Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saclar Üzerinde Uzmanligim Var

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

sizce saclarimizi sik kestirmelimiyiz

• Ankete Katılan
    460
mrb bnm saçlarım ince telli we az hem çok dökülüyor hemde çok yavaş uzuyor ne yapmam lazım özellklede çbk uzamasını istiyorum bunun için bişey yapılabilir mi__??şimdiden tşkler
merhaba canim senin sacin dogustanmi sayif ve ince telli ? irsimi yani ? yapa bileceyin tek sey icden alabileceyin vitaminler bu vitamini her eczaneden ala bilirsin saci,cildi ve tirnaklari besleyen vitamini,sampuan seciminide kremsiz urunleri ve ince telli saclar cansiz saclar olanini sec,sacini koparticak yipraticak tokalar kullanma canima.s.

slm..
benm saçlarımda şuan baya kısa ve ince telli eskiden bu kadr seyrek değildi.. permadan sonra böyle oldu saçlarım daha uzamadan kuaför aramaya başladm hiç kmse istediğim saçı kesemiyo zaten aynısı olmayacağını biliyorum ama en azından benzetmeleri gerekiyor kii saçıma verdikleri şeikl istediğimn yanndan geçmiyor istediğim saç kahküllü üstlerden kısaltılarak yanaklara kadar inen türden ve kabarıkk ve saçın boyuyla orantılı katlar bunu kuaföre anlatmanın bi yolu varmıdır istediğim saç şeklinin resmini götürsem abartmşmı olurum gerçi götürsemde ne olucakki bakıyo tamm dio hiç resmi umursamıyo bile :kızgın:herşy olup saç kesldkten sonrada adamı öldürücek halimm yokk başa gelen çekiliyooosenağlama
merhaba canim ,aslinda anlatamiyorsan bir resim goturmekte fayda var hic olmassa kuaforunlen sacinin bu kesime yatkin olup olmadigini ogrene bilirsin,kuaforunden memnun deyilsen deyistir bence seni anlayan sacini taniyan bir kuafor bulmalisin canim,iyi bir kuafor sacini gorur gormez sana ne yapilmasini ve nasil sac kesiminin gerektigini soyler zatena.s.:nazar:

benim saç tellerim kalın ve saçlarım hafif dalgalı ne denediysem bi türlü uzamadı yediğim besinlere dikkat ediyorum spor yapıyorum ama bir türlü saçlarım uzamamıyor napıcam?????????????
merhaba canim,sac uzamasi mesime gore ,beslenmene gore, ve aldigin ek vitaminlere gore deyisir,bu konuda sadece vitamin almani ve sacini fazla yipratmamani tavsiye edebilirima.s.:nazar:

benim saçlarımda çok dökülüyor,hatta saçkıran tarzında dökülmeler başladı..doğal olarak ne yapabilirim?
bir doktora gitmeni tavsiye ederim baska nedenlerden dokuluyor olabilir ama sacin gunde 100 telden fazla dokuluyorsa.daha az dokuluyorsa mevsim deyisikligindendir yada vitamin eksikligindendir,sorun yoktur yani dokulenlerin yerine yenisi cikar ,vitamin kullanmaniz iyi gelira.s.:nazar:

arkadaslar bu aralar saciniz dokuluyorsa dert etmeyin ,mevsim deyisikliginden oluyor ,dokulenlerin yerine yenisi cikiyor,siz farketmeden. ama gunde 100 tel sactan fazlasi:teselli:a.s.:nazar::enbuyukkk: dokuluyorsa mutlaka bir doktora gitmenisi tavsiye ederim !

Saçlarımda az miktarda dökülme vardı doktora gittim..Gerekli testler yapıldı normal çıktı..Yanlış ürünler kullandığım için saçım güçsüzleşmiş ve o yüzden baya bi yıpranmış..

Düz ve yağlı bi saç tipim var..
saçım yıkadıktan 2 gün sonra yağlanıp hemen sönüyorr..
saçımı 2 günde bir yıkıyorum.4 günde birde (badem yağı bepanthen evigen bimek) içeren maske uyguluıyorum.
Şampuanı bi ara fazla kullandığım için baya bi kurutup cansızlaştırmıştı..
Sanırım 2 yıkama yapılıp şampuan avuç içine fındık kadar döküp yıkanılmalıymış..ben eskiden çok döküp bol köpükle yıkıyordum..Son 1 haftadır azar azar saçımda çok köpürtmeden yıkadım ve saçım canlandı eskisine göre.

Dökülmeyi önleyici bu tarz şampuanları biraz fazla kullanmak saçları güçsüzleştirip cansızlaştırımı?
Dökülmem durduğu için zincoyu kullanmaya devam etmelimiyim?
Yada şampuanı değiştirmek tekrar dökülmeye yol açarmı?
Biraz uzun oldu kusura bakmayın hatta roman oldu :D
merhaba ,aslinda doktora gitmeniz cok iyi olmus hic yoktan ogrenmis oldunuz icten gelen bir rahatsizliginizin olmadigini. evet dogru sacinizi az miktarda sampuanla yikamalisiniz ve cok sik yikamamalisiniz,sampuaninizi saciniza gore secmelisin (yagli sac,kuru sac,sayif sac,cansiz sac,kalin sac )gibi sacinizin durumuna baglidir , sac nemlendirici kullanin,keratin iceren bakim urunleri kullanin-sac dokulmesi su gunlerde dogal olabilir mevsim deyisikliginden:nazar:unuttum pardon:sacin koklerini guclendiren kafa derisi bakim urunleri var bunlari her yikamadan sonra kafaniza masaj yaparak yedirirseniz sacinizin kokleri sayif kalmaz ve saciniz dokulmez !

zinco şampuan ilk kullanımlarda iyi ama 1 aydan sonra saçımı mahvediyor..Bide saçlarım çok hassaslaştı şampuanlara karşı hemen reaksiyon gösteriyor..Maskelerde uykuluyorum..
Maske ve dökülmeyi önleyici şampuan kullanmak saçıma aşırı yükleme yapıp zarar veirimi?
saçlarım anneminkine çekmiş genetik bi faktörde yok ama..sadece yanlış ürünlerden dolayı çok yıpranmış ve dökülmüştü ondan sonra düzeltemedim..
maskeyi 6 günde 1 şampuanıda 2 fünde bir uyguluyorum.Benim gibi sağlıksız saçları çok yıkamak daha kötü yapıyor sanırım.3 günde 1 yıkayınca çpk iyi oluyor.ama 3 . güne kalıncada saçım çok sönmüş oluıyor..

bi süre 3 günde 1 mi yıkasam? ne dersiniz?
merhaba saciniza 6 gunde bir derin bakim yapin ama sacinizi cok agir hissediyorsaniz bir hafta bakima mola verin ,ikinci soruna gelince :evet bazen olabilir her sac farklidir ,iki veya uc gunde bir sacin yaglanmasina bagli ona gore yikayin, saciniza nemlendirici urunler kullanin ,yikadiktan sonra sureceyin bakim kremleri var o urunleri tekrar sactan yikamiyorsunuz ,sacta kaliyor,sacin kurumasini ve havada olan agir metallerden koruyora.s.:nazar:

gülcay ablam benm saçlarım ince telli ben saçlarımı yıkadıktan sonra saçlarımı öne eğip bi güsel fön tutuorum kökten uca doğru hem saçlarım kuruo hemde küçük dalgalanmalar ortdan kalkıo dümdüz oluo saçlarım hemde baya bi hacimli oluo manyaq bişi herkese tawsiye ederim böle bişi olacağını tahmn etmiodum bunun saçlarıma bi zararı olur mu sence
merhaba canim ! hayir bir zarari yok niye olsunki !? sonucta sadece sacini kurutuyorsun baska kurutma yonteminlen bir sorun yok bunda ,sacinin duzlesmeside dogru bu yontemlen kurutursan ! selam opuyorum seni bay bay !a.s.:nazar:

gülcay hanım benim saçlarım röfleli 4 ay önce yaptırmıştım ve 2 aydır aşırı dökülüyo.dipten siyahlarım çıktı ama onların arasında uzamamış sarı saçlarım var ve onlar dökülüo.nedeni ne olabilir.
merhaba canim ! panik yapma normeldir cunku mevsim deyisikligindeyiz suan 2-3 ay surebilir bu durum ama sonrada yerine yine yeni saclar cikar, bunun rofleylende alakasi yoktur !selam !a.s.:nazar: (dokulen uzamamis olan saclarda zaten dokulmesi gereken saclardir ,yerini yeni saclar alicaktir )

Gülcaycım röfleli saçın üstüne (2 ay önce yaptırdım röfleyi) saçı siyaha boyamak nasıl bir sonuç verir?Röfleleri kapatmak istiyorum da.Bi kere siyaha boyasam kapanır mı röfleler?Yoksa kahve tonlarına mı boyatsam :uhm:
merhaba canim ! sakin ,sakin siyaha boyama yesilimsi cikar . bence 3 veya 4 numaraya boyatabilirsin yani kahverengi tonlarda, bir veya iki ay sonra istersen siyaha boyatabilirsin daha koyu bir renk istiyorsan , selam!a.s.:nazar:

kahküllerimdede var uzamamış saçlar onlarda dökülcek sanırım tepem açılcakk.ağlıcamm yaaaa....
merhaba canim,hemen panik yapma,eczaneden sac koklerini guclendiren urunden alabilirsin vakit gecmeden ,sac diblerine yikadiktan sonra o urunu damlatiyorsun ve massaj yaparak koklerine yediriyorsun bunu her yikamadan sonra uyguluyorsun ,ozaman saclarin daha guclu olur ve dokulmez canim , ama birde doktora gidip hormonlarini olctur cunku hormon bozuklugu bayanlarda sac dokulmesine ,tirnak kirilmasina ,cildin bozulmasina ve kilo alimina yol acar !a.s.:nazar:

gülcay hanım doktora gittim saç dökülmem hemen başlayınca tahlil yaptı hormonların normal dedi ilaç önerdi 1,5 aydır shen min tablet kullanıyorum ve bide placenta şampuan ve losyon kullanıyorum.daha başka bişi yapmama gerek varmı ama sanırım tiroid hormonlarıma baktı ondan hormon bozukluğu olup olmadığı belli olurmu bide kansızlık demir vitamin eksikliklerine normal dedi bide ölmüş dinlenme dönemindeki uzamayan saç bakımla tekrar düzelirmi yoksa ne yaparsam yapayım dökülürmü ayyy bütün maaşım saçlara gidio
merhaba canim , zaten vucuttaki en onemli hormonlar troid bezlerindekidir onlar vucudunu tumunu besler eyer hormonlarinizda bir duzensizlik varsa zaten oradan yapilan testlerde cikar,cunku troid bezlerindeki hormonlar sacinizla,basinizla,cildinizle,tirnaklarinizla,gebeliklen dahir onlar yonetir vucudunuzu,zaten sana ilac yazmis doktorunuz bu konuda herhalde (troid ile ) baglantili dimi ilacin? sen ek olarak sade sac tirnak ve cild icin olan vitamin karisimi haplarini kullana bilirsin her eczanede bulunur yan etkiside olmaz ,icten besleye bilirsin ek olarak saglikli gorunmek icina.s.:nazar:

Gülcay hanım umarım bana da yardımcı olabilirsiniz.benim saçlarım çok yağlı artı ince telli ve az.öyle ki akşam yıkasam sabaha yağlanmaya yüz tutuyor.çalışan biriyim ve bu sorunla kafayı iyice bozmuş durumdayım.farklı şampuanlar denedim ama olmuyor.bana önerebileceğiniz herhangi bir şey varsa cevabınızı merakla bekliyorum lütfen... :çok üzgünüm:
merhaba ! onceliklen sacinizi cok sik yikamamalisiniz ve yikamak sorunda iseniz az sampuanlan yikamalisiniz ,cok sik ve cok sampuan kafa derisini yipratir ve kurutur ve cabuk yaglanmasina yol acar,sizi anliyorum saciniz sayif ve cabuk yaglaniyor ama siz yinede benim dedigim gibi birde deneyin ,ayriyetten saciniza uygun sampuani bulmalisiniz ve iki ayda bir kere sampuanizi deyistirin 1-2 hafta baska sampuanla yikayin sonra yine eski kullandiginiz sampuana donun bu kafa derisini aliskanliktan korur , sacinizi cok sicak yikamayin oda yaglanmasina sebeb olur ,saciniz cok sayifsa ,daha canli,daha guclu olmasini istiyorsaniz sac koklerini guclendiren urunler var bu urunu her yikamadan sonra kafa derisine masaj yaparak yedirin bu urun durulanmiyor ,sacinizi hersamanki gibi normal bir sekilde kurutuyorsunuz okadar ,baska birsey yapmiyorsunuz , bu urunler her kuaforde ve her eczanede bulunur ! kendiniz haftada birkez sacinizi yikadiktan sonra iki yemek kasigi yogurtu ve bir kasik seytin yagi karisimini kafa derisine surup 10 dakika beklete bilirsiniz ve ardindan yikarsiniz bu da sizin kafaderisini hem nemlendirir kurumasini onler hemde kepeklenmesini onler ve seytin yagininlan elastigine kavusur ,bir deneyin !a.s.:nazar:

aceba sac dökülmesine karsi sarimsak yagsinin faydasi olurmu? bildigim kadariyla baya bi gürlestirip sertlestirio ince saclari ve dökülmesinide bi sekilde durduruo???...yani sahsen kendim bunu bi zamanlari deneyip yaptiim icin yazioorum..bana faydasi dokunmustu.....yumurtaylada arada bi karistirioodum...
merhaba canim ! bu yontemler sadece distan uygulanan seyler ama cidi cidi saciniz dokuluyorsa ve gunde 100 telden fazla ise ozaman bir doktora gitmenizi tavsie ederim hormonlarinizi olcturun ,eger hormonlarda bir bozukluk cikarsa ona gore ilac kullanmalisiniz bu ilaclar sacin dokulmesini ,cildin bozulmasini ve tirnaklarin kirilmasinida engeller ,kendimdede bu hormon bozuklugu var tecrubem var bu yuzden rahat konusabiliyorum surekli doktoruma gidiyorum kanimi kontrol ediyor ,tedavimi surduruyorum ,bu ilaclari kulanmassam vucuda yada yuzde killanmalar bile oluyor !a.s.:nazar:

gülcaycım, bilgilerin için teşekkürler şimdiden. bende şu siyah saçlarımdan muzdaribim artık bıkkınlık geldi açtırmayı düşünüyorum ama büyük zarar göreceğini düşünüyorum. açtırıp kızıl kahve tonlarında bir renk düşünüyorum ne dersin başırılı olunabilinirmi ne tavsiye edersin. sevgilerle
merhaba canim! tabiki sac her tur asama yapildiginda zarar gorur ama siz saciniza bakiminida uygularsaniz saciniz hic yoktan yine beslenir , sacini ana renginden iki ton daha acik boyata bilirsin bu saca fazla zarar vermez ben kahve renkte kalmanizi tavsie ederim daha hos durur kizil karisiminda olana.s.:nazar: tonlar sactan cabuk duser ve sik sik boyatmak durumunda kalirsiniz saci daha cok hizli yipratirsiniz ama kahve tonunda oldugunda sadece dib boyasi tekrar uygularsiniz sacinizi komple boyamak zorunda kalmazsiniz bu diyer saclari yipratmaz ve kurutmaz !

bundan 4-5 sene önce saçlarım orta kalınlıkta ve düzdüüü..o zman düz saçları sevmediğimden perma yaptırdım saçımı güzel olmştu ama saçlarımı dahada dökmeye başladı sonra kestire kestire bozuldu zaten, ama saçlarımda hafif dalga oluştu anlayamıyorum yaa perma olablr mi bunun nedeni...?saçlarım baya ince gürleştireblrmiyim eskisi gibi eski günlerimi özler oldumm ben..senağlama
başka bi bölümede buna benzer bi konu açtım ama sonç alamadm eğer yardmcı olursan sevinirm...:1hug:
merhaba canim , sacin koku sende yani yaptirdigin perma coktan cikti sacindan ama saclarinin hafifce kendiliginden dalgalnmasinin bununlan hicbir alakasi yok ,yasimiz gectikce icimizdeki olu hucreler saclardan disari atilir buyuzden saclar herzaman deyisime ugrar ayni dunya nasil deyisime ugruyor her yil sac ve vucudumuzda ayni seyleri yasiyor bu normaldir,ypicak hicbir sey yoktur sadece duzlestiren sac bakim urunlerinden faydalana bilirsin onlarda aynen cild bakimininda oldugu gibi hani ozel kremler kullanir ya insanlar yuzdeki ve vucudaki kirisiklari engellemek yada yavaslatmak icin ayni bu gorevi yuklenir bu sac bakim urunleri,sana ancak bukadar yardimci olabilirim canim,sorularin icin yine beklerim ,kal saglicaklan optum by !:1hug:a.s.:nazar:

öncelkle sorularımı cevapladığın için tşk ediyorum düzleştrici ürünlerden en etkili kaliteli olan varsa adını yazablrmisin..en etkili hangisdr.daha iyi sonuç verir??öptmŞeniz
merhaba canim , her sac farkli oldugundan hangi markanin sacina daha etkili olucagini sana soyleyemem ama bir katc marka saya bilirim :kerastas,loreal,schwarzkopf,elvital,elidor,bu urunlerinkini ben kendimde denedim icinden uygun olanini sectim kendi sacima gore ben lorealin -studio hot olanini kullaniyorum bu urunu saca yikadiktan sonra suruyorsun ve ister fonlen ister duzlestiren masaylan duzlestire bilirsin ,benim sacim azicik bir nem oraninda hemen kabarirdi ama studio hot lan hic kabarmiyor ,sende kendi sacina gore olanini bulmalisin:nazar:

doğum sonrası saçlarım çok seyrekleşti.ince telli ve cansız oldu.
ön taraflarım baya bir açıldı. 16 ay oldu ve çıkmıyorlar.
bana önerebileceğin, hangi marka maske ve şampuan olabilir?
merhaba canim allah bagislasin onceliklen! doktora gidip onceliklen bir hormonlarinizi olcturmelisin cunku vucudundaki hormonlar daha deyismemis olabilir yada kotuye gidiyor olabilir cogu dogumlardan sonra bazi bayanlarda bende dahil hormon bozuklugunu yasariz ve cildimiz bozulur sacimiz dokulur ,kilo aliriz ,vucudumuzda yada yuzumuzde killanmalar olabilir bunlar hepsi hormonlarimizin dogru calismadiginin isaretleri olabilir ,troid bezlerinide olcturun ve kaninizi aldirin orada cikar zaten eksikleriniz ona gore ilacinizi kullanirsiniz eyer birsey cikmazsa ve saciniz mevsim deyisikliginden dokulmuyorsa yapilacak yontemler bunlar eczaneden sadece sac,tirnak ve cild icin olan vitamin karisimini kullanin ve dis uygulama icinde sacinizin guclenmesi icin sac kokunun guclenmesi icin urunler var saci yikadiktan sonra kafaderisine massaj yaparak yediriyorsunuz 10 dakika boyunca bunu her yikamadan sonra uyguluyorsunuz ,sacinizin koku gucleniyor ve dokulmesini engelliyor !a.s.:nazar:

merhaba gülaycım benimsaçlarım kıvırcık kalın telli ve çok gürdü ama şu son iki yıldır saçlarımda aşırı dökülme oluyo ve saçalarım bi avuç kaldı geçen yaz 2006 yazında bi göz ameliyatı geçirdim sonra dökülmeler başladı dr gittim kan tahlil yaptırdım folik asit değerim düşük çıktı hap felan verdi iyi gelmişti sorunum kalmamıştı ama bu yaz bi ameliyat daha geçirdim tekrar başladı aşırı dökülmeler bundan onbeş gün kadar önce bir operasyon daha geçirdim ve çevremdekiler buna narkozun sebep olduğunu söylediler hatta bugün bi daha dr gittim saçım için ve bu bilgileri dr da söyledim tahlillerim temiz çıktı
bana piasadaki kozmetikleri önerdi ve ben çok şaşkınım ne yapacağımı bilemiyorum bana tavsiyelerde bulursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederimsenağlamasenağlamasenağlama
merhaba onceliklen size gecmis olsun diyeyim,insallah ameliyatlariniz iyi gecmistir ! evet birden cok ameliyat olmussunuz vucudunuzdaki dengeyi bulmaniz zaman alabilir cevredekilerin narkoz hakinda soyledikleri biryandan doru . peki doktorunuz troid bezlerinin salgiladigi hormonlarin testini yaptimi vucudunuzun organlarinizin dengesini saglayan calismasini sagliyan troid bezlerinden gelen hormonlardir ?fisfisfis disaridan uygulaya bilecegin diyer arkadaslarada tavsiye ett:teselli:a.s.:nazar:iyim gibi tum eczanelerde ve kuaforlerde bulunmasi gereken sac kokunu guclendiren sivi urunler vardir saci yikadiktan sonra kafa derisine massaj yaparak yedirmeniz gereken her sac yikamasindan sonra mutlaka yapilmasi gereken bir urun ,saclarin koklerini daha saglam daha guclu yapiyor dokulmesini engelliyor ! bazi urunler isirgan otundan,bazisi sarimsak kokunden ,bazilari mentollu ve neutral olanlarida var cesit cesitleri var bu urunun siz hangisini isterseniz onu kullanin !

once mevsim deyisikligindeyiz ve insanda sac dokulmesi olur bazen cok bazen az .gunde 100 den fazla sac dokuluyorsa 120 leri geciyorsa sorun var diye biliriz.ya vitamin eksikligi yada hormon bozuklugu olabilir.diyeride ameliyat,dogum,agir hastaliklar sonrasi sacta dokulmeler olabilir . bunlari ogrenmek icin benden tavsiye once iyi bir doktora gidip hormonlarinizi kontrol edtirin hormon dengesi bozuk oldugunda saclar parlakligini kaybetir sayiflayip dokulur,tirnaklarda renk deyisimi kirilma olur,cilde sivilceler ve yaralar olusur cabuk ilesmeyen,miyde ve barsaklarinizda hazimsizlik sisme hava birikimi olusur ,kilo almaya baslarsiniz .eyer boyle birseyiniz cikarsa zaten doktorunuz size iyi bir ilac vericektir tekrar vucudunuzun dengeye kavusmasi icin .bunlarin hicbiri sizde yoksa yinede siz kendinizi hem icten hem distan besleye ve koruya bilirsiniz.icten derken bir vitamin karisimi vardir sirf sac-tirnak-cildi besleyen bir karisim her eczane bulunabilir ismi onemli deyil cunku icerisi ayni olur bu vitamin karisimin sadece marka isim fiyatini arttirir siz kendi buccenize gore olanini alin hic bir yan etkisi olmaz sade vitamin cunku. saca uygulanan urunler sacin kirilip kopmasini engellicek urunler vardir bunlarinda icerisi cogunluklan ayni ve ayni hizmeti verir sadece marka ve isim fiyatlarini deyistirir yine size kalan birsey ,cunku her kafa her sac her cild ayri oldugundan urunleri denemek zorunda kaliyor bazen insan kendisine uygun ve yararli olanini bulana kadar ,bazi urunler ucuz diye alinmiyor -pahalisi daha iyidir diye cok para harcaniyor ama bu urunun iyi olmadig anlamina gelmez ve bazi pahali urunlerden daha iyi olanida cikabiliyor,dikat etmek zorunda oldugunuz sey hic duymadiginiz ve hic bir yerde gormediginiz urunlerden uzak durmaniz ,kuaforunuzde bulunan urunlerden deneye bilirsiniz hem kuaforunuz sizin saciniza uygun olan urunu size secebilir.sac koklerini guclendiren urunler var bu urunu saclarinizi yikadiktan sonra kafa derisine massaj yaparak yedirmelisiniz 10 dakika boyunca ve saclarinizi her yikamadan sonra mutlaka yapmalisinis bu massaji sackoklerini guclendiriyor ve sac dokulmesini engelliyor bu urun isim yine yok kuaforunuzde veya eczanede bulabilirsiniz bu urunu,isirgan otlusu,sarimsak koklusu,mentohl lusu ve neutral olani var bu urunun secim sizin yontem ayni sonuc ayni .saclarinizi 6 ay icerinde en az 1 kere uclarindan kestirinki saclariniz daha guclenir ve daha iyi uzarlar,saclariniza haftada 1 kere gerekirse derin bakim uygulayiniz,sampuaninizi iyi secin ve arada bir deyisik sampuanlada yikayin sonra yine eskisine donun bu sacin ayni sampuana aliskanlik yapmasini engeller,sac ayni urune aliskanlik yaptiginda bazen cabuk yaglanir-keppeklenir kafa derisi uzun vadeli kullanimlarda bu tepkiyi gosterir bazen .saclarinizi (kafaderisini) fazla sicak durulamayin buda cabuk derinin kurumasina ve yaglanmasina yol acar.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Back