- 1 Mart 2010
- 44.661
- 113.565
-
- Konu Sahibi philosophy
- #2.561
Çok şanslısın o zaman.yeniuye01 benimkiler de aslında dibimde.
Ama ben sürekli olarak vıcık vıcık ilişkiyi sevmediğimi, sınırlarımı kimsenin geçmesine isin vermeyeceğimi filan yeri geldikçe tatlı sert söylüyorum. Bir de hem yaşımdan hem de unvanımdan dolayı saygılarından bana pek yanaşamıyorlar. Ben de bunun keyfini çıkarıyorum. Ben de zaten kendimle ilgili çok şey anlatmam. Hayatımla ilgili konuşmam. Dedikodu yapmam mümkün olduğunca.
Günaydın kızlar
Maşallah @DenizGeldi Nasıl da güzel yazmışsın.
Kv den gelen külçe gibi ağır yorganları ve yastıkları vereli yıllar oldu. Onun yerine gidip yumuşacık yorganlar yastıklar aldım.
Elimde kv ye ait bi eşim kaldı. Onu da vermem gari...
İnan yalnızlık öyle çok kötü, çok zor birşey değil...
Tüm hayatın sana ait, sana hayatına yaptıklarına müdahale eden kimse yok.
Bi sen bi canın varsınız. Canın ne isterse onu birlikte yapıyorsunuz.
Ben vıcık vıcık ilişkileri sevmiyorum.
Yapışık halde her öğlenimi aynı insanla geçirmeyi sevmiyorum.
İnsanlara hesap vermeyi sevmiyorum.
Ben gerçekten yalnız olmayı seviyorum.
Ailem ve 1-2 yakın dostumdan ( haftada sadece bi öğlen birlikte yemek yiyoruz. Yakın derken bedenlerimizin sürekli bir arada olmasından bahsetmiyorum) başka kimseyi sallamıyorum.
Hıııı bir de etrafındaki sınırdan kimseyi geçirmiyorum.
Böyle kafam rahat ben Rahat
Canım bundan bir yıl önceki iş yerimde aynı odada çalıştığım bi kadın vardı , kadin dan bütün iş yerindeki herkes yaka silkiyodu beni de onunla aynı odaya verdiler onun yüzünden stresten sütüm kesildi doğum isminden yeni dönmüştüm henüz.... Ordan tayin istedim defalarca 6. Tayininde kurtulabildim .... O olayların içindeyken gormuyodum çok zor geliyordu ama onlari yaşamam gerekiyordu benim şimdi diyorum iyiki yasamisim sabri öğrendim ben eskiden çok sabırsız bi insandim, şu an çalıştığım yer normalde sıkıntılı bi yer ama benim gözümde yemin ediyorum sana tatil köyü....Çok şanslısın o zaman.
Aynı odadayız. Dinlememeye çalışıyorum yine de bana da laf atıyorlar ayıp olmasın diye cevap vermem gerekiyor diye hissediyorum. Dedikodularından bıkıp bazen oda değiştiriyorum gidip diğer odaları geziyorum yarım saat falan. Sonra yine aynı yer.
Aslında en büyük sorunum genel olarak insanlar kırılmasın diye çabalamak. Bu huyumu yenmeye çalışıyorum.
Umarım tez vakitte bırakırım bu. Huyumu
cnm insanları kıramama huyu bendede var hatta haklıyken bile karşımdakini kırcam dye kendmi savunamıyorum. aynı iş yerindeyiz yüzyüze bakcaz dye hep susuyorum bu huyu nasıl yenicezCanım bundan bir yıl önceki iş yerimde aynı odada çalıştığım bi kadın vardı , kadin dan bütün iş yerindeki herkes yaka silkiyodu beni de onunla aynı odaya verdiler onun yüzünden stresten sütüm kesildi doğum isminden yeni dönmüştüm henüz.... Ordan tayin istedim defalarca 6. Tayininde kurtulabildim .... O olayların içindeyken gormuyodum çok zor geliyordu ama onlari yaşamam gerekiyordu benim şimdi diyorum iyiki yasamisim sabri öğrendim ben eskiden çok sabırsız bi insandim, şu an çalıştığım yer normalde sıkıntılı bi yer ama benim gözümde yemin ediyorum sana tatil köyü....
Onunla aynı odadayken tam olarak enerjimi emiyodu sürekli negatifdi herşeyi problem ama herşeyi ve sürekli söylenmeyen halinde kalem niye yere düştü, bugün hava yagmurlu of içim sıkıştı , bu evrak nerde , bu masa niye dağıldı , bide aynı statüde olmamıza rağmen aramızdaki tek fark onun benden 17-18 yıl fazla çalışmış olmasi ama bana ve odadaki diğer kişilere altında çalışan insanmış gibi davranıp bide bunu soyluyodu mesela kapının önünde konusuyo diyelim arkadaşına anlatıyo biseyler bizde içerden duyuyoruz kendisi ebe , canım amirim benim çalışmamı çok beğeniyor şu an şef oldum altımda 1 hemsire, 1 biyolog , 1 lab. Tek 1 sekreter calisiyo sana bi hemşire daha verelim dedi kimileri kadrom genişliyor:) dediğini bizzat duydum böyle bi kadın , kurumun şoförüne .Şoförüm gel , şoförüm git , sözleşmeli çalışan arkadaşa sekreter demeler , günaydın diyosun bugün hava çok soğuk gelene kadar döndüm gec de kalktım kahvaltıda yapmadım çok kötu bi gün diyo ve hep böyle.....
Bu çanta alır 1.hafta anlatır kulaklarını tikanmanin müzik açmanın faydası asla asla olmadı bende
of neler neler anlatilcak gibi diil
Şimdi dönüp baktığımda ona çok üzülüyorum ben sadece 1 . 5 yıl kadar dayandim ama o hep kendiyle
O kişinin sana ogretebilecegi bişey mutlaka var ona odaklanan Allah senden o kişiyi karşına cikararak o şeyi öğrenmeniz istiyo. Onun görevi sana onu öğretmek, belki berbat bi hoca ama hayata dair o öğreneceğin şey sonradan işine yarayacak .... Her neyse onu bul.... Bu fırsatı degerlendir... O kadın senin sınavın ... :)
Ne güzel anlatmışsın. Bende tahamül edemediğim insanların aslında benim eksik yönlerimi geliştirmek için Allahın karşıma çıkardığını yeni fark ediyorum. Böyle böyle gelişeceğiz. Kolay değil kimi zaman bu dersi almak. Ya da bu amacı fark edebilmek. Fark edince herşey adım adım kolaylaşıyor zaten. Her sorun aslında bir gelişim fırsatı. Bu fırsatı görmek yerine soruna odaklandıkça aynı sorun bi çok şekilde tekrar hayatımıza giriyor.Canım bundan bir yıl önceki iş yerimde aynı odada çalıştığım bi kadın vardı , kadin dan bütün iş yerindeki herkes yaka silkiyodu beni de onunla aynı odaya verdiler onun yüzünden stresten sütüm kesildi doğum isminden yeni dönmüştüm henüz.... Ordan tayin istedim defalarca 6. Tayininde kurtulabildim .... O olayların içindeyken gormuyodum çok zor geliyordu ama onlari yaşamam gerekiyordu benim şimdi diyorum iyiki yasamisim sabri öğrendim ben eskiden çok sabırsız bi insandim, şu an çalıştığım yer normalde sıkıntılı bi yer ama benim gözümde yemin ediyorum sana tatil köyü....
Onunla aynı odadayken tam olarak enerjimi emiyodu sürekli negatifdi herşeyi problem ama herşeyi ve sürekli söylenmeyen halinde kalem niye yere düştü, bugün hava yagmurlu of içim sıkıştı , bu evrak nerde , bu masa niye dağıldı , bide aynı statüde olmamıza rağmen aramızdaki tek fark onun benden 17-18 yıl fazla çalışmış olmasi ama bana ve odadaki diğer kişilere altında çalışan insanmış gibi davranıp bide bunu soyluyodu mesela kapının önünde konusuyo diyelim arkadaşına anlatıyo biseyler bizde içerden duyuyoruz kendisi ebe , canım amirim benim çalışmamı çok beğeniyor şu an şef oldum altımda 1 hemsire, 1 biyolog , 1 lab. Tek 1 sekreter calisiyo sana bi hemşire daha verelim dedi kimileri kadrom genişliyor:) dediğini bizzat duydum böyle bi kadın , kurumun şoförüne .Şoförüm gel , şoförüm git , sözleşmeli çalışan arkadaşa sekreter demeler , günaydın diyosun bugün hava çok soğuk gelene kadar döndüm gec de kalktım kahvaltıda yapmadım çok kötu bi gün diyo ve hep böyle.....
Bu çanta alır 1.hafta anlatır kulaklarını tikanmanin müzik açmanın faydası asla asla olmadı bende
Şimdi dönüp baktığımda ona çok üzülüyorum ben sadece 1 . 5 yıl kadar dayandim ama o hep kendiyle
O kişinin sana ogretebilecegi bişey mutlaka var ona odaklanan Allah senden o kişiyi karşına cikararak o şeyi öğrenmeniz istiyo. Onun görevi sana onu öğretmek, belki berbat bi hoca ama hayata dair o öğreneceğin şey sonradan işine yarayacak .... Her neyse onu bul.... Bu fırsatı degerlendir... O kadın senin sınavın ... :)
Canım bundan bir yıl önceki iş yerimde aynı odada çalıştığım bi kadın vardı , kadin dan bütün iş yerindeki herkes yaka silkiyodu beni de onunla aynı odaya verdiler onun yüzünden stresten sütüm kesildi doğum isminden yeni dönmüştüm henüz.... Ordan tayin istedim defalarca 6. Tayininde kurtulabildim .... O olayların içindeyken gormuyodum çok zor geliyordu ama onlari yaşamam gerekiyordu benim şimdi diyorum iyiki yasamisim sabri öğrendim ben eskiden çok sabırsız bi insandim, şu an çalıştığım yer normalde sıkıntılı bi yer ama benim gözümde yemin ediyorum sana tatil köyü....
Özel sektör daha zor canım burda problem sorun hiç bitmez.
herkez patronculuk oynar.
herkez birbirinin ayağını kaydırmakla uğraşır.
şükür ki tek başıma odamdayım olaylar fazla etkilemiyor.
ama öyle kötü niyetli kişiler varki yani sırf ortalık karışsın istiyorlar.
dinleme cihazı kullanan bile var düşün hani moralin bozuk olsa birşey hakkında yorum yapsan bittin.
yani kimseye güvenilmiyor. ve böyle kişileri gördükçe inanamıyorum ama varmış demekki böyle kişiler diyorum.
Dinleme cihazimi!!!! Yok artık diyorum
Nasıl farketmisler peki cihazı ay ne fena insanlar var....Evet canım bende duydugumda şok olmuştum. hatta ortaya bir konu atıp gidiyordu hani arkasından ne konuşucaz onları dinlemek için tövbe tövbe dedim bu kadar da olmaz.
Nasıl farketmisler peki cihazı ay ne fena insanlar var....
Harikasınız sizi canı gönülden tebrik ederim zaten yazdıklarınızı hayranlıkla takip ediyorum favorimsiniz ben kk yeni üye oldum sizin gibi hanımlarla karşılaştığım için çok memnun oldum benim küçük bebeğim var 3 aylik birde 3 yaşında kizim sezaryen doğum yaptim yeni yeni kendime geliyorum birde bel fıtığim var ağrıdan sızidan uyku uyuyamıyorum gece emzirmek içinde kalkınca sabah uyanmak çok zor oluyo benim için büyük kizim çok erken uyaniyo malesef öğleye kadar yat kalk yapıyorum kilolatla başim dertte kendime bakmak bile istemiyorum doyma hissimi kaybettim galiba ne yesem doymuyorum koşu bandim var ama yürüyecek vakit bulamıyorum yada boşveriyorum depresyondamıyım bilmiyorum hergun yepyeni bir güne başlamak spor yapmak yediğime içtiğime dikkat etmek kitap okumak evimi sadeleştirmek niyetiyle yatıyorum ama sabah uygulayamıyorum bana dua ediverin ve moral motivasyon verinde bi kendime geleyimN nesibenil eksiklerim olsa da Zaman'ı iyi kullandığımı düşünüyorum. Gün de 6 saat uyuyorum. Hafta sonu bu 7-8 saate çıkabiliyor.
Tv izlemiyorum. Takip ettiğim bi dizi yok ancak bazı dizilerin konularını biliyorum.
Haftada 4 gün 1'er saat olmak üzere mutlaka spor yapıyorum.
Hergün okuduğum zikirlerim var. Onları okuyorum.
Hergün en az 50 sayfa kitap okuyorum. Daha fazla olursa ne ala.
Benim enerjimi emen, bana faydası dokunmayan insanlarla mümkün olduğunca az görüşüyorum. Hatta mümkünse görüşmüyorum.
İşimin izin verdiği sürece namazlarımı kılıyorum.
Oğlumla ilgileniyorum.
Sizde Harikasınız maşallah sizde çok beğeniyorum sizlerden etkilenir inşallah ben de kısa zamanda kendime gelirim yazdıklarınızın benim için çok değerli uygulamaya çalışıcam inşallahBunun için önce kendine minik çanta defteri edinmelisin:)
Ben kendi yaptığımı soyliyim yüzde yüz planlimiyim hayır ama olmaya gayret ediyorum tabiki uyamadigim yapamadigimiz zamanlar var robot diiliz sonucta
Günlük işler için kendime günlük çok iş yuklemiyorum bölümlere ayırıyorum eğer çok iş tiplerden hiç bişey yapamıyorum çünkü bunun için akşam yattgimda kafamda ertesi gün yapacaklarimi siraliyorum
1. Çamaşırlar yikancak
2. Yemek yapilcak
3 ev supurulcek
4. Dış kapı silincek
Yarın diyorum 4 madde bunlara kafamda patikligine göre siraliyorum mesela makinaya çamaşır atilcak yemek konulacak onlar olurken ev supurulcek kapı silincek çamaşır asilcak .... Sabah kalktığımda 4 madde olduğunu biliyorum kafamda yani sabah kalkıp bugün napsam diye dusunmuyorum
O minik deftere yazıyorum yukarda maddeleri yaptıkça üstünü çiziyorum ama ben ev işlerinde çoğu zaman artık yazmıyorum:)
Sonra haftalık hedefler koyuyorum
- bidahaki pazartesiye kadar çekmece içleri temizlencek
- en az 400 sayfa kitap okunacak
- 1000 salavat cekilcek
-dondurucu için bezelye ayiklanip konulcak mesela
Bu hafta bunları yapmaya calisiyoru. Yaptıkça üstünü çiziyorum:)
Her zaman uyabiliyomuyum hayır ama yapmaya çalışıyorum:)) ne yapsam kâr:)
allah bağışlasın çocuklarınız.Harikasınız sizi canı gönülden tebrik ederim zaten yazdıklarınızı hayranlıkla takip ediyorum favorimsiniz ben kk yeni üye oldum sizin gibi hanımlarla karşılaştığım için çok memnun oldum benim küçük bebeğim var 3 aylik birde 3 yaşında kizim sezaryen doğum yaptim yeni yeni kendime geliyorum birde bel fıtığim var ağrıdan sızidan uyku uyuyamıyorum gece emzirmek içinde kalkınca sabah uyanmak çok zor oluyo benim için büyük kizim çok erken uyaniyo malesef öğleye kadar yat kalk yapıyorum kilolatla başim dertte kendime bakmak bile istemiyorum doyma hissimi kaybettim galiba ne yesem doymuyorum koşu bandim var ama yürüyecek vakit bulamıyorum yada boşveriyorum depresyondamıyım bilmiyorum hergun yepyeni bir güne başlamak spor yapmak yediğime içtiğime dikkat etmek kitap okumak evimi sadeleştirmek niyetiyle yatıyorum ama sabah uygulayamıyorum bana dua ediverin ve moral motivasyon verinde bi kendime geleyim
Teşekkürler güzel önerileriniz için bugünden tezi yok başlayacağım yazdıklarımınallah bağışlasın çocuklarınız.
ne kadar olumsuz ve depresif bir yaz bu böyle...
sizde ki negatifliği ben buradan hissettim.
öncelikle bu istediğiniz şeyleri sıraya koymalısınız.
bunların hepsi bir anda olmaz olmaz.
bana kalırsa öncelik kilolar olmalı. beslenme düzeninizi bi tartıp ufak ufak değişiklikler yapın. mesela abur cuburu kesin. ya da ekmeği azaltın gibi.
kilo vermeye başlayınca kendinize güvenmeye başlayacaksınız.
koşu bandında 15 dk ile başlayabilirsiniz.
zamanım yok diyorsanız bu kesinlikle sizin yalanınız. zamanınızı neye harcadığınızı şöyle bir düşünün. oradaki gereksiz bir şeyi çıkarıp yerine koşu bandını koyun.
hep söylüyorum önce kendini sevmelisin. çok özel bir insan olduğunbu bilmelisin. hayatını düşününce rabbimin başkalarına vermediği ama sana verdiği pek çok özel şey bulacaksın.
ben mesela çok özel bi kadınım.
örneğin sağlıklıyım, dünya tatlısı bi oğlum var (rabbim bana 2. çocuğu vermedi ama olsun. bir tane verdi ya. onu öyle güzel donatmış ki), bi işim var, kariyerim var gibi pek çok şey bulabilirim kendimle ilgili...
sen de otur düşün.. rabbim sana neler vermiş, seni nasıl özel kılmış..
hayat depresif olarak geçirmek için çok kısa..
her zaman yaz bize...
çok geçmiş olsun...
bu arada iltifatlar için çok teşekkür ederim...