabi ve milyon cesit bardak stoklanmis durumda.
Mobilya esya gida temizlk oyuncak yani her turlu sey biriktiriliyor ve ne zaman konuyu acsam kirilip aliniyor bagirip cagirip kirmaya cslisiyor o da beni. Bnm evim benm kazancim sen evin olunca yapmazsin diyor. Ama bn onuda hafifletmek istoyorum ne buyuk yuk anlatamiyorum ve bu bulasan bi takinti yani zamn zaman farkettigimde napiyorum bn diyorum ilerde bnde mi boyle olacagim endisesi yasiyorum.

Hani alinmis biriktirilmis saklanmis atmak gozune geliyor ise yarayinca belki verir diyorum bak surda bi multeci aile var tabak canagin fazlasini onlara verelim bizde artik yenilerimizi kullanalim , kovalari plastik kaplari barinaklara verelim , oyuncaklari koy okullarina ihtiyaci olanlara dagitalim diyorum ama olmuyor yardim etmezliginden degil.merhametlidir. para verelim ihtiyaclarini kendileri alsin yardim etmek istiyorsan diyor.

Ve kullanmadigimiz 2 kapali alanvar ( oda icindeki banyo giyinme odasi fln gibi bolumleri kullanmadigimiz esyalarla kapattk.

Gereken esyayi gerektigi zmn bulamadigimizdan varligini unuttugumuzdan ihtiyac duyunca tekrar aldigimiz oluyor..

Ve durumun vahimligini kabul ettiremiyorum

Yapilabilecek bir sey varmi sizce ?

Son düzenleme:

benimde annemin örgü ip kumaş vs. biriktirme hastalığı vardı ne zaman düzenleyelim desem olmaz diyordu.
yapılacak birşey yok malesef sonuçta onun eşyası ben evlenince kendi evimi düzenledim. evimde sadece 1 tane canlı çiçek var ama annem evi botanik bahçesine çevirdi.
boş odası hep yorgan ıvır zıvır dolu ben ferah ferah oturuyorum.

Yani daha evlenme gibi bi durumum da yok.. ne kadar daha dayanabilirim bilmiyorum.
cunku hayati cok zorlastiriyor. Temizlik duzen cok zor oluyor itip cekmekten toplamaktan yoruluyoruz temizlikten degil.esyayi azaltmazsan birdaha is yapmicam dedim baska yardim eden de yok. Tek basina yapip soyleniyor bi yardim eden yok butun yuk bende diye.. kiyamiyorum da ama resmen eziyet ediyoruz kendimize.

Ceyiz gibi begendigim seylerden bazen alirken bile cok cok almak istiyor izin vermeyince ona bile kiziyor ama kesinlikle almiyorum . Bnm evimde fazla esya olmayacak bosa alma diyorum

benim annemde çok ceyiz almak isterdi aldıda şimdi biraz biraz geri gönderiyorum anneme.
temizlik çok zor oluyor gerçekten ama sabrediceksin
annemdeyken mutfak düzeni bana aitti. bazen o görmeden atardım.sonra baharatlık dolap almıştım. fazla eşyaları poşetleyip bodruma koymuştum. yinede heryıl biraz biraz esya veriyor. Annene temizlik hastaları programını seyrettir belki biraz eşya verir :)

Gunaydin kizlar.
Anneleriniz ayni ben. Ama ben yapmak isteyip yapamiyorum.
Ornegin bugunu anlatayim size. Her gun ufak da olsa bir seyleri cikarmaya calisiyorum.
Bugun kullandigim duduklunun kucuk bir kapagini buldum. Epeydir kullanmamistim düşüyor du. Sonra tamir etmeye kalkistim icine yagcoz doktum. Sonra hay ben napiyorum ya bunca ay onu kullanmadan duduklu pisirmisse gene takmam dedim cope atiyordum. Sonra aman bu celik diye gene baska posete attim. Guya eskiciye vericem.

Sonra bir de eski kahvaltilik takimimin tabani vardi.. tepsi gibi dusunun. Takim kirilinca onu saklamisim. Annem de (galiba ondan aldim bu huyu ve ustune ekledim) onu kaplamisti rahle yaparsin diye. Ama o kadar itici ki hic kullanmadim. Simdi tam atacakken yeni aldigim astar ve boya vardi tekzenden. Onunla boyar kullanirim bir guzrl diye gene atamadim oy oyy

ra_punzel annen de obsesif olabilir. takıntı hastalığı. bu kadarı da gerçekten fazla. bence psikoloğa görünmeli. sonuçta onun elinde olan bir durum değil bu. bir iki seasn ile eminim farkedecektir bazı şeyleri.
aynı durum belki bir tık azı benim annemde de var. ama o bana göstermeden atın diyor. biz atıyoruz kardeşimle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…