sade yaşam

Uzun suredir sizi takip ediyorum gercekten cok haklisiniz.baskalarini dusunmekten kendimizi unutuyoruz sizden ilham alarak diyete basladim.spora basladim.insallah devam ettirebilirim
ayyyy çok sevindim gerçekten...
inşallah devam eder. arada aksamalar olsa da sakın pes etme.
ben başkasını pek düşünmemeye çalışıyorum. varsa yoksa ben ve ailem.

Her yerde indirim var. Ama çok iradeliyim. Gardrobum bu yaz tüm toksinlerinden arınmış olacak kızlar. :KK45: önümüzdeki kış yepyeni kıyafetlerle doldurabilirim,o sebeple alışveriş yapmıyorum.

Öğlenleri yeşil çay, akşamları tarçın karanfil çayı ile vücudumuza da keyif yaptırıyoruz biz.

ayyyy çok sevindim gerçekten...
inşallah devam eder. arada aksamalar olsa da sakın pes etme.
ben başkasını pek düşünmemeye çalışıyorum. varsa yoksa ben ve ailem.
Gercekten cok dogru diyorsunuz devam ettirecegim insallah spor yapiyorum uc haftadr

İyi akşamlar Arkadaşlar planlı programlı yaşamayı nasıl basariyosunuz uzun ve kısa vadede planlarınız neler günlük işlerini programlayanlar bize bunlardan örnekler verebilirimi ? Bende kağıt kalemi elime alıp her işimi planlamak istiyorum ama bir türlü basaramiyorum

Bunun için önce kendine minik çanta defteri edinmelisin:)

Ben kendi yaptığımı soyliyim yüzde yüz planlimiyim hayır ama olmaya gayret ediyorum tabiki uyamadigim yapamadigimiz zamanlar var robot diiliz sonucta

Günlük işler için kendime günlük çok iş yuklemiyorum bölümlere ayırıyorum eğer çok iş tiplerden hiç bişey yapamıyorum çünkü bunun için akşam yattgimda kafamda ertesi gün yapacaklarimi siraliyorum
1. Çamaşırlar yikancak
2. Yemek yapilcak
3 ev supurulcek
4. Dış kapı silincek

Yarın diyorum 4 madde bunlara kafamda patikligine göre siraliyorum mesela makinaya çamaşır atilcak yemek konulacak onlar olurken ev supurulcek kapı silincek çamaşır asilcak .... Sabah kalktığımda 4 madde olduğunu biliyorum kafamda yani sabah kalkıp bugün napsam diye dusunmuyorum
O minik deftere yazıyorum yukarda maddeleri yaptıkça üstünü çiziyorum ama ben ev işlerinde çoğu zaman artık yazmıyorum:)

Sonra haftalık hedefler koyuyorum
- bidahaki pazartesiye kadar çekmece içleri temizlencek
- en az 400 sayfa kitap okunacak
- 1000 salavat cekilcek
-dondurucu için bezelye ayiklanip konulcak mesela

Bu hafta bunları yapmaya calisiyoru. Yaptıkça üstünü çiziyorum:)

Her zaman uyabiliyomuyum hayır ama yapmaya çalışıyorum:)) ne yapsam kâr:)

selam kızlar :KK68::KK68:

arkadaşımın 6 7 ay önce evlenmişti... eksiğini bilmiyorsam eğer, ev hediyesi bana mantıklı gelmiyor...
üçün beşin hesabına yapmak istemedim. 100TL zarfa koyup verdim.
yeğenim ve kardeşime karne hediyesi olarak lcw den alışveriş yaptım. 60 TL
greyderden falan iyi bir bot almak istiyorum. sezon sonunda numara kalır mı sizce
küçük kardeşim 15 tatil diye yanıma geldi. herşeyi yemez. bende ona pide yaptırdım. ısıtıp ısıtıp yedirim artık kuzuma..
kız kardeşim kpssden 83 aldı, atamayı bekliyor. aklınıza geldikçe onada dua ederseniz sevinirim :KK51::KK51:

Dün gece gardolabimi actim önce simin bölümünü elden geçirdik giymediği gömlekler kazaklar
Benim giymedigim kiyafetler hepsini tamamen elden geçirdik
Giyilmeyeck gibi olanları geri dönüşüm kutusuna attık geri dönüşüme kumaş cinsi atiliyomu bilmiyodum ama attık biz :)
Belediyeden bu kiyafet alan yerin adresini aldım her gün önünden geçtiğim evime çok çok yakın bi yermiş bu sefer kendim gittim

Böyle koskocaman hangar gibi bi yer tüm duvarlar askiliklarla dolu ortalarda sepetler

Verdim kiyafetleri içerde boseyler bakan insanlar vardı kiyafetleri falan hele bu soğukta ayakkabılarını bi gorseydiniz çok üzüldüm dışarı çöp kutusu gibi bişey bırakmışlar o kutuyada gelen yardımlardan giyilmeyecek gibi olanları koyuyolarmis onun başında bile üç dört kişi vardı ordan bile seciyolardi çok üzüldüm

Ben çevremde hiç böyle insanlar görmediğim için olmadıklarını yada biri anlattığı zaman abarttiklarini dusunuyodum ama varlar yani varmış benim giymedigim begeedigim kiyafetler onlar için yepyeni şeyler kendimi çok şımarık , nankör , şükursuz buldum. O insanlar hallerine sukrederken Ben daha fazlasini yapmaliyim dedim .... Cok sorguladim kendimi.....

selam kızlar :KK68::KK68:

arkadaşımın 6 7 ay önce evlenmişti... eksiğini bilmiyorsam eğer, ev hediyesi bana mantıklı gelmiyor...
üçün beşin hesabına yapmak istemedim. 100TL zarfa koyup verdim.
yeğenim ve kardeşime karne hediyesi olarak lcw den alışveriş yaptım. 60 TL
greyderden falan iyi bir bot almak istiyorum. sezon sonunda numara kalır mı sizce
küçük kardeşim 15 tatil diye yanıma geldi. herşeyi yemez. bende ona pide yaptırdım. ısıtıp ısıtıp yedirim artık kuzuma..
kız kardeşim kpssden 83 aldı, atamayı bekliyor. aklınıza geldikçe onada dua ederseniz sevinirim :KK51::KK51:
Çok doğru bi karar vermissin cnm:)

ben hayattaki her güzel şeyin insanın kendini sevmesi ile başladığını düşünüyorum.
özellikle belirtmeliyim ki kendini beğenmek değil. o başka bir şey. kötü bir duygu.
kendini seven insan kendine yatırım yapıyor. okuyor ibadet ediyor dua ediyor kendini üzmüyor. zaten ondan sonra da gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Teşekkürler
Kendimi beğenmekten çok korkarım. Umarım öyle değilimdir. Kendimle kavgalı da değilim ama bazı şeyler için neden geç kaldım diye düşünüyorum. Hayatı çok hoyrat harcamışım. Çok geç değildir umarım.
Etrafınızda enerji emen insanlar varsa inanın onlardan da uzak durmak şart..Bende var bikaç kişi. Görmek zorundayım kurtuluş yok.dua edin lütfen tez vakitte uzaklaşsınlar benden :110:
Tv izlemiyorum biraz telefonla oynamayı seviyorum o da etrafımda bahsettiğim insanlardan biraz kaçış biraz onlara inat olsun diye..:anneadayı:
Telefondan uzaklaşmak lazım ama.
Kitap okuyorum bol bol.. Film izliyorum. Örgü örüyorum. Eşim işten gelince oturur kritik yaparız işte ne olmuş onu anlatır ben işimi anlatırım. Pek anlamam onun işlerinden ama olsun çabalıyorum en azından :KK76: hem sohbet oluyor.
Başka bişey kalmıyor zaten işten çık trafik yol derken eve de varınca az dinlenme filan epey geç oluyor. Yemeği bi gün önceden hazırlamak iyi oluyor

N nesibenil eksiklerim olsa da Zaman'ı iyi kullandığımı düşünüyorum. Gün de 6 saat uyuyorum. Hafta sonu bu 7-8 saate çıkabiliyor.
Tv izlemiyorum. Takip ettiğim bi dizi yok ancak bazı dizilerin konularını biliyorum.
Haftada 4 gün 1'er saat olmak üzere mutlaka spor yapıyorum.
Hergün okuduğum zikirlerim var. Onları okuyorum.
Hergün en az 50 sayfa kitap okuyorum. Daha fazla olursa ne ala.
Benim enerjimi emen, bana faydası dokunmayan insanlarla mümkün olduğunca az görüşüyorum. Hatta mümkünse görüşmüyorum.
İşimin izin verdiği sürece namazlarımı kılıyorum.
Oğlumla ilgileniyorum.

M maviduvar1 o insanlarla görüşmeme şansın varsa çok şanslısın. Bende o şans yok burnumun dibindeler. Çalıştığımız yerde ortak çalışmalıyız. Dinlememeye yada duymazlıktan gelmeye çalışırım. Sorarlar bişeyler bilmiyorum der geçerim. Pes etmediler bir türlü.
Zaman planı yapmalıyım bende.. 21 gün bişey yapılırsa alışkanlık haline gelirmiş.
Alışveriş orucumu iki gündür bozdum. Umarım uzun süre bişey almam.
Akşam bi heves bi poşet kağıt çıkarttım geri dönüşüme gidecek. Günlük yarım saat yapsam böyle uuuuu hiç birşey kalmaz..kitabıma da vakit kalır ev işime de :KK45:

yeniuye01 yeniuye01 benimkiler de aslında dibimde.
Ama ben sürekli olarak vıcık vıcık ilişkiyi sevmediğimi, sınırlarımı kimsenin geçmesine isin vermeyeceğimi filan yeri geldikçe tatlı sert söylüyorum. Bir de hem yaşımdan hem de unvanımdan dolayı saygılarından bana pek yanaşamıyorlar. Ben de bunun keyfini çıkarıyorum. Ben de zaten kendimle ilgili çok şey anlatmam. Hayatımla ilgili konuşmam. Dedikodu yapmam mümkün olduğunca.

Selam

Dün mutfak cekmecelerini toparladim

7tane cay kasigi, 5tane tatli kasigi ayirdim
Annemden gelenler var icinde ne ara inmisler anlamadim.

Kavanoz attim 3tane

Kenari citlamis renkli kahvaltitabaklarim var kucuk kucuk hediye almisti bi ablam cokda olmadi alali ne ara atti kenarlari sasirdim severek kullaniyorum oysa.
Napicam onlari bilmiyorum goruntuleri hic hos durmuyo.
6taneler

Eskiden arcopaller vardi
Bir set var bende de masallahi var ne kirildi ne yiprandi 11senelik oyle ayni duruyo
Cokda kullaniliyo ama okdar baydim ki onlari gormekden hic sevmiyorum.
Kirilip yipranmadigi icinde kullanmak zorunda kaliyorum.
Acaba 12tane yemek tabagi alsam kaldirsam mi diye dusundum dün.

Cemile store dan tam takım yemek takımım var hatta peçeteleri peçete yüzükleri çatal kaşık takımı da var aynı takımın. Baya baya tam takım yani
Taşınırken bir kaçının kenarı çıtlamış
Hemen attım
Hiç hazzetmem çıtlayan tabaktan bardaktan

Atacaksanız iyice sarıp çöpe öyle atın
Sokak hayvanları yiyecek ararken batmasın

Misafir içinse 12 tane servis tabağı alabilirsiniz
Başka yoksa
Bunu kaldırırsınız
Özledikten sonra çıkarırsınız

N nesibenil eksiklerim olsa da Zaman'ı iyi kullandığımı düşünüyorum. Gün de 6 saat uyuyorum. Hafta sonu bu 7-8 saate çıkabiliyor.
Tv izlemiyorum. Takip ettiğim bi dizi yok ancak bazı dizilerin konularını biliyorum.
Benim enerjimi emen, bana faydası dokunmayan insanlarla mümkün olduğunca az görüşüyorum. Hatta mümkünse görüşmüyorum.
Oğlumla ilgileniyorum.
Dizi izlememek ve tv yi minimuma indirmek o kadar boş zaman sagliyoki

Ben hayatım boyunca her güne bi dizi koymadım dizi konusunda çok seciciydim abuklasmaya basladigindada anında birakirdim son geçen sene bi dizi izliyorum bu sene hiç izlemiyorum ve bütün gecelerim boş:)

Kitap okumak , ibadet etmek,spor yapmak, örgü ormek, puzzle yapmak, film izlemek, Dees calismak için baya baya zamanım oluyo... Ilk evlendigim sene yabanci dizilere vaya dalmistim bi sezonu no Hathaway bitiriyodum 've bu saydiklarimin hic birisini yapamiyodum:) Keske daha onceden izlemeseydim kaybolan vaktime yazik...

Oğlumla ilgileniyorum.

bir tarafım yalnızlıktan şikayet ederken seni okumak iyi geliyor papatya....sorgulatıyor...

Dizi izlememek ve tv yi minimuma indirmek o kadar boş zaman sagliyoki

Ben hayatım boyunca her güne bi dizi koymadım dizi konusunda çok seciciydim abuklasmaya basladigindada anında birakirdim son geçen sene bi dizi izliyorum bu sene hiç izlemiyorum ve bütün gecelerim boş:)

Kitap okumak , ibadet etmek,spor yapmak, örgü ormek, puzzle yapmak, film izlemek, Dees calismak için baya baya zamanım oluyo... Ilk evlendigim sene yabanci dizilere vaya dalmistim bi sezonu no Hathaway bitiriyodum 've bu saydiklarimin hic birisini yapamiyodum:) Keske daha onceden izlemeseydim kaybolan vaktime yazik...

papatyaya söylediğimi tekrarlıyorum..............burası besliyor beni....

sadelikten az yazayım...kv den yatak yorgan konusu olmuş...hatırı kalsın!
okuduğum kadarıyla pek kimsede de yok zaten....bir yorgan yaptırmıştı...o zaman öyle mi yapılıyordu.?ne ise...5 kilo iplik dolu içi...iplik...bildiğin...taş gibi ağır.yüzünü basmasını ekle...daha ağır... tek kişilik yatak diye serdim bir iki kez..baktım kullanılmıyor...verdim yorgan dikme işinden kendince anlayan birine...verince mutlu olan...yanlış hatırlamıyorsam iki tane yorgan çıkarmıştı...
iki de yastık...onlar da iplik....yer minderi oldular bir vakit...soba varken...

şimdi yazarken anımsıyorum da....gerçekten hatırı kalsın.Allah aşkı için kalsın...yanu ne maymunmuşum ben..3 değil 3 bin maymunmuşum...bu kadar mı saf olur bu kadar mı iyi niyetli olur bi insan...yastıklara o zamanlar saten konurdu başlarına....satenlerinibile dikemişler çeyizde satenli gözüksün diye
sıkıştırıvermişleri sateni yastık üstüne....mış gibi...
öylece bana kalmıştı...sonradan tamamlama filan yok...

neyse düşünürsem sinirleneceğim değmeyecek kimselere.....

az okuyiiim.......yazamazsam ..tat lı uykularda olun sadeler.....

günlük plan sormuş bi arkadaş....hayatı oturtma...
ben sabahları kalktığımda ;
önce evi toplamay çalışırım.kendi dağıttığım..yatak mutfa vs...makineye atılacak varsa yıkanır asılır.haber kanalı açıktır.mümkün olduğunca dinlenir.
çok acıkmadan kahvaltı yapmam..acıktırırım kendimi...ki o zaman sevmediğiniz bir şey bile tat lı olabilir.Allah ın her nimeti...her türlü yiyecek daha tatlıdır..aç insan kıymet te bilir..
o günün yemek programını yaparım mutfağı toplarken ya da acı bi kahve suyu koyarken.(çocuktan sonra eskisi gibi ayık olmak zor)
acıkana gözlerim yorulana kadar kitap okurum..kahvaltıdan sonra kızı okludan alır onunla ilgilenirim...hayat onunla devam eder....

bu arada anımsadım şimdi böceğimden bahsedenler olmuş...aldım kabul ettim iyi niyetlerini ,,,,,teşekkürümü geç te olsa ediyorum...

alışveriş genelde haftalık..bazen günlük..bir de insörtlere göre ayarlarım....yakında misafir gelecekse....misal perşembeye misafirim var...dün denizle bi tepsi poğaça hazırladık...teyzemiz de ağlayan kek getirecek..çayın yani hazır...yarın yani bu gün genel ev temizliği...deniz çizdiği yerleri silecek ben evi....ana kız dayanışması ...bakalım.
perşembeye bi yemek kalıyor.koca teyzelerimizden biri erken gelir.şimdi tatil.o onunla oynarken ben de yemeği hallederim....

okudukça aklıma geliyor...alışveriş listesi yaparım...listenin dışına çıkmazsan fazladan harcamıyorsun...
temizliği misafir gelecek durumları dışında kendim için yapıyorum...kızdan sonra öy le kasmıyorum...
çoğunlukla vaktimizi kendimize ayırıyoruz...havayı güneşi de gördük mü süpürgeyi ortada bırakmışlıüımız var...
bu da zamandan tasarruf benim için.

yatak yorgana yine geldim....yazın.ev güneş gördüğü için üzerimize pike,çarşaf ya da hiç bişey duruma göre....kışın da sürekli yanıyor kombi kapama yok.isteyen battaniye istyen yorgan...misafirler bile yorgan istemiyor..battaniye, pelüş, yatak örtüsü aynı görevi görüyor.
kışın ev sıcak olunca giyim tarzı da değişiyor ister istemez...yatak ve günlük kıyafetleri daha ince oluyor.kalın bi giysi alınmıyor.e evdekiler de eskimiyo.

hım.şimdi aklıma geldi...bir kırmızı deri kaplı defterim var...ona yazarım...hesap yaparım...alışveriş listesi....alınması gereken hediyelikler...önceden tiyatro oyunlarını araştırır konularını okur biletleri tükenmeden alınacak şekilde planlarım.
ay bu kadar olsun.yeter.içimde bişey kalmadı...her şeyi gördünüz!

Günaydın kızlar
Maşallah DenizGeldi DenizGeldi Nasıl da güzel yazmışsın.
Kv den gelen külçe gibi ağır yorganları ve yastıkları vereli yıllar oldu. Onun yerine gidip yumuşacık yorganlar yastıklar aldım.
Elimde kv ye ait bi eşim kaldı. Onu da vermem gari...

İnan yalnızlık öyle çok kötü, çok zor birşey değil...
Tüm hayatın sana ait, sana hayatına yaptıklarına müdahale eden kimse yok.
Bi sen bi canın varsınız. Canın ne isterse onu birlikte yapıyorsunuz.
Ben vıcık vıcık ilişkileri sevmiyorum.
Yapışık halde her öğlenimi aynı insanla geçirmeyi sevmiyorum.
İnsanlara hesap vermeyi sevmiyorum.
Ben gerçekten yalnız olmayı seviyorum.
Ailem ve 1-2 yakın dostumdan ( haftada sadece bi öğlen birlikte yemek yiyoruz. Yakın derken bedenlerimizin sürekli bir arada olmasından bahsetmiyorum) başka kimseyi sallamıyorum.
Hıııı bir de etrafındaki sınırdan kimseyi geçirmiyorum.
Böyle kafam rahat ben Rahat

Cemile store dan tam takım yemek takımım var hatta peçeteleri peçete yüzükleri çatal kaşık takımı da var aynı takımın. Baya baya tam takım yani
Taşınırken bir kaçının kenarı çıtlamış
Hemen attım
Hiç hazzetmem çıtlayan tabaktan bardaktan

Atacaksanız iyice sarıp çöpe öyle atın
Sokak hayvanları yiyecek ararken batmasın

Misafir içinse 12 tane servis tabağı alabilirsiniz
Başka yoksa
Bunu kaldırırsınız
Özledikten sonra çıkarırsınız
Uygun fiyatli sade hos 12li yemek tabagi alsam isimi gorur aslinda benim gunluge kullancam cunku.
Kaldirsam iyi olcak gibi.
O citlayan kahvalti tabaklarinin yerine de yenisini almam lazim kaldirabilmen icin.
Cunku bende herseyden az az var.
Mesela 12catal/bicak/kasik
12yemek tabagi
12servis tabagi gibi. Suan kirik yok iclerinde fire vermedim daha ama bu kahvalti tabaklari adi sanirim su boyali porselenlerden misafir önüne cikarilmiyo

X