sade yaşam

Günlük plan konusu,ne pisirsem konusunda not tutma,evdeki eksikleri yazma yillardir yaptigim olagan seyler.
Eksiklistem hep mutfakda elimin altindadir bittigi an yazarim cunku unutuyorum.

Misafirim gelcekse hemen liste yaparim
1-ne pisireceksem
2-malzeme eksigim varsa

Önce evde elde olan malzemelerle neler yapabilirim onu dusunurum.

Buzlugumda hep pogca yada boregim mutlaka olur.
Suanda dereotlu pogcam var mesela pisirdim koydum.

Biri gelse bi tatli bi salata pogca tamam.

Biterse hemen yine yapip koyuyorum.

2ceket 1gomlek eledim esimin dolabindan.
Bardagi olmayan kesme cay tabaklarim var onlarida kaldirdim teyzemle koydeki evine yollicam bazi seyleri

Mesela benim 1fincan takimim vardir(sutlu kahve/kahve icin)
Oglumunda benimde 1er yatak ortusu pike tarzi yipranmadan yirtilmadanda yenisini almam.

Çok şanslısın o zaman.
Aynı odadayız. Dinlememeye çalışıyorum yine de bana da laf atıyorlar ayıp olmasın diye cevap vermem gerekiyor diye hissediyorum. Dedikodularından bıkıp bazen oda değiştiriyorum gidip diğer odaları geziyorum yarım saat falan. Sonra yine aynı yer.
Aslında en büyük sorunum genel olarak insanlar kırılmasın diye çabalamak. Bu huyumu yenmeye çalışıyorum.
Umarım tez vakitte bırakırım bu. Huyumu

Canim ya sabah sabah guldum elimde kaynanadan bi eşim kaldi :)) aynen benimde ben sevmediğim birinin bana hediye ettiği ondan kalan biseyi kesinlikle eve sokmam hemen veririm bi yer bulurum kullanmam da gördükçe aklima gelir negatif enerji yayar o şey etrafına....

Bu insanlardan uzaklaşma bende son iki yıldır büyük bi hızla devam ediyo .... Böyle o kadar rahatım o kadar rahatım ki ... Biraz kaba olacak ama ne çokluk orda kargaşa atasozune yüzde yiz katiliyorum

Bu söylediğimi bi yerde söyleyince çok tepki alıyorum ama ben tatile gezmeye arkadaşımla , kardeşim vs kendi tarafımdan biri ve eşim oğlumla gitmeyi sevmiyorum .... Ya sadece arkadaşımla gidicem, ya ailemle gidicem , yada eşim ve oğlumla ..... Böyle eşli falan bi yere gidildiğinde hani benimde iyi anlaştığım esiminde eşiyle iyi anlaştığı arkadaşlarımızla gezmeye falan gidince hiç mutlu olmuyorum ....
Kendimi özgür hissedemiyorum, kısıtlanmış hissediyorum...
Atıyorum ben kayseri mantisi yemek için bir dan kalkıp kayseri ye giderim hiç usnmem ama oraya gittiğimizde bunun için mi geldik, bumuymus vs denilince bütün hevesin kaciyo yada bi manzara için gerekirse üç gün yururum o manzaranın karşısında da kahvemi içerim oh derim ama bunun için mi geldik diyince biri yada memnun olmayınca ağzına kürekle vurasim geliyo:) onun için biriyle gezmekten bi yere gitmekten hiç hazzetmem.... Arkadaşlarımla sinemaya gidelim, ev oturmasına gidelim eğer ikimiz gotceksek ben çocuğu eşime satarım alışverişe gidelim dışarda kahve içelim ama yeni bi yer kesfetceksem hop orda duralım diyorum...

Aslında bunların tüm ardında yatan şey hesap vermeyi sevmeyisim heralde

Canım bundan bir yıl önceki iş yerimde aynı odada çalıştığım bi kadın vardı , kadin dan bütün iş yerindeki herkes yaka silkiyodu beni de onunla aynı odaya verdiler onun yüzünden stresten sütüm kesildi doğum isminden yeni dönmüştüm henüz.... Ordan tayin istedim defalarca 6. Tayininde kurtulabildim .... O olayların içindeyken gormuyodum çok zor geliyordu ama onlari yaşamam gerekiyordu benim şimdi diyorum iyiki yasamisim sabri öğrendim ben eskiden çok sabırsız bi insandim, şu an çalıştığım yer normalde sıkıntılı bi yer ama benim gözümde yemin ediyorum sana tatil köyü....
Onunla aynı odadayken tam olarak enerjimi emiyodu sürekli negatifdi herşeyi problem ama herşeyi ve sürekli söylenmeyen halinde kalem niye yere düştü, bugün hava yagmurlu of içim sıkıştı , bu evrak nerde , bu masa niye dağıldı , bide aynı statüde olmamıza rağmen aramızdaki tek fark onun benden 17-18 yıl fazla çalışmış olmasi ama bana ve odadaki diğer kişilere altında çalışan insanmış gibi davranıp bide bunu soyluyodu mesela kapının önünde konusuyo diyelim arkadaşına anlatıyo biseyler bizde içerden duyuyoruz kendisi ebe , canım amirim benim çalışmamı çok beğeniyor şu an şef oldum altımda 1 hemsire, 1 biyolog , 1 lab. Tek 1 sekreter calisiyo sana bi hemşire daha verelim dedi kimileri kadrom genişliyor:) dediğini bizzat duydum böyle bi kadın , kurumun şoförüne .Şoförüm gel , şoförüm git , sözleşmeli çalışan arkadaşa sekreter demeler , günaydın diyosun bugün hava çok soğuk gelene kadar döndüm gec de kalktım kahvaltıda yapmadım çok kötu bi gün diyo ve hep böyle.....
Bu çanta alır 1.hafta anlatır kulaklarını tikanmanin müzik açmanın faydası asla asla olmadı bende
of neler neler anlatilcak gibi diil
Şimdi dönüp baktığımda ona çok üzülüyorum ben sadece 1 . 5 yıl kadar dayandim ama o hep kendiyle
O kişinin sana ogretebilecegi bişey mutlaka var ona odaklanan Allah senden o kişiyi karşına cikararak o şeyi öğrenmeniz istiyo. Onun görevi sana onu öğretmek, belki berbat bi hoca ama hayata dair o öğreneceğin şey sonradan işine yarayacak .... Her neyse onu bul.... Bu fırsatı degerlendir... O kadın senin sınavın ... :)

cnm insanları kıramama huyu bendede var hatta haklıyken bile karşımdakini kırcam dye kendmi savunamıyorum. aynı iş yerindeyiz yüzyüze bakcaz dye hep susuyorum bu huyu nasıl yenicez

Ne güzel anlatmışsın. Bende tahamül edemediğim insanların aslında benim eksik yönlerimi geliştirmek için Allahın karşıma çıkardığını yeni fark ediyorum. Böyle böyle gelişeceğiz. Kolay değil kimi zaman bu dersi almak. Ya da bu amacı fark edebilmek. Fark edince herşey adım adım kolaylaşıyor zaten. Her sorun aslında bir gelişim fırsatı. Bu fırsatı görmek yerine soruna odaklandıkça aynı sorun bi çok şekilde tekrar hayatımıza giriyor.

Özel sektör daha zor canım burda problem sorun hiç bitmez.
herkez patronculuk oynar.
herkez birbirinin ayağını kaydırmakla uğraşır.
şükür ki tek başıma odamdayım olaylar fazla etkilemiyor.
ama öyle kötü niyetli kişiler varki yani sırf ortalık karışsın istiyorlar.
dinleme cihazı kullanan bile var düşün hani moralin bozuk olsa birşey hakkında yorum yapsan bittin.
yani kimseye güvenilmiyor. ve böyle kişileri gördükçe inanamıyorum ama varmış demekki böyle kişiler diyorum.

Ah ne kadar iyi geldi yazdıkların. Son zamanlarda canımı sıkan, kafamı kurcalayan durumların cevabını buldum sanki. İyi hissettirdi, teşekkürler. Umarım üstesinden gelebilirim ben de.

Dinleme cihazimi!!!! Yok artık diyorum

Bu arada sadelesmede en büyük adımımı kredi kartı taksitlerimi sadelstirip bitirerek yaptım oh be diyorum mart ayı son taksitim var sonra tertemiz bi kredi kartı:)

Bu arada oğlum için her ay bir gram altın almaya karar verdim:) önümüzdeki ay basliycam

merhabalar
ömrümün tam 34 yılını aman insanlar kırılmasın gücenmesin diye kendimi parçalamakla geçirdim.
son 3 yılımı ise bu parçaları toplamakla harcadım.
şimdi hiç sallamıyorum. tabi ki arıyorum soruyorum ama eskisi gibi değil...
insanların "nasılsa var"ı, çantada kekliği olmaktan sıkıldım.

bi şekilde görüştüğüm, görüşmek zorunda olduğum hayatıma giren insanların davranışlarından hep ders çıkardım.
kalinkaselin e katılıyorum.
örneğin karşımdaki bi olayı ayrıntılı anlatıyor ben sinir oluyorsam bu konuda kendimi tartıyorum. bende mi böyle yapıyorum acaba diye.
ya da para pul mevzuları konuşup, kendini farklı konularda övüyorsa beni sıkıyorsa hemen okları kendime çevirip kendimi bu konuda eğitiyorum. gibi.

taile yurtdışına başka insanlarla gitmekten pek hazetmiyorum ben de kalinkaselin
özgürlüğüme düşkünüm.
fakat bi aile var. onlarla zaman zaman tatile giitik ancak hiç öyle yapışık ikizler gibi gezmedik. herkes kendi halinde. onların çlocuk uyuyorsa biz onları beklemedik. çıktık dolaştık. yemeğimizi yedik. bu konuda da birbirimize gönül koymadık.

Nasıl farketmisler peki cihazı ay ne fena insanlar var....

Gösterdi zaten arkadaşlarını ailesini falan hep böyle dinliyomuş anlatıyordu işe ilk girdiği zamanlar.Sonra ben sevmedim tavırlarını mesafeli davrandım. 1-2 defa çay içilen yere koydu 5 dk. sonra rahat bir şekilde gelip alıyordu sakladığı yerden.psikolojik sorunları var sanırım. tabi biz bildiğimiz için konuşmuyoruz herseyi heryerde. Normal konular şu yemegı yaptım ay evde şunlar toplanacak vs. konular konuşuyoruz. sayemizde yemek yapmayı ögrenicek bide bunu yapan erkek neyse.
ya bide en ufak şeyi büyütüp şikayet ediyor.Çok saçma sebeblerden bazı kişiler baya zarar gördü.
daha neler neler anlatsam nasıl dayanıyorsun dersin.
Zaten bu kişiden öncede bir kız vardı dedikodu yaparak ortalığı karıştırırdı o kız gitti bu geldi yani bu kişilerin nesli tükenmiyor malesef.

Ho la laaa.. ben de geldim. Gecmisi okumadan biri hayrina ozet gecer mi arkadaşlar...

Harikasınız sizi canı gönülden tebrik ederim zaten yazdıklarınızı hayranlıkla takip ediyorum favorimsiniz ben kk yeni üye oldum sizin gibi hanımlarla karşılaştığım için çok memnun oldum benim küçük bebeğim var 3 aylik birde 3 yaşında kizim sezaryen doğum yaptim yeni yeni kendime geliyorum birde bel fıtığim var ağrıdan sızidan uyku uyuyamıyorum gece emzirmek içinde kalkınca sabah uyanmak çok zor oluyo benim için büyük kizim çok erken uyaniyo malesef öğleye kadar yat kalk yapıyorum kilolatla başim dertte kendime bakmak bile istemiyorum doyma hissimi kaybettim galiba ne yesem doymuyorum koşu bandim var ama yürüyecek vakit bulamıyorum yada boşveriyorum depresyondamıyım bilmiyorum hergun yepyeni bir güne başlamak spor yapmak yediğime içtiğime dikkat etmek kitap okumak evimi sadeleştirmek niyetiyle yatıyorum ama sabah uygulayamıyorum bana dua ediverin ve moral motivasyon verinde bi kendime geleyim

Sizde Harikasınız maşallah sizde çok beğeniyorum sizlerden etkilenir inşallah ben de kısa zamanda kendime gelirim yazdıklarınızın benim için çok değerli uygulamaya çalışıcam inşallah

allah bağışlasın çocuklarınız.
ne kadar olumsuz ve depresif bir yaz bu böyle...
sizde ki negatifliği ben buradan hissettim.
öncelikle bu istediğiniz şeyleri sıraya koymalısınız.
bunların hepsi bir anda olmaz olmaz.
bana kalırsa öncelik kilolar olmalı. beslenme düzeninizi bi tartıp ufak ufak değişiklikler yapın. mesela abur cuburu kesin. ya da ekmeği azaltın gibi.
kilo vermeye başlayınca kendinize güvenmeye başlayacaksınız.
koşu bandında 15 dk ile başlayabilirsiniz.
zamanım yok diyorsanız bu kesinlikle sizin yalanınız. zamanınızı neye harcadığınızı şöyle bir düşünün. oradaki gereksiz bir şeyi çıkarıp yerine koşu bandını koyun.
hep söylüyorum önce kendini sevmelisin. çok özel bir insan olduğunbu bilmelisin. hayatını düşününce rabbimin başkalarına vermediği ama sana verdiği pek çok özel şey bulacaksın.
ben mesela çok özel bi kadınım.
örneğin sağlıklıyım, dünya tatlısı bi oğlum var (rabbim bana 2. çocuğu vermedi ama olsun. bir tane verdi ya. onu öyle güzel donatmış ki), bi işim var, kariyerim var gibi pek çok şey bulabilirim kendimle ilgili...
sen de otur düşün.. rabbim sana neler vermiş, seni nasıl özel kılmış..
hayat depresif olarak geçirmek için çok kısa..
her zaman yaz bize...
çok geçmiş olsun...
bu arada iltifatlar için çok teşekkür ederim...

Teşekkürler güzel önerileriniz için bugünden tezi yok başlayacağım yazdıklarımın
aksine bugün çok mutluyum ben öğretmenim evime uzak bir ilçede çalışıyordum geçen hafta tayin istedim çıktı çok şükür ama gene evime yakın değil ama okulun yakınında bir yere taşınıcam inş.çalıştığım ilçeye eşimin servisi yoktu şimdi olacak inş.ve bende zikir çekmeye başladım ve inanılmaz rahatladim ayrıca aöf ilahiyat okuyorum 2 yıllık ben 3 .yılımdayım arapça dersim kalmıştı geçen hafta sonu sınava girdim iyi geçti şükürler olsun ve evi temizleyemedim bugün ilk işim evimi temizlemek dediğiniz gibi ufak ufak başlayacağım hadi bismillah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…